Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Gustenv@rius
Han giver dem jo netop det de søger ved at agere som han gør. Han kunne jo have gjort noget lignende det Kean gjorde i Cagliari, i stedet for. Det er aldrig svaret at forlade banen, hverken som spiller eller hold.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Rossoneri
Ikke enig.

Med et forbund der mere eller mindre vender det blinde øje til og fx en IOC præsident der mener at "film" er et større problem, kan jeg absolut sagtens forstå hans reaktion.

Og tænk sig at Juric går ud efter kampen og siger at det er noget Balotelli finder på. Det er skammeligt.

Det er for let at sige at det ikke er "svaret". For hvad er så svaret?
Skrevet af Caroe
Det er fuldstændig hul i hovedet, at man intet gør for at stoppe racistiske tilråb. Men når der bliver udøvet "territorial racisme" (som absolut på ingen måde har noget med racisme at gøre) ved for eksempel at synge smædesange mod Napoli, så stopper dommeren kampen.

Håbløst.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af Rossoneri
@caroe
Ja, det fortæller sådan set meget præcist hvad problemet er. Det bliver bare ikke taget seriøst.
Skrevet af Janus
Typisk Lazio. Immobil laver en kongekasse hvorefter de laver et håbløst selvmål 5 min senere.
Skrevet af Flying Dutchman
Tjuhej bang fodbold i Milano - det er et under, at der kun er scoret tre mål. Begge hold nægter at forsvare og Donnarumma har én af de der dage.

Fremragende underholdning.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Gustenv@rius
Vi ved alle hvad svaret er, og det er ikke noget spillerne kan gøre hverken fra eller til over for, hvorfor udvandring fra kampe også er tåbeligt. Det ændrer jo ikke fra eller til i det store billede om Balo bliver på banen eller forlader den. Det eneste han reelt får ud af at udvandre er at give idioterne det de søger, nemlig anderkendelse af at det de gør virker.

Kean gjorde det stik modsatte. Han bed frustrationerne i sig, og gav efter sit mål fjolserne en fuckfinger uden reelt at gøre det.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Indspark med bolden
@Rossoneri

Beklager det lidt sene svar, men har egentlig haft en travl weekend, der var så lige en enkelt tåbelighed, jeg ikke synes jeg kunne lade stå -tildelingen af straffespark og påstande om, at det ikke er en systematisk fordel (fordi det modbeviste tesen, uha da) ift. "Men at Juventus´ kontinuerligt bliver tilgodeset af dommerstanden i Serie A er indiskutabelt.", men det er en helt anden diskussion, du har sikkert læst den, men du var ikke involveret og vil ikke blandes ind i det ;-)

Beklager hvis det ikke har fremstået tydeligt, at jeg svarede separat på både dit og Jallakongen i et indlæg, med dog i samme indlæg, det var i hvert fald min intention
- a pro pro, at læse et svar som fanden læser biblen ;-)

Men altså du skriver:
"Men kort fortalt, så siger jeg naturligvis ikke at ingen andre end Milan har spillet underholdende fodbold de sidste 30 år.

Jeg postulerer blot at Milan er den eneste topklub, der har haft et decideret strategisk fokus på dette."

Men det jeg forholdte mig til var:
"Agnelli og co. er enormt dygtige og de har også til fulde forstået at der findes et niveau over "blot" at vinde. Det er at vinde og underholde på samme tid.

"Det har Milan velsagtens været eneste fanebærer for i Italien i mange år, hvis man ser på den seneste italienske guldalder."

= Du skrev, at Milan velsagtens var "eneste fanebærer" og her står intet om "strategisk fokus". Hvis det ikke var det du mente, så ok, men det er vel ikke, at læse dit "indlæg som fanden læser biblen."? Det er vel bare at læse, hvad du skrev?

Om der har været et decideret strategisk fokus på det i Milan eller Juventus, eller en helt tredje klub ved jeg ikke noget om, jeg har ikke læst det noget sted, og har ikke adgang til direktions/bestyrelses møder, hvor det evt. skulle være besluttet...

Men jeg reagerede som sagt ift. dit indlæg, på det med den "eneste fanebærer"
Jeg medgiver som sagt, at Milan i en periode (især) i slut 80´erne og start 90´erne spillede meget underholdende fodbold, men oplevede ikke, at det kun var dem, der gjorde det, som du også senere skrev, så handlede det også om at havde "entertainere på holdet." og her påpegede jeg såmænd bare, at det havde Juventus i hvert fald også- bla. illustreret ved f.eks. vinderne af popularitets prisen Ballon d´Or (mens de var i Juventus) Baggio, Zidane & Nedved, men også en Del Piero osv.

