Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af elendil
Og værdien af den højnede moral i truppen ved at vinde noget. Om den er større eller mindre end at få en snoldet andenplads ved jeg dog ikke.
fck-medløber.
Skrevet af nurgle
Er EL kval ikke lettere igennem pokalen frem for ligaen?
Skrevet af Arsenal_love
Den bliver ikke lettere, du starter bare en rundt senere, end hvis du blev nr. 2.

Den runde man ville springe over, ville være den hvor vi spillede imod New Saints sidste år.
fck & arsenal
Skrevet af MadsLeb
Det er vel også tæt på den eneste gyldige grund til at vi spiller fodbold, er det ikke?


Jo, men her gælder det jo om at se det store perspektiv og ikke kun tænke et par måneder frem. Klubben vil stå stærkere på sigt ved at tage de muligheder der giver den største økonomiske gevinst. Personligt vil jeg heller have at klubben udvikler sig og konstant bliver stærkere, sportsligt som økonomisk, da det danner et bedre grundlag til fremtiden. Om vi har vundet 8 eller 9 pokalturneringer er jo som sådan ligegyldigt.

I dag er en oplagt mulighed for at give nogle at vores helt unge spillere muligheden for at gro de første par hår på brystkassen, og lade dem snuse til hvordan det er at spille i FCK. Giv dem chancen, når sådan en mulighed her opstår. I min bog ville det være tæt på idioti at stille stærkt op i dag - vi er i forvejen ekstremt presset på skadesfronten, og hvorfor risikere yderlige skader / slid på de få spillere der er klar, inden 2 1/8-dels finalekampe i EL, hvor vi rent faktisk har en chance for at gå videre til kvartfinalerne for første gang i klubbens historie?


Og værdien af den højnede moral i truppen ved at vinde noget.

There is always that - men spørgsmålet er vel hvor meget moralen bliver højnet, hvis man vinder en turnering uden at møde nogle af de "gode" hold. Modstanden i år i Pokalturneringen er jo ikke ligefrem skræmmende, når både BIF og FCM røg så hurtigt ud. Der er vel nærmest kun AaB og AGF tilbage som er bare nogenlunde spændende modstandere, som vi alligevel burde slå 9/10 gange.
-
Skrevet af Plankeværket
I den runde hvor vi mødte New Saints kan man også trække Hammerby og ryge ud. Færre runder = større sikkerhed for EL.

I anden kval runde i år var der feks kampe som:

Legia Gdansk-Brøndby
Haugesund - Sturm Graz
Molde - Cukaricki
AZ Alkmaar - Hacken
Strasbourg - Maccabi Haifa

Jeg er med på vi som det seedede hold ville være favorit i alle kampene, men ikke større favorit end at det kunne teoretisk gå galt. Den chance er jeg gerne foruden.

Og ja, vi spiller for at vinde. Og en pokaltitel tæller også. Tænk jer at slå AGF på Brøndby stadion :-)

Jeg tror ikke på, at vi ryger hverken op eller ned i tabellen. Er man oprigtigt bange for 3. pladsen eller tror man oprigtigt på 1. pladsen kan jeg godt se det er pokalen man skal ignorere.
Skrevet af MadsLeb
Jeg tror ikke på, at vi ryger hverken op eller ned i tabellen. Er man oprigtigt bange for 3. pladsen eller tror man oprigtigt på 1. pladsen kan jeg godt se det er pokalen man skal ignorere.


Tror hverken på 1. eller 3. pladsen, men FCMs mesterskabsspilshistorik in mente, så er det i hvert fald dumt at afskrive muligheden på forhånd. Vi kan være heldige.

Desuden ser jeg det ikke så meget som en prioritering mellem Pokalen og Superligaen, men mere imellem Europa League og Pokalen. Det ville være katastrofalt at stille stærkt op i dag, for så at få en skade til Zeca, Nelsson, Stage, Falk, Kalle eller lign. spillere.

Vi har fået en (forholdsvis) blød lodtrækning i Europa League, og kan potentielt skrive historie ved at gå videre. Jeg ville være enormt ærgerlig, hvis vores chancer bliver forpurret / forværret fordi man vælger at stille stærkt op i en ubetydelig pokalturneringskamp på udebane i Aalborg. Går vi videre til kvartfinalerne, så venter der potentielt os alle sammen en kæmpe oplevelse i Parken, ligesom vi får mellem 10 og 20 mio. i præmiepenge, slår klubrekord og bliver det første danske hold til at nå så langt i Europa League.
-
Skrevet af repos , moderator
Der er vel nærmest kun AaB og AGF tilbage som er bare nogenlunde spændende modstandere, som vi alligevel burde slå 9/10 gange.

