Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Magnifico
Italien har ikke fundamentet til at have 42 hold i de to bedste rækker.

Enig, Lentini... d. 2.

Dette kan underbygges med faktuelle tal. Hvis man sammenligner de fem store ligaer i Europa, er den italienske fodboldøkonomi ikke imponerende.

Alle nedenstående tal er i mio euro.

GENNEMSNIT AF INDTÆGTER PR. KLUB I DEN BEDSTE RÆKKE:

England – 244
Tyskland – 150
Spanien – 126
Italien – 100
Frankrig – 74

De spanske klubbers økonomi ligger altså 25% over de italienske og de tyske ligger 50% over.

Men hvor ligger så problemet? Her skal vi se på de vigtigste delindtægter, som – sammen med mindre biindtægter - akkumuleret giver ovenstående totalindtægter:

MEDIEINDTÆGTER:

England – 129
Spanien – 63
Italien – 61
Tyskland – 53
Frankrig – 33

På dette område ligger Italien ganske pænt. Der er dog meget langt til de britiske medieindtægter, som jo især skyldes en gigantisk TV-aftale.

Problemerne ligger andetsteds.

INDTÆGTER PÅ KAMPDAGEN:

England – 39
Tyskland – 27
Spanien – 23
Frankrig – 11
Italien – 10

Stort problem. Italien har altså færre matchday-income end Frankrig og et pænt stykke under Spanien. Dette kan især skyldes gamle, utidssvarende stadions, som vel at bemærke ikke ejes af klubberne selv, hvorfor de ikke kan aktivere de store indtægtsmuligheder.

Men det stopper ikke her.

INDTÆGTER FRA KOMMERCIELLE AKTIVITETER (SPONSORER, REKLAMER ETC):

England – 74
Tyskland – 61
Spanien – 32
Frankrig – 26
Italien – 21

Igen et stort problem. Italien ligger også her under Frankrig og har kun 1/3-del af indtægterne som tyske klubber. Dette kan igen henføres til stadions, som ofte er halvfyldte - og hold, der gennemgående ikke har gjort det imponerende på den internationale scene - samt imø en manglende kommerciel forståelse og professionalisme i mange klubber.

Desuden kan den generelle, efterhånden konstante, økonomiske lavkonjunktur i Italien også spille ind.

Faktum er, at flere italienske klubber fx ikke engang har en trøjesponsor – dette har gennem en årrække inkluderet store klubber som Roma, Lazio og Fiorentina – og dem, der har, høster ikke store penge for sponsoraterne.

Summa-summarum et billede af en italiensk fodboldøkonomi, der ikke kan opretholde to topligaer med samlet 42 hold. Ligner mere en økonomiske virkelighed med max. 18 hold i både Serie A og B. I hvert fald hvis man ser på de tørre tal.

Kilde: FIGC’s Report Calcio 2018 (Udarbejdet af PwC).

ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Sådan som jeg kan se er der 20 hold i Serie B i den kommende sæson, så man har allerede taget det første skridt og skåret lidt ned (uagtet at der var 19 hold med i sidste sæson).
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Magnifico
Korrekt, Acheron.

Men det skyldes nok snarere en række falitter samt straffe, der har skabt en mildest talt kaotisk situation i Serie B, hvor man derfor har måttet "nøjes" med 19 hold i sidste sæson, og altså 20 hold i næste sæson. I 2017/18 var der 22 hold.

Serie B havde 20 hold fra 1968-2003. Den blev udvidet til 24 hold i 2003/03-sæsonen pga problemer med Catania´s nedrykning. Sæsonen efter havde man 22 hold, mens Serie A samme år gik fra 18 til 20 hold. Og sådan har det været lige siden, på nær sidste sæson og den kommende.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Jeg kan heller ikke finde noget om at reduceringen til 20 klubber er permanent. Men hvorfor så ikke gå tilbage til 22 hold i den kommende sæson med det samme? Så var man også sluppet for kval-kampene mellem Salernitana og Venezia, og havde tilmed muligheden for at lukke Foggia med ind igen.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Magnifico
I januar stemte klubberne faktisk i enighed for, at man fra næste eller 2020/21-sæsonen skulle ned på 18 hold i Serie B. Så måske er de 20 hold i næste sæson et skridt i retningen, en slags overgangssæson?

https://www.calcioefinanza.it/2019/01/11/format-serie-b-18-squadre/
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Det lyder logisk.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Acheron 3
Ærgerligt at aftenens landskamp mod Grækenland ikke er fundet interessant nok til at blive vist på TV. Men Spanien og Frankrig kan TV-selskaberne sjovt nok altid finde plads til. Nå, men så er eneste udvej illegal streaming.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Promo
U20 holdet er nået til semifinalerne ved VM i Polen. De skal møde Ukraine.
I den anden halvdel af turneringen er de ikke nået længere end Kvartfinalerne hvor det i øjeblikket står 1-1 mellem USA og Ecuador. Den anden kvartfinale står mellem Sydkorea og Senegal.

Italiens hold er i øvrigt heller ikke helt ringe.
GKs:
Plizzari, Carnesecchi, Loria

DEF:
Candela, Tripaldelli, Gabbia, Buongiorno, Bettella, Ranieri, Bellanova, Del Prato, Luca Pellegrini.

MID:
Frattesi, Colpani, Alberico, Esposito.

