Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Magnifico
Frankrig afsluttede dets sæson nu ved at rangordne klubberne efter det pointsnit, som klubberne havde p.t.

Denne mulighed er indskrevet i det franske fodboldforbunds regelsæt. Men det er den ikke i Italien. Så forbundet kan ikke bare per automatik ty til en tilsværende afgørelse, uden at der vil komme en række af sagsanlæg, hvilket flere klubber da også allerede har varslet.

Man kan så undre sig over, hvorfor det italienske regelsæt ikke indeholder en klar klausul, der bemyndiger forbundet til at foretage en afgørelse i tilfælde af, at man ikke kan afslutte en igangværende sæson, det være sig pga epidemi, krig, naturkatastrofer eller andet.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Indlæg i dagens Berlingske, hvor Andreas Rasch-Christensen (forskningschef, fodboldboldskribent og forfatter), og Bo Kampmann Walther (medieforsker, fodboldskribent og forfatter) skriver om tiden efter Corona under overskriften: Hvor mange mundbind kan man få for Kylian Mbappé? Scenarier for fodboldens fremtid efter corona.

Indlægget er indtil videre kun i den trykte avis. Så for de debattører, der ikke abonnerer på Berlingske, følger her de 3 scenarier, som de to herrer forestiller sig post-Corona:

1. Fodbolden kører videre i et finansielt overdrive. Risikoen er en spirende fodboldlede, fordi absurd høje spillerlønninger, billetpriser og svimlende reklame- og TV-indtægter provokerer vores forestilling om økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

2. Der sker en afbøjning i forhold til transfersummer for stjernespillere som brasilianske Neymar og franske Mbappé. Vi får en afbalancering af klubbernes dominerende rolle, selvom de selvfølgelig fortsat er de primære arbejdsgivere og lønudbetalere. Til gengæld kan de nationale landshold genvinde lidt af tidligere tiders storhed.

3. Fodbolden – og for den sags skyld også andre former for kontaktsport – glider ind i en ny æra, hvor de nationale sæsonafviklinger brydes op i mindre dele. Turneringsformer skal simpelthen være mere agile og robuste i forhold til eventuelle nye fremtidige krisesituationer. Det scenarie vil som sådan ikke have det økonomiske flow øverst på dagsordenen, men klubbernes indtægter og dermed også udgifter vil selvfølgelig påvirkes af nye former for turneringsafviklinger.

Hvilket fremtidsscenarie, der bliver fodboldens, er ikke bare noget, man kan vælge. Det er betingelserne, som afgør det. Med mindre der viser sig en helt overraskende lys side af tilskuerløse kampe, som formodentlig bliver rammen omkring afvikling af de nationale turneringers slutfase, vil en del afhænge af, hvad fodboldfans bakker op om.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Caroe
Scenarie 3 er ikke i modsætning til de to andre scenarier og kan dermed sagtens indgå hvert af dem?
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af Magnifico
Når man læser hele indlægget, oplever jeg, at de to herrer ser de 3 scenarier i følgende perspektiver:

Scenarie 1: HYPER - De store ligaer som nu, men fortsat skruet op, med endnu mere fokus på TV og sponsorer.
Scenarie 2: ROMANTISK - De store ligaer som for 20-30 år siden, hvor det var mere "ægte" og tilskuerdrevet.
Scenarie 3: BALANCERET - De store ligaer som Superligaen med balance mellem kommercialisme og fans.

Ovenstående er dog mine ord, ikke deres.

Derfor kan der jo sagtens opstå et helt fjerde scenarie, med elementer af ovenstående, som du er inde på.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Så nåede det danske studie fra Aarhus Universitet om fodboldspilleres risiko i en kamp også helt ned til Italien:

https://www.calcioefinanza.it/2020/05/01/studio-danese-giocatori-distanza-di-contagio-per-un-minuto-e-mezzo-partita/
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Fra i morgen er det blevet tilladt at genoptage træningen på klubbernes træningsanlæg. Men det skal være individuel træning med de velkendte to meters afstand.

