Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos , moderator
Ståle håber, Pep Biel har mere i sig. Han er ikke den eneste, men for pokker hvor ser det svært ud med spanieren.
Det kunne samtidig være rart, hvis Ståle kunne uddybe det med andet end, Pep Biel muligvis har svært ved at blive integreret eller han ikke har forstået spillestilen. Begge dele er trukket direkte ud af klichéposen.

Jeg kan simpelthen ikke begribe, at spillestilen skulle være så kompliceret, at det tager på den gode side af et halvt år at lære.

the Guardians glimrende podcast blev det beskrevet, hvorledes Leipzigs nye venstreback, Angelino (lånt i Man. City) efter to kampe fuldstændig var gledet ind i systemet, tog de rigtige løb på de rigtige tidspunkter osv.

Enten er Ståles system for besværligt, Ståle for ringe til at implementere det, eller også køber han uintelligente spillere. Alle tre dele falder tilbage på ham.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af martint
@repos: eller også er en 120.000.000 dkk tidligere spansk u21 med historik i man city spiller klogere, dygtigere og smartere end en spiller fra en midterfeltet af superligaen (stage), en segundaklub (Biel) eller Nordjyllands Venedig (Kaufmann).

Så måske er ståles system for kompliceret til vores niveau.
Fan af Sir_C....
Skrevet af repos , moderator
@ martin

Det tænker jeg bestemt, du kan have ret i. Der er i hvert fald en tydelig ubalance i de spillere, der hentes ind og samme spilleres integrerbarhed i systemet.

Generelt har jeg altid haft svært ved den med, at det kræver på den gode side af et halvt år at lære et system at kende.

Det kan kun falde tilbage på trænerens evner. En træner som Zorniger var relativt hurtig til at banke sit system ind i BIF. Morten Olsen har generelt været hurtig til at implementerer sit system i de klubber, han har trænet.

Problemet med Ståle er, at det er en tilbagevendende problematik. Jeg kunne forstå, hvis han var ny i klubben, og skulle have tid til at finde spillere, tilvænne allerede eksisterende spillere fra gammelt system til nyt.
Det er dog ikke tilfældet. Træneren er på plads, sportsdirektøren er på plads, systemet er på plads. Det hele styres endda af samme mand. Alligevel skal vi trækkes med samme dødsyge undskyldninger hver eneste gang, der hentes nye spillere.

Jeg er med på, vi ikke har frit valg på alle hylder. Men at det skulle være noget nær en umulig opgave for Ståle at hente spillere, der kan praktisere hans form for 4-4-2 relativt hurtigt, er mig en gåde.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af B1903½
Det lyder som om vi har fat i problemets kerne.... Måske Solgudens system og overlegne fodboldforståelse simpelthen er for avanceret for alle spillere og hjælpetrænere.....Måske Solguden i virkeligheden er for god og problemet kan begrænses til, at det er samtlige kommentatorer, fans, tidligere medarbejdere og nye spillere (undtagen successen Kalle J, der som målmand åbenbart må have forstået Solgudens system) der er for dumme til at forstå det ?

Det er da også uheldigt at stort set samtlige nye spillere er så dumme, at de efter 6-12 måneder i klubben stadigt ikke har forstået Solgudens overlegne taktiske oplæg, der består i bolde på tværs af banen indtil modstanderen er ude at tisse, så man så kan losse bolden op i feltet til Santos, som jo tydeligt er en af de største angrebsprofiler, som vi helt genialt sikrede os efter flere års scouting for ganske få millioner Euro.

Jeg tror også vi omgående må få tilknyttet en frisør til FCK staben, da Santos styrke må have siddet i overskægget (ligesom Samson og Dalila i det Gl.testamente). Hvis vi får Santos overskæg vokset ud igen, så bliver han farlig overfor enhver CB under 174 cm.

Jeg tror ikke, at det er sproget der gør, at både Biel og Santos ikke forstår Solguden, for vi har jo ansat Oviedo som tolk (godt nok camoufleret som spiller - men det må være noget skatteteknisk omkring forskerordning el.lign). Under alle omstændigheder er det jo et sublimt stykke scouting arbejde at finde en tolk, der kan simultantolke "Trøndersk - Castellansk/Galisisk" og som oven i købet kan bogføres som aktiv fodboldspiller i regnskabet.
Ville være rart med nye ejere der interesser sig for fodbold ! Hverken PSE's bestyrelse eller direktion har en klap forstand på fodbold !
Skrevet af elendil
Du bør altså holde lidt igen med det Pinkske sprog.

Jeg er på en blanding af "uintelligente spillere" og "meget fastlåst system" som hovedårsagerne. Sidstnævnte burde måske gøre det nemmere, men ikke hvis det er så detaljeorienteret, at udenadslæren (og usikkerheden) bliver enorm, fx i forbindelse med drejebogen for indkast.
fck-medløber.
Skrevet af repos , moderator
@ B1903

Kan du ikke anlægge en ny stil? Det er trættende at læse, og forplumrer både budskab og debat.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Theanimal
Jeg ser også vores MEGET låste system som en stor udfordring for mange af de kreative spillere.

Derudover er integrationen af unge udlændinge heller ikke i top, vi har mange gange set hvor svært det er for de helt unge 19-23 som væk fra de vante rammer.
Om det er Pep, Luftner, Vavro, Franco Mussis eller en anden.
For Pep´s vegne kunne han ikke andet sprog end spansk.

Det samme har jo været gældende i lang tid for unge danske spillere fra f.eks. FCN som tager videre. Der er det nemmere at tage skridtet i sit eget land, eller hvis man har været forbi en mellemstation på vejen, at vores lod så ofte er at være den mellemstation er så en anden ting...Skrevet af Unhung_zero
Jeg nyder B1903 polemiske, sardoniske stil.
Skrevet af Nandeyanen
FCM udbygger og udbygger og nu vil de opkøbe en anden klub så deres mange talenter kan få spilletid på senior niveau. Deres ambitions niveau fejler ikke.

Jeg er bange for at FCM kommer til at overhæle os i fremtiden når de får hul på det Europæiske gruppespil.

Der er en anden bruger der har nævnt det herinde før og sammenligner os med Brøndbys fald. Brøndby var en stor klub i fortiden og gjorde det godt ude i Europa og kæmpede med om guld hvert år. Men de var fastlås og udviklede sig ikke i takt med de andre.

Jeg kan godt lide Klopp som træner han følger med i videnskab og prøver nye metoder. Han har blandt andet hyret den danske indkast træner og har hyret en professionel surfboarder til noget mærkeligt mental træning. Jeg mener vi skal have en nytænkende træner. En type a la Nagelsmann er også godt. Det må godt være en ung træner.

Hvornår har vi sidst opgraderet vores ambition?? Det ender med vi bliver nødt til at nedgradere den i fremtiden som Brøndby og bare håbe på top 3.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Theanimal
Jeg er helt enig, meget af udviklingen i klubben er gået i stå.
Jeg forstår heller aldrig hvad der skete med vores samarbejde med Halmstads BK?

Johan Lange sagde dengang:
”Det her er et vigtigt skridt for os. Vi lagde i 2014 en plan for, hvordan vi gerne ville videreudvikle vores talentudvikling, hvor vi startede med årgang 99, hvorfra vi nu har Jonas Wind, Carlo Holse og Mads Roerslev i førsteholdstruppen, mens vi også har solgt andre talenter for store beløb til udenlandske klubber."

Både Holse og Roerslev har ikke været nogen succes sportsligt eller økonomisk. Det må være under al kritik

https://www.fck.dk/nyhed/fck-og-halmstads-bk-indgaar-samarbejde
Skrevet af Svoger
Nande, vores ambition er vel allerede at vinde ligaen hvert år, spille europæisk gruppespil hvert år, heraf Champions League hver tredje år eller noget i den stil.
Den ambition kan kun rykkes opad, hvis vi pludselig begynder at nå den ret konsekvent.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Svoger
Jeg er i øvrigt vild med ideen om, at vi skal begynde at IQ-teste kommende transfermål.
Det vil vi garanteret også være first-movers på.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af FCK 4EVER
"FCM udbygger og udbygger og nu vil de opkøbe en anden klub så deres mange talenter kan få spilletid på senior niveau. Deres ambitions niveau fejler ikke."

