Snak

Mere indhold efter annoncen

PL-tråden 2022-23 - Verdens bedste liga

Skrevet af Geddar
man 1. aug 10:47
Nu nærmer den nye sæson sig, hvor vi skal se om der er andre end Liverpool og City der har lyst til at byde ind på mesterskabet. Det er der sandsynligvis ikke, omend det godt kan blive en sæson, hvor de øvrige i top 6 kæmper en ret lige kamp om de sidste to CL-pladser. Chelsea var i sidste sæson the best of the rest. I pre-season har det dog ikke set voldsomt imponerende ud. Spørgsmålet er hvordan Sterling passer ind og om man får bygget det rigtige midterforsvar. Spurs kan meget vel peake under Conte i denne sæson, hvor de har købt imponerende godt ind. Manchester United har fået en ny stærk træner. Kan han ret hurtigt lære ligaen at kende, og få styr på en mildest talt dysfunktionel gruppe af spillere, som på papiret burde kunne levere mere? Arsenal lader til at bygge gradvist på, og kan også godt blande sig i top 4 kampen igen.

I bunden skal vi se om der igen er en underdog af en oprykker, der kan levere en stærk sæson og sikre overlelses. Samtidig skal klubber som Leeds, Southampton, Everton og Brentford sandsynligvis forberede sig på en hård kamp for overlevelse.

Endeligt kan den nye regel om fem udskiftere også have nogle spændende effekter i kampene. Uanset er det fedt at have PL tilbage.

Mit bud på slutstillingen:

1: Manchester City
2: Liverpool
3: Spurs
4: Arsenal
5: Chelsea
6: Manchester United
7: West Ham
8: Newcastle
9: Aston Villa
10: Crystal Palace
11: Brighton
12: Wolves
13: Leicester
14: Southampton
15: Brentford
16: Nottingham Forest
17: Everton
18: Leeds
19: Fulham
20: Bournemouth
Skrevet af MKilgallon
Så vil jeg da også lige lege med.
Mit bud på slutstillingen:

1: Manchester City
2: Liverpool
3: Chelsea
4: Arsenal
5: Manchester United
6: Newcastle
7: Tottenham
8: West Ham
9: Aston Villa
10: Leeds
11: Crystal Palace
12: Leicester
13: Wolves
14: Southampton
15: Brighton
16: Everton
17: Nottingham Forest
18: Brentford
19: Fulham
20: Bournemouth
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af Krook
Jeg tror det kan blive noget af en omgang i bunden i år, synes der er flere hold end normalt der kandiderer. Ingen af de tre oprykkerhold ser virkeligt stærke ud, Brentford ligner med deres meget få forstærkninger også stærke kandidater til at falde for den svære anden sæson, og adskillige af de mere etablerede hold virker som om de kun er en lille krise fra at blande sig i bundstriden. Southampton, Brighton, Leeds, Wolves og Everton har alle vist yderst svingende niveau seneste sæson, hvor de i længere perioder har holdt et niveau der ville kunne sende dem ned i Championship.
Skrevet af MKilgallon
Krook>>
Omvendt vil det være utopi at Leeds igen skulle blive så skadesramt som i sidste sæson.
Og truppen er jo blevet væsentligt styrket på bredden henover sommeren så selvom man skulle ramme ind i samme mængde skader igen i den kommende sæson så er man jo bedre rustet og så skal man ikke glemme at man nu har Marsch modsat Bielsas til tider naive tilgang til tingene. Alt i alt bør Leeds ikke være involveret i nedrykningsstriden.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af Geddar , moderator
"så skal man ikke glemme at man nu har Marsch modsat Bielsas til tider naive tilgang til tingene"

Har han et CV, der kan give grund til at være rolig, og forvente bedre resultater?