Lega Serie A håber fortsat på, at turneringen genoptages. Sidste forslag indeholder en start d. 20. juni, Coppa Italia sløjfes, kun to nedrykkere og sæsonslut d. 1. august.

På onsdag kan PM Monte dog slukke for drømmene, idet der her er varslet an afgørelse fra regeringens side. Den kommer lige efter at Tyskland tidligere på onsdagen afgør Bundesligaens skæbne. Man forventer at Italien vil skele meget kraftigt til Merkels afgørelse.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af OC
https://www.football-italia.net/152804/pecoraro-inter-juve-var-file-missing

Spørgsmålet er så, om hele kampen er optaget i én lydfil hvor overstående episode så er pillet ud, eller om der kun eksisterer separate lydfiler fra hver gang VAR konsulteres.
La prende Vecino.
Skrevet af Gustenv@rius
Bold.dk’s Alex Jones slår til igen.

Hvorfor er det relevant hvad der blev sagt, når nu der i samme artikel bliver forklaret at VAR alligevel ikke går ind og intervenere for uddeling af kort, som var hvad det handlede om i nævnte situation?
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af OC
Hvorfor er det relevant hvad der blev sagt, når nu der i samme artikel bliver forklaret at VAR alligevel ikke går ind og intervenere for uddeling af kort, som var hvad det handlede om i nævnte situation?


Det relevante er jo ikke (nødvendigvis) hvad der bliver sagt, men hvorfor man pludselig befinder sig i en situation, hvor lydfilerne fra netop denne episode - såfremt man optager hele lydsporet under en given kamp - pludselig er forsvundet.
Det kan ikke undre dig, uagtet tilhørsforhold, at det undrer andre.

Eller jo, det sidste tager jeg tilbage.
La prende Vecino.
Skrevet af Gustenv@rius
Episoden har intet med VAR at gøre, hvorfor et lydspor i VAR regi omkring episoden selvsagt heller ikke er relevant. Med mindre man selvfølgelig lige har investeret i Alex Jones’ nye forårskollektion af sølvpapirhatte.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af OC
For fanden hvor er man en sinke, hvis man ikke forstår/ved, at kommunikationen mellem VAR og dommeren er kontinuerlig i løbet af en kamp.

Hvad tror du - at VAR pipper ind ca. hvert 30 minut og lige giver sit besyv med på en hændelse, og så ellers sidder ludstille og observer så fint, mens der er komplet radio silence på linjen?
La prende Vecino.
Skrevet af Interforlivet
Gusten vil og kan ikke, OC. Det ved du godt.

Stod Agnelli i morgen og sagde: "Ja, vi har snydt", så ville Gusten sige: "Det sagde han jo ikke".

Hans reaktion er med andre ord lige så lidt overraskende som nyhedshistorien om den "forsvundne" lydfil.
Skrevet af Gustenv@rius
Du har stadig fattet hat af hvad det handler om, ikke overraskende. Men som en tidligere dommer her forklarer:

“Former referee Luca Marelli points out VAR would not have been able to intervene on the Pjanic foul, as it cannot deal with yellow card incidents. So the audio wasn´t so much missing as a conversation that never existed in the first place.”

Helt ærligt, få nu hovedet ud af røven.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Interforlivet
@Gusten: Haha. Ja, for Pjanic´ forseelse lugter jo på ingen måde af et rødt kort vel? Han stempler ham jo bare i brystet. Så ja, det ville max have været til gult, og dermed var der intet at diskutere.

Man må give dig at du trods alt formår at underholde, Gusten.

EDIT: Jeg fik lige lyst til at gense episoden og må derefter rette mig selv. Han stempler ham ikke i brystet. Han nøjes med at give ham et knæ i brystet og en albue i hovedet.
Skrevet af OC
Gusten, du misforstår jo med vilje.

Hvis kampen optages i ét, hvorfor mