Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos , moderator
Hvis Fck ryger ud af 3 kval runde, er Fck så helt ude af europæisk fobol?

Nej, og det undrer, at det åbenbart skal være så svært at finde ud. Hvert eneste år gentages de samme spørgsmål.

Når vi ryger ud af 3. kvalrunde, så skal vi spille kval til EL, hvor vi også vil være seedede.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Plankeværket
Det eneste der kan redde min dag er nyheden om et pressemøde. Det stinker det her.
I øvrigt ligner det at alting gik bedre under Roland. Jeg er klar over at det, at pointene kom uanset spil, har haft en positiv effekt på MAtias´ karakterer, men det er alligevel spøjst at se, hvor "fine" karakterer Zanka, Johhny og Pierre - mest for de første kampe - har fået.

Jeg er klar over lorten væltede for Roland, men måske havde støtte og en bedre designet trup været smartere end CV.

Den attitude Santin, Claude og Damen har vidst i store dele af sæsonen tyder på, at CV valgte den forkerte side i det påståede oprør mod Roland. De tre skulle have været sparket ud i vinters og erstatte af whatever.

EDIT: Hold kæft hvor er det deprimerende. På niveau med Allan Nielsens tur til Brøndby og Gorica.
Skrevet af Matias
Men man skal jo nemlig også kigge på, at de første 11 kampe kastede 9 sejre og 2 uafgjorte af sig, hvilket gav 29 ud af 33 mulige point. Det er svært at give andet end (gennemsnitligt) rimelige karakterer for præstationer i sådanne kampe, og det høster ovennævnte spillere bl.a. frugten af. Det sagt er det jo ikke et vanvittig høj snit (7,00), eks. Johnny Thomsen får, for hans bidrag til 7 kampe, der kaster 16 point af sig. Zanka har heller ikke gjort det som håbet og forventet, men han har spillet 11 ligakampe i år, hvoraf de 10 har givet sejre og kun en enkelt er end uafgjort.
Skrevet af Matias
Ang. CL: Vi kan trække Club Brügge, Feyenoord, Vaslui og Motherwell. Trækker vi en af de første tre klubber, bliver vi sendt benhårdt ud af turneringen. Trækker vi Motherwell, kan vi måske være "heldige" at få et par tætte opgør, hvor vi i sidste ende må trække det korteste strå. Men vi går ikke videre uanset hvad.

Club Brügge er et bundsolidt mandskab, og jeg synes egentlig det fortæller meget godt om deres spillestil, at de har mange arbejdsomme, ikke-spektakulære spillere i deres trup. Såsom Niki Zimling, Frederik Stenman, Carl Hoefkens og Tom Høgli. De spiller bedre, og fik da også samlet 10 point flere i ligaen, end eks. Standard Liege, som vi var prisgivet imod for godt et halvt år siden.

Feyenoord er et hold på vej frem igen, og overraskede alt og alle i Holland, ved i den netop færdigspillede sæson, at være den største konkurrent til mestrene fra Ajax, og ende højere i tabellen end så stærkt et felt som PSV, AZ og Twente. Jeg har set en del kampe med dem her i det forgangne år, og de kan især presses på hurtigt kombinationsspil, hvilket desværre ikke er noget, vi er ret gode til. De spiller hjernedødt energisk, går efter at vinde alle bolde, og presser højt med deres kæder. Deres to største profler i denne sæson har dog været lånespillerne John Guidetti og Otman Bakkal, men det sagt har de et stærkt kollektiv med masser af offensive kræfter (bl.a. Sekou Cisse og Jerson Cabral), ledet af Ronald Koeman udenfor banen og på banen af anfører Ron Vlaar. De spiller gerne 4-4-2, som os, hvis opgaven er til det, men har med oplagte spillere på hhv. 9´er og 10´er (førnævnte John Guidetti og Otman Bakkal) spillet 4-3-3 i de fleste kampe. De er ret fleksible men har først og fremmest en ok defensiv struktur med et, som sagt, højt pres på modstanderne.

Vaslui kender jeg absolut intet til, men eftersom de er et østhold, på vej frem, som ikke har svært ved at vinde kampe (de vandt flest i ligaen i Rumænien, i den forgangne sæson) og sikkert er drønmotiverede for at spille internationalt, spår jeg os lige godt ingen chance. Selv under Ståle Solbakken, i mirakelsæsonen, var sådan et hold (Bate Borisov) ved at slå os ud af kurs.

