Du svarer på indlægget:
@Rosso:
Jeg har selv arbejdet med ledelse i en del år efterhånden. Og det er min klare erfaring at der ikke findes, objektivt set, gode ledere. Omvendt findes der dog masser af dårlige ledere, rent objektivt.

Gode ledere kommer kun, når præmisserne for et godt lederskab er til stede - efter min ydmyge opfattelse og erfaring. Der skal være et match mellem ledelsstil, dem der skal ledes og den strategi der er udstukket. Hvis det fit ikke findes, har jeg altid oplevet at successen udeblev.

Derfor mener jeg sagtens at Conte kan være en "perfekt" træner i Inter, mens han samtidig ville være en dårlig leder i Milan. Det handler som sådan ikke om de egenskaber han har - det handler om fit.

Jeg oplever at du fokuserer mere på hans egenskaber som træner - og det er, i virkeligheden, ikke det jeg stiller spørgsmålstegn ved.
Det er nok "hovedet på sømmet" det her afsnit. Vi er overordnet set uenige omkring hvorvidt der eksisterer objektivt set gode ledere eller ej. Selvfølgelig vil jeg aldrig forsøge at påstå at der findes ledere som vil kunne skabe succes ligegyldigt hvor ringe vilkår de får at arbejde med. Jeg mener dog at der findes ledere som rent objektivt er klædt på til at få det bedste ud af et muligt materiale nærmest ligegyldig hvilket materiale de får at arbejde med (bemærk mit "nærmest" for jeg er selvfølgelig med på at man aldrig vil kunne udelukke et dårligt match så længe man har med mennesker at gøre).

Dermed ville Conte i min optik med 99% sikkerhed få det mere eller mindre optimale ud af Milan ligesom han i min optik har gjort alle de andre steder han har været.

Det gør ham til en af de få elitetrænere der er i verden pt. efter min mening.

PS: At det skulle være noget vås at trænere har en udløbsdato forstår jeg overhovedet ikke at du mener. Du vil vel ikke påstå at fodboldverdenen ved siden af træneren ikke er dynamisk? Så længe fodboldverdenen er dynamisk, jamen så eksisterer muligheden/risikoen for at elitetrænerens evner falder ud af trit med fodboldverdenen naturligvis også. Det vil sige at de evner der gør en til en elitetræner lige pludselig ikke flugter med hvad der kræves for at opnå succes. Og dermed kan man selvsagt sagtens tale om en udløbsdato på en sådan træner. Af samme grund er det også uhyre sjældent at man ser trænere præstere på det absolut højeste niveau gennem flere årtier. For at være i stand til dette skal man nemlig besidde en uhyre udviklet evne til at tilpasse sig spillets og spillernes udvikling hele tiden.

Jeg tror personligt at Mou har ramt sin udløbsdato og at hans "os mod alle"-strategi hænger dårligt sammen med nutidens fodboldlandskab. Så jeg er meget spændt på at se ham i sit næste job.
0