Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(042125212608)
Catenaccio som taktisk system døde jo reelt i slut treserne til start halvfjerdserne efter et par alvorlige nederlag til hold der praktiserede totalfodbold. Intet hold har jo reelt praktiserede det i en sådan form siden, det eksistere dog som et symbol og tankesæt i især italien, men som taktisk system er det dødt for årtier siden. Hvorfor jeg mener man ikke kan konstatere dets død da det stadig præger Italiensk fodbold på et rent symbolsk og mentalt plan.


Skrevet af Lehrer
I kan prøve at gennemse og sammenligne Serie A´s målgennemsnit med andre ligaer, - det adskiller sig ikke fra hverken Premier League, Bundesliga eller La Liga.

Det er en svært nedbrydelig AND at italiensk fodbold er kedeligt ud fra de mange 0-0 kampe.

Men det er rigtigt at det er en anden slags fodbold en PL eksempelvis. Om PL så er bedre, det er en anden diskussion. Jeg synes det ikke.
Der skal kun fissekarle til Roma, ikke freaks.
Skrevet af Lehrer
18/19 mål gns pr kamp
Serie A, 2,68
La Liga 2,59
PrL 2,82
Bundeliga 3,18
Der skal kun fissekarle til Roma, ikke freaks.
Skrevet af Magnifico
Jeg er enig i, at catenaccio er en uddøende race i praksis. Dog kan man til tider stadig opleve, at italienske hold, når de kommer i alvorlig knibe eller i undertal, forfalder til spilsystemer, der tangerer catenaccio.

I teori lever catenaccio dog i bedste velgående som en samlende definition, der dækker over fordommen "italiensk fodbold er defensiv, taktisk disciplineret og kynisk kalkulerende fodbold med få mål - grænsende til det kedelige".

Denne fordom kan man fortsat opleve hos mange fans, der ikke følger italiensk fodbold, samt - mere overraskende - forbavsende mange kommentatorer, der ofte og let forfalder til den historiske fordom om italiensk fodbold.

Og jeg tror, at det er catenaccio - som netop tankemæssig fordom - at GdS forsøger at erklære død anno 2019.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Lehrer
Ja kommentatorerne er med på den. Helt skørt.
Der skal kun fissekarle til Roma, ikke freaks.
Skrevet af Magnifico
Man bliver bare så træt, når man hører det fordomsfulde gylle blive hældt ud i æteren. Så ved man, at man er på en dansk kanal. Engelske kommentatorer har i store træk læst og lært lektionen.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Slettet(042125212608)
Herrera version levede ikke engang op til den fordom, han introducerede jo nogle yderst offensive backs der bidrog meget til det offensive arbejde, både i form af asists, mål og direkte spil og havde også en kreativ playmaker. Ja der var en stram taktisk defensiv rigiditet men det var ikke så kedelig og defensiv som italiensk fodbold beskyldes for, på mange måder kan det jo siges at indstillingen mindede om Inter i 2009/2010, effektiv direkte fodbold, med en stram defensiv struktur.
Skrevet af Slettet(071156212702)
Men det er rigtigt at det er en anden slags fodbold en PL eksempelvis. Om PL så er bedre, det er en anden diskussion. Jeg synes det ikke.


Jeg mener desværre, du tager fejl. Engelsk fodbold er bedre. Indbyrdes head to head de sidste fem år er engelsk fodbold stærkere. Offensivt har de meget mere at byde på minus Juve.

At det så ikke på nogen måde kan overraske, det er noget helt andet. De har helt andre budgetter. Jeg mener, PL er et halvt til et helt niveau over Serie A inde på fodboldbanen. Ikke mere end det. Men med de budgetter, de har, så synes jeg faktisk, det er lidt til grin, de ikke er langt foran både La Liga, Serie A og Bundesligaen. De er foran, ja, men det er ikke et giga gap.

Lad os kigge på transferaktiviteterne inden for de sidste fem sæsoner:

I denne sæson har PL brugt flere penge på transfere, end Serie A har. Serie A har solgt for flere penge, end PL har. I alt er der en "minusvalenza" på følgende:

Serie A: -303.656.000 €
(https://www.transfermarkt.com/serie-a/transfers/wettbewerb/IT1)
PL: -761.695.000 €
(https://www.transfermarkt.com/premier-league/transfers/wettbewerb/GB1)

Altså dobbelt op i Serie A kontra PL.

Så har vi sidste sæson, hvor det ser således ud:

Serie A: -338.248.500 €
PL: -1.098.235.219 €

Det er tre gange så meget. Siger vist en del.

Så tager vi tilbage til sæsonen 17/18. Det er endnu mere spændende fra et Serie A-perspektiv.

Kigger vi på udgifterne, brugte PL dobbelt så mange penge end Serie A:

Serie A Transfer expenses: 1.048.544.570 €
Premier League Transfer expenses: 2.176.748.000 €

Det er så én ting. Noget andet er vores velkendte minusvalenza, som I kan tygge lidt på her:

Serie A Total balance: -82.303.126 €
(https://bit.ly/2Zh7gPD)
Premier League Total balance: -827.741.000 €
(https://bit.ly/2L0CtxP)

10 gange så meget.

16/17 og dets minusvalenza i de to ligaer:

Serie A Total balance: -39.557.229 €
(https://bit.ly/2PjLiqs)
Premier League Total balance: -787.437.000 €
(https://bit.ly/2NC4u03)

19,9 gange - jeg gentager... 19,9 GANGE!!!!!! - så meget.

15/16:

Serie A Total balance: -60.891.500 €
Premier League Total balance: -764.419.000 €

12,5 ganges forskel.

