Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
Jeg har uddybet ved flere lejligheder.
Skrevet af Martinovic
Det er en gråzone, og jeg ved stadig ikke, om der burde være fløjtet straffespark.

Skal en spiller fritages for en forseelse, fordi han timer sit indgreb dårligt?

Er det ikke blot en kalkuleret risiko, at når en forsvarssspiller går ned i feltet for at tackle eller blokere et indlæg / skud, så er det forbundet med en vis risiko?

Begrebet bevidst / ubevidst eksisterer heldigvis ikke mere, men det hører også til sjældenhederne, at en forsvarsspiller blokerer den slags med armen med vilje.

Mojn do!
Skrevet af gorillapik
Ja og du har begrundet det med en bizar benægtelse af at begrebet unaturligt større ikke skulle eksistere længere selvom det står ordret i reglerne. Så det er svært at tage seriøst. Det er ved at være mere komisk end hands pga en frataget målchance.
Skrevet af Rossoneri
Du skal vist lære at læse.
Skrevet af Gustenv@rius
@Rosso

Jeg prøver igen. Dit link tidligere virker ikke, og har stadig ikke set noget til dine “silhouetter”.

Vil du prøve igen?
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Stankovic
Flotte mål af Cornelius.
Skrevet af a j o o b a
Lecce havde 3.000 tilskuere med i Milano - nu er det nok ikke alle der bor i Lecce, men det tager altså 10 timer at køre fra Milan til Lecce. Respekt
"Maradona good; Pelé better; George Best."
Skrevet af Lehmann muss pinkeln
https://www.bbc.com/sport/football/47429316
Another change to the laws of the game means that if the player´s arms extend beyond a "natural silhouette", handball will be given, even if it is perceived as accidental.

Elleray says this is an effort to put an end to defenders placing their arms behind their backs in fear of giving away a free-kick.

"We´ve changed it to say the body has a certain silhouette," said Elleray. "If the arms are extended beyond that silhouette then the body is being made unnaturally bigger, with the purpose of it being a bigger barrier to the opponent or the ball.

"Players should be allowed to have their arms by their side because it´s their natural silhouette."


Det er meget dårligt formuleret uanset. Det er helt forkert at bruge begrebet silhuet.

Det operative ord er certain silhouette.
(Ikke ´natural´ silhouette)
Det vil sige at en ´certain´ silhuet er én bestemt og på forhånd -vedtaget silhuet A
og at alle andre silhuetter fører til hands dom.
https://www.youtube.com/watch?v=YvGJkFf5bts
Skrevet af Rossoneri
@gusten
Søg på the-ra.org (Referees Association). De bruger dog ikke silhouette formuleringen, men meningen er den samme.

Silhouette-formuleringen kommer fra Goal, hvor de henviser til IFAB: http://www.theifab.com/laws/chapter/32/section/92/
IFAB bruger dog heller ikke silhouette-formuleringen (og så kan man spørge hvorfor Goal gengiver det sådan). De respektive fodboldforbund, har dog, som jeg kan se det, deres egen formuleringer. Silhouette-begrebet kunne muligvis komme fra en sådan.

For både RA og IFAB er dog gældende at de begge omtaler situationen passivt. Altså hånden/armen gør kroppen unaturligt større - i modsætning til at spilleren gør sig større/bredere (aktiv handling).

Overført til omtalte situation, er der straffe fordi de Ligts arm gør kroppen unaturligt større (ift at have armene langs siden) - uanfægtet at armen er i en naturlig position (ift bevægelsen).

Her havde man tidligere vurderingen omkring hånd til bold vs bold til hånd. Dette er dog ikke længere noget man ser på.
Skrevet af Rossoneri
@lehmann
Udfra ovenstående er silhuet vel lige præcis det rigtige begreb at bruge.
Skrevet af Lehmann muss pinkeln
Nej. Jeg lavede lige en edit efter du skrev :)

https://www.youtube.com/watch?v=YvGJkFf5bts
Skrevet af Rossoneri
Det ændrer ikke på meningen. Der er straffe selvom spilleren ikke aktivt gør noget for at gøre sig større/bredere (ift at blokere bolden), fordi kroppen bliver unaturligt større af armens position (bevidst eller ubevidst).

Jeg er ikke professor i dansk, men jeg anser at silhuet ganske fint forklarer det.

Men endnu vigtigere, så forklarer den primære instans (IFAB) tydeligt at der ikke ses på om det er en aktiv/bevidst handling fra spilleren.

Hermed netop forskellen ift sidste sæson.
Skrevet af Lehmann muss pinkeln
Jeg er helt enig i situationen. Og dine andre posts.

Det er formuleringen der er dårlig. Men det er også det der gør at reglen svær at forstå.

Det er en bestemt silhuet der menes. Men en silhuet er ikke en konstant, en silhuet følger jo bare kroppens position. Ligesom en skygge.

Det konstante eller generelle ved en silhuet er f.eks kaptajn klos manglende hånd. Om han stod på hænder eller et ben, ville hans silhuet vise at han havde en klo.
https://www.youtube.com/watch?v=YvGJkFf5bts
Skrevet af Barbuti
Lecce havde 3.000 tilskuere med i Milano - nu er det nok ikke alle der bor i Lecce, men det tager altså 10 timer at køre fra Milan til Lecce. Respekt


Det er nok pugliesere der bor i Milanoområdet først og fremmest. Det er meget normalt at de syditalienske hold nyder stor opbakning når de spiller i Milano og omegn.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af gorillapik
Overført til omtalte situation, er der straffe fordi de Ligts arm gør kroppen unaturligt større (ift at have armene langs siden) - uanfægtet at armen er i en naturlig position (ift bevægelsen

Men du tolker ikke reglerne som at der er straffe hvis ikke armene er ned langs siden...

