Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Acheron 3
Vi bruger også frisk mozzarella i væde. Har ikke lagt mærke til navnet men det er næppe italiensk.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af TR1986

Sticchis er det eneste pizzeria herhjemme, der serverer ægte napolitansk pizza. Eller... som er blevet verificeret og har fået et godkendelsesstempel.

"Member number: 533
Member since: 04/20/2015
Sticchi´s, located in the center of the city of Aalborg in Denmark, was born with the objective of proposing the tastes and traditions of the Neapolitan pizza and traditional cuisine of Campania.

Tempted by a group of Danish known in Naples in 1990 in his pizzeria in Pozzuoli, Antonio Sticchi begins to divulge in Denmark the culture of true Neapolitan pizza.

Its menu includes only 5 pizzas, the classic par excellence.And the best plates of the Neapolitan tradition.

The products used are all rigorously Italian."

Sverige har 3. 2 i Stockholm, én i Falkenberg. Norge 0.

(Link til en side på www.pizzanapoletana.org)

Selvom Mag selvfølgelig ikke kan lide napolitansk pizza :-)


Og ejeren er kæmpe Napoli fan:-) Jeg har selv været der i December måned sidste år, hvor jeg var fire dage i Aalborg. Der var jeg til et Napoli arrangement med skribenter på Forza Napoli Danmark (Facebook), som jeg skriver på sammen med tre andre. Jeg kan virkelig anbefale Sticchis. Høj kvalitet.
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af Magnifico
https://www.sticchis.dk/dk/menu.html

Det ser godt ud. Også selvom jeg foretrækker pizza croccante fremfor pizza napoletana.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Sidste nye tal...

Nye dødsfald:
Lørdag: 889
Fredag: 919
Torsdag: 712
Onsdag: 683
Tirsdag: 743
Mandag: 601
Søndag: 651

Nye smittede:
Lørdag: 3.651
Fredag: 4.401
Torsdag: 4.492
Onsdag: 3.491
Tirsdag: 3.612
Mandag: 3.780
Søndag: 3.957

Nye raskmeldte:
Lørdag: 1.434
Fredag: 589
Torsdag: 999
Onsdag: 1.036
Tirsdag: 894
Mandag: 408
Søndag: 952

Færre smittede, færre døde og flere raskmeldte end i går.

Håber sgu´ det er ved at vende.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Slettet(071156212702)
Selvfølgelig har du været der, TR. Overrasker mig ikke. Og sindssygt fedt, at du skriver for Forza Napoli Danmark. Kender en, der har mødt Luigi, der vist nok står for Forza Napoli Danmark, og min bekendte sagde, at den napolitanske mand virker som en sympatisk fyr.

Mag: Kan næsten regne ud, at du bor i Hellerup i dag og tidligere boede på Frederiksberg. Begge to er nogle dejlige steder.

Puha. Jeg respekterer jeres mening om den ikke-italienske pizza, men jeg foretrækker noget a la det, som Mag linkede til fra Sticchis.

I øvrigt kommer det ikke bag på mig, Mag, at du har været ovre at handle ind hos Supermarco. Same. Fint sted. De laver også fine paninier.

Det må have været reggaeton, Barbuti. Men det er ikke et sted, jeg har været før, som jeg vil overveje at besøge i fremtiden. Tak for tip.
Skrevet af Barbuti
@LeleAdani
Det var nu bachatakongen Romeo Santos. Hvilket egentligt kan være fint nok - jeg var til koncert med ham i Panama City mens jeg boede der - men det hører sig bare ikke hjemme på et italiensk pizzaria, hvis I spørger mig. Der skal det helst være italiensk easy listening.

Supermarco er en klassiker, og jeg kom der tit inden jeg flyttede oversøisk. Jeg har endnu ikke været forbi efter jeg kom hjem, da jeg alligevel er i Italien så ofte at jeg rigeligt får tilfredsstillet mit behov for delikatesser når jeg er dernede. Undtagelsen er naturligvis lige nu...
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Slettet(071156212702)
Kan godt følge dig. Men italiensk kultur og latinamerikansk ditto minder på mange punkter om hinanden (don´t tell Fas :), og mit personlige indtryk er, at italienerne er vilde med latinamerikansk musik. Herunder særligt reggaeton. Giver god mening.

Hellere latinamerikansk musik på italiensk pizzeria end musik fra et tidligere Sovjet-lands popstjerner velsagtens? Stemningen skal gerne være nogenlunde identisk.

Nu til en svær en til dig, og det er måske lidt for sort/hvidt sat op, men alligevel: Italien eller Mellemamerika? På alle parametre. Folkene, kulturen, maden, fodboldfølelserne, landskab, attraktioner etc. Tilføj gerne selv.

Ligheder? Forskelle?

Det kunne være spændende med en sammenligning, hvis du lyster.
Skrevet af Stankovic
Det er en nødvendighed at tage et smut forbi Supermarco et par gange om måneden.

Af en lokal pizza pusher opdagede jeg for et par år siden ved en tilfældighed Antico Forno A Legna i Vanløse, som gør det ganske hæderligt. Navnebroderen i Forno A Legna på Frb, som Mag nævnte, er en klassiker.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Desværre er den håbløs at komme til uden bil. Så er kommet der yderst sjældent.
Skrevet af Magnifico
Er det Supermarco, du mener?

Linie 7A kører fra Hovedbanen og næsten til døren (hos Supermarco) på 10 minutters tid.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Slettet(042125212608)
Åh ja de har jo lavet ny rute med 7A hvor 6A før gik
Skrevet af Magnifico
Sidste nye tal...