Så kan vi altid diskutere hvem der var mest underholdende ;-)
men det var IMO tydeligt, at Juve også havde en klar strategi med at have hvad du kalder "entertainere" på holdet, og det har så været lidt tyndt med det i den senere tid -fraset (især) en Dybala, men han har været noget alene mht. den slag fodbold- og derfor kan vi godt blive enige om, at det ikke nødvendigvis har været super underholdende fodbold i den senere tid

Og her kommer vi til den anden ting jeg reagerede på, nemlig at du skrev:
"Jeg tror det kommer til at tage tid for Juventus at nå det stadie - det er jo en væsentlig ændring i klubbens DNA."

Her påpeger jeg så bare, og gør det gerne igen, det er ikke klubbens DNA, den form for fodbold, der har været fremherskende ifm. de seneste 8 års mesterskabs sæsoner, det er Contes (som træner) DNA, der så er blevet mere eller mindre videreført under Allegri.

Jeg vil postulere, at det handler om, at finde tilbage til klubbens DNA og væk fra Contes (som træner) DNA, nemlig at man kan vinde og have et spilsystem med plads til "entertainere" a la Baggio, Del Piero, Zidane & Nedved på banen. Det er der bare ikke på Contes hold, men han vinder jo godt nok meget på sin stil - IMO lidt Mourinho v. 2.0

Og ja, jeg er glad for at have vundet 8 mesterskaber, det er altid dejligt - det betyder jo ikke, at man ikke kunne ønske sig, at de var vundet med en anden spillestil, og som du så rigtigt påpeger, er det nok en af grundene til, at man var interesseret i en manager som Guardiola, men endte med en Sarri...

Sorry (andre Juve fans), men så imponerende har hans evner til at vinde titler altså heller ikke været, så derfor, er det lidt - endte med, hvis han vinder betydende titler er jeg glad, men har altid ment, at den type for fodbold han vil praktisere, reelt heller ikke levner meget plads til "entertainere", vel bedst illustreret ved, at en spiller som Dybala, ikke var hans oprindelige 1. valg, for Sarris system, er som udgangspunkt IMO maskin fodbold, lidt a la Morten Olsen (Eriksen), og det gør det svært for "entertainere" at shine, for fodbolden skal spilles på en bestemt (fastlåst) måde, og ikke på hvad den kreative entertainer (individuelt) finder på i løbet af en kamp. Her er Guardiolas form for offensiv fodbold IMO klart mere underholdende...

Det ser dog ud til, at han har modificeret det lidt, og spiller nu primært 4-3-1-2 for netop at kunne få plads til f.eks. en Dybala, og en trequartista, her har Bernadeschi så ikke helt fundet melodien i den rolle -han er jo også mere en ren wing- men Ramsey ligner en der kan noget der, men igen der mangler en naturlig trequartista i Juve -måske en del af forklaringen på, at der trods resultaterne ikke rigtigt bliver scoret så meget -pt. er Juve det 6. mest scorende hold i Top 7 (kun undergået af Cagliari)-...

Men ret skal være ret, og jeg synes, det er tydeligt, at Juve går efter at få scoret flere mål i hele kampen, og ikke bare gør det nødvendige, og så stiller sig ned og forsvarer en føring hjem, at målene så mangler, det er bekymrende (for en Juve fan), men spillet er i hvert fald klart blevet meget mere offensivt under Sarri
Skrevet af Rossoneri
@indspark
Jeg ser hvordan mit oprindelige indlæg kan misforstås.

Referencen til "Agnelli og co." var ment som at det var på strategisk niveau, men det er selvfølgelig lige vel subtilt.

Berlusconi var meget tydelig omkring netop dette punkt (at underholde). Hvis jeg husker ret, har @magnifico tidligere i tråden linket til netop de udtalelser.

Så det handler som sagt ikke om hvorvidt Milan skulle have været det eneste hold der spillede underholdende fodbold - det handler om at fokusere på fodbold som underholdning, i lige så høj grad som sport.

Og i Berlusconis tilfælde, en platform til at brande sig selv og fremme hans politiske karriere.

Man kan selvfølgelig nævne en perlerække af meget underholdende spillere i Serie A - Rui Costa, Totti, Zlatan osv osv.

Pointen er at Juve synes at have et øget fokus på fodbold som underholdning. Det synes jeg egentlig er positivt for Serie A i helhed.
Skrevet af Rossoneri
@gusten
Jeg er fortsat uenig i din præmis.

Selvfølgelig får Balotelli m.fl. ikke de racistiske tilråb til at stoppe ved at forlade banen (isoleret set).

Men han sender klart et signal til forbundet om at det ikke bliver accepteret.

Hvis Balotelli forlader banen, lægger han pres på forbundet. Det skaber en anden opmærksom end hvis det bare bliver fordømt i 20 minutter igen igen igen.

Og problemet er jo at det bliver ved snakken. Hvornår kommer de tiltag, der hele tiden bliver talt om?