FWD/W:
Pinamonti, Scamacca, Capone, Gori, Olivieri.
Juve per sempre! Kæmpe fan af Sergej Milinković-Savić
Skrevet af Magnifico
Især Pinamonti har gjort det godt, efter en fin sæson hos Frosinone, med foreløbigt 4 mål. Inkl. en fræk Panenka på straffe. Han stryger for øvrigt direkte videre efter VM til U21-EM, hvor han også er i truppen. Samtidigt har Mancini ham i søgelyset til A-landsholdstruppen.

Underligt hvis Inter ikke kan/vil bruge ham i den kommende sæson. Han skal være velkommen hos viola.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Det vil være klassisk Inter at afskibe Pinamonti ja.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Acheron 3
Ultra defensive Grækenland bliver slagtet totalt. Hvor er det fedt. 3-0 til Italien ved pausen.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Acheron 3
Det blev ved de 3-0 i hvad der på papiret lignede den sværeste opgave i kvalifikationgruppen. Status efter 3 kampe er 9 points for tre sejre og nul mål lukket ind (11-0). Det skal gå meget galt hvis ikke Italien vinder den gruppe.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Magnifico
Serie A-klubberne har stemt om den såkaldte Super Champions League. Ikke overraskende stemte Juve for. Men 15 andre klubber stemte imod, som vi også har set det i bl.a. England. 4 klubber undlod at stemme: Milan, Inter, Roma og Fiorentina. Sidstnævnte dog pga igangværende ejerskifte på tidspunktet.

Hvad synes I om det?
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Ifølge forlydender:

De Ligt ender ikke i Italien, men i PSG for 75 mio euro.

Løn 10 mio euro + bonus på 5 mio euro afhængigt af resultater.
Barca tilbød "sølle" 7 mio euro.

Financial Fair Play, min røv...

ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af JuveFella
PSG gør jo hvad de vil.

Se bare da de købte Mbappe og Neymar, det sgu til grin.
Skrevet af Gustenv@rius
€75 mio er sgu en fremragende handel af PSG, hvis det holder stik.

Skuffende hvis Juve ikke har budt ind her.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Lentini d.2.
Raiolas klienter bliver altid rige og millionærer. Og Raiolas klienter havner derudover altid i den klub, som vil betale største kommission til Raiola selv.

Hvem er nogensinde blevet mærkbar bedre af et skifte til Paris SG i araber-æraen ?
Skrevet af Lentini d.2.
I forlængelse af Mag’s cifre omkring den finansielle situation i italiensk fodbold, er det lidt slående når Il Sole 24 Ore bringer en artikel i dag om Genoa klubberne, hvor der skrives at de kommercielle indtægter ligger på 7mio€ for begge klubber. Det er godt nok fattigt.

Enrico Preziosi har gentagende gange sat klubben til salg, mest af alt i ophedede øjeblikke mellem ham og ultras med mafia forbindelser. Umiddelbart har jeg altid set det ”brandudsalg” fra Preziosis side som en symbolsk handling overfor fansene, for at dæmpe gemytterne en kort stund inden han så arbejdede videre som altid. Men der ligger måske også nogle reelle besværligheder i at afsætte klubben.

Genoa har en omsætning på 67mio€ men har udgifter for ca. 117mio€. Sampdoria har omtrent samme omsætning, og lidt højere udgifter til 120mio€. Kun på grund af salg på transfermarkedet, havnede Genoa med et lille underskud, mens Sampdoria kunne registrere et overskud, navnlig på salg af hhv. Lucas Torreira og Patrik Schick. Det er lettere voldsomt at klubberne af den størrelse skal finde ca. 50mio€ på transfermarkedet for at få forretningen til at køre rundt.

Videre ligger Genoa inde med en gæld på ca. 200mio€. Intet under at den klub kan være svær at få solgt for Preziosi. Det er en ret hård turnaround man ville skulle lave som ny ejer i den klub, og hvad er potentialet egentlig for Genoa, hvis man skulle kigge på det med investorøjne ? Godt nok 9 italienske mesterskaber i pokalskabet, men det seneste er næsten 100 år siden det blev registreret, og deraf godt støvet. Jeg har svært ved at se perspektivet med tallene og potentialet taget i betragtning.

Det er fra asken og lige ind i ilden for den nye DS, Capozucca, med at finde prospects på transfermarkedet som kan skabe den profit, som får Genoa til at løbe rundt som klub. Stort set samme situation er gældende for naboerne i Genova, og Carlo Osti i samme position.

Jeg forundres dog igen og igen over italienernes elendigheder indenfor kommercielle indtægter. Matchday indtægter er et kendt problem pga. hele stadionproblematikken etc. . Genoa og Sampdoria henter kun 4-5mio€ pr. sæson her. Jeg gad virkelig godt at være en flue på væggen, ikke bare i Genova, men rundt omkring i det italienske fodboldlandskab for at se hvilke strategier de egentlig arbejder med på det kommercielle område, og om der findes en form for struktur i det arbejde.

Jeg har dog en snert af mistanke til, at i begge tilfælde for Genova-klubberne, handler deres præsidenter mere ud fra et ”lejetøjs” synspunkt end reel forretningstanke.
Skrevet af Magnifico
Italien - Spanien (U21-EM) på DR3 nu.

Nogle af Europas største talenter mødes.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Geddar , moderator
Av for en kasse...
https://kortlink.dk/sudv
annonce
0