At man køre CFC stilen og har så mange spillere på kontrakt at man må ud og have en søsterklub for at de kan få spilletid er vel næppe et ambitionsniveau man skal misunde.

"Jeg er bange for at FCM kommer til at overhæle os i fremtiden når de får hul på det Europæiske gruppespil."

Århhh, herregud - hvad med at vi lader dem komme igennem et par omstillinger succesfuldt før vi blive bange for den del. Hvis FCM kan spille kontinuerligt europæisk med de spillerafgange det vil føre til og forblive i SL toppen hvert år, lig FCK, så kan der blive grund til "bekymring" - men lad dem nu lige klare det bare én gang først.

"Der er en anden bruger der har nævnt det herinde før og sammenligner os med Brøndbys fald. Brøndby var en stor klub i fortiden og gjorde det godt ude i Europa og kæmpede med om guld hvert år. Men de var fastlås og udviklede sig ikke i takt med de andre.... Det ender med vi bliver nødt til at nedgradere den i fremtiden som Brøndby og bare håbe på top 3."

Argh - nu er det jo ligefør der går grædekone pladder i det...
Vores klub udvikler sig hele tiden - hvis så mange af jer ikke var forblændet af vores "knap" så gode spil så ville i nok også kunne se at denne sæson er udtryk for netop det. Vi sælger spillere for store beløb, næsten hvert år nu, mens vi stadigvæk holder os i toppen af ligaen og indfri de Europæiske forventninger. Hvordan kan man tale om manglende udvikling der?

Det er jo det stik modsatte af BIF-scenariet, FCK udvikler sig netop og har omlagt strategierne så det bedst muligt passer med måden omverden skifter på - hvis vi var fastlåste så solgte vi ikke Vavro og Skov, men beholdte dem med henblik på sportslig sucess - det har vi ændret så der tages mere hensyn til det økonomiske, og med stor succes må man påpege! Dét tåler bare ingen sammenligning med BIF og deres fald fra tinderne... hverken fagligt eller sagligt er den sammenligning valid.

Det er lige så mærkværdigt som at læse de indlæg fra dem der forsøger at miskreditere Johan Lange til trods for at de åbent indrømmer de ikke ved hvad han laver - der er bare ved at gå selvsving i meget af det tud der bliver postet herinde (beklager hvis det krænker).

Nej nej, det er naturligvis ikke godt nok at vi formøbler vores DM chancer mod 2 bundhold, det siger sig selv, ligesom spillet har klare mangler. Men derfra og så til den nærmest dommedags-agtige stemning som sniger sig frem i en del indlæg burde der stadigvæk være et stykke vej. Fint at nogle gerne ser ryggen af Ståle snart, men derfor er der ikke grund til at male alt sort.

"Succes is temporary - Loyalty is forever" - remember!
NEJ til slutspil i SuperLigaen - det er en joke!!! Topplaceringerne skal ALTID afgøres via normal struktur.
Skrevet af Hjaelmen
@FCK 4EVER: Men det handler netop om IKKE at lukke øjnene for de mange faldgrupper man nemt kan få øje på udefra. Det var præcist det BIF og Per Bjerregaard gjorde.

Vi har, som du skriver, omstillet transferstrategien.... men intet andet øjensynligt.
Der spilles samme type fodbold, Ståle henter de vanlige projekter han åbenbart mener han kan gøre til en spiller der passer ind i hans system (Pavlovic, Kodro, Matic, Biel, osv. osv.), der scoutes på samme måde.

Hvis man skal omstille sig til at være en "sælgende" klub, så bliver man, i min bog, nødt til at som minimum at lave systemet om, så det er lettere at forstå. Større rotation af spillere, vil medføre at der vil være en meget mindre kerne i truppen på et givent tidspunkt som rent faktisk forstår det komplekse system, end før.

Samtidig skal man nok være mere villig til at tilpasse systemet til de spillere der er til rådighed, i stedet for at prøve at ændre spillerne i den grad det virker til at Ståle tror han kan.

