Snak

Mere indhold efter annoncen
Taktisk synes jeg bestemt heller ikke at Milan og Real greb kampene ens an. Men det er som sådan også bedøvende ligemeget, da barca skal fokusere på sig selv. Og de var altså lige elendige i begge kampe.

Når Barca møder hold der er så gode til at forsvare sig - uagtet hvordan de gør det - så skal de basale angrebsmæssige ting altså sidde i skabet. Og den sørgelige konklusion er bare at det på ingen måde har fungeret, da der har manglet bevægelse, aggressivitet, skarphed, tempo osv. osv.

Hvor fanden er motivationen?
http://gfycat.com/WelllitMadeupGreyhounddog
Er jeg den eneste der tænker at Michu ville være en forstærkning til Barca?

En knivskarp spanier som bare er en finisher som kunne afgøre utroligt mange kampe, derudover er han aggresiv i boksen og vinder mange bolde i luften.
Jeg tror at han ville være guld værd for Barca.
Min pointe var at illustrere, at hvor man ikke kan vurdere alverden ud fra Milan-kampen; alle kan blokere deres eget felt med 11 mand indenfor de sidste 35 m. på hjemmebane, åbenbarede Madrid-kampen nogle mere dybtliggende mangler, som rækker udover det taktiske aspekt, og som derfor er vanskeligere at løse - derfor nævnte jeg også et ekstra fokus på de kommende transfers.


RM blokerede nu også deres felt i store dele af kampen, men de faldt bare knap så hurtigt tilbage som Milan, når de havde mistet bolden. Ikke desto mindre, så var der langt flere ligheder kampene i mellem, end der var forskelle, og vores offensive og defensive problematikker var meget ens... og skulle være tacklet på fuldstændig samme måde.

Nu har man så haft i hvert fald to generalprøver op til returkampen mod Milan - man må håbe, at de har lært et eller andet undervejs.


Farten i centerforsvaret, fysikken, løbevilligheden, genpresset, manglen på "strikerforce" og manglen på hurtighed i den centrale blok ( Busquets, Xavi og Cesc ) er blot nogle af de minusser, som man kunne sætte ud for holdets præstation i aftes. Sådanne minusser kan man ikke blot rette op på igennem trænerens instruktioner eller tilretninger, men kræver nogle mere dybtgående ændringer, som koster megen økonomi og planlægning.


Men problemet i din analyse er, at du simpelthen ikke har ret...

Løbevillighed og genpres er taktiske/mentale installationer.. Manglen på strikeforce har været udtalt hele sæsonen. Fysik og hurtighed har vi overlevet uden i hele Guardiola æraen..

Ergo ikke nye problemfelter, og de er alle tidligere blevet tacklet ud fra taktiske dispositioner, og selvfølgelig kan de stadig det, hvis trænerstaben ikke var blevet fuldstændig apatisk, lige siden cheftræneren gik i sin behandling.

Ps. det er i øvrigt ganske interessant, at du i tidligere diskussioner har argumenteret for, at ikke havde behov for mere fart i midterforsvaret.

Hvor f.eks. en decideret 9´er blev efterlyst efter Milan-kampen, havde en sådan type ikke alverdens relevans i aftes.


Nu ved jeg ikke præcist, hvad du mener med en decideret 9´er, men jo en mere regulær 9 ala Eto havde været en åbenbaring i går. Rigtig mange skreg på Villa centralt i start-11´eren, men det gik åbenbart henover hovedet på trænerstaben. Men enig i, at vi ikke skal have en stor statisk angriber.
Er jeg den eneste der savner en zlatan type? en boksspiller som bare banker den ind? synes vi mangler noget fysik i kampe som i går... ved ikke om det kunne være muligt at hente ham tilbage eller måske hulk i zenit.... pinligt hvis vi ryger ud af cl allerede nu :(Nej - den nuværende krise viser da virkelig at vi mangler nogle forstærkninger. Måske er den nuværene trup ved at være lidt slidt - det er jo næsten altid Messi, Xavi og Ini det afhænger af! Tror dog ikke Ibra vil tilbage, selvom det kunne være fedt!!! Jeg tænker måske også vi skal hente en type som Falcao - han ved hvor målet står! Ved dog ikke om jeg hellere vil have ham til Manchester :P


