Du svarer på indlægget:
Ikke kun, Stankovic.

Milan-fans har i mange år givet Berlusconi på puklen for ikke at følge med tiden. Men både ham og Moratti har og havde været i fodbolden mange år. Jeg tænker ikke, at alt det med FFP havde den mindste interesse hos dem.

- Er det Calciopoli som forlængede med alt for mange aldrende spillere uden at køre yngre erstatninger ind?


Det var en æra, der lakkede mod enden.

- Er det Calciopoli som brugte penge på indkøb af alt for mange spillere uden videreudviklingspotentiale?


Det har aldrig været brugt hos de bedste klubber i Italien. Engang var Serie A den bedste liga, og de bedste klubber solgte ikke deres bedste spillere.

Det var på ingen måde noget, Berlusconi havde lyst til, da han i sin tid solgte Sheva og Kaká, men han dækkede år efter år de store økonomiske tab, som Milan bragte med sig. Det var atypisk for Milan at sælge sine bedste spillere.

- Er det Calciopoli som valgte ikke at investere i en løsning omkring stadion som vil give en større kampprofit?


Hvis Berlusconi stadig var præsident, kunne både Milan og Inter skyde en hvil pil efter et nyt stadion. San Siro er et mekka for de to, og de kunne aldrig drømme om at forlade det.

De var slet ikke var på den fornyelse.

- Er det Calciopoli som ikke udviklede klubbens kommercielle fokus hvorfor, at sponsorindtægterne ikke stod på mål med de engelske?


Igen må jeg skrive, at Berlusconi og Moratti er fra en tid, hvor den slags ikke var relevant. Det rammer så Milan i dag, at Berlusconi ikke var klar på, at Milan skulle fornye sig. Milan har den dag i dag stadig svært ved at sikre sig de store sponsorindtægter.

Forleden kom det frem, at Fly Emirates havde budt Milan ca. halvdelen af, hvad de tilbød Lyon som trøje- og kampsponsor. Det viser bare, at det kræver europæisk og allerhelst CL-deltagelse.

Jeg hader FFP, for det giver ikke de samme muligheder i de forskellige lande. Premier League har så uendelig mange flere fans end Serie A og bedre muligheder for tv- og sponsorindtægter, og hvis de italienske klubber skal være dominerende igen, skal FFP have mindre at sige.
0