Som jeg har skrevet tidligere, så er vi på vej ned og FCM på vej frem. Hvis nu GF rent faktisk får styr på deres projekt, så de også kommer op og blander sig i ny og næ, BIF lykkedes med Strategi 6.7, samt en FCN der en gang imellem rammer en gylden årgang..... 3/10 mesterskaber.... er det så en succes?
QPR - Og ignorerer (u)tilfreds, så godt jeg kan.
Skrevet af Schelden
Fed trådoverskrift.
København.
Skrevet af Svoger
"Succes is temporary - Loyalty is forever" - remember!

Og med det mantra skal man naturligvis bare acceptere, når tingene går den forkerte vej.
Taget i betragtning, at i hvert fald de fleste (hvis ikke alle) af os som er utilfredse med det nuværende er det, fordi vi mener, at det går i den forkerte retning for klubben - og at vi er utilfredse fordi vi vil klubben det bedste - er det noget vrøvl at fyre af.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af FCK 4EVER
@ Hjaelmen

"Men det handler netop om IKKE at lukke øjnene for de mange faldgrupper man nemt kan få øje på udefra. Det var præcist det BIF og Per Bjerregaard gjorde."

Lodret uenig - men nu er BIF sammenligningen heller ikke super relevant for mig, det handler om FCK. Men nej, jeg mener ikke at man kan sammenligne de 2 klubbers situation på nogen måde - på et noget søgt plan kan jeg godt se hvor i vil hen, men det bliver så flyvsk at det bare ikke giver mening imo - hverken på det flyvkse plan og da slet ikke på det reelle/faktuelle.

"Vi har, som du skriver, omstillet transferstrategien.... men intet andet øjensynligt."

Vil nu mene at det også har haft indvirkning på spillet, vi spiller noget anderledes end FCK gjorde under SS 1.0. Specielt vores backs og angreb virker til at være tilpasset - ikke at det er blevet bedre, men tilpasset er det da i en hvis udstrækning. Siger ikke at det køre som smurt...

"Der spilles samme type fodbold, Ståle henter de vanlige projekter han åbenbart mener han kan gøre til en spiller der passer ind i hans system (Pavlovic, Kodro, Matic, Biel, osv. osv.),"

Jeg er ikke sikker på hvilket system du præcist hentyder til - men nu har jeg kunne læse flere gange i denne tråd fra folk der gerne vil væk fra 442, her kunne det bare være relevant at indskyde at det IKKE er Ståle der har indført 442 i FCK, det var der før han kom og nok også efter - det er en strategisk beslutning fra FCK´s ledelse side.

Hvad angår spilleren så vil der altid være fejlskud, og med Ståle ved roret vil de fleste af dem ligge i angrebet og den offensive midtbane, det er ikke hans stærke side - men intet nyt der! Men hvad er det du forventer at en ny træner ikke har fejlskud, samlet set tjener SS sig fint hjem, med fejlskud og det hele - vi gik break-even med Kodro sådan ca., Palovic gav et mindre tab - Matic og Luftner har vi til gode at se omkring. Biel ligner et fejlskud pt. men det kan ændre sig. For et år siden lignede Pieros også et fejlskud, i dag er han på listen over FCK spiller solgt med pæn fortjeneste. Og så ligner det snart en disciplin for dem der gerne vil kritisere scouting og indkøb at man "cherrypicker" - hvor er Vavro, Skov, Joorenen, Verbic etc. i din udredning. Eller sagt på en anden måde, tror du at man på direktions gangen hos FCK/PARKEN er enig i din udlægning af vores transfers? Jeg tror nu de overordnet set er pænt tilfredse, fejlskud til trods.

"der scoutes på samme måde."

Med al respekt - hvad ved du reelt om hvordan der scoutes i FCK?
Ja jeg spørger seriøst, for det bliver noget enerverende at se folk i denne tråd diske op med konklusioner om vores scouting når de fleste med sig selv godt ved at de ikke aner for fem flade øre om scouting i FCK - foruden altså det at de er utilfredse med resultatet for ofte. Det kan være du har en indsigt, så spørgsmålet er reelt!

