Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af (u)tilfreds
Jeg føler der er nogle sortseere der har mere travlt med at jamre sig over et tabt mesterskab og vil se Ståles hoved på et fad, fremfor at kigge på den sæson vi har gang i og acceptere at holdet faktisk har leveret fint i SL og ekstraordinært i EL allerede.

Det er hverken Ståles eller spillernes skyld at FCM er igang med en historisk sæson, at klandre dem og forvente at de skal levere endnu mere historisk end dem der allerede leverer historisk er vel lige i overkanten. Det er yderst sjældent at 2 hold kan makspræstere på samme sæson.
Skrevet af stik i rend dreng
Kian Hansen var blevet 3. forsvarer.


Nu spillede FC Midtjylland jo med 3 midterforsvarer på det tidspunkt, så det er lidt tyndt at bruge den her.
Skrevet af billebums
@Mads
I forhold til bevis (som du naturligvis også gerne selv må komme med til dine påstulater), så lavede jeg en opgørelse tilbage i december en opgørelse over sene mål for hhv. FCK og FCM. FCK er den eneste der siden har scoret yderligere (2 stk) sene mål.
https://www.bold.dk/snak/index.php?action=thread&id=5588915&start=40&vis=0

Her er et udsnit af hvad jeg skrev den gang:
Vedrørende FCMs "held" eller evne til at lukke kampene til sidst:
...
FCM har i denne sæson scoret 5 mål i de sidste 15 minutter fordelt på 5 kampe, hvilket har resulteret i 4 sejre og én uafgjort. Det har givet 13 point mod de 4 point man havde fået, hvis kampen var stoppet ved 75 minutters spil. I de sidste 5 kampe har det givet 2 point mere, end man ellers ville have fået.
FCK har i denne sæson scoret 11 mål i de sidste 15 minutter fordelt på 8 kampe, hvilket har resulteret i 8 sejre. Det har givet 24 point mod de 12 point man havde fået, hvis kampen var stoppet ved 75 minutters spil. I de sidste 5 kampe har det givet 8 point mere, end man ellers ville have fået.

Af FCMs 12 kampe, var:
(1) FCM foran 2-0 i tre kampe inden der blev reduceret (to af disse var mod SIF, hvor man indkasserede mål inden for de sidste 5 minutter af kampen).
(2) FCM bagud 1-0 i tre kampe inden man formåede at score 2 mål. Ingen af disse blev afgjort i kampens sidste 15 minutter.
(3)* resultatet uafgjort i seks kampe inden FCM scorede sejrsmålet. Fire af disse kampe blev afgjort i kampens sidste kvarter.

*Bemærk: Den seneste kamp mod BIF tæller som en (3) uafgjort på trods af at FCM var foran 1-0, mens den første kamp mod FCN tæller som bagud, eftersom FCN var foran 1-0 inden FCM vendte kampen

Af FCKs 9 kampe, var:
(1) FCK foran 2-0 i to kampe inden der blev reduceret. Begge kampe var mod AGF og i den ene reducerede de inden for de sidste 5 minutter af kampen.
(2) FCK bagud 1-0 eller 2-0 i fire kampe inden man formåede at score 2 eller 3 mål. Tre af disse kampe blev afgjort i kampens sidste 15 minutter, to af dem var man endda bagud med 15 minutter tilbage.
(3)* resultatet uafgjort i 3 kampe inden FCK scorede sejrsmålet. En enkelt af disse kampe blev afgjort i kampens sidste kvarter.

*Bemærk: Den første kamp mod SØE tæller som en (3) uafgjort på trods af at FCK var foran 1-0.

...

Det er korrekt, at FCM lagde fra land med 4 sejre på ét mål i de første 6 kampe og at der i 4 af de første 6 kampe blev sikret en sejr eller uafgjort inden for de sidste 15 minutter af kampen. Både medier og brugere herinde husker åbenbart dette bedre end de øvrige resultater og man må som FCM fan nok forvente at høre for dette hele sæsonen (medmindre man kan få en række sejre i træk på minimum 3 mål).FCM har scoret 2 mål i 90. minut eller senere, FCK har scoret 3
FCM har scoret 4 mål i 85. minut eller senere, FCK har scoret 7
FCM har scoret 5 mål i 80. minut eller senere, FCK har scoret 12
FCM har scoret 5 mål i 75. minut eller senere, FCK har scoret 13

For det andet, så ved du jo godt på forhånd at det ikke er noget FCK prioritere, og derfor skyder du hele dit eget argument til jorden.

At FCK ikke prioriterer ungdommen gør ikke at argumentet falder til jorden.

