Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Duck
Jeg vil fanme ikke leve i en verden, hvor det, som De Ligt gør, skal koste et straffe. Så kan man ligeså godt forbyde forsvarspil.

Jeg så selvfølgelig gerne, at dommerne turde dømme det samme mod Juventus, som de gør mod de andre hold, men det kommer nok aldrig til at ske, men det er en helt anden snak.

De Ligt gør sig før det første ikke "unaturligt bred" i situationen, altså, det er jo sådan, man har armene, når man kaster sig ned i bolden. Hvad skal man ellers gøre med dem? Det ser for mig ganske naturligt ud. For det andet ryger den op på armen efter at han har sparket til den. Der er ingen intention, det er det vi i gamle dage kaldte "påskudt".
Skrevet af gorillapik
Du kunne ikke finde det? Hvad med stedet hvor hands skal dømmes ud fra en vurdering af om det fratager en oplagt målchance?

Men vi finder da noget fælles fodslag nu, fordi det eneste vigtige i denne situation er jo om armen gør ham unaturligt bredere.
Eftersom fodboldloven holder fast i netop den formulering må dommen jo nødvendigvis hvile på et skøn. Og der er du så på forbilledlig vis objektiv nok til at vurdere, at det er de sorte og hvide striber på spillerens trøje, der afgør dommerens skøn.
Skrevet af pinturicchio
Både twitter-linket fra Gusten og artiklen fra Football Italia omkring dommerreglerne mangler en ret væsentlig sætning, som de ikke har fået med.

Kigger man eksempelvis på Englands FA, så står der følgende i dommerreglerne omkring hands:

- Deliberate handball remains an offence. The following ‘handball’ situations, even if accidental, will be a free kick:
the ball goes into the goal after touching an attacking player’s hand/arm
- a player gains control/possession of the ball after it has touched their hand/arm and then scores, or creates a goal-scoring opportunity
- the ball touches a player’s hand/arm which has made their body unnaturally bigger
- the ball touches a player’s hand/arm when it is above their shoulder (unless the player has deliberately played the ball which then touches their hand/arm)

The following will NOT usually be a free kick, unless they are one of the situations above:

- the ball touches a player’s hand/arm directly from their own head/body/foot or the head/body/foot of another player who is close/near
- the ball touches a player’s hand/arm which is close to their body and has not made their body unnaturally bigger
- if a player is falling and the ball touches their hand/arm when it is between their body and the ground to support the body (but not extended to make the body bigger)
- If the goalkeeper attempts to ‘clear’ (release into play) a throw-in or deliberate kick from a team-mate but the ‘clearance’ fails, the goalkeeper can then handle the ball

Det er jo ret væsentligt at have med, at hvorvidt en spiller falder ubevidst eller rammer bolden med armen efter at have ramt med eksempelvis foden først, er underordnet hvis en af de øverste eksempler har fundet sted.

Derfor har det for mig at se handlet om et skøn fra dommeren om, hvorvidt De Ligts arm har gjort kroppen unaturligt større eller ej. Og her må dommeren så have vurderet, at det gjorde den ikke, eller at det i hvert fald ikke er en åbenlys fejl der skal føre til en ændret kendelse.
Skrevet af Lentini d.2.
Lautaro Martinez er en verdensklassespiller i svøb. Herligt førstetouch, super vendinger på meget lidt plads, stærkt linkupspil og naturlig fornemmelse for gode løb.

Kan han smække lidt flere ind, som den i første minut mod Sassuolo bliver manden livsfarlig.

Sassuolo er altid underholdende i øvrigt. Særdeles tvivlsom forsvarsspil med en insisterende holdning om at spille bolden ud fra bagerste geled, med den risici der medfører.
Skrevet af Acheron 3
Fint mål af Lukaku om end det så lidt nemt ud. Han er bare svær at flytte.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Martinovic
Det er elendigt forsvarsspil. Lukaku viser endda, hvor han vil have den. Havde Sassuolo-spilleren vist lidt snilde, var han kommet foran Lukaku, der til gengæld udnytter situationen til perfektion.
Mojn do!
Skrevet af Lentini d.2.
Ja, det så meget nemt ud, men det skal ikke lide Inter til last. De Vrij kan uden problemer bare smække en aflevering ind i fødderne på Lukaku. Som minimum må man kunne forlange af sin midtbane, at de får dækket pasningslinjerne ind imod Lukaku. Der var jo ingen i nærheden. Og at Sassuolos backlinje konstant, så let falder ind i eget felt er altså også ret kritisk.

Det er lidt det gennemgående problem med De Zerbi. Hans hold spiller meget åbnet med de risici der følger med.
Skrevet af Martinovic
Ligner et korrekt straffe. Marlon holder ham tilbage.
Mojn do!
Skrevet af Lentini d.2.
Romelu Lukaku ligner i øvrigt Smoking Joe Frazier ret meget.
Skrevet af Martinovic
Barcelona sprænger banken næste sommer for Martinez i stedet for en aldrende Suarez.
Mojn do!
Skrevet af Gustenv@rius
@Rosso

De Ligt’s arm er imø. ikke i en unaturlig position i nævnte situation, hvilket dommeren så også var enig i. Derudover skal der normalt ikke gives straffe når bolden, som i denne situation, rammer armen fra en anden kropsdel.

Derfor korrekt kendelse.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Slettet(042125212608)
Foggy så lad os håbe Inter har fået fjernet frikøbsklausulen til den tid, samt derefter siger de kan rende og hoppe.
Skrevet af Rossoneri
@gusten
Det handler ikke om en unaturlig position (forstået som ift hans normale bevægelse). Det handler om at han er unaturligt større end hans silhuette (som det er beskrevet i de nye regler). Når han har armen så langt ude fra kroppen som han har, er han per definition større.

Dermed mener jeg heller ikke der kan herske tvivl om at episoden er strafbar, på den baggrund.
Skrevet af Lentini d.2.
Hvad pokker får de i maden på Trigoria ? Endnu en skade.

Også relativ stor andel af ACL. Må være er ret bekymrende element, fordi det nu har strukket sig over så lang tid.
Skrevet af Caroe
Det er fuldstændig sindssygt det her.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af Rossoneri
@pintu
Bemærk at "unaturligt" ikke handler om en bevægelse. Det er i reglerne beskrevet som unaturligt større ift spillerens silhuette.

Eksempel: en spiller står med siden direkte til en situation og armen ud til siden. Da dette ikke gør hans silhuette større, er der ikke straffe.
Står han derimod med front mod situationen og det samme sker, er der straffe.
Skrevet af Gustenv@rius
@Rosso

Det virker til du stirrer dig blind på den ene paragraf. Følgende er i sig selv nok til ikke at dømme straffe: “ The ball touches a player’s hand/arm directly from their own head/body/foot or the head/body/foot of another player who is close/near
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Lentini d.2.
Dårlig 1. halvleg på Marassi.

Boldtab på boldtab på boldtab.
Skrevet af Lentini d.2.
Hvad er Alessandro Florenzis berettigelse på Roma-holdet egentlig ? Han er svag, tenderende til skrækkelig defensivt som back. Når han som idag, er placeret længere fremme, er han decideret usynlig. Det eneste plus er vel at han er romer.
Skrevet af Rossoneri
@gusten
Ja, så er spørgsmålet om hånden er "close/near". Det mener jeg tydeligt ikke den er.
annonce
0