Du svarer på indlægget:
@ Lele

Lad mig starte med med det samme at nedskyde det narrativ, du forsøger at skabe. Det er simpelthen forfejlet at skabe et billede, hvor en del brugere har en retfærdig harme over kommentarorer, som enkelte andre brugere så forsøger at skildre som offerrolle. Dit lange indlæg om "offerroller", "medlidenhed", "klynk" og deslige svarer jo slet overens med Ducks oprindelige pointe. Det er lige langt nok en svada, fordi du ser ét ord, som du har en hel anden forståelse af, end hvordan Duck brugte det.

Det står folk frit for at brokke sig over vejret, dommerne, hjørnets pizzeria, de stigende oliepriser og, ja, kommentatorer. Men når man gør det på et offentligt debatforum, kan man altså komme ud for, at folk, som Duck, Gusten og jeg, ikke er enige i udlægningen.

Så til den verserende debat.

Først og fremmest handler det for mig kun om den pågældende kamp. Vi kan sagtens debattere til uendelighed, hvorvidt der er en generel bias i den danske sportspresse, men det finder jeg så uinteressant, at jeg nok hopper ud med det samme. Min kærlighed til calcio generelt og Inter specifikt er ikke funderet på, hvad Viaplay måtte finde på at sige om det.

For det andet så tillægger jeg det ikke meget sandhedsværdi, at flere brugere har brokket sig - i al fald ikke så længe man ikke har været lige så flittig til at nævne de gange, Werge og Frimann udtalte sig positive om italiensk fodbold og Napoli. Kritikken af de to var mindst lige så unuanceret, som deres kommentatorspor blev anklaget for.

For det tredje synes jeg fortsat ikke, især Werge ramte ved siden af i sin kommentering af kampen. Jeg ved ikke, hvad I forventede af ham - men når Napoli på hjemmebane spiller på kontra og efterlader al initiativ til Barcelona, så fortjener man altså ikke meget ros efter min mening. Napoli gjorde heller ikke meget for at flytte på de fordomme, Werge og Frimann måtte have. Jeg hørte det ikke så meget som en kritik af defensiv fodbold, men snarere en skuffelse over, at Napoli ikke tog taktstokken mere. Endvidere udtrykte Frimann i hvert fald én gang en undren over, at Napoli ikke var mere offensivt indstillet, fordi det er sådan han kendte holdet. Bare det indikerer vel også, at Frimann erkender, Napoli normalt ikke er så defensive.

Jeg tør næsten ikke udtale mig om offerrollen eller ej - men der kan vel ikke herske meget tvivl om, at Duck har ret i følgende:

Kommentatorer: *siger noget positivt om Napoli*
Bold.dk.SERIE A: *larmende tavshed*


Hvorfor al kritik af dem også lyder lettere tomt i mine ører.

NB! Hvis jeg kort må berøre nogle af de kommentarer, du fremhæver:

"Hvorfor siger Carsten Werge at Diego Demme er hentet i Dortmund? Stram op."

Det er en fejl - men ikke en fejl, der bunder i bias eller en modvilje mod calcio. Det er bare dumt og uprofessionelt.

"Er Carsten Werge efterhånden ikke færdig som kommentar? Eller er det bare mig."

Fair holdning - men indikerer det nogen form for bias fra Werges side? Næppe.

"Lækker, lækker scoring... Nu bliver kommentatorerne snart bitre som sædvanlig når italienske hold er foran."

At Janus har en forventning om, at kommentarorer bliver bitre, bunder med al respekt ikke i andet, end Janus selv.

"Jesus, Frimann. Skal love for manden er begejstret for ter Stegen."

Jep, han spurgte Werge, om Ter Stegen er verdens bedste målmand lige nu, efter manden lavede en kanonredning på Kalle John. Du betegner det som Barca-bias - jeg ser det nu snarere som et fair spørgsmål. Fordi der er vel næppe meget tvivl om, at Ter Stegen lige pt. er blandt de bedste derude. Som indskudt kommentar, bør her nævnes at enten Frimann eller Werge i efteråret på et tidspunkt nævnte Handanovic, som værende én af Europa´s bedste - ikke skidt for et kommentatorhold, der skulle have bias mod calcio.

Det efterlader så kun Magnifico sidste citat. Jeg så ikke goalshow - men når den gode Mag skriver det, så har jeg ingen anden grund til at tro, at det passer. Og jo, det er da underligt.
0