Du svarer på indlægget:
Med tildelingen af vinter-OL 2026 til Milano (- og Cortina d´Ampezzo) har et nyt stadion på p-pladsen ved San Siro meget lange udsigter.

Budmaterialet specificerede nemlig San Siro som dét stadion, hvor åbningsceremonien skal være. Og Milano kommune har understreget, at stadion vil gennemgå en renovering, så det er klar til dette. San Siro vil altså stå t.o.m. 2026... mindst.

Et nyt stadion til Inter og Milan skal derfor enten placeres et helt andet sted - da byggeri på p-pladsen fordrer en nedrivning af San Siro - eller også kan man tidligst starte efter 2026.

En 3. vej er naturligvis, at klubberne bider i det sure æble og bliver på det - til OL 2026 - renoverede stadion fremadrettet.

Man kan så undre sig over, hvorfor man ikke benyttede OL-lejligheden til at rive det gamle ned og bygge nyt til 2026. Det ville samtidigt have kunnet være bevis på, at Italien godt kan vedtage og bygge nye stadions på kort tid - og ergo have været et godt kort ift. landets ønske om EM 2028, hvor gamle stadions jo netop er udfordringen.

0