Dagens joke - du kan simpelthen ikke påstå, at FCM har været lige så hårdt ramt på trupudskiftningen som FCK. Af de spillere du nævner, der var det kun Onuachu og Wikheim som spillede fast på førsteholdet. Poulsen var blevet gammel og Kian Hansen var blevet 3. forsvarer. Til sammenligning havde vi mistet følgende fra start 11 året før:

Er det en væsentlig udskiftning i truppen i forhold til forrige sæson? Simpelt ja/nej.
Kian Hansen spillede, som en anden også påpegede, fast i en 3 mands bagkæde da han skiftede. Om han havde været 1., 2. eller 3. valg ved vi intet om. Vi ved kun, at han spillede fast for holdet. Jakob Poulsen spillede i gennemsnit 85. minutter i de 34 kampe han havde i Superligaen sidste sæson.
At fakta ikke passer til dit verdensbillede gør dem ikke forkerte.
Skrevet af Nandeyanen
Jeg har regnet ud gennemsnittet. Gennemsnitligt er FCMs kampafgørende mål for en sejr i det 46 minut. Det siger lidt om hvor gode defensive FCM har været i sæsonen. De kan forsvare en 1 målsføring til ende i en hel halvleg som de fx gjorde mod FCN.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af elendil
Jeg har ikke et problem med at FCK vinder etmålssejre. Mit problem ligger i fornemmelsen af, at enhver sejr, et-måls eller anden, er kæmpet hårdt hjem og kan tippe hele vejen til overtiden, mens FCM vinder deres etmålssejre stensikkert.

De gange de scorer i overtiden, ved man bare at det vil ske. Det gør deres spillere også.

I FCK er det snarere sådan, at man er helt overbevist om, at Randers vil udligne i overtiden. Det burde de da også have gjort.

Jeg er meget misundelig på deres driftsikkerhed.
fck-medløber.
Skrevet af repos , moderator
Præcis.
Det er med livet i hænderne, når vi fører med et enkelt mål. Mod AaB var fuldstændig groggy til sidst, hvor vi endda førte 3-0, men var heldige med at vinde 3-2, for AaB brændte en direktør til sidst.
Det samme var tilfældet mod Randers, hvor de havde en to-mod-en situation, hvor Emil Riis heldigvis skvattede. Den slags har der været alt for meget af i denne sæson.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Matias
"Jeg er meget misundelig på deres driftsikkerhed"

- Og det er derfor, jeg ikke for alvor tror på, at vi kan hente dem. Det er fedt, når ens hold præsterer på den måde. Det kan selvfølgelig ikke altid være sådan, hvilket jeg og flere andre også har givet udtryk for igennem sæsonen. Jeg tror - med de rette indkøb til den centrale akse - vi kan være der fra næste sæson. Det forventer jeg faktisk, vi er.
Skrevet af pyto
Trods nogle måneders pause on/off er jeg glad for at se at du er ligeså optimistisk som du plejer at være, Mads.

-Kampe - FCM har nærmest kun spillet Superliga i denne sæson - det giver ca. 7 dages forberedelse pr. kamp. FCK har deltaget i 3 turneringer, og har nogle uger spillet 3 gange flere kampe end hvad FCM har - i de uger har vi ca. 2 dages forberedelse pr. kamp, altså mindre end halvdelen af hvad FCM har kunne denne sæson. Dertil ligger der en masse dages rejsetid til vores Europæiske udekampe. Ovenstående er en kæmpe fordel i FCMs favør.


Når man som FCK slår sig selv op på at man skal og bør spille europæisk hver sæson, så kan man altså ikke komme med tamme undskyldninger, når vi så gør.
Hvis vi i flere år har haft den målsætning, så skal man død og pine også have en trup der er bred nok, og det har vi bare ikke.

-Skader - På 2 uger mistede vi i starten af sæsonen vores 2 førsteangribere, vores første venstreback og vores leder i den bagerste kæde (Bjelland). Senere udgik vores første venstre kant (Fischer) og en af vores bedste centrale midtbanespillere (Falk) ligeledes med skader. Det er 6 spillere fra startopstillingen som var ude samtidigt - det kan ALLE hold mærke, uanset hvordan de er stillet økonomisk. Hvordan ville PSG spille, hvis de pludselig manglede Mbappe, Neymar, Cavani, Verratti, Thiago Silva og Marquinhos? Mit gæt er, at de ville spille på LANGT FRA samme niveau som med deres førsteholdsspillere på holdet.


