Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af martint
@Kimtell

O´Doye


N´Doye, som i spilleren. Eller o´boy, som i du har lyst til kakaomælk? Uanset en god, absurd upassende og hylende morsom fejl/typo for en sort spiller :D
Fan af Sir_C....
Skrevet af Imperator
O´doye, han gør fodbolden chokolade-lækker...
Skrevet af Slettet(581021212205)
Et par facts om talentudvikling og FCN til debatten herom.

Jo, FCN bruger 37 mio. årligt på talentudvikling på de to akademier. Det i Ghana er langt det dyreste med det omfatter også en alm. skole (ret så avanceret efter ghanesiske forhold), en kostskole og et kæmpe træningsanlæg på superliganiveau. Derudover er der ret så store rejseudgifter i forbindelse med RTD i Ghana. Akademiet i Ghana koster ca. 22 mio. årligt, det i DK koster ca. 15 mio. årligt (bemærk ca. tal). Akademiet i Ghana er for omkring 75% vedkommende finansieret ved store internationale sponsorer. Som jeg har hørt det bruger FCK 15-17 mio., FCM ca. 15 mio., BIF ca. 12-13 mio. og resten er ikke oppe på to-cifrede mio. beløb.

Ved salget af FCN til de nuværende ejere blev FCN samtidig tømt for al likviditet og havde kun penge til ca. 3/4 års drift. De gode overskud man har bygget op de seneste tre år er nu blevet udmøntet i, at man tilbyder længere og dyrere kontrakter til unge spillere. Som standard får de nu en 4-års kontrakt omkring oprykningen til Superligaen. Tidligere havde de en 1-2 års ungdomskontrakt til ca. 25.000 om måneden, mens man så dem an (f.eks. Andreas Skov Olsen) og fik den så forlænget til en tre-års kontrakt til ca. 50.000 om måneden. Nu er man ude i 4-års kontrakter til ca. 60.000 om måneden - enkelte (f.eks. Kudus) scorer højere. FCN kan dermed holde omkring et års tid længere på spillerne. Jeg hørte for et par år siden, fra en rimelig pålidelig kilde, at FCK som standard tilbød 75.000 til nyoprykkede spillere.

Det ser desværre ikke ud til at FCN har planer om at ville holde endnu længere på spillerne - dvs. man vil fortsætte som nu med max. to sæsoner hvor de shiner på højt niveau. I stedet er planen at de talenter der kommer op skal være endnu større, bedre og parate a la Kamaldeen, Skov-Olsen, Kudus (og derudover er der mindst lige så store - og større - navne på vej). På kort sigt er målet at man hvert år skal spille med om medaljer og hyppigt i Europa. På 10 års sigt hedder det i stedet at spille med om guldmedaljer hvert år.

For at nå den større vision på 10 års sigt er planen at der skal oprettes minimum et akademi mere i en ny verdensdel - men formentlig flere. Derudover forventes at man også at der kommer en klub mere til a la FCN, blot i et andet land (jeg tror det bliver på lidt lavere niveau som f.eks. Slovakiet/en 2. liga klub el. noget lign.). I DK vil man bygge et nyt træningsanlæg der skal være blandt de absolut allerbedste i Europa (bemærk at Ståle på det seneste i høj grad også har krævet bedre faciliteter). Samtidig er man begyndt også at tiltrække talenter fra resten af Norden til U-17 og U-19 for at kunne få talenter på endnu højere niveau. man vil gå efter at få fat i de nordiske talenter der nu vælger Ajax, og i stedet få dem til at vælge FCN.

En del af udviklingen er også at spille flere akademikampe med mixede RTD/FCN hold mod internationale modstandere og lade de mest talentfulde spillere spiller på de ældre årgange. Man har bl.a. oprettet "FC Nordsjælland internationale akademi" hvor de bedste ungdomsspillere fra begge akademier træner og spiller sammen i turneringspauserne. Et sådant U-18 hold slog i sommers Nykøbing FC med pæn stor overlegenhed og stiller også op i udlandet.