Holdet har mistet to af de helt store profiler, og har erstattet med spillere, der ikke kender PL. Jeg ser Leeds som den største kandidat til nedrykning blandt de hold, der også var der i sidste sæson.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af MKilgallon
Ja, Marsch har gjort det fint de steder han har været.
Desuden gjorde han det rigtigt godt da han overtog stumperne fra Bielsa i foråret.

Og ja, Raphinha og Phillips er to fine salg, men de er bestemt ikke umulige at erstatte.
Phillips var stort set ude i hele sidste sæson. Raphinha skabte rigtig mange chancer, men de fleste af dem blev jo alligevel brændt, så det var ikke så kampafgørende. Herudover faldt han ud af rigtig mange kampe , så med indkøbet af bl.a. Sinisterra har vi fået en fin erstatning for Raphinha og vi har tilmed fået Aaronson ind - manden vi manglede i sidste sæson til at lægge og støbe boldene blev angriberen. I går viste han også svar på tiltale med 3 flotte assists.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af Deebo
Godt bud Geddar. Det skal nok blive sjovt at vende tilbage i slutningen af sæsonen og rigtig blive mobbet når ens predictions er helt hen i vejret og det bliver bevist at der er en grund til vi sidder på bold.dk og ikke er fodboldeksperter, men det virker jo også til at det kræver at man har været tidligere professionel eller lige nu har sat kryds ved at man er Liverpool fan i Viasat ansøgningen :)

Her er min egen der ikke bunder i andet end mavefornemmelse og den er selvfølgelig fuldstændig objektivt lavet!
1. Manchester City
2. Liverpool
3. Tottenham
4. Arsenal
5. Manchester United
6. Chelsea
7. West Ham
8. Newcastle
9. Brighton
10. Aston Villa
11. Leicester
12. Crystal Palace
13. Wolverhampton
14. Leeds United
15. Southampton
16. Nottingham Forest
17. Brentford
18. Fulham
19. Everton
20. Bournemouth

Topscorer: Mohammed Salah
Top assister: Harry Kane
Flest clean sheets: Alisson
POTY: Kevin de Bruyne

Årets køb: Gabriel Jesus
Årets flop: Richarlison, Scamacca, Kalvin Phillips
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af Geddar , moderator
@MKilgallon

Han røg ud på røv og albuer i Leipzig efter at have tabt flere kampe end han vandt. Forinden har han så leveret med Salzburg og New York . Du vil vel ikke mene sidstnævnte er et godt proxy for evnerne?

"Og ja, Raphinha og Phillips er to fine salg, men de er bestemt ikke umulige at erstatte.
Phillips var stort set ude i hele sidste sæson. Raphinha skabte rigtig mange chancer, men de fleste af dem blev jo alligevel brændt, så det var ikke så kampafgørende. "

Phillips spillede trods alt mere end halvdelen af kampene. Raphinha scorede over en fjerdedel af Leeds´ mål i sidste sæson - han var med afstand jeres farligste spiller både ift. selv at score og sætte medspillerne op.

Jeg beundrer optimismen, men kan slet ikke følge den.

https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af BryanFury
Jeg tror det kan blive noget af en omgang i bunden i år, synes der er flere hold end normalt der kandiderer. Ingen af de tre oprykkerhold ser virkeligt stærke ud, Brentford ligner med deres meget få forstærkninger også stærke kandidater til at falde for den svære anden sæson, og adskillige af de mere etablerede hold virker som om de kun er en lille krise fra at blande sig i bundstriden. Southampton, Brighton, Leeds, Wolves og Everton har alle vist yderst svingende niveau seneste sæson, hvor de i længere perioder har holdt et niveau der ville kunne sende dem ned i Championship.Jeg er enig i det meste men jeg har svært ved at følge at Brighton og Wolves skulle kunne blive en del af nedrykningskampen.
Der er simpelthen for meget kvalitet i trupper/managers/setup imo, De sluttede trods alt også som nr 9 og 10.