Nye dødsfald:
Søndag: 756
Lørdag: 889
Fredag: 919
Torsdag: 712
Onsdag: 683
Tirsdag: 743
Mandag: 601

Nye smittede:
Søndag: 3.815
Lørdag: 3.651
Fredag: 4.401
Torsdag: 4.492
Onsdag: 3.491
Tirsdag: 3.612
Mandag: 3.780

Nye raskmeldte:
Søndag: 646
Lørdag: 1.434
Fredag: 589
Torsdag: 999
Onsdag: 1.036
Tirsdag: 894
Mandag: 408
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Trist område at SuperMarco ligger vurderet ud fra billederne på Google.maps. I det hele taget ligner Sydhavnen moderne slum med alle de ensartede husrækker. Hurtigt byggeri men utvivlsomt dyrt pr. kvadratmeter.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Stankovic
Sydhavnen er afskyeligt.

Sluseholmen især finder jeg mindre stupidt. Hver af firkanterne som er delt op af kanaler er et helved i forhold til kloakering. Af bekendte ved jeg at hver firkant har sin egen kloakeringstank placeret i kælderniveau, da der grundet broerne ikke kan være et naturligt fald i kloakledningerne, så det må pumpes fra tank og væk.

Grunden til at jeg ved det er, at mine bekendte flere gange har oplevet at deres biler i parkeringskælderen er blevet smurt ind i fæces grundet overløb eller hul på tanken. Plus nogle af de heldige i stueniveau eftersigende har deres lejligheder lige ovenover med lugtproblemer til tider.

Velbekomme siger jeg. Men arkitekt-fancy er det da.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Sydhavnen har alle dage været et grimt område. Så byggeriet i sluseholmen med dets kloakeringsproblemer falder perfekt ind i et i forvejen intetsigende, hæsligt område. Man får et grimt øjebæ af en rigmands ghetto lige ved siden af et ligesså grim socialt belastet et af slagsen, som har en af de højeste frekvenser på sociale ydelser i landet, (men her er der tale om de etniske danske af slagsen) et område de flest i kbh går en stor bue udenom, medmindre de skal have stoffer, købe sex eller så uheldige at arbejde i området. Der er vitterligt ingen ting i det område andet en industri/kontor er par supermarked, et par pizzarier og en masse væresteder.

Skrevet af Magnifico
Sydhavnen er ikke bare Sydhavnen.

Sydhavnen er i dag delt op i to dele: den gamle og den nye del.

Den gamle del har ejendomme med små gamle lejligheder, der oprindeligt var beregnet til havnearbejderne. 72 % af lejerne er på overførselsindkomst. Den gamle Sydhavn er skod.

Den nye del af Sydhavnen er opdelt i tre områder: Sluseholmen, Teglholmen og Enghave Brygge.

Områderne er udviklingsområder med lejligheder og kanaler inspireret af bydelen Java i Amsterdam. De mangler helt klart miljø, men det er ikke så slemt som f.eks. Ørestaden. Minder mere om Nordhavnen og Tuborg Havn.

Sluseholmen ligger tættest på den gamle Sydhavn, men kan på ingen måde sammenlignes med denne. Det er et dyrt område med små holme (- som åbenbart har problemer med kloakeringen, kan jeg forstå).

Teglholmen - hvor Supermarco ligger - er inde på fastlandet, tættere på byen og med naturlige havneindløb. Ved et af dem ligger Teglværket, der om sommeren har sandstrand, barer og restauranter på kajen.

Enghave Brygge er lige bag ved H.C. Ørstedsværket og er det mest udviklede, da man byggede her først. Denne bydel er mere rustik end Teglholmen og Sluseholmen.

Metrolinjen M4, der for nylig blev indviet til Nordhavnen, bliver i 2024 udbygget med linjeføring til både den nye og den gamle del af Sydhavnen.

Så blev jyderne også lidt klogere :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Og exilerede alsingere. :-)
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Stankovic
Skal man dog sige noget positivt om Anker Jørgensens gamle Sydhavn, så er det at man trods alt har det grønne område på tippen og i Valbyparken tæt på. Skulle det ske at projektet om en mindre strandpark ved Valbyparken faktisk blev realiseret, så begynder området at kunne lidt. Men det bliver nok skrottet til fordel for moderne slumbyggeri på tippen, som undskyldning for at kunne realisere 40-50 meter strand, som så i sidste ende ikke bliver til noget.
Skrevet af Ole K
Sådan kan man være så forskellige. Jeg elsker den gamle del af Sydhavnen. Plads til forskellighed og skæve eksistenser. Valbyparken i baghaven og et par alkoholikere i forhaven. Efterhånden en af de sidste pletter i Kbh, der ikke har været udsat for gentrificering.
Skrevet af Caroe
Trist område at SuperMarco ligger vurderet ud fra billederne på Google.maps. I det hele taget ligner Sydhavnen moderne slum med alle de ensartede husrækker. Hurtigt byggeri men utvivlsomt dyrt pr. kvadratmeter.


Jeg bor 200 m fra SuperMarco og billederne fra Google Maps er måske lidt outdated tænker jeg. I hvert fald Frederiks Brygge, altså området mellem SuperMarco og HC Ørstedsværket. Der er ved at blive lavet et superhyggeligt område nede ved vandet med plads til en masse cafeer og restauranter. Forhåbentligt nogle italienske af slagsen :-)

Er gentrificeringen af det gamle Sydhavnen ikke undervejs? Jeg tror ikke der er mange af de lokale, der køber de lejligheder der bliver sat til salg. 2 mio. for en lille 2-værelses på 50-60 m2.

Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
annonce
0