FCN har i øvrigt et problem med modellen omkring forsvarsspillere som typisk skal være lidt ældre for at være udviklet på tilstrækkeligt højt niveau. Det er dog et område man arbejder på, men om det lykkes ved jeg ikke. Indtil videre er man gået på kompromis med modellen og hentet en erfaren dyr spiller ind i form af Kian Hansen.

Jeg har svært ved at se FCK køre en lignende model. FCK er et etableret europæisk hold der ikke kan tillade sig at eksperimentere og lade teenagere begå fejl. FCK vil formentlig fortsætte med at frembringe de enkeltstående store talenter en gang imellem og lade FCN om at masseproducere talenter, hvoraf nogle vil være på et lavere niveau. FCM tror jeg kommer til at løbe ind i problemer med en mellemvej af de to modeller. De nye transferregler gør, at FCM har ikke længere mulighed for at hente 15-20 værdispillere som de lejer ud til andre klubber og håber slår igennem.

Jeg er sikkert farvet som FCN-fan, men ambitionen i FCN på 10-års sigt er, at FCN skal være førsteudfordrer til FCK. Om det så er realistisk el. ej vil tiden vise. FCN er pt. noget økonomisk presset som følge af Coronakrisen og en usikkerhed om de kan få de betalinger de har til gode ude i Europa. I forvejen kører man med et årligt driftsunderskud på minimum 60 mio og med en forventning om lavere priser kan FCN måske blive presset til at sælge lidt mere ud her til sommer end sædvanligvis, hvilket kan forsinke planerne.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Diogenes
Peanuts,

Hvem ville du have brugt pengene på i stedet?


Godt spoergsmaal. Umiddelbart ville jeg nok pege paa en flyveklar hoejremidtbane saa man ikke skulle saette Biel/Daramy paa holdet foer de var klar til det. Alternativt en central midtbane spille ved siden af Zeca der kunne saette sig igennem med det samme og med lidt mere offensiv pondus end Stage. Bendtner signingen gav maaske mening, men igen kunne man her hente et N´Doye alternativ der sportsligt var bedre og klar med det samme.

To ting er vi dog nok enige om 1) FCK vinder DM i bedste anden-maalmand og 2) Det er FCM formentlig ligeglade med.
Skrevet af TR1986
-
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af Fjelle80
Hvilken flyveklar HM tænker du man kunne få til den pris?
Og skulle man ikke have købt en anden i stedet for Biel og ikke i stedet for Gryte.
Og skulle man bare helt have ladet være med at hente en målmand på daværende tidspunkt?
Skrevet af elendil
Jeg tror Concort gerne vil have, at vi havde købt bedre spillere til færre penge. En kontroversiel holdning.
fck-medløber.
Skrevet af peanuts
Diogenes@

Hvem tænker du lige på i stedet for Bendtner, som kunne spises af med 250.000 pr. mdr og en kontrakt på 4-5 mdr. på det tidspunkt var der ikke flere penge i kassen, da der også var investeret i Santos og Oviedo grundet skader.

Men nu snakker vi jo Grytebust og ikke andre steder på banen, og til 4.5 mill om året er han billig set i FCK kontekst
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Nandeyanen
@FC Nordsjælland

Tak for dit indlæg. Det er et spændende projekt I kører, det undrer mig at CV har forladt jer til fordel for Brøndby. Jeg følger selv FCN lidt, ikke som fan men som en person med interesse for unge danske talenter og interesse for udvikling.

Hvis I skal kæmpe med om guld om 10 år og være direkte rival til os, så skal I gøre meget mere arbejde på fan siden. Man vinder ikke guld på tomme stadions. I er det hold i Superligaen der har mistet flest points efter at være kommet foran og opbakning betyder alt for at holde en føring.

