Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hr. Undertegnede
At Manchester United leverede en af de mest overbevisende præstationer i en Europa Cup-semifinale i mange år, da man pulveriserede Schalke 04 med samlet 6-1, er der ikke mange, som taler om i disse dage. At englænderne kan se frem til deres fjerde finale på 13 år under ledelse af legenden Alex Ferguson, synes heller ikke ligefrem at rydde forsiderne på de store europæiske sportsaviser. Selv ikke at finalemodstanderen er FC Barcelona, akkurat som i Rom i 2009, kan få mange til at løfte øjenbrynet. For i den forgangne uge gik der nok en gang moral i den - i den internationale fodboldverden.
Trods et par yderst interessante semifinaler i Champions League handlede det meste således atter om, hvad man bør, og hvad man ikke bør gøre som fodboldspiller og -træner. Man må ikke spille hårdt, man må ikke vrænge ad dommeren, og man må for alt i verden ikke optræde defensivt, prædike fodboldens opdragere. I centrum for dette udvidede seminar i sindelagsetik stod kampene mellem FC Barcelona og Real madrid (2-0, 1-1). Allerede før det spanske dobbeltopgør var anfægtelserne mange. For hvad ville han nu finde på, ham José Mourinho, Real Madrids cheftræner og mesterprovokatør? I sidste sæson var han jo så led at sende FC Barcelona ud med sin daværende klub FC Inter, et italiensk gnierforetagende uden catalanernes moralske overherredømme. Mourinho begik dobbelt helligbrøde: Han fedtede sig til sejren, og han solede sig i triumfen. Det var et nederlag for fodbolden. Det var djævlens værk. Og det var det der var værre.
I sidste uges kamp - den første semifinale i Madrid - var den så gal igen. Mourinho havde samlet sine spillere i en defensiv trods foran eget mål. Målet var at holde FC Barcelona fra at score, hvilket lykkedes, indtil den portugisiske hardhitter Pepe blev udvist en halv time før tid. herefter blev også Mourinho bortvist, og gæsterne vandt. Efter kampen antydede Real-træneren, at det europæiske fodboldforbund UEFA og dommerstanden sympatiserede med FC Barcelona. Det blev ikke overraskende for meget for en fremtrædende trojka bestående af den tyrkiske landstræner Guus Hiddink, Schweiz´ landstræner Ottmar Hitzeld og pensionisten Johan Cruyff, der snart fik tilslutning af vores egen Morten Olsen. Mourinhos arrogance er ødelæggende. Han bør vise respekt. Han bør opføre sig anstændigt. Dette må stoppe nu!
Helt vildt underligt blev det dog først da den tidligere Real Madrid-præsident Ramón Calderón i onsdags meldte sig på banen med en opsang: "Al hans snak har skadet Real Madrids image." Det samme Real Madrid som, der blev brugt som kulturpolitisk redskab af general Franco. Det samme Real Madrid, hvis systematiske dommertække indtil begyndelsen af firserne fødte det berømte og stadig anvendte tilråb "así, así, así gana el Madrid" (sådan - det vil sige ved dommerhjælp - vinder Real Madrid). Sagen er nok nærmere den, at Real Madrid - med eller uden Mourinho på bænken - er rundt regnet som alle andre professionelle fodboldklubber, lurvet i kanten.
Lurvet kan man ikke beskylde de kommende finalister fra FC Barcelona for at være. Her er credoet offensiv fodbold, betagene pasningspil, og kærlige smæk for skillingen. Spillere af egen avl, puslinge under 175 centimeter og så selvfølgelig Josep Guardiola, en svigermors drøm af en cheftræner, der er så perfekt, "at han tisser parfume", som spanierne siger. Problemet var bare, at også de catalanske darlings ville gøre alt for at komme i den pokkers finale. Ikke ved groft og destruktivt spil, men ved teatralsk overspil. Navnlig de to ellers hårdfør midtbanefolk Sergio Busquets og Javier Mascherano havde store problemer med balancen, så snart en Real-fod nærmede sig. Et verdensbillede var lige ved at krakelere. Nu skulle også ´de gode´ begynde at te sig. Absolutter skal man ikke rokke ved, og "Messi er gud, Mourinho er djævlen", som en dansk lederskribent slog fast midt i den moralske opstand. Denne teogoni abonnerer også folk som Cruyff og Hitzfeld på. De drømmer om en bedre verden. Lad os sige 2031. Lad os sige finalen i UINCEF Cup. Og lad os endeligt spole tiden frem til disse mere ordnede forhold.
Solen går ned over Amnesty International Stadium i Kiev, og nede på den mørkegrønne græs slentrer spillerne fra Red Cross Werder Bremen og Fair Trade Valencia omkring. Smilene er brede. Aktørerne har netop gennemgået de obligate mentalundersøgelser. De 22 hjerner er blevet skannet, ingen ulovlige tanker lokaliseret. De to managere lader sig fiksere af to gulklædte officials. Plasticstrips. Mundkurv i fedtlæder. Elektroder på vulnerable steder. Efter de indledende kindkys tager de to hold opstilling i midtercirklen. Det er tid til det store gruppebillede. Forventningerne blandt de fremmødte tilskuere er store. Efter en sæson med er gennemsnit på 23 fairplay-point per kamp er RC Werder Bremen favorit, men også spanierne kan på en god dag undgå at røre deres modstandere i samtlige 90 minutter. Der er med andre ord lagt op til en historisk ren fodboldkamp, måske den reneste i Den Ny Tid. To Greenpeace-folk gennemlyser græsset for spor af pesticider, men finder intet opsigtsvækkende. Kampen kan tage sin begyndelse. Tyskerne giver bolden et venligt dask. I strømpebukser. Naturligvis.
Indtil da må vi nøjes med Champions League-finalen på Wembley i London den 28. maj mellem FC Barcelona og Manchester United. En finale mellem tidens to store klubhold i international fodbold, men også en dyst mellem den ældste og den yngste - Ferguson på 69, Guardiola på 40 - blandt de mest prominente fodboldtrænere. En fodboldkamp med spillere, der er opdraget til at ville vinde, og hvor det desværre ikke kan udelukkes, at den rå serber Nemanja Vidic vil uddele en håndmad, at Busquets igen vil falde dramatisk til jorden, eller at den gamle skotte på United-bænken vil driste sig til at bande af manden i sort. Ja, hvor man faktisk kunne forestille sig et scenarie, hvor begge fodboldhold vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at stå med pokalen til sidst. Det er ikke et møde i grundejerforeningen. Det er stadig professionel sport.
Jeg mødte en pige fra Smilets By- og hun var ordentlig G ..
Skrevet af Emilfu
Sgu godt nok ikke meget hjælp vi fik fra Sevilla her til aften.

