Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af ilpolpopogba
FD: mange tak :)
la vecchia signora
Skrevet af Mjohnsen
Netop min pointe ift Inter. Det er ikke sløjt at tabe 3-2 ude mod Dortmund. Men det er sløjt at smide en 2-0 føring. Også selv om Elkjær altid har sagt, det er den farligste føring...
Forza Viola
Skrevet af Lentini d.2.
Derfor er jeg personligt fristet af de 5 udskiftninger, fordi fra et trænerperspektiv giver det dig en større fleksibilitet til at påvirke dit taktiske præg på kampen.

Faberge kan have en pointe i at der vil være trænere, som i slutminutterne vil fyre den ene udskiftning af efter den anden. Det må så være op til dommeren at tillægge den tid, der skal lægges til.

Derfor er jeg også lodret imod at 2 af udskiftninger skal være en form for "talentudvikling" midt i kampen. Jeg bryder mig ikke om den slags begrænsninger og snor om halsen på træneren i den situation, hvor han skal præstere.
Skrevet af Slettet(071156212702)
Korrekt, Mag. Men du var ikke den eneste, der jinxede den. Træls...

Ved godt, at det er lidt at finde undskyldninger, men hvis Serie A havde haft 18 hold, og der ikke var midtugekamp i sidste uge, er jeg ikke sikker på, Inter havde tabt.

Kan godt være, jeg bare siger det, fordi jeg er lidt ærgerligt tilpas... Men af det, jeg så - skiftede fra Napoli, da BVB kom på 1-2 - var Dortmund klart bedst, hvis man ser bort fra de sidste 5-10 minutter...
Skrevet af Magnifico
Ikke en skid at gøre med Serie A og italienske hold i Europa...

Men at få et andet gult kort - og dermed rødt - mens dommeren lader spillet gå videre, hvorefter bolden rammer en forsvarsspiller, der har armen klistret ind til kroppen, men alligevel får rødt kort og et straffe imod sig... det er sgu ikke fair.

Det var Ajax´s skæbne mod Chelsea, efter at de unge hollændere havde udklasseret the play-boys from PL.

Dommeren var for øvrigt italiensk. Rocchi. Ikke hans bedste dag.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Derfor er jeg også lodret imod at 2 af udskiftninger skal være en form for "talentudvikling" midt i kampen. Jeg bryder mig ikke om den slags begrænsninger og snor om halsen på træneren i den situation, hvor han skal præstere.
Se det i et større perspektiv og ikke bare som en taktisk mulighed for træneren. Det store billede vs øjebliksbilledet :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
af udskiftninger skal være en form for "talentudvikling" midt i kampen.
Hørte i Italien et interessant interview med Bigica (træner for viola primavera). Han fortalte om Castrovillis udvikling.

Bigica understregede vigtigheden af, at Castrovilli var blevet udlejet til Cremonese. Overgangen fra primavera til Serie A var - og er for 9 ud af 10 - simpelthen alt for stor. Det er to verdener. Derfor er Serie B/C en vigtig stepstone til Serie A for de unge. Bigica sagde dog også, at 15-20 minutter på Serie A-holdet for en primavera-spiller var at sammenligne med 90 minutter i de nedre serier. Og derfor kan 2 unge ud af 5 indskiftninger være af vital betydning for en hel del Serie A-klubber og deres unge talenter. For ikke at tale om italiensk fodbolds generelle udvikling og nationale niveau.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Slettet(071156212702)
Godt kaldt, Lentini.

Edit: Men er der ikke lidt noget om det? Selv i Inter-tråden har de brokket sig over den smalle trup, de har.

Kan dog ikke se det smarte i, at han hænger Marotta og ledelsen ud ved at sige, det burde være løst for længe siden.
Skrevet af Gustenv@rius
Enig med Lentini. De 5 udskiftninger skal træneren kunne bruge som det passer ham, ikke noget med talent restriktioner her. Hvis de unge spillere er gode nok så spiller de også.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Lentini d.2.
@ Mag

Den mand der har nævnt øjebliksbilleder for dig må være vis :) Samme mand må have fortalt dig også at fodboldverdenen i virksomhedsterm er aparte, fordi den skal stå til regnskab for pøblen ”hver søndag”.

Ikke desto mindre skal en talentstrategi udarbejdes i klubberne med langsigtet output for øje. Ikke ved at man tilføjer restriktioner ned over hovedet på træneren ifbm. de 90 minutter hvor han og hans udvalgte skal præstere. Kort sagt, alt udenom de 90 minutter skal struktureres med langsigtet mål for øje.

Jeg kender en mand der elsker kultur. Og Castrovillis tilfælde er et kulturspørgsmål i italiensk fodbold. Castrovilli havde allerede i hans Bari-tid veludviklede tekniske kvaliteter, men klein i sin statur. Og hvis der er noget som italienerne prædiker, så er det fysisk forfatning. Den havde han ikke da han kom til Fiorentina.

Den fik han optimeret i hans år i Cremonese alt imens hans tekniske kvaliteter var overlegen. Har du ikke din fysiske ballast i orden og din taktiske kunnen med i værktøjskassen, så bliver du ikke til noget i italiensk fodbold. Og det er en kultur de slår ring om, og som jeg egentlig også synes de skal vedligeholde fordi det adskiller dem fra andre ligaer.

Du ved: Unik.
Skrevet af Lentini d.2.
@ Lele.

Den var forventelig. Som en hakket grammofonplade. Utroligt at han altid skal vaske det beskidte vasketøj for åben skærm. Han lærer det aldrig.

Jeg synes dog der findes en pointe deri – men som nok ikke helt flugter med meningen bag Contes råberier – og det er den maste kampkalender.