Motherwell kender jeg heller ikke noget til, men en lidt over jævn sæson i en jævn liga er ikke noget, der burde skræmme. At det så er det alligevel, fortæller mere om os, end det gør om dem. Jeg kender ingen af deres spillere - rent faktisk ved kun hvem en af spillernes far er, nemlig Mark Hateley, som har en søn, Tom, der spiller for skotterne. Der er 25% chance for at trække dette alt andet end skræmmende hold, og det bliver vi naturligvis nødt til at hænge vores hat på, hvis der skal være bare en smule spænding om udfaldet.
Skrevet af Nepech
Motherwell er jo også kun kommet med på den billet Rangers har måtte opgive pga. deres økonomi. De har dog - lige hvad jeg kan se - tre angribere der har scoret 30 mål tilsammen så lidt må de da kunne finde ud af.

Hvis Motherwell spiller ligesom Shamrock Rovers så tegner det sgu heller ikke for godt.

Bagefter så står den vel på hold som Lille og Udinese.
Siempre voy a apoyar al Real Madrid en tiempos buenos y malos ¡¡Hala Madrid!!
Skrevet af Matias
Jamen de skal da nok kunne spille fodbold, og med garanti også bedre end Shamrock Rovers, hvilket også er derfor jeg tror, at også et opgør mod dem, vil blive enden for os i CL-sammenhæng. Men jeg tror kampene mod dem vil blive tættere end i kampe mod nogen af de andre modstandere, vi kan trække.
Skrevet af repos , moderator
Motherwell spillede lige op med OB for et par sæsoner siden, hvor OB var langt bedre kørende end nu. Enig i, at det er dem, vi vil have størst chance imod.

I øvrigt undrer det dybt, at nogle medier melder ud, at FCKs vej til CL ikke ser så slem ud etc. Har de overhovedet ikke set et sekunds FCK-fodbold i denne sæson. Vi blev smadret ud af Plzen i vores bedste periode, og siden er det gået jævnt ned ad bakke. Feyenoord og Club Brügge vil pløje os midt over. Vaslui kender jeg intet til, men et rumænsk tophold er formentlig bedre end os. Samtidig klarede de sig bedre i en sværere EL-gruppe end os i denne sæson. Jeg kan se, de kører en klassisk Østeuropa med et sammenrend af brasilianere og afrikanere.

Vi skal håbe på en nådig EL-lodtrækning, men i sidste kvalrunde her, er der ingen walkovers.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Nepech
De har bare fuld tiltro til at General CV fører os til sejr.

Jeg undres stadig over vintervinduet. Man havde allerede kalkuleret med at få Champions League indtægterne så man kunne lige så godt have brugt nogle penge på en ordentlig klasse midtbane forstærkning.

Edit: Lige set holdene i Play-off @Europa League. Den ser godt nok heller ikke for nem ud.
Siempre voy a apoyar al Real Madrid en tiempos buenos y malos ¡¡Hala Madrid!!
Skrevet af elendil
Den attitude Santin, Claude og Damen har vidst i store dele af sæsonen tyder på, at CV valgte den forkerte side i det påståede oprør mod Roland. De tre skulle have været sparket ud i vinters og erstatte af whatever.


Jeg har misset mere eller mindre hele foråret, så det er muligt Santin her har spillet som Claudemir, men ellers virker det en kende uretfærdigt at placere ham i samme attitude-kategori som Damen og især Claudemir.

fck-medløber.
Skrevet af repos , moderator
Santin har altid slået op i banen, hvis det ikke kørte for ham. Det er ikke et kendetegn for denne sæson.

Damen skal forsøge at afdrible hele modtanderholdet, når vi er bagud. Alternativt trække ned og være spilfordeler. Jeg tror egentligt ikke, han opgiver, men han mangler simpelthen spillere/træner, der kan guide ham bedre i modgang.