Grunden til at vi har kunnet signe disse spillere er jo bla. deres skadeshistorik, hvorfor man ved hver enkelt signing har taget en kalkuleret risiko. (Hvilket så har givet bagslag) Vi taler om N´Doye, Bjelland, Fischer, Boilesen. Jonas Wind har i øvrigt også en vanvittig historik på området, hans alder taget i betragtning.

-Transfers - vi fik pludselig en travl sommer, hvor vi mistede Skov, Jesse, Vavro og Peter Ankersen - 4 spillere fra startopstillingen i sidste sæson.


Man vidste jo godt at de 4 ville ryge, Ankersen har man vidst i 2 hele sæsoner og har alligevel ikke formået at finde en ordentlig erstatning. Skov og Vavro har man med garanti også vidst ville ryge siden jul og alligevel ender vi op med et rekordkøb fra den spanske segunda, der hverken i kvalitet eller som type minder om Skov. - Det er bare ikke godt nok uanset hvordan man vender og drejer den.

Kvist raus.
Skrevet af Blastoid
Det samme var tilfældet mod Randers, hvor de havde en to-mod-en situation, hvor Emil Riis heldigvis skvattede. Den slags har der været alt for meget af i denne sæson.


Ret skal være ret. Selvom de ikke opdagede det i speakerboksen, så var der marginal offside på den store chance, som du nævner - men ja, de bliver ikke dømt.

Pointen er jeg dog helt enig i. Man har alt for mange gange siddet med fornemmelsen af, at der ikke er skyggen af kontrol, og vi nemt kan smide sikre point i slutminutterne, men alligevel får hevet dem hjem med lodder og trisser.
\"Giv en mand et æg, og han er mæt for en dag - lær en mand at lægge æg.......!\"
Skrevet af Svoger
Jeg ville virkelig gerne leve i den overbevisning, at man havde 4-5 oplagte erstatninger gennemscoutet for Skov, og at de så alle var umulige at hente (fx allerede havde skiftet i vinduet), da Skov bliver solgt til aller sidst.
Det ville jeg virkelig gerne tro på. Men det kan jeg ikke. Dertil har vi for ofte virket til ikke at være rigtigt klar til at erstatte ved salg af profiler. Om det så i sidste ende skyldes, at chefen mv. for scoutingafdelingen ikke er kompetent nok, eller at vi ikke bruger nok ressourcer på den del, kan jeg retfærdigvis ikke vide.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af repos , moderator
Hvis rygterne står til troende, så var emner vist Jesus Medina, Daniele Verde og Robert Skov Olsen. Der har sikkert også været flere nævnt. Medina var måske endda endnu tidligere. Alle tre endte i klubber, der kunne betale en højere løn i hvert fald.

Jeg forestille mig i hvert fald ikke, Pep Biel var førstevalg, men vi er jo i en position, hvor vi ikke altid er førstevælger.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Saviola7
@Repos

Robert Skov Olsen... Den var alligevel ny!

Jesus Medina var faktisk vores førsteprioritet, da vi i sin tid hentede Robert Skov til klubben.
Så selvom at Medina sikkert havde været en fin tilføjelse, kan man vel næppe beklage sig over at det blev til Skov i stedet.
Verde var angiveligt førstevalg som erstatning til Skov, men eftersom at han var ude i kulden i Roma, tror jeg ikke at han følte for at vente til slutningen af vinduet, med at træffe sin beslutning.

Dertil synes jeg faktisk, at jeg kan se nogle rigtig gode takter i Pep Biel.
Jeg tør slet ikke at afskrive ham endnu og går alt efter bogen, så tror jeg at han spillemæssigt kan blive en af vores største successer.
Bologna FCK Liverpool 1860 München
Skrevet af Schelden
"Jeg tør slet ikke at afskrive ham endnu og går alt efter bogen, så tror jeg at han spillemæssigt kan blive en af vores største successer."

Jeg har set flere skrive det efterhånden. Hvad er det reelt, der gør, at du tror det? Han har jo ikke vist mere, end hvad Carlo Holse eksempelvis gjorde i starten af denne sæson, hvor vi også i glimt så noget god spilforståelse samt at han så relationelt stærk ud. Jeg vil da ikke afskrive, at han kan blive et aktiv i klubben, men jeg vil blive meget overrasket, hvis han ligefrem går hen og bliver en af de største spillemæssige succeser i klubben. Dertil er han alene for svag individuelt - han har ganske enkelt svært ved at sætte sin direkte oppasser.
København.
Skrevet af Saviola7
@Schelden

Nu er det jo helt subjektivt vurderet, men jeg ser bare en masse spændende ting i ham, som jeg tror ville kunne udfolde sig på et velspillende FCK hold.
Desværre er han bare kommet ind på et hold, med en masse nye ansigter der skal integreres, samt med et spilkoncept der fuldstændig sejler.
Det må siges at være en meget stor hæmsko, for en kreativ spiller at skulle arbejde med.