Det kan undre at man specifere reglerne omkring hands med at det skal dømmes hvis arm/hånd er over skulder højde - når nu vi bliver belært om at unaturligt større bare skal forstås som ude fra kroppen...
Det kan også undre at hverken FA eller DBU bruger silhouet formuleringen i deres regelsæt...

Det ville være det nemmeste i verden at formulere regler omkring at hands skal dømmes, hvis ikke hænderne er langs siden af kroppen så man kunne undgå dommer skøn. Det har man ikke gjort fordi det ville være hovedløst dumt og derfor hviler dommen i den situation vi diskuterer stadig på et skøn og ikke på et rigtig/forkert som tilgodeser Juventus sådan som du agiterer for.
Skrevet af Lentini d.2.
Fik lige set highlights fra kampen mellem Parma-Genoa i går. Det er 3 flotte mål, Cornelius laver. Ikke sådan noget fumle-fumle scheiss. Trademark hovedstød som man kender ham fra den danske Superliga, dernæst en knaldhård flot udført halvflugter og sidst en god afslutning langs gulvet fra kanten af feltet.

Jeg så kampen imod Torino i fuld længde, hvor han også scorede et flot mål der bliver kanoneret ind via overlæggeren. D’Aversas spillestil, meget kontrabaseret, bekommer ham meget vel fordi man nogle gange glemmer at Cornelius faktisk er ret hurtig oppe i fart. Han slyngede også rundt med Cristian Zapata i duelspillet, som normalvis er en ganske habil duelspiller.

Modsat Atalanta hvor han ofte skulle agere opspilsstation via pasninger langt jorden, som ikke er hans hovedkompetence, var han ofte ufarlig og så kluntet ud. I går kunne han endda have tilført en ekstra kasse, hvis han ejede et højreben.

I øvrigt sublimt oplæg af Peter Ankersen til 5-1.

Andreazzoli må være færdig. Min tvivl inden sæsonen, hvorvidt han faktisk kunne formå at oparbejde en solid defensiv akse med nogle ganske kompetente navne i forsvaret, viste sig begrundet. De giver ufattelig meget væk, og det er ikke alene baseret på kampen i går, men gennemgående for alle sæsonens 8 kampe hidtil.

Han var allerede dead man walking inden kampen, fordi Preziosi har tydeligvis forsøgt at finde en anden træner. Hidtil har ingen dog villet tage imod posten. Det kunne meget vel begrundes i ejeren selv, og hans ofte kløende trickerfingre.

Pt. virker Massimo Carrera som bedste bud iflg. Gazzetta dello Sport. Ham havde jeg helt glemt fandtes i trænerkarrusellen. Oplevede noget succes i Spartak Moskva med et russisk mesterskab, hvis jeg ikke mindes helt forkert. Den Genova-baserede Il Secolo mener at vide at Preziosi igen vil forsøge at overtale Rino Gattuso. Han har allerede fået et nej fra Rino iflg. kilderne i kølvandet på nederlaget til Milan. Hvorvidt Rinos standpunkt skulle have ændret sig på 14 dage, vil tiden vise. Havde jeg været Rino, havde jeg takket nej til at underligge Preziosis luner og fantastiske ”fodboldviden”.

Udover det kunne det også være lidt sjovt at se Massimo Carrera træde ind som et permanent navn i ligaen, for at se hvad han kan. Hidtil er det jo kun vikartjans han har fra Juve, da han skulle varetage tjansen fra matchfixeren, Antonio Conte.
Skrevet af Rossoneri
https://www.football-italia.net/145468/de-ligt-handball-never-penalty
Nicci er uenig med mig (og andre) og det må jeg jo tage for gode varer.
Skrevet af Barbuti
Cornelius får 8 i Gazzettaen idag. Ganske godkendt!

Og ja, det var nogle fine basser han høvlede ind. Ligesom hans mål mod Torino også var det.

Han passer fint ind i systemet som sådan, men jeg mangler stadig at se et godt indlæg fra backen mod bagerste stang, som han kan høvle ind. Med Darmian kan vi måske få lidt af den slags.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Duck
Hvad er Alessandro Florenzis berettigelse på Roma-holdet egentlig ? Han er svag, tenderende til skrækkelig defensivt som back. Når han som idag, er placeret længere fremme, er han decideret usynlig. Det eneste plus er vel at han er romer.


"Han er romer", rammer hovedet på sømmet, Lentini. Det ER hans berettigelse i truppen. Lige pt kan man rent undtagelsesvist komme på hold i Roma, hvis man ikke er skadet, men under normale omstændigheder er hans tilstedeværelse på holdet et rent mysterium for de fleste Roma-fans. Han er pivringe som back, men alligevel bliver han af Mancini betraget som et sikkert kort på højre back på landsholdet, og tit ser man til stor undren også fans af andre hold fremhæve Florenzi som en fin spiller. Han HAR kvaliteter, men nogen fremtid som back har han ikke, men omvendt er gårsdagens kamp måske heller ikke det bedste grundlag at vurdere hans evner ud fra, da opstillingen var noget alternativ, og da det var en af få kampe han har spillet som andet end back i et stykke tid.
Skrevet af Lentini d.2.
@ Barbuti

Nja, både og. Skal Cornelius ikke også vise at han kan lave mål fra andet end bagerste stolpe ? Det er et fint våben at have, men jeg kan meget godt lide at han varierer sine løb en lille smule mere. Mod Torino er han mm fra at glide den ind ved forreste stolpe i slutfasen, hvor så Inglese istedet for fik prikket sejrsmålet ind imod Mazzarris ulideholde tropper.
annonce
0