Synes ham der Song var et elendigt køb, eller bare mig??! Barca bør sgu hente større navne end det. MEGA skuffende, hvis vi ryger ud af CL for 2. år i træk. :/
Egnland: MANCHESTER CITY Tyskland: Bayern Munchen Spanien: BARCA!
der er en der nævner michu - det kunne være fedt? evt sammen med Legendrup :D
I <3 The Red Devils! <3 dream line up: Schmeichel P. Neville-Rio-Vivic-Evra Becks-Scholes-Keane-Giggs Ronaldo-Ruud derudover er Bárcá (09), Bayern (02), Porto (04) i hjertet. M. Legendrup som landstræner! EN KLUB I MANCHESTER DER ER KUN EN KLU...
@ Madamskrald

Jeg vil ikke kommentere specielt meget på dit seneste indlæg, men blot anføre, at jeg er uenig.

Naturligvis kan taktiske dispositioner i større eller mindre omfang dæmme op for nogle af de problemstillinger, der findes på holdet, men ikke alle, og det vil være helt igennem ulogisk, hvis helt præcise indkøb ikke skulle hjælpe fejludbedringen ekstra. F.eks. er det i mine øjne evident, at den helt rigtige angriber som afløser for Villa vil kunne løfte offensiven helt kolossalt.

Desuden er jeg uenig i, at de mekanismer, som fungerede i tidligere perioder/sæsoner pr. automatik skal kunne forventes også at virke i nye perioder ( du har jo f.eks. selv skrevet, at de store modstandere har kigget holdet ud, hvorfor noget nyt skal opfindes ).

Et hold er i konstant udvikling, og over flere år må det forventes, at nogle mekanismer mindskes, mens andre øges. Der i det afsæt, at man skal bruge nyindkøb til at stramme op de steder, hvor følelsen er, at holdet mangler styrke.

Jeg mente en statisk angriber, der kunne anvendes som rambuk - og ikke Eto´o-typen.
Efter at have læst gårsdagens udgave af The Telegraph indser jeg nu, at NickRomano sandsynligvis (som altid) har ret,
http://i46.tinypic.com/vgkf0y.jpg

Så er det sgu da også svært. Det lugter lidt af snyd.
Røvsyg El Clasico i dag - og vel den mest uspændende af slagsen siden Barca senest tabte på Bernabéu; dvs. et par måneder før Guardiola tiltrådte i 2008.

Der er ikke noget på spil i ligaen, det er ikke en knock-out kamp i hverken Copa´en eller CHL - heller ikke nogen Super Cup-finale, Madrid har sæsonens vigtigste kamp om 3 dage ( ergo sparer de spillere ) og Barca skal blot komme til sig selv igen.

Jeg ved ærligt talt ikke, hvad jeg skal sætte næsen op efter. Det kunne være blæret at udbygge forspringet i ligaen yderligere, og få noget moral på igen - og i det hele taget få offensiven i gang igen og få afstivet defensiven; dvs. ingen mål imod, men en kamp i tomgang uden nogen videre konklusion bagefter ville også være til at leve med.

Dén der med, at moralen skal afstives igen, er også lidt tvivlsom. To nederlag i træk kan vel ikke for alvor ødelægge, hvad der er bygget op gennem mere end 4 år.

Det vigtigste må vel være en reaktion, og at spillere i aktuel tomgang kommer i gang igen.

Xavi er i øvrigt ude i 10 - 15 dage, og meldes i et kapløb med tiden mht. Milan-kampen, men da han skulle have spillet på smertestillende piller i onsdags ( og i øvrigt præsterede derefter ), er det vel kun en styrkelse, at Thiago kommer ind.

Lortekamp - jeg havde foretrukket Zaragoza på Camp Nou !
Efter at have læst gårsdagens udgave af The Telegraph indser jeg nu, at NickRomano sandsynligvis (som altid) har ret,
Det er da svært at brokke sig over at Barca er langt foran Madrid, og man står med en rigtig god mulighed for at slå dem. For mig vil en sejr i Madrid altid være en triumf om de stille med et reservespækket hold eller ej.
Barcelona medløber fan siden 1995
.
annonce