De ting som jeg ser i ham er, at hans bevægelse uden bold er rigtig god og at det forhåbentlig kommer til at ses, i takt med at det relationelle bliver bedre.
Hans venstre ben er rigtig stærkt, og det ses både på pasninger, indlæg, afslutninger og dødbolde.
Hans blik for spillet synes jeg også ser fornuftigt ud, men som nævnt tidligere, så er det svært at vise det frem, når spilkonceptet halter så voldsomt.

Og rent personligt virker han lidt stille og tilbageholdende.
I takt med at han finder sig mere til rette på holdet, såvel som i landet, så tror jeg at han kommer til at vokse med opgaven og det ansvar det kræver at repræsentere byens hold!
Bologna FCK Liverpool 1860 München
Skrevet af Schelden
Som sagt så håber jeg, at du får ret - og at jeg må æde mine ord om et år.
København.
Skrevet af MadsLeb
Når man som FCK slår sig selv op på at man skal og bør spille europæisk hver sæson, så kan man altså ikke komme med tamme undskyldninger, når vi så gør.
Hvis vi i flere år har haft den målsætning, så skal man død og pine også have en trup der er bred nok, og det har vi bare ikke.


Det er da ikke nogen "tam undskyldning", men et helt simpelt fact, at længere forberedelse og restitutionstid øger præstationerne. Det er et faktum som man ikke kan benægte. Du kan ikke negligere eller nedgøre betydningen af, at FCM har kunne forberede sig i 7 dage, mens vi måske har haft 2 dage til hver kamp.

Problemet i denne sæson er jo lige præcis ikke, at vi ikke har haft en bred nok trup - for vi har haft rigeligt med bredde. Problemet har været, at vi har været så hårdt ramt af skader, at vores bredde er blevet ædt op. Pt. har vi f.eks. 5 angribere til 2 pladser i angrebet.

Grunden til at vi har kunnet signe disse spillere er jo bla. deres skadeshistorik, hvorfor man ved hver enkelt signing har taget en kalkuleret risiko. (Hvilket så har givet bagslag) Vi taler om N´Doye, Bjelland, Fischer, Boilesen. Jonas Wind har i øvrigt også en vanvittig historik på området, hans alder taget i betragtning.

Det er jo ren gætværk fra din side af. Du har absolut intet konkret på, hvorfor de forskellige spillere er skiftet til vores klub.

N´Doye skiftede ikke til FCK pga sin skadeshistorik - han tilbød sig selv til Ståle, altså ikke pga. skadeshistorik.

Bjelland missede VM og sin plan om at spille sig til en god kontrakt i udlandet. Han missede delvist VM pga en skade, så det er vel delvist pga. skadeshistorik.

Fischer hentede vi i Mainz - Mainz havde stor tro på Fischer, men først fra sæsonen efter, da man på daværende tidspunkt havde en god kantspiller. Fischer ville ikke vente en sæson mere på førsteholdsfodbold, og derfor kunne vi hente ham. Altså ikke pga skadeshistorik, men fordi Fischer ville spille.

Boilesen ville ikke forlænge sin kontrakt i Ajax, blev frosset ud, og da vi hentede ham havde han ikke spillet fodbold i 6-7 måneder. Det var altså heller ikke pga. hans skadeshistorik vi kunne hente ham, men fordi han blev frosset ud og derfor uattraktiv for større klubber.

Jonas Wind har vi heller ikke kunne hente pga. hans skadeshistorik, da han er hjemmeavl. Desuden, så har han FÅET en skadeshistorik. Da vi startede sidste sæson havde han haft én enkelt knæskade, og det er næppe noget jeg vil betegne som "noget af en skadeshistorik". At han så fik endnu en knæskade er uheldigt, men at påstå at en spiller har en stor skadeshistorik på baggrund af én knæskade - så er der satme mange fodboldspillere som har en stor skadeshistorik.

Man vidste jo godt at de 4 ville ryge

Det passer heller ikke. Man vidste, rigtigt nok, at Ankersen ville smutte. Inden sæsonen meldte man ud at man ville holde på spillerne, og måske hente en enkelt forstærkning eller to.

I stedet ender man med at modtage kæmpe bud på Skov, Vavro og Jesse, som man ikke kan sige nej til. At påstå at de 3 afgange var noget man regnede med, er stik imod hvad klubben har meldt ud.