Contes motiv er egocentreret fordi han vil have flere kvalitetsspillere, forståeligt. Mit perspektiv peger mere imod at kampkalenderen er alt for presset og har været det længe. Samtlige europæiske deltagere bruger konsekvent B-hold i den hjemlige pokalturnering. Englænderne er så glade for deres FA-Cup, men faktum er at den er et irriterende fyld for topholdenes trænere, fordi den dræner spillerne for kræfter. For slet ikke at snakke om at bl.a England og Frankrig gudhjælpemig har to hjemlige cupturneringer, der er fuldstændig blottet for formål.

Og læg dertil at man nu vil have en 3. europæisk turnering alt imens at Agnelli vil have flere europæiske kampe mast ind i kalenderen hos det fine selskab for at generer flere penge.
Skrevet af Magnifico
Hvis de unge spillere er gode nok så spiller de også.
Hold da op, hvor er du gammeldags, Gusten. Lyder som Nikkelaj i sin tid med landsholdet, "Skadet?... Det skal bare løbes væk".

Jesus.

Når alle primavera-trænere siger, at springet til Serie A er kæmpestort, handler det ikke bare om, "Hvis de unge spillere er gode nok så spiller de også".

Se på dit eget karriereforløb. Gik du direkte fra uddannelse/praktik og ind i en ledende stilling med succes. Formentligt ikke. Det er en proces, og den skal faciliteres. Alternativt må man købe udefra fra andre, der har gjort arbejdet for en.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Gustenv@rius
Du kan kalde det gammeldags, men det gør det ikke mindre sandt.

Hvad skal en klub som Juventus bruge 5 udskiftninger til, hvis de 2 skal bruges på f.eks U21 spillere? Det er i så fald intet værd, da det i så fald kun vil blive brugt i Coppa kampe, eller i kampe hvor man med 10 minutter tilbage har en stor føring.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Magnifico
@ Lentini

Manden med "øjebliksbilledet" er vis, men også ung. Og ergo har han ikke erfaret på egen krop, at selvom der er et regnskab "hver søndag", så kendetegnes den langtidsholdbare udvikling og ledelse ikke ved at navigere efter "nuet". Erkendt, dén tankegang er svær i fodboldens univers med alverdens mandagstrænere... bl.a. her på bold.dk :-)

Mht. Castrovilli... nu var jeg selv tilstede ved interviewet med Bigica. Ja, han sagde også, at Castrovillis fysiske udvikling havde betydning. Men den kunne de også have udviklet i primavera-regi, sagde han.

Hans pointe var kamperfaring mod/med en uhomogen skare. Dét at spille med og mod spillere, der bl.a. er ældre, har mere erfaring, er fysisk stærkere og i kampe, der for mange klubber og spillere faktisk kan betyde forskellen på "liv eller død". Dét er en helt anden verden fra primavera. Og det har en enorm betydning for en spillers fysiske og mentale udvikling.

Det er billedligt talt virkeligheden vs beskyttet værksted.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af La Mir!!
Så Conte er utilfreds med indkøbene i sommers, mens Ancelotti er taget alene på ritiro, altså uden spillerne. Det skal nok blive hedt i aviserne i morgen.
Daje!
Skrevet af Magnifico
Hvad skal en klub som Juventus bruge 5 udskiftninger til, hvis de 2 skal bruges på f.eks U21 spillere?
Forestil dig, at I har brugt alle 3 udskiftninger og til sidst i kampen er bagud 0-1. Er det så ikke meget fedt at kunne smide en Kean ind - da han var i klubben - i stedet for en træt Higuain? I er ikke tvunget, men har nu muligheden. De to ekstra (unge) indskiftere skal ses som nye, ekstra jokere.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Gustenv@rius
Jo, det ville være fint, Mag. Men nu er det vel under 1% af den samlede U21 masse der besidder den kvalitet Kean har. Det er de færreste klubber der har den slags spillere klar på bænken. I langt de fleste tilfælde vil den stå mellem en eller anden middelgod U21 spiller eller ingen indskiftning, og for de større klubber vil det betyde ingen indskiftning, hvorfor det reelt er ubrugeligt.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Magnifico
Men nu er det vel under 1% af den samlede U21 masse der besidder den kvalitet Kean har.
Den ene procent bliver større ved at de får Serie A-minutter. Det er en del af, at de potentielt kan blive til noget. Læs tidligere i tråden om casen Castrovilli. Man skal så, før man kan høste.

Nuvel, jeg argumenterer ift en mand og en klub, der hellere køber i stedet for at udvikle.

Peccato.

Glem det, gamle dreng.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Gustenv@rius
Du argumenterer ift. en mand og en klub hvor det handler om at vinde titler, hver sæson. Den slags harmonerer sjældent med at udvikle talenter.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Interforlivet
@juvefella:
Hvad rager det mig hvor langtid du har været bruger herinde.
Det rager dig lige så snart du kommer med beskyldninger om "konstant" brok over Juventus´ dommerkendelser. Du ved, i "konstant" ligger der et tidsligt aspekt indlejret. Men ok, hvis du ikke er klar over dette (i.e. hvis du slet ikke ved hvad ordet betyder) så tager jeg pludselig din beskyldning lidt mindre alvorligt:)

Flet næbet klovn? Det er dig der tuder, så måske du burde kigge lidt indad, din tosse.
Eller også skulle du bare stoppe med at smide om dig beskyldninger du enten ikke forstår eller har den fjerneste ide om sandhedsværdien af.

Men tillykke dit hold sejler rundt i aften, smil til verden over dit lorte hold.
Tak:)
annonce
0