Men ok 2-6 er da et resultat man godt kan nyde at blive mindet om ;-)
Skrevet af B4E
Jeg ikke lige om dette er tråden til mit spørgsmål.

Hvordan kan det være, at Spaniens U17 hold, der tæller store talenter som Deulofeu, Jese mfl. ikke er med til U17 EM. Og har de forresten kvalificeret sig til VM, senere på året?

EDIT: Der var da også EM for U17 sidste år, hvor England vandt, og Spanien var med i finalen? Jeg er forvirret.


Fordi England slog Spanien i kval. om at komme til Em i Serbien.
Og det er hveert år fordi det nye spillere hver år jo,
Skrevet af bruger
"Juvenil A, Barcelona´s highest youth team, have won the Champions Cup (vs all regional league champions) by beating Real Madrid 3-1."

Rafinha, Thiagos lillebror, var involveret i alle tre mål, der blev scoret. To mål og en assist. Han fik også fremtvunget et straffestark, som desværre ikke gik i mål.

Se highlights her.

http://www.youtube.com/w…er_embedded

Egentligt et ganske vildt ungdomshold, vi har der.
Skrevet af De La Barca
Ja det er imponerende af Oscar Garcias hold. De har allerede vundet ligaen og har også muligheden for at vinde Copa del Rey.

Ranfinha skulle rigtig nok havde været den helt store spiller i går og hvad måske er mere interessant er, at han spillede som falsk nier. Oplægget ligner også noget Messi kunne finde på. Spændende spiller.
[b]Visca el Barça i Visca Catalunya!![/b] VVV
Skrevet af Bulletproff
Han ser god ud, men puha noget forsvarsspil af Madrid
Jeg kan ærlig talt ikke forstå den her hetz mod lesbiske. Jeg er en kæmpe fan af deres film
Skrevet af Emilfu
Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Fontàs, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Villa and Messi

Med andre ord et hold der bør kunne slå Espanlol.

Fontas som eneste "overraskelse" selvom jeg nu egentlig ikke er specielt overrasket over at Puyol bliver sparet.

Fuldstændigt overlegent spil af Rafinha for vores youngsters, han ser virkeligt spændende ud.
Skrevet af jbkaffe
Sådan Don Andrés....
\"zzzZZzzZzz...\"
Skrevet af Bulletproff
David Villa er fandme uduelig for tiden
Jeg kan ærlig talt ikke forstå den her hetz mod lesbiske. Jeg er en kæmpe fan af deres film
Skrevet af Emilfu
Så er han sgu heller ikke værre
Skrevet af De La Barca
Mål på hjørne? Ikke dårligt.
[b]Visca el Barça i Visca Catalunya!![/b] VVV
Skrevet af Slettet(441819190908)
Hr U: Er det dig der har skrevet det indlæg på forrige side?
For det er godt nok godt skrevet, rigtig flot formuleret og morsom vinkel :-)
A little girl is in the bathroom when her father steps out of the shower. She says, “Daddy! When am I gonna get a penis?” “As soon as Mommy leaves for work.”
Skrevet af NickRomano
Hvem vil I andre helst have; Giuseppe Rossi eller Alexis Sánchez ?