Aktivisme fungerer. Passivisme har sjældent bragt forandring med sig.
Skrevet af Magnifico
@ Til alle

Kunne vi blive enige om, at når en debat bliver meget klubspecifik, meget lang og ja... måske en kende for enerverende for udenforstående, så flyttes den over i den pågældende klubs egen tråd.

Dette gøres ganske enkelt med henvisningen: "Debatten fortsætter i X (indsæt klub)-tråden".

Serie A-tråden er jo som udgangspunkt en såkaldt "neutral" tråd, hvor alle klubber naturligvis kan debatteres - også dem med egne klubtråde.

Men da der netop findes en række klubtråde, er Serie A-trådens primære eksistensberettigelse at debattere aktuelle kampe (ind- og udenlands), klubber uden egne tråde, landsholdet, generelle nyheder, tematiske emner, principielle spørgsmål og lignende indhold, som har almen interesse på tværs af klubtilhørsforhold - og som vel at bemærke foregår på "neutral bane" med dertil hørende opførsel.

Husk venligst dette. På forhånd tak.

Mvh, trådstarteren
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Gustenv@rius
Jeg har absolut intet set hidtil der indikerer at forbundet skulle føle sig pressede i forbindelse med aktioner ala det vi så fra Balo, nærmest tværtimod. De er øjensynligt fløjtende ligeglade. Og netop derfor giver det ingen mening imø. hvad Balo gør.

Havde det været et andet land end lige Italien, hvor der oftere bliver truffet beslutninger med røven end hovedet, så havde du sikkert en pointe, men jeg forventer ingen reaktion på den slags episoder.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Stankovic
Havde det været et andet land end lige Italien, hvor der oftere bliver truffet beslutninger med røven end hovedet, så havde du sikkert en pointe, men jeg forventer ingen reaktion på den slags episoder.


Men der kommer da slet ingen reaktion ved at Balo forholder sig passivt. At der så nok hellere ikke gør det ved at han handler aktivt, ja det er jo helt skandaløst, men i det mindste er der i givet fald en mulighed for at det utrolige skulle ske.
Skrevet af Magnifico
Det er muligt, at Juric ikke hørte nogle racistiske tilråd mod Balo. Men det gjorde FIGC´s egen observatør, der var placeret nedenfor Verona´s ultras i curva´en.

Han pointerer dog, at det drejede sig om ca. 15 personer og det lille antal gør, at FIGC ikke har lovhjemmel til at lukke curvaen. Samtidig noteres det, at en større del af curvaens ultras faktisk applauderede Balo - også for hans aktion. Der vil således blive tale om en økonomisk bøde til Verona.

FIGC´s handlemuligheder på det diskriminerende område er defineret i sportslovens paragraf 28 under overskriften, "Responsabili per cori, grida e ogni altra manifestazione che siano, per dimensione e percezione reale del fenomeno, espressione di discriminazione".

Man ser iht loven konkret på, hvor mange der råber - ift andelen af alle tilskuere - samt hvor højt og hvor længe, der råbes. Altså hvordan perceptionen er. Hvis omfanget er lille - i antal, volumen og længde - gives der kun bøder.

Samtidig er der en tilføjelse, der ser lidt mildere på klubber, hvor racistiske tilråb optræder første gang, og hvor der således kun gives betingede domme.

Reglerne blev indført i 2013 under præsident Abete og var den gang foregangsmodel for andre ligaer i Europa.

Man kan synes om reglerne, hvad man vil. Måske trænger de til en opdatering (siden 2013). Men de er der. Problemet er nok mere pt, at det for FIGC kniber med at håndhæve de eksisterende regler i passende grad og tempo.

ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Capo´en for Verona Ultras udtaler sig om Balo-episoden og andet relateret til emnet på italiensk morgenradio:

https://www.corrieredellosport.it/news/calcio/serie-a/verona/2019/11/04-63017452/verona_il_capo_ultras_balotelli_una_pagliacciata_mai_del_tutto_italiano_/

Igen udstilles visse personagers stupiditet. Det er ikke kun specielt for Italien. Disse typer findes også i Danmark - og også i fodboldkredse.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Rossoneri
@mag
Sorry - havde ikke lige set du havde postet.
Skrevet af Rossoneri
https://www.football-italia.net/146073/verona-sues-balotelli-defamation
Og vanviddet fortsætter.

Salvini var i øvrigt også ude med en sviner til Balotelli idag. Jeg synes oprigtigt det er trist. Ikke mindst fordi jeg er sikker på at Viera har ret i at flere sorte spillere fravælger Italien pga racisme. Man troede at den slags hørte til i Rusland. Det er skidt for alle.
Skrevet af Caroe
Serie A har travlt på nettet med at få fjernet alle videoer, der dokumenterer abe-lydene mod Balo. Jeg så en video på Twitter for et par dage siden, hvor man tydeligt kunne høre det. Nu er den væk.

Det er godt nok vanvittigt.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af Martinovic
De vil ikke fremstå som det u-land, de er.
Mojn do!
annonce
0