Need I say more? Ja, det gør jeg rent faktisk...

Én ting er pengene på spillerbudgetterne... noget andet er også lønbudgetterne, som jeg ved, de bruger meget tid på at diskutere i Juve-tråden.

Døm selv: https://www.spotrac.com/epl/
kontra https://www.panorama.it/sport/calcio/stipendi-calciatori-serie-a-squadre/

Tag et hold som Arsenal. Vanvittige lønninger: https://www.spotrac.com/epl/arsenal-f.c/payroll/
Sammenlign dem med Serie As nummer 5 AC Milan.

En anden sammenligning kunne være Aston Villa over for et af de tre italienske oprykkerhold. https://www.spotrac.com/epl/aston-villa-f.c/payroll/

Med al ære og respekt, så synes jeg faktisk - helt oprigtigt - at det er under al kritik, at forskellen mellem PL og de andre ligaer ikke er større (minus Barca, Real, Bayern, PSG og Juve). Det er simpelthen sjusk.

Det beviser formentlig også, at man i Italien og andre fodboldlande har bedre fodboldhjerner og ved lidt om det der med at scoute.

Så selvom det er et "nederlag", at Serie A er dårligere end PL, så går det mig på ingen måde på. Altså som i slet ikke. Overhovedet. Sådan skal det være.

I sidste sæson var der tilmed kun jævnbyrdige opgør mellem PL og Serie A, hvor Napoli så desværre fuckede det op mod Arsenal, ellers havde det været helt lige. Juve dummede sig også lidt mod Man. U. Til gengæld var Inter heldige mod Spurs på San Siro, men alligevel.

Virkelig bare hatten af til de italienske sportsdirektører og scouts. Det er virkelig nogle fodboldhjerner, der vil noget.

Her må man jo bare give en mand som eksempelvis Igli Tare, at han til tider har vist, at hans scoutingmetoder og netværk er dybt imponerende.
Skrevet af Slettet(071156212702)
Hvad vi i øvrigt også kan udlede af data fra TM er, at Serie A faktisk stadig er lidt af en salgsliga. Det samme kan ikke siges om PL.

Tænk, at en salgsliga som Serie A er så tæt på Premier League. Det er forbløffende og ikke mindst imponerende.

Skal vi "kigge ned" på ranglisten, vil jeg gerne nævne den portugisiske liga som en liga, der imponerer mig big time. Alle de gange, de har taget point fra Italien i europæisk regi (bare spørg AS Roma), når deres budgetter ikke ligefrem oser af PL-milliarder... bravo!

Det er formentlig den der sydamerikanske connection og deres evner til at udvikle talenter, der er udslagsgivende. Og stor respekt for det i øvrigt.
Skrevet af Promo
Stærkt arbejde, LeleAdani. Og jeg er i øvrigt enig. Det er ret vildt at PL ikke er længere foran end de rent faktisk er.
Juve per sempre! Kæmpe fan af Sergej Milinković-Savić
Skrevet af Slettet(071156212702)
Tak Promo. Det var vist dig, der introducerede mig for begrebet "plusvalenza" i fodboldregi (eller også var det Gusten, kan jeg ikke huske), så der skal også lyde en tak til dig for det.
Skrevet af S4lv4
De lønomkostninger der bliver analyseret i et komparativt lys;

Er der taget højde for, at Italienerne opererer med nettoløn - hvorimod der i England opereres med bruttoløn?

Hvis ikke, bør det være en ikke uvæsentlig del af forklaringen på eventuelle niveauforskelle.
Skrevet af Mathews
Om PL så er bedre, det er en anden diskussion. Jeg synes det ikke.

Skål!
Skrevet af Lehrer
Haha, Mathews.

Lad os bare sige jeg ikke magtede en debat om hvilken liga er bedst.
Der skal kun fissekarle til Roma, ikke freaks.
Skrevet af Magnifico
De italienske lønomkostninger - fra Panorama - er nettolønninger.

Det fremgår ikke, om de engelske lønomkostninger - fra Spotrac - er brutto eller netto, men normalt opgør man i bruttoløn i UK.

Italienske nettolønninger skal ganges med 1,75 - idet normalskatten er 43% i Italien - for at være sammenlignelige med engelske bruttolønninger.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
TV2 Sport har fedtet sig ind på live-transmissionen af Juve-Napoli på lørdag kl. 20.45.

Hvis man vil undgå åndsvage kommentatorer, så ved I nu, hvor man ikke skal se kampen.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af BryanFury
Man kan argumentere for at Premier League burde være foran. Man kan også argumentere for at de mange penge i Premier League bliver fordelt mere ligeligt en mange af de andre lande, det skaber en fed konkurrence og et enormt stærkt produkt. Italiensk fodbold er fedt og jeg synes faktisk de er en af de bedste lande til at fastholde traditioner. Til gengæld er ligaen røvkedelig når det samme hold kan vinde 10 år i streg. Her synes jeg Premier League har sikret sin position de næste mange år frem ved at hæve det generelle niveau.
Skrevet af Interforlivet
TV2 Sport har fedtet sig ind på live-transmissionen af Juve-Napoli på lørdag kl. 20.45.

Hvis man vil undgå åndsvage kommentatorer, så ved I nu, hvor man ikke skal se kampen.
Haha! Tak for tippet, Mag:)
Skrevet af Acheron 3
De engelske kommentatorer på Strive er egentlig OK synes jeg, og det virker også til at de ved, hvad de snakker om. Indtil videre er jeg gået uden om de danske ditto.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Magnifico
Enig, Acheron. Ved du forresten, hvornår den check kommer fra Strive?
ACF Fiorentina & Leeds United FC
annonce
0