Forudsætningen er, at de begge vil koste sandsynlige 25 mill. euro, og at forhold ud over de 2 spillere ikke tages i betragtning.

Selv er jeg sindssygt i tvivl. Rossi vil givetvis kunne bidrage med flere mål, men vil umiddelbart blive 4. valg i frontkæden. Alexis Sánchez vil på sin side eventuelt kunne udfylde Pedros og Villas positioner så fint, at de 2 spilleres sommetider lidt usynlige indsatser vil få et alternativ, der muligvis vil kunne byde ind med endnu mere ved givne lejligheder - ligesom chileneren vil kunne spille den deciderede fløj, som holdet reelt ikke råder over pt.

Rossi er tilpasset spansk fodbold og Villarreals spillestil er ikke så langt fra Barcas, at Rossi for alvor vil kunne mistænkes for ikke at ville kunne falde til, mens Alexis Sánchez´ måske større talent for alvor vil kunne udløses på et hold af Barcas kvalitet.
Efter at have læst gårsdagens udgave af The Telegraph indser jeg nu, at NickRomano sandsynligvis (som altid) har ret,
Skrevet af Groundskeeper Willie
Ville vælge Alexis Sanchez, synes han passer langt bedre ind i et 4-3-3 system.

På hans Wiki, der er han dog allerede Man. City spiller.
http://en.wikipedia.org/…%C3%A1nchez
Zlatan doesn\'t do auditions
Skrevet af Love Man Utd - Hate Glazer
Sikkert en troll på wikipedia. - Må indrømme jeg selv har trollet lidt på wikipedia da jeg gik på gym, men jeg har rettet Sánchez´ side nu :)
Skrevet af Emilfu
Haha jeg var også inde for at rette det.

Jeg ville også med flere længder foretrække Alexis Sanchez, da jeg ser et langt større potentiale i knægten end jeg pt ser i Giuseppe Rossi. Jeg mener derudover også at han passer langt bedre ind i Barcelonas system end Rossi (Dog tror jeg han er langt dyrere end Rossi, og ud fra de perspektiv kan jeg godt se fornuften i at hente Rossi)


Rossi derimod har kun delvist vist det potentiale han har, og ville måske i Barcelona endelig slå helt igennem som verdensklasse angriber.

Hvis vi bare får hentet en af de 2 vil jeg være fuldt ud tilfreds.
Skrevet af Love Man Utd - Hate Glazer
Tænkte nok, at der også var nogle af jer andre der var inde og rette siden at den sagde, at der var en "rette-konflikt", da nogle andre også rettede samtidigt med mig :)
Skrevet af NickRomano
Okay, hvis alle skal ind og tjekke på Wiki, skal jeg nok ikke forvente de mest kvalificerede svar.
Efter at have læst gårsdagens udgave af The Telegraph indser jeg nu, at NickRomano sandsynligvis (som altid) har ret,
Skrevet af Emilfu
Jeg gik nu udelukkende på wiki for at rette lortet.
Skrevet af bruger
Jeg håber, at man ser på holdet sammensætning og vælger derudfra. Begge koster det samme. Så er spørgsmålet så om man vurderer, at man mangler en spiller med mål i støvlerne, eller en der har en masse magi i støvlerne og kan afgører kampe på egen hånd. Forstået på den måde, at Rossi ikke ligefrem er spilleren, der sætter to spiller af, for så derefter at hamre den i hjørnet - i modsætning til Sanchez.

Jeg ved godt, hvad jeg ville vælge. Sanchez. Jeg ser langt mere udviklingspotentiale i ham, end jeg gør i Rossi. Og jeg mener også, at han er bedre nu. Han spiller langt flere pladser i angrebet. Han dækker begge kanter, og i denne sæson har han udviklet sig til en falsk ni´er. Man kan nemt trække pareller til Messi og Ronaldo, der begge startede fra kanterne, hvorefter de arbejde sig ind af i banen.

Sanchez vil kunne få det til at eksploderer lige pludseligt. Rossi skal jo bruge en god aflevering, før han bliver farlig. Sanchez kan gøre det på egen hånd. Det er forskellen i mine øjne. Bielsa, en god ven til Pep, har i øvrigt anbefalet Sanchez.
annonce
0