"Hvis man skal omstille sig til at være en "sælgende" klub, så bliver man, i min bog, nødt til at som minimum at lave systemet om, så det er lettere at forstå. Større rotation af spillere, vil medføre at der vil være en meget mindre kerne i truppen på et givent tidspunkt som rent faktisk forstår det komplekse system, end før."

Hvad er det i systemet som er for svært at forstå - jeg er ikke helt med?
Ang. rotationen så fordre det bare ikke vores Europæiske ambitioner, og stiller endnu større krav til scoutingen. Men som udgangspunkt er din tese korrekt, jeg er dog knap så sikker på diagnosen...

"Som jeg har skrevet tidligere, så er vi på vej ned og FCM på vej frem."

Det indlæg må jeg have overset - FCM er klart på vej frem og det er dejligt for dansk fodbold. Men hvordan du når frem til at FCK er på vej ned er jeg ikke med på. Vi sælger for rekord summer, vi har lige spillet os videre fra EL Gruppespil og sikret DK den vigtige 15 plads undervejs, mens vi ligger nr. 2 i ligaen. Alt sammen i en sæson med stor udskiftning på holdet (vi har 3 stamspillere fra sidste sæson) som for 5-10 år siden ville have kostet os langt mere end bare grimt spil... dét er en præstation i sig selv som for alt får lidt anderkendelse grundet fokusen på det mindre gode spil.

" Hvis nu GF rent faktisk får styr på deres projekt, så de også kommer op og blander sig i ny og næ, BIF lykkedes med Strategi 6.7, samt en FCN der en gang imellem rammer en gylden årgang..... 3/10 mesterskaber.... er det så en succes?"

3 ud af 10 mesterskaber er ikke en succes nej, men nu er der også meget hvis og hvis i dit skriv, der er jo bare lige en 1/3 af ligaen som lige tager sig sammen og så er vi i problemer... tja!

Jeg siger ikke tingene er fjong og alt køre som det skal, ej heller er Ståle gud eller fredet i al evighed. Men jeg siger gerne at meget at skriveriet i denne tråd virker til at udspringe af en forventethed som er kommet efter manges års forkælelse med dejlige resultater, koblet med en ordenligt omgang mandagstræner syndrom fra alle dem der mener at kunne kloge sig på scouting, Johan Lange og hvad der ellers er roden til alt ondt i FCK lige pt.- døden skal altid have en årsag, men derfor er enhver lægmand jo ikke pludselig læge.

@ Svoger

Jeg skulle måske have markeret den første del af vores mantra med fed - da det var grunden til at det blev skrevet, vi kan ikke vinde det hele altid.

"Taget i betragtning, at i hvert fald de fleste (hvis ikke alle) af os som er utilfredse med det nuværende er det, fordi vi mener, at det går i den forkerte retning for klubben - og at vi er utilfredse fordi vi vil klubben det bedste "

Ja og alle os der har en anden holdning vil klubben det værste eller hvor er det du vil hen med den omgang generisk bla-bla.
NEJ til slutspil i SuperLigaen - det er en joke!!! Topplaceringerne skal ALTID afgøres via normal struktur.
Skrevet af Hjaelmen
@FCK 4EVER: Den parallel der trækkes til BIF er de mange personer som i større eller mindre grad lukker øjnene. Vi har i Ståles anden periode vundet 3/6 mesterskaber når denne sæson er slut (Ja, ja, bolden er rund og alt det der). Stadig med det absolut største budget i ligaen i alle 6 sæsoner.

Når jeg skriver system, er det Ståles 4-4-2, med udgangpunkt i en "FCK Bibel". Den som Ståle har henvist til og som er beskrevet som at den måde alle positioner på banen skal agere på i alle situationer er nedfældet i. ALT er simpelthen beskrevet, samtlige dødbolde, ned til hvordan spillerne skal agere når modstanderens højre midtbane har bolden ved midterlinien i højre side og backen kommer i et overlap. Det er ihvertfald sådan den er solgt.
Det er bla. derfor det er SÅ svært at komme ind på FCK holdet. Man skal lære utroligt mange aftaler for alverdens ting.

