Du svarer på indlægget:
og så vil jeg da tillade mig at konkludere, at en økonomisk krise ikke partout er lige med tabte menneskeliv i Danmark

Tillader mig lige at sakse fra en dialog jeg ikke er med i (igen).

Artiklen kommer med den klokkeklare konklusion, at den økonomiske krise vurderes, at have kostet 280.000 liv som ellers kunne være behandlet. Det tænker jeg ikke vi kan være uenige om (?) I hvert fald ikke hvis vi tager artiklen for gode varer.

Artiklen forklarer så samtidig at lande med UHC har kunne mindske effekt. "Minske" betyder, som bekendt, ikke "fjerne", eliminere" eller andet med samme betydning.

Dermed må vi konkludere, at en økonomisk krise også koster liv i et land med UHC (som fx Danmark). Dog er effekten relativt mindre end i lande der ikke har UHC (som fx USA).

Da artiklen ikke kvantificerer effekten, kan ingen af os sige noget om det. Skulle man dog tolke lidt, ville jeg nok forvente, at forfatterne af artiklen har brugt ord som "significant" (eller lignende), hvis der var tale om, at effekten var noget nær nul i lande med UHC. Men det er som sagt, gisninger.

Tilbage står dog - hvis vi fortsat tro på artiklen - at økonomisk krise koster liv. Det er utvetydigt artiklens konklusion.
0