Vi vinder jo ikke 9 ud af 10 gange i Aalborg, og det vil være håbløst bare at smide kampen ved at stille med en række uprøvede spillere. Vi er to kampe fra en finale i den turnering, vi mest realistisk kan vinde. Det ser jeg gerne, vi forsøger at gå efter.

AaB er også ramt af skader, og bl.a. er Lucas Andersen tvivlsom. De kæmper indædt for top 6, så har jo også andet at se til.

Jeg er ret sikker på, at andenpladsen i ligaen er vores, og EL er pludselig blevet virkelig interessant med vores lodtrækning. Istanbulspor er vel på linje med Celtic, så tænker vores chancer er på det niveau. En kvartfinale i EL vil være historisk.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af MadsLeb
Jeg er ret sikker på, at andenpladsen i ligaen er vores, og EL er pludselig blevet virkelig interessant med vores lodtrækning. Istanbulspor er vel på linje med Celtic, så tænker vores chancer er på det niveau. En kvartfinale i EL vil være historisk.


Lige præcis - og det ville da være enormt ærgerligt at skulle undvære flere spillere end nødvendigt til de kampe. Vi har jo efterhånden ikke en spiller i truppen som ikke har været skadet i denne sæson.

Jeg ser personligt aller helst, at man går helhjertet efter Europa League. Det giver penge, koefficientpoints og er et kæmpe udstillingsvindue for en lille klub som vores.

Giv Haahr, Hjælmhof eller Bøving chancen i dag - evt 2 af dem. Det kan aflaste både 1 angriber og en forsvarsspiller, som pt. er de steder vi er hårdest ramt.
-
Skrevet af quazz
Selvom kampprogammet er hårdt, så er de kommende hjemmekampe i Superligaen passende nemme. FCK skal kunne slå Horsens og Lyngby uden at stille i absolut stærkeste opstilling. Selvom FCK har mange kampe i den kommende tid, så er der absolut plads til at bringe hele truppen i spil. Det er jo ikke fordi der gemmer sig kampe mod FCM og BIF mellem Istanbul kampene. Jeg ved godt at resultaterne mod Esbjerg og Silkeborg fortæller en anden historie, men jeg tror at EL kampene vil hjælpe truppen med at bringe et ekstra tempo ind i superligaen, hvor man jo skilte AAB ad på 10 minutter.

Jeg synes faktisk at aftenens kamp mod AAB skal prioriteres relativt højt, da jeg ser det som en sværere kamp end weekendens hjemmekamp. Viktor Fischer er begyndt at træne med igen, så han kan forhåbentlig spille en rolle i Superligaen inden alt for længe.

FCK skal bare hænge på FCM, de skal nok smide point også bliver de indbyrdes kampe i slutspillet afgørende.
Skrevet af MadsLeb
FCK skal kunne slå Horsens og Lyngby uden at stille i absolut stærkeste opstilling.


Det giver jeg dig ret i, men vi må jo også bare erkende, at vi pt. ikke har bredden eller niveauet i truppen, til at cruise igennem de nemme kampe i Superligaen i 2.- eller 3. bedste opstilling. Det er kampene mod Esbjerg og Silkeborg jo gode eksempler på, som ligger lavere i tabellen end både Horsens og Lyngby. Vi så det også i søndags, hvor vi kommer foran 3-0 (og egentligt spillede en god kamp), lige ind til vi slår over på "cruise control", og næsten er ved at smide en 3-0 føring.

Jeg er i hvert fald bange for, at vi knækker nakken i alle 3 turneringer, hvis vi vælger at prioritere alle 3 lige højt. Vi har simpelthen ikke nok spillere nok til at fordele minutterne. Pt. har vi kun 16 deciderede førsteholdsspillere til rådighed, og hvis de skal spille med i alle 3 turneringer, så går der ikke mange uger før det fysiske overskud er væk.
-
Skrevet af Theanimal
Nu skal vi heller ikke undervurdere Istanbul, det er ikke et dårligt hold...

De ligger nummer 1 i den tyrkiste liga. Har en lang liste af spillere som har begået sig i nogle af verdens største klubber og ligaer som Martin Skrtel, Robinho, Demba Ba, Gael Clichy - kombineret med unge talenter og en lang liste af spillere i deres "Prime" som kommmer fra klubber i Tyskland, Italien, Frankrig, Holland osv.

Skrevet af Plankeværket
Selvfølgelig skal vi ikke undervurdere dem, men det er en EL kvartfinale vi kæmper om. I det lys er det nådigt at vi måske har 25% chance.

Madsleb. Jeg forstår godt ideen om at vi ikke skal have flere skader, men vi skal spille 2 kampe inden Istanbul. Jeg forventet at alle spillere der er klar kommer til at spille mindst 1 kamp inden. Og så foretrækker jeg vi sparer mod Horsens, selvom det naturligvis er drt muliges kunst.
Skrevet af Randomhero
men FCMs mesterskabsspilshistorik in mente, så er det i hvert fald dumt at afskrive muligheden på forhånd. Vi kan være heldige.


