Du svarer på indlægget:
@ OC

Som GdS udlægger det i dag, henviser både voodoo og "lille æsel" kommentaren til to racisme sager fra Lukaku´s tid i England - hvilket Ibrahimovic selvfølgelig er klar over. Det fjerner i mine øjne al tvivl om hvorvidt det er racistisk eller ej.

https://www.gazzetta.it/Calcio/Serie-A/Inter/27-01-2021/lukaku-riti-voodoo-asino-ecco-perche-insulti-ibra-400173724926.shtml

"[...] poi durante la riunione Rom ha chiamato sua madre. Ha detto che era in pellegrinaggio in Africa o da qualche parte e aveva un voodoo e ha ricevuto il messaggio che doveva andare al Chelsea"

Ikke kun henviser klubejeren til, at Lukaku, på grund af dennes afrikanske afstamning, henfalder til voodoo når sådanne beslutninger skal træffes, men også - som GdS rigtigt påpeger - at Lukaku uden hjælp ikke er i stand til at træffe beslutninger der giver sportslig mening for ham, uden at påkalde "[...] poteri ancestrali e soprannaturali". Ejeren sagde i øvrigt aldrig undskyld.

Æsel kommentaren handler om, at Lukaku, fordi han jo er sort og tøhø, har et kæmpe vedhæng - som en æsel - hvilket var vigtigere end hans evner på banen. Nu kan man selvfølgelig argumentere for, at det kan opfattes som ros, men i og med bl.a. Kick It Out dengang dømte det til at være diskriminerende og stødende, er der efter min mening ingen tvivl om, at Ibrahimovic udmærket vidste hvad han mente, da han kaldte Lukaku for "et lille æsel".

Jeg er sikker på, at Ibrahimovic ikke sagde de ting blot for at være racistisk, men for at trykke på knappen - men i og med begge udsagn i sin tid opfattedes som racistisk, tror jeg nu nok Ibrahimovic vidste hvad han lavede.

Det er selvfølgelig bare min holdning - men jeg peger nok en gang på ellers normalt rolige Lukaku´s noget voldsomme reaktion.
0