Når I sendere spiller ud som Skov Olsen osv. så er de heller ikke bolstret til det fan press og press der er fra mange. Der en stor forskel på at spille foran 1000 mennesker og 40.000 mennesker. FCK kan give den type erfaring når vi spiller i Europa eller har derby mod Brøndby. Victor Nelsson havde fx en fantom kamp mod Celtic og har udviklet sig på den del, han havde problemer i de første kvalifikationskampe.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Imperator
- Vi har været bag FC Midtjylland siden sjette eller syvende runde, men vi er så kommet gradvist længere efter. Det er der en enkelt eller to store grunde til. Vi har spillet vældig mange kampe og haft vældig mange skader, og det er en dårlig kombination, indleder Solbakken og fortsætter:
Derfor har vi tabt nogle unødvendige kampe, hvor vi ikke har været gode nok, og så har vi tabt nogle kampe, hvor vi har været afkræftede som hold.Der er intet der tyder på at vi kommer til at have færre skader næste år, og kvalificerer vi os til europæiskt så får vi lige så mange kampe.
Så er næste sæson jo også tabt, og der er ingen løsning på det, andet end at håbe at FCM bliver dårligere.

Hvor ville det dog klæde ham at anerkende de spillemæssige problemer vi åbenlyst har haft, istedet for at prøve at få det til at handle om ting han ikke kan gøre noget ved.
Skrevet af nurgle
Selvfølgelig har vi været uheldig med skader. Jeg kan godt savle lidt med tanke på starten af sæsonen.
Damen og Wind spillede jo som en drøm. Medierne begyndte jo at smide Wind på landsholdet som han spillede. Jeg er sikker på at det havde set anderledes ud hvis de havde undgået skader og vi ikke skulle lave panikkøb i sidste øjeblik.
Skrevet af Theanimal
Med de rekorder og det pointsnit FCM har fået i denne sæson skal de ihvertfald få en dårligere sæson næste år hvis ikke mesterskabet skal afgøres på marginaler.

Det ser jeg ikke ske hvis vi kommer i europæisk gruppespil og FCM ikke gør. Samtlige point de har smidt, pånær sidste runde inden jul, var i forbindelse med en "ekstra" midtuge kamp i pokalen eller Europæisk.

De skal lave nogle profil salg til sommer, for i den her sæson er det tæt på Max udbytte
Skrevet af Diogenes
Elendil,

Jeg tror Concort gerne vil have, at vi havde købt bedre spillere til færre penge. En kontroversiel holdning


Nej, jeg argumentet her at man kunne have prioriteret manglerne andre steder end en virkelig dygtig andenmaalmand. Man kunne f.eks. have underskrevet med Lindegaard og taget den risiko at man ikke har en helt saa god reservekeeper, men tilgengaeld den trejdebedst loennede spiller i ligaen der hvor man har klare mangler.

Peanuts,

Hvem tænker du lige på i stedet for Bendtner, som kunne spises af med 250.000 pr. mdr og en kontrakt på 4-5 mdr. på det tidspunkt var der ikke flere penge i kassenNo shit der ikke var flere penge i kassen, det er jo hele pointen. Havde man hentet en lidt billigere loesning end Grytebust ville de penge jo vaere der i budgettet. Og nej, jeg er ikke spilleragent, saa jeg kan ikke give dig navnet paa en spiller der var tilgaengelig, men det er vel ikke svaert at forestille sig spillere der praesterede bedre end Bendtner?