Claudemir har levet sit liv uden for banen. Han skal helst væk, for må og skal der ikke plads til.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Matias
Cesar Santin er dalet gevaldigt i niveau her i især foråret, og sammen med Dame N´Doye har han således agerest angrebspar, uden ret megen forbindelse til resten af holdet. Det har været trist at iagttage.
Skrevet af Matias
"... nogle medier melder ud, at FCKs vej til CL ikke ser så slem ud"

- Det er et udtryk for manglende viden og indsigt. Ingen er forpligtet over evne, og det der er mest underligt er således, hvem der har ansat sådanne til at skrive eller udtale sig så håbløst, på de givne mediers vegne.

FCK kan ikke slå hverken Club Brügge eller Feyenoord ud. Så meget kendskab har jeg til alle tre hold, at det vil jeg gerne garantere. Og det virker usandsynligt at FCK skulle kunne slå Vaslui. Både af de grunde jeg og repos har været inde på. Motherwell er eneste klub, hvor lykken kan tilsmile os. Og stadig vil jeg mene, at det er i 55/45-favør til skotterne. Holdet (vores) er faldet helt sammen på det seneste, og der skal lidt af et talent til, for at genrejse det. Det har CV naturligvis ikke. Hvis han havde, ville FCN ikke have hentet 6 point flere end os, på de 15 kampe han har været træner for holdet. Og hvis han havde, ville man kunne have anet en begyndende struktur i spillet, særligt omkring nøglepositionerne i det centrale forsvar og på den centrale midtbane. Men CV har famlet i blinde, akkurat som Roland Nilsson, for i desperate forsøg at finde de rette konstellationer. Ingen af spillerne ser ud til at kunne samle holdet, flere ligner nogen, der gerne vil væk og uden budgettet til den nødvendige udrensning (og det (budgettet) blev fjernet sent i aftes), kommer det ikke til at blive bedre. Det er sådan, det er. Virkeligheden ser ikke anderledes ud.
Skrevet af Hjaelmen
Præcist det der også undrer mig. Der er folk der sidder og rabler op om at det er godt for dansk fodbold at FCN vandt skabet da FCK har MEGET større chancer for at kvalle til ChL end FCN ville have det. I min bog er det vel lige omvendt. FCN ville have en chance mod de modstandere, netop pga. et fasttømret koncept. FCK har med det spil der er vist, meget gode muligheder for at blive savet midt over.

Uden en "palads-revolution", dvs. cement-sutter til CV og Hørsholt + en oprydning i truppen + korrekte indkøb, kan man godt begynde at frygte en sammensmeltning i Europa.
QPR - Og ignorerer (u)tilfreds, så godt jeg kan.
Skrevet af Plankeværket
Jeg er faktisk ikke så bange for budgettet. Det er selvfølgelig blevet smadret, men nok ikke mere, end at salgsum=transferbudget. Lønnen burde der være styr på med alle de afgange vi har, og de allerede nævnte ungdomsspillere der kommer op.

Damen, Claudemir og Santin alene kan inbringe nok til, at vi har 30-40 millioner at rykkke med. Det må og skal være nok til at vi kan hente de 3 rigtige spillede til de positioner.

Det er der problemet er, at det måske er CV der skal administrere pengene...
Skrevet af Matias
Jamen præcis. Hvad hjælper det at have 40 mio. kr., hvis man bruger knap halvdelen af dem, til at smide efter en eller anden spiller i Tippeligaen, som har gjort det godt henover en halvsæson på et eller andet tidspunkt? Og hvad hjælper det at have penge i det hele taget, hvis man ikke kan skabe samling og ikke få konceptet til at fungere? I eller optil sæsonen 11/12 er der vel spenderet i underkanten af 40 mio. kr. på spillere, som i bedste fald har været fyld på holdet, i værste fald slet ikke blevet udtaget til kampene. Og Dame N´Doye (og hans mange mål) bliver i øvrigt ikke lettere at erstatte, end William Kvist eller Jesper Grønkjær - og dem lider vi stadig under, ikke at have i truppen længere.
Skrevet af Matias
Vores pointhøst i de sidste 2/3 af sæsonen (altså de sidste 22 kampe), var på 1,68. Dvs., at skulle denne høst overføres til en hel sæson, ville vi (med 55 point) ligge mellem AGF og Horsens. Og netop de to klubber, er nogen vi bør kigge på mht. koncept og træneremner. Dvs. mest mod førstnævnte, AGF. Peter Sørensen har den rette trænerprofil, og kan formentlig bedre end nogen i FCK, sætte fingeren på helt konkrete mangler i spillertruppen, der skal udbedres, for at genrejse FCK som hold. Derfor er en træner som ham et minimum i betræbelserne på at komme videre. Der må naturligvis gerne ansættes en bedre, hvis det er muligt. Men at fortsætte i samme rille, som CV vist er ene om, at synes er en fremragende idé, vil være det samme som at afskrive sig alle muligheder for at genrejse sig efter sommeren.
Skrevet af Plankeværket
Nej Damen på toppen kan vi ikke erstatte, men som vores to angribere har spillet det sidste halve år, kan de som duo godt erstattes, så vi ikke bliver nævneværdigt svækket. Stabilitet og koncentration må gerne være nøgleord.