Brentford og Leeds er for mig de klareste nedrykningskandidaterne fra sidste sæson, det kan dog blive deres redning at alle 3 oprykkere ser svage ud. Spændende bliver det!
Skrevet af Vincent Gigante
Nedrykkere

Bournemouth har p.t. kvalitetsmæssigt den ringeste trup i ligaen - og har jeg heller forstærket sig nævneværdigt. De tager nok turen ned igen ´Norwich´-style.

Nottingham Forrest
. På trods af et hyggeligt gensyn i den bedste liga - så har de simpelthen hentet for mange nye spillere til at kunne få truppen spillet sammen og få det til at fungere på en enkelt sæson. Dertil er der hente mange nye spillere af yderst svingende kvalitet. Fulham prøvede noget ligende tidligere - og røg lige ned igen.

Den sidste nedrykker bliver en overlevelseskamp mellem Fulham, Brentford, Everton, S´oton og Leeds. Brentford kan meget vel blive ramt af ´second season syndrome´ - og S´oton bør også være bekymrede. Du bygger ikke et solidt fundament beståede af topklubbernes akademispillere. Adam Armstrong og Che Adams kan ikke ramme en ko i røven med en banjo.

Spændende projekter med mange lovende unge spillere:

Apropos lovende akadem- og unge spillere - så kommer jeg til at have et øje på disse klubbers projekter. Hold nu kæft, det er spændende - set ud fra et FM og scouting øjemed.

Palace:
Marc Guehi - 22
Chris Richards - 22
Tyrik Mitchell - 22
Doucouré - 22
Olise - 22
Eze - 24
Ebiowei - 18
Eduard - 24
Luke Plange - 19

Det er bare en trup, der emmer og bobler af talent - hvoraf flertallet af bevist sig på U-niveau. Fantastisk arbejde af Viera og klubben med generationsskfitet og ændring af spillestilen. Naturligvis kommer ikke alle unge til at slå igennem - men der er godt nok nogle juveler og kommende profiler i mellem.

Aston Villa
Kamara - 22
Jacob Ramsey - 21
Carney Chukwuemeka - 18 (er du vimmer en U17-EM han har haft)
Jaden Philogene-Bidace - 20
Tim Iroegbunam - 19

De unge kommer nok ikke til at få lige så mange chancer hos Villa som hos Palace - men det bliver lige så spændende at følge.

S´oton
Har hentet en del unge fra nær og fjern - og plukket nogle af bedste fra hhv. Chelseas og Man. Citys akademier. Hold især øje med Romea Lavia på 18 - han har et enormt potentiale - og Man. City har udstyret ham med en tilbagekøbsklausul. 19 årige Tino Livramento fra Chelseas akademi slog allerede igennem sidste sæson.
Edge lord
Skrevet af MKilgallon
Tja, du kan selvfølgelig sætte det op sådan.
Men fjerner du de fire mål Raphinha lavede på straffespark så lavede han kun 7.
Harrison lavede 8.

Bamford var ude det meste af sæsonen. Spillede 7 kampe fra start.

Vi var aldrig endt hvor vi gjorde hvis vi havde haft bare en normal mængde skader, men at mangle 7-12 førsteholdsspillere i hver kamp betyder jo meget.

Nu med både Harrison, Aaronson, Sinisterra og Summerville til at levere boldene så skal vi nok glemme alt om Raphinha. Raphinha var også tit en hæmsko, fordi meget af spillet gik gennem ham . Vi har mange flere strenge at spille på i den nye sæson.
Både Gelhardt og Greenwood er også blevet det ældre og fået bygget mere på. og nej, jeg siger ikke at Raphinha ikke er en god spiller - ellers var Barcelona nok heller ikke hans nye klub.
Men Leeds står helt sikkert bedre nu end i sidste sæson.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af Geddar , moderator
Det er bestemt også spændende spillere, som er kommet ind. Spørgsmålet er så hvordan de klarer springet til PL. Det bliver interessant at følge.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Deebo
Jeg elsker det der argument med at ens klubs unge spillere er blevet ældre som om de 19 andre klubber ikke også har spillere der nu er blevet 3 måneder ældre end sidst de spillede PL fodbold :)