Er det sidste år, du hænger din hat på? For FCM har da også præsteret det modsatte da de, mod alle odds indhentede og overhalede Brøndby. FCM og FCK har i øvrigt vundet, tabt og spillet uafgjort lige mange gange ( 16-4-10). Omstændighederne er selvefølgelig ikke ens, det ved jeg..
Skrevet af quazz
@MadsLeb

Der kommer en landskamppause, når disse 3 hårde uger er ovre. Truppen er næsten lige kommet tilbage fra vinterferie. De skal kunne klare dette, hvis de vil spille i FCK. FCK har en række bløde kampe i Superligaen kombineret med nogle svære kampe i EL. Det skal truppen kunne modstå, og jeg synes ikke det er for ambitiøst at forvente at FCK stadig lever i 3 turneringer om 3 uger. AAB er lige så hårdt ramt som FCK i aften, og hjemmekampe mod Lyngby og Horsens skal altid give 3 point.
Skrevet af repos , moderator
Nu skal vi heller ikke undervurdere Istanbul, det er ikke et dårligt hold...

Det var heller ikke min intention, men lodtrækningen var i den mildere end af skalaen. Vi undgik de engelske, tyske, spanske og italienske hold, hvilket var det primære.

Istanbul har en række fine navne, men de er til gengæld og alle midt i 30´erne, så tempomæssigt bør vi kunne være med. Selvfølgelig er de favoritter, men det var vel kun LASK, Basel og møske Rangers, der havde været bedre.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af MadsLeb
Er det sidste år, du hænger din hat på? For FCM har da også præsteret det modsatte da de, mod alle odds indhentede og overhalede Brøndby.


Det var vidst mere Brøndbys fortjeneste end det var FCMs. Under Glen Riddersholm fik FCM også de berømte gummiben. Det er sket flere gange end blot sidste år.

Der kommer en landskamppause, når disse 3 hårde uger er ovre. Truppen er næsten lige kommet tilbage fra vinterferie. De skal kunne klare dette, hvis de vil spille i FCK.

Det tror jeg også at de kan under normale omstændigheder - fakta er jo bare, at vi igennem hele den her sæson har været usandsynligt, ja nærmest sygeligt hårdt ramt af skader. At spille 6 kampe på 3 uger sætter sine spor på fysikken - selv de bedste fodboldspillere i verden bliver roteret rundt og sparet når kamppresset er på det niveau som vi har, og det er bare en mulighed vi ikke haft i lang tid. Desuden hjælper landsholdspausen os ikke meget, da mange af vores friske spillere skal afsted på landshold /u-landshold, så heller ikke her får de mulighed for at få restitueret 100%.


Det kan da også være at jeg måske bare er for "forsigtig", men jeg sidder bare pt. med hænderne oppe foran øjnene hver eneste gang vi har en spiller i græsset. Jeg mindes ikke at have oplevet en klub have så mange skader på en sæson som vi har haft i den her, det er jo helt vildt.
-
Skrevet af Plankeværket
Og vinder vi over Istanbul kan vi trække vinderen af LASK- Rangers det er simpelthen for lækkert et scenarie til man ikke skal give fuld gas.
Skrevet af repos , moderator
LASK skal møde Manchester United, og Rangers møder Leverkusen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af (u)tilfreds
Det er min klare forhåbning at hverken Zeca, Nelsson, Varela, Falk, N´Doye (hvis han da ikke er skadet) og Johnsson kommer på banen i aften med mindre det er med 10min igen og de evt. kan gøre en forskel i forhold til et fornuftigt resultat.

-Ellers skal de spares, der er vigtigere kampe lige rundt om hjørnet, så det ville være rent selvmord at risikere en skade i så ligegyldig en kamp.

I weekenden skal der stilles med stærkeste opstilling, vi skal holde presset på FCM, dog kan tidlige udskiftninger benyttes for at spare spillere, hvis vi har et fornuftigt resultat i sigte omkring halvleg (evt. ud Zeca => ind Pappa).

Onsdag skal alle mand være klar til at løbe igennem i 95 min for at få et resultat med hjem til Parken der kan sende os videre i drømmeland.

-Sådan håber jeg Ståle disponerer, jeg har ikke helt gjort op med mig selv om jeg egentligt ønsker vi går videre i Pokalen, jeg tror faktisk jeg hælder mest til at håbe vi ryger ud, gør en ihærdig indsats på at gå videre i EL og scorer 9p i de sidste kampe i grundspillet..
Skrevet af BlueAndWhite
Så du er ligeglad med om det er chl kval eller Euroleague næste år ?
annonce
0