Skov og Vavro har man med garanti også vidst ville ryge siden jul

Hvis man "med garanti" havde vidst det, så ville man ikke havde meldt det stik modsatte ud i medierne, at man ville holde på spillerne.

Ståle og FCK har adskillige gange udtalt, at det på ingen måde var planen, at transfervinduet i sommer skulle forløbe som det gjorde, så medmindre at du tror, at et børsnoteret aktieselskab bevidst bryder loven ved at lyve i medierne - så må vi jo antage at de har talt sandt.
-
Skrevet af MadsLeb
Om det så i sidste ende skyldes, at chefen mv. for scoutingafdelingen ikke er kompetent nok, eller at vi ikke bruger nok ressourcer på den del, kan jeg retfærdigvis ikke vide


Jeg tror en del af forklaringen også ligger i, at den spiller som har skulle erstattes, har været niveauer og hylder over hvad vi normalvis kan hente.

Når vi snakker om profiler som har skulle erstattes, så er det ofte 2 spillere som bliver nævnt:

Thomas Delaney
Robert Skov

Begge to var blevet alt for gode til at spille i FCK, hvilket deres efterfølgende karrierer også viser.

Når vi en sjælden gang har en spiller, som udvikler sig så eksplosivt som de to herre nævnt for oven, så er det umuligt for os at erstatte dem - et salg vil altid betyde en forringelse af holdet, simpelthen fordi at vi ikke kan konkurrere med andre klubber om at hente spillere fra de hylder, som hhv. Skov og Delaney var på inden de skiftede. For at få spillere, som opnår det niveau at de to gjorde, så bliver vi nød til selv at udvikle dem, hvilket tager tid - for vi har ikke 75 mio. at smide efter én enkelt spiller, til at dække hullet efter se storsalg vi laver. Der er jo en grund til at vi ender med at få SÅ mange penge for spillerne, det er jo fordi at de rammer et niveau som gør at de kommer op i den prisklasse - og den prisklasse kan vi bare ikke være med i når erstatningerne skal hentes. Så bliver vi nødt til at tage et skridt eller 2 tilbage, og se om man kan bygge en ny spiller op.
-
Skrevet af Bløde babser
Kiggede lige på karantæner

FCM har Evander i karantæne mod AAB, der så har deres med afstand bedste due med Karantæne. Lucas Andersen naturligvis.
Svært at tro på AAB point der.

Vi har ingen i karantæne, mens FCN har Ytergaard. Jeg har ingen ide om hvad det betyder for dem.

BIF har Jung i karantæne mod FCM i runden efter. Selvom han måske ikke er en åbenbaring af en fodboldspiller, efterlader han et hul i deres defensiv da de ikke lige har det store at smide ind i stedet. Igen, svært at se dem tage point fra FCM ude.

Nå, den nye sæson starter allerede i August. Det må være den jeg sætter min optimisme ved :-D
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Blastoid
MadsLeb

Når vi snakker om profiler som har skulle erstattes, så er det ofte 2 spillere som bliver nævnt:

Thomas Delaney
Robert Skov


Det er simpelthen for letkøbt. FCK har i over 10 år haft notorisk svært ved at erstatte de bærende, ledende spillere i holdets akse.

Man formåede ikke at gøre det i 2007, hvor Rasmus Würtz skulle erstatte Linderoth.

Man formåede ikke at gøre det i 2011, da William Kvist blev erstattet af Grindheim og Mikael Antonsson blev forsøgt erstattet med Petter Larsson/Kris Stadsgaard.

Man formåede ikke at gøre det i 2017, og her var det hverken Delaney eller Zanka, man formåede at erstatte.

Det handler ikke kun om, at vi har skulle erstatte bærende profiler på højt niveau. Det handler om, at man enten ikke har formået at køre den rette erstatning i stilling til at tage over, eller at man ikke har været dygtig nok til at hente den spillemæssige profil, som man har skulle erstatte.

Ingen herinde har forventet, at erstatningen for Delaney skulle være på nøjagtig samme niveau som Delaney, men folk har skreget på, at den spillemæssige profile har været på plads, og at man har hentet en spiller, som formår typemæssigt at udfylde det hul, som er blevet efterladt. Ingen af de erstatninger, som er blevet hentet for ovennævnte slog igennem på hverken kort eller lang sigt:

Kris Stadsgaard, Petter Larsson, Christian Grindheim, Uros Matic, Michael Lüftner, Rasmus Würtz for bare at nævne en håndfuld.

\"Giv en mand et æg, og han er mæt for en dag - lær en mand at lægge æg.......!\"
annonce
0