Det sagt så tror jeg faktisk heller ikke på Leeds som nedrykker som man kan se i mine predictions. Raphinha er et kæmpe tab men spillestilen og truppens kvalitet samt erfaringen fra sidste sæson skal nok sørge for at de ikke ryger helt ned i nedrykningskampen er mit bud. De overlevede second season syndromet eller hvad man kalder det, endda med rigtig mange skader, og vil nu igen være lidt under midten tror jeg.
Manchester United Brøndby IF
Skrevet af MKilgallon
Nu er det jo ikke bare unge spillere som man drømmer om kommer til at slå igennem.
Specielt Gelhardt, men også Greenwood har jo allerede vist de har niveauet til PL.

Gyabi, Summerville og Gray er selvfølgelig dem vi håber på, men det er jo langt fra sikkert de slår igennem selvom det er store talenter.
Cresswell må lige vente et år, da han jo er udlejet til Millwall.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af MKilgallon
Og glem heller ikke at vinduet ikke er lukket endnu og der stadigvæk arbejdes hårdt på flere signings.
Alene i dag nævnes det at både Quinones og Che Adams kunne komme til kontraktforhandlinger.
Endvidere er der et bud på Max fra PSV, som dog formentlig bliver afvist, men drømmen om minimum en mere signing i denne uge lever hos Marsch.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af Wise1964
Jeg går ned af vejen sammen med Deebo …

1. Liverpool
2. Manchester City
3. Arsenal
4. Chelsea
5. Tottenham
6. Manchester United
7. Newcastle
8. West Ham
9. Aston Villa
10. Brighton
11. Leicester
12. Crystal Palace
13. Wolverhampton
14. Leeds United
15. Southampton
16. Everton
17. Brentford
18. Fulham
19. Nottingham Forest
20. Bournemouth

Topscorer: Nunez
Top assister: Son
Flest clean sheets: Alisson
POTY: Sterling

Årets køb: Gabriel Jesus - Sterling
Årets flop: Scamacca, Kalvin Phillips
Nisi Dominus Frustra ...
Skrevet af Acheron 3
Jeg kommer også lige med mit bud.

1. Manchester City (De kværner bare derudaf igen)
2. Liverpool (Tæt på men ikke tæt nok. Igen med et stort hul ned til nr. 3)
3. Tottenham (Væsentligt bredere og stærkere trup nu)
4. Arsenal (De kan godt tage endnu et skridt fremad og opad)
5. Chelsea (Min fornemmelse siger mig, at der er et og andet der ikke stemmer på Stamford Bridge)
6. Manchester United (De fem over dem er simpelthen bedre)
7. Newcastle (Tager de forårets form med videre bliver de svære at have med at gøre)
8. West Ham (Jeg kunne lige så vel have tippet dem som 7´er. På dagen kan de slå alle)
9. Aston Villa (Gode indkøb løfter niveauet)
10. Leicester City (Har tabt lidt af pusten, og Rodgers lidt af magien)
11. Crystal Palace (Yderst stabile. De kommer ikke i fare)
12. Brighton (Tabet af Bissouma og Cucurella bliver mærkbart)
13. Brentford (De har en plan som virker og TF er en bedre manager end hvad de andre bundklubber har)
14. Wolverhampton (Dårlig form i foråret lover ikke godt. De scorer for få mål)
15. Southampton (Overlever udelukkende fordi at der er dårligere hold end dem)
16. Nottingham Forest (Gode indkøb og en spillestil der vil passe fint til PL)
17. Leeds (Markant svækkede men der er tre hold der er dårligere)
---------------------------------
18. Everton (Mistet profiler og har ikke pengene til at hente virkelige forstærkninger)
19. Fulham (Truppen mangler lige den fornødne kvalitet)
20. Bournemouth (Samme her men dårligere end Fulham. De er nede til marts)
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af hjst
Efter en del år med mindre og mindre interesse i og for Premier League er denne nedgang for mit vedkommende (midlertidigt ?) bremset med Nottingham Forest- oprykningen - det er vel 20 år eller deromkring de har været ude - sågar i bunden af 3.division (League One)..