Jeg ved godt, at det er umuligt med CV som chef.

Der er ikke andre håb end er pressemøde.

Det du skriver om Papas manglende rolle her til sidst er forresten ret ubehageligt at tænke på. Den manglede indskiftning af ham mod FCM er for mig et billede der dækker sæsonen, og i skærende kontrast til billedet på sidste sæson, en Dame på toppen der tryner Puyol fysisk.

Det er noget af det pinligste og mindst forståelige jeg har set.
Skrevet af FlotFyr-24Cm
@Matias

Du skriver mange fine indlæg. Men please, linjeskift! :)
Skrevet af Matias
De ting der hænger sammen, mener jeg ikke skal adskilles af linjeskift eller placeres i forskellige afsnit. Desuden mener jeg at sådan en 10-15 linjer, bør man kunne komme igennem, uden større vanskeligheder. Men tak.
Skrevet af Gaggen25
Det væsentlige er jo 4 kval rune mht til champions league. Selvom vi forstærker os enormt, vil vi være KÆMPE underdogs mod ethvert af de modstandere, måske undtaget Gladbach. Men bliver man 4´er i bundesligaen har man naturligvis et fremragende hold, hvorfor de også vil være store favoritter mod os. Det er en vanvittigt svær vej, hvorfor det er bedst at affinde sig med at vi skal spille EL.
Fantastisk arbejde med karakterene Matias - Iøjenfaldende at TK, Claus og Grindehvalen skrabet bunden. Overraskende? Næppe. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig at vi ikke kommer ud af transfervinduet uden en ny central midtbanespiller. Og jeg beder til de højere magter om at det ikke bliver grinde v 2.0. Det kan simpelthen ikke undervurderes hvor vigtigt kvist var for holdet, og hvor vigtig hans erstatning bliver.
Derudover synes jeg godt nok det er svært at se hvad fanden der skal ske. Optimalt skal man jo sælge Lars, Grindheim, Diouf, Sigurd og Mos. Men da dette ikke kan lade sig gøre får man et gigantisk problem. Hvad skal der ske med Diouf? Han har ingen salgsværdi pt., og er af trænerstaben allerede nu afskrevet at få nogen rolle hos FCK. Ellers ville man vel have givet ham chancen. Jeg tror ikke på at der kommer til at ske noget på venstre og højre backen, og holder man på sølvi og Kris kommer der max en breddespillet i centralforsvaret. Mht. angrebet henter man givetvis en spillere mere - specielt hvis santin og/eller N´doye bliver solgt. Man bliver det så en ny kæmpe stjerne i 15 mio. klassen, eller satser man på at Mos/Diouf/(Santin/N´doye) skal føre det videre. Jeg er bange for at man måske satser på Mos og eller diouf.
Jeg så helst man skiftede 6-7 spillere ud til næste sæson, men realistisk håber jeg på nogen lignende:
Wiland
Pierre - Sølvi - Kris - Lars
X1 - Claud
Oviedo Bolanos
N´doye - X2
Hvor de to nye til startopstillingen kommer til at blive vanvittigt afgørende. Henter man ikke tilstrækkelig kvalitet, og spillere der passer til systemet bliver man næppe mestre næste år.
Og vigtigst af alt: EN TRÆNER!!! men er desværre bange for at det er urealistisk. Men hvor bliver det dog sejlende hvis CV er træner hele næste år. Det ville være forfærdeligt.
123
annonce
0