Men nu snakker vi jo Grytebust og ikke andre steder på banen, og til 4.5 mill om året er han billig set i FCK kontekst


Nej, det er der du tager fejl for helt per definition snakker vi begge dele. De penge der blev brugt paa Grytebust gjorde jo at der ikke kunne bruges penge andre steder paa banen - pengene kan jo kun bruges en gang. Det kan godt vaere at du mener han er billig til 4.5 mio. kr. om aaret, men han har vaeret ret dyr sportsligt hvis han blokerede for de noedvendige sportslige forstaerkninger der gjorde at FCK blev haegtet af i mesterskabskampen.
Skrevet af Slettet(271415201207)
Jeg ved vi har haft skader og flere kampe end fcm og det er selvfølgelig en ulempe i ligaen men, uagtet disse faktorer SKAL vi jo stadig slå Horsens hjemme og vinde mod klubber som Esbjerg Silkeborg og Hobro som vi har mistet en del point til. Vores trup er stadigvæk stærkere end alle disse og når vi ikke kan falder det vel tilbage på træneren? Vi har også været heldige 2 gange mod OB og en mod Hobro og en mod bif. Vi kunne i princippet have været 20 point efter FCM og i fare for ikke engang at tage 3. Pladsen. Der er noget galt i klubben udover alle vores skader så spiller vi bare som lort mod hold vi skal slå stort...
København vi de danske konger jorden ryster når FC kommer Over pladsen gennem gaden vi er holdet fra hovedstaden.
Skrevet af peanuts
No shit der ikke var flere penge i kassen, det er jo hele pointen. Havde man hentet en lidt billigere loesning end Grytebust ville de penge jo vaere der i budgettet. Og nej, jeg er ikke spilleragent, saa jeg kan ikke give dig navnet paa en spiller der var tilgaengelig, men det er vel ikke svaert at forestille sig spillere der praesterede bedre end Bendtner?

Hold ..... nu op sådan kan du jo ikke sætte det op og pege på den løn Grytebust får og så sige at det var hans skyld at det ikke var muligt og finde et alternativ.

“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Diogenes
Hold ..... nu op sådan kan du jo ikke sætte det op og pege på den løn Grytebust får og så sige at det var hans skyld at det ikke var muligt og finde et alternativ.


Er det da magiske penge Grytebust faar der paa en eller anden maade taeller anderledes i budgettet? Selvfoelgelig ville et billigere alternativ til Grytebust give luft i budgettet der kunne bruges andesteds. Hvordan i alverden kan det vaere kontroversielt?
Skrevet af peanuts
men så kan du jo tage hele truppen, og sige at havde man nu bare fundet billige alternativer for dem så var der råd til at hente en ny.

Men at pege direkte på Grytebust at sige at det er hans løn der har gjort at man endte med Bendtner, det er sgu lidt søgt
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Diogenes
men så kan du jo tage hele truppen, og sige at havde man nu bare fundet billige alternativer for dem så var der råd til at hente en ny.


Ja selvfoelgelig, men modsat Grytebust ville der jo vaere et kaempe sportsligt tab samtidig med en oekonomisk gevinst hvis man ikke havde Zeca, Johnsson etc. i truppen saa det ville jo nok ikke vaere en god ide al den stund at det man proever at maksimere er vundne fodboldkampe med et begraenset budget. Det er jo det er *hele* diskussionen - er det sportslige udbytte man har faaet ud af Grytebust investeringen vaerd? Du mener du, og jeg er uenig. Der er fint nok, men du maa vel kunne forstaa at det er praemissen.
Skrevet af peanuts
men Calle blev jo hentet efter Grytebust, så havde FCK hentet en billig målmand ala Tørnæs ville grytebust så være alle sine penge værd ?? men jeg stopper her vi bliver ikke enige
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Diogenes
Altsaa jeg formoder at Johnsson ville blive koebt uanset om FCK hentede Grytebust eller en loesning ala Lindegaard - en praemis du for en stund siden var enig i.

Hvorvidt de kampe Grytebust stod paa maal var pengene vaerd afhaenger jo som sagt af hvad pengene ellers ville blive brugt paa. Jeg blev adspurgt hvordan jeg ville bruge dem hvis jeg var Staale, og du boed jo selv ind med at man maatte noejes med Bendtner som en ret daarlig lappeloesning netop fordi kassen var tom pga. man allerede havde brugt spraengt banken paa Grytebust.
annonce
0