At det så samtidig er derfor vi har haft den europæiske succes vi har, da summen af de enkelte dele blive større, vil jeg meget gerne anderkende. Men når SÅ mange af de spillere vi henter har SÅ svært ved at lære systemet OG vi nu vil sælge dem hurtigere end før, så ender vi med ret få spillere i truppen der kender systemet og ikke er i gang med at lære det. Det gør os meget sårbare.

Og lige nu ser vi på en 5/10 mesterskaber... hvor FCM snupper de andre (Taget ud fra de 3/6 vi stirre på lige nu, når denne sæson er slut). FCN/AaB/etc. snupper nok også 1 over en 10-årig periode.... Er det fra os og ikke FCM er vi på 4/10.
Der skal bare være en klub til i SL der får rimeligt styr på deres projekt (GF og BIF er dem jeg ser som de mest sandsynlige), så kan 3/10 være mere end sandsynligt.

Pieros VAR et fejlskud. Gregus VAR et fejlskud. Selvom vi sælger begge med fortjeneste. Ingen af de 2 spillere har løftet spillet på banen. Sigende om Pieros er vel også at hans 2 bedste sæsoner, målt på mål, ender uden et mesterskab.......

Og ja, jeg er pessimist.
Samtidig har jeg brugt store dele af starten af mine formative år på Nedre C og blev jublende lykkelig over en bronzemedalje. Jeg vil IKKE tilbage dertil.

Alarmklokkerne burde ringe, set i lyset af spillet de sidste 3 år. Især vores bovlamme europæiske kampagner burde virkelig skræmme folk. Og SKAL det fejle før Ståle skal væk? Dvs. skal vi smide mesterskab i år, misse euro-kval næste år og evt. et mesterskab til, før der gøres noget? Er det så måske for sent allerede?
QPR - Og ignorerer (u)tilfreds, så godt jeg kan.
Skrevet af gusseman
Jeg er ikke så imponeret over vores salg som så mange andre er. Nogen virker til at kunne leve med tingenes tilstand, det værende lange indkøringsperioder for vores spillere, skræntende spil, færre mesterskaber, overladen af magt til vores pt. største konkurrent osv. med det argument at vi sælger for mere end vi gjorde tidligere. Newsflash, det gør alle andre også, inkl. fcm, og alle de hold fra lande vi ønsker at måle os med. Det er sku nu at der skal råbes vagt i gevær, for ellers løber vores konkurrenter nationalt og i høj grad internationalt fra os.

Ud over at vi tjener lidt mere på vores spillere, så bruger vi også mere på dem vi henter. Indtil videre uden større succes. Men det er en forholdsvis ny strategi så jeg er villig til at give Ståle et år til i hans nuværende funktion , til at bevise at han formår at forvalte det højere budget bedre. Enten skal han købe spillere der kan integreres meget hurtigere i vores kultur og taktik, og ellers skal han sætte taktikken efter det materiale han har fået købt. Jeg er desværre ikke optimistisk på at Ståle kan/vil ændre nogen af delene.

Det er vigtigt at klubben har en ny træner og et nyt setup klar til at afløse Ståle, skulle han fortsætte i samme magre tempo som han gør nu. Så jeg håber at folkene på ledelsgangene er vågne her, eller ser tiden efter Ståle dyster ud.

Nå lad os nu se, Ståle har før vendt det og sikret os succes og kontinuitet når det så svært ud. Men det må sgu være sidste chance nu. Vi bliver indhentet på flere områder, og det skal man tage meget seriøst. Loyalty forever er over for klubben, og ikke over for personale der kommer og går. Ståle vil få en fortjent plads i hall of fame, men han ER ikke FCK.
FC. København - siden Højers mål mod Linfield Valencia CF. - Siden Claudio "El Piojo" López
Skrevet af elendil
Viktor Nelsson er klar igen. Så har vi een forsvarsspiller, der ikke får alt for mange hjerneblødninger i løbet af en kamp.
fck-medløber.
annonce
0