Jeg tror de får meget, meget svært ved at undgå en af de 3 nederste pladser, men lader mig naturligvis gerne blive positivt overrasket.

Med hensyn til andre placeringer tror jeg ( ikke håber) at Liverpool får skovlen under Man.City - bare for afvekslingens skyld.

Og så al mulig held og lykke til Thomas Frank og hans raske svende.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af 2-0sværføring
1. Manchester City
2. Liverpool
3. Tottenham
4. Chelsea
5. Arsenal
6. Newcastle
7. Manchester United
8. West Ham
9. Aston Villa
10. Brighton
11. Leicester
12. Crystal Palace
13. Wolverhampton
14. Leeds United
15. Southampton
16. Everton
17. Brentford
18. Fulham
19. Nottingham Forest
20. Bournemouth

Topscorer: Haaland
Top assister: Son
Flest clean sheets: Alisson
POTY: Haaland eller Salah

Årets køb: Gabriel Jesus - Haaland
Årets flop: Ingen ide
YNWA
Skrevet af Flashp
Rigtig godt, grundigt og velovervejet oplæg Geddar.

Top 2 er mere eller mindre givet, spørgsmålet bliver så hvordan de to pladser fordeles. City har overraskende nok solgt for mere eller mindre samme beløb som de har købt for indtil videre, men på papiret er de stærkere med en klasse 9´er som Haaland. Philips er også en opgradering på Fernandinho, alt andet lige.

Liverpool ser også ud til at være i gang med et velgennemtænkt generationsskifte, og selvom Nunez ikke startede så godt i pre-season har han fysikken til at burde passe godt ind i PL. Der er selvfølgelig mistet noget fart med Manés afgang, men omvendt burde man kunne dominere boksen mere.

Jeg forventer at Spurs fortsætter de lovende takter under Conte, siden hans tiltrædelse var man det 3. bedste hold i PL, og det forventer jeg også bliver tilfældet i år. Truppen er forstærket på nogle fornuftige positioner, særligt Bissouma er jeg begejstret for, ligesom man i Richarlison endelig har fået en spiller ind der kan agere ægte back-up for Kane. Perisic var fantastisk for Inter, og virker ikke som om alderen trykker endnu. Jeg forventer som minimum én god sæson fra ham.

Arsenal har åbenlyst forbedret sig væsentligt på marginalen med Jesus som ny 9´er, og Zinchenko kan både dække af på VB når Tierney som oftest er ude, ligesom han kan bruges på CM. Saliba er måske også en marginal opgradering på White i centerforsvaret. Partey-situationen er dog en dark-horse som kan have væsentlig negativ impact. Hvis Arsenal skal i top 4, skal det blive i år.

Chelsea virker som om kaosset fra foråret med Abramovics afgang ikke helt har lagt sig, og det er åbenlyst en svækkelse at særligt Rudiger er væk, og det samme med AC. Koulibaly er dog på papiret en fuldgod erstatning for Rudiger, og en imponerende signing. Sterling transferen forstår jeg ikke helt, han er en god spiller, men kant/kontraangriber er vel en af de positioner hvor man er godt besat i forvejen. Umiddelbart ville en 9´er give mere mening, medmindre Havertz er fast udset til den rolle. Selv der kunne man vel godt bruge en fornuftig backup. Kante ser desværre ud til at nærme sig noget der ligner fodboldinvaliditet, synd for så sympatisk en fyr. Jeg tror Chelsea får færre point end sidste år, og det kan blive tæt med Arsenal og Man U om 4. pladsen.

Netop Man United kommer højest sandsynligt til at forbedre sig spillemæssigt, men det vil nok alt andet lige tage tid at få implementeret Ten Hags spillestil mm. Truppen ser ikke umiddelbart meget stærkere ud end sidste sæson, og der er stor uro om Ronaldo. Jeg tror det kommer til at koste tilstrækkeligt på den korte bane til, at de ender bag både Arsenal og Chelsea.

Lænere nede i tabellen er jeg i øvrigt enig med dem der ser Leeds som del af nedrykningskampen, og jeg tror også at Leicester kan få det svært i år, særligt hvis Maddison og Tielemans ryger, uden at der er de store midler til forstærkninger.

Everton bliver nok også en del af nedrydkningskampen, da man ikke rigtigt har forstærket sig, selvom jeg føler McNeil er en undervurderet signing. Tarkowski var god i en lav blok i Burnley, men Lampard vil vel gerne spille på en anden måde.

Brentford kunne godt få det svært i deres 2. sæson. Nottingham Forest og Bournemouth ser dog svagere ud på papiret, imens Fulham kan blive både en dreng og en pige.

Southampton går all-in på et par unge talenter, og det skal blive spændende at se hvorvidt det lykkes. Wolves scorede alt for få mål i sidste sæson, og hvis det fortsætter kunne de godt blive en del af nedrykningskampen. Brighton har indtil videre mistet en central spiller i Bissouma, og hvis Cucurella også ender med at blive solgt, kan det blive svært. Potter er dog en fremragende træner, og jeg tror aldrig rigtigt de kommer i fare.

I midten tror jeg Villa går en solid sæson i møde under Gerrard, imens West Ham i klassisk stil har fået deres store sommerindkøb i forsvaret langtidsskadet med det samme. Scamacca er en god spiller, men virker ikke som en voldsom marginal opgradering på Antonio.

Hvis Newcastle kan fortsætte de gode takter under Eddie Howe, tror jeg også de blander sig i kampen om de europæiske pladser. Botman er en rigtigt god handel til centerforsvaret og Pope er en solid keeper, men det kommer lidt an på hvad det ellers lykkes dem at få ind mod slutningen af vinduet. Crystal Palace har haft en rigtig god pre-season, og det ser ud som om man er ved at have gennemført et fornuftigt generationsskifte. Der er i hvert fald et par interessante spillere imellem. På deres gode dage kan de slå alle, men de kan også komme ind i perioder hvor intet lykkes.

Mit bud på slutstillingen:

1: Man City
2: Liverpool
3: Spurs
4: Arsenal
5: Chelsea
6: Man United
7: Newcastle
8: West Ham
9: Aston Villa
10: Crystal Palace
11: Brighton
12: Southampton
13: Wolves
14: Leicester
15: Brentford
16: Leeds
17: Fulham
18: Everton
19: Nottingham Forest
20: Bournemouth

Topscorer: Kane
Top assister: De Bruyne
Flest clean sheets: Alisson
POTY: Kane

Årets køb: Gabriel Jesus
Årets flop: Sterling
Skrevet af Paz
Top-2 er sikker, siger de. Det er jeg til dels enig i, men der er da nogle spændende projekter i gang, i den resterende del af top-6, så jeg vil egentlig ikke blive voldsomt overrasket, hvis der er et hold eller to, der følger godt med Liverpool og City.

City er blevet opgraderet med Haaland (og Alvarez?), men til gengæld har de mistet et par dygtige trupspillere i Jesus og Sterling. Haaland var godt nok ringe i Community Shield, og havde sølle 16 touches i hele kampen, så noget kunne tyde på at der lige går noget tid inden han er ordentlig spillet ind. Men kan han egentlig blive en decideret hæmsko i selve spillet for City? I de få gange han er involveret i kampen, har han flere dårlige berøringer, hvor han også mister bolden. Om det skyldes nervøsitet, ved jeg ikke, men han er bestemt ikke nogen Kane på bolden. Personligt lurer jeg lidt på om Nuñez kommer til at gøre det lige så godt som Haaland, her i deres debutsæson. For mig at se minder de utrolig meget om hinanden - fysisk stærke, eksplosive og kan score på mange forskellige måder. Ingen af dem er voldsomt stærke rent teknisk. Så hvad er det nu der gør, at vi alle betragter Haaland som det større talent? At vi har haft kendskab til ham i længere tid eller gør han bare det han gør godt lidt bedre end Nuñez? Kunne være interessant, at høre andres vurdering også.
Havde City solgt Bernardo til Barca, havde jeg nok set Liverpool som små favoritter. Haaland skal nok score en masse kasser, og er dermed en opgradering fra sidste sæson, men jeg er som sagt spændt på at se, hvor hurtigt og hvor godt han kommer til at passe ind i Citys spil.

Spurs ser godt ud. Som andre også bemærker, har de haft en god sommer. Truppen ser stærk og homogen ud, og passer til Contes behov, så jeg forventer de får en sæson, hvor de kan nærme sig City og Liverpool.
Omvendt har Chelsea haft en skidt sommer, hvilket betyder at forventningerne daler lidt. Der er lidt for meget uro for tiden, og spørgsmålet er om Tuchel formår at implementere sit system på bedre vis i denne sæson. Der er stadigvæk masser af kvalitet i truppen, men han er selvfølgelig afhængig af at hans wingbacks, hvor der ikke er helt så meget bredde, kan holde sig skadesfri.

Jeg vil ikke afvise at United eller Arsenal kan klemme sig i top-4. Jeg har længe været lunken ved Arsenal, men de har jo haft en forrygende pre-season, fået handlet godt ind og haft nogle virkelig gode forberedelseskampe, så jeg må nok også efterhånden overgive mig. Ødegaard er en af de spillere jeg har været lunken ved. Jeg ser ham ikke ofte nok, men for mig fremstår han lidt for letbenet til at skulle være en bærende spiller for en top-4 klub. Anfører-bindet tyder dog på en vis modning, så det kan godt være, at det bare er mig der undervurderer ham. Jeg så første halvleg af 4-0 udraderingen af Chelsea, hvor ham og Gabriel Jesus brillerede. Samtidig virker Saliba til at være en fremragende tilføjelse til midterforsvaret, hvilket jeg også anså for at være et lidt svagt punkt. Ben White ligner for mig mere en første klasse reservespiller end en decideret PL profil.
United bliver spændende at følge... Jeg er ikke i tvivl om at Ten Hag bliver en succes, spørgsmålet er bare hvor hurtigt han kan få implementeret sin spillestil. United har nogle åbenlyse mangler trupmæssigt, men de har altså også allerede mange dygtige og brugbare spillere, så jeg tror egentlig ikke at der behøver gå så lang tid før at de kan udfordre top-4. Måske allerede i indeværende sæson.

Samtidig er der mange spændende hold i sub-toppen. I særdeleshed Aston Villa West Ham og Newcastle bliver spændende at følge. Er især spændt på at se om Newcastle og Aston Villa kan tage et skridt op.

Det bliver også spændende i bunden, hvor Leeds og Everton også sagtens kan komme i problemer igen i denne sæson. Som udgangspunkt tror jeg dog, at det er de fire nederste der skal kæmpe om det. De tre oprykkere og Brentford.

1: Man City
2: Liverpool
3: Spurs
4: Chelsea
5: Arsenal
6: Man United
7: Aston Villa
8: Newcastle
9: West Ham
10: Crystal Palace
11: Brighton
12: Leicester
13: Wolves
14: Southampton
15: Everton
16: Leeds
17: Fulham
18: Brentford
19: Nottingham Forest
20: Bournemouth

Topscorer: Kane
Top assister: Alexander-Arnold
Flest clean sheets: Ederson
POTY: Kane

Årets køb: Gabriel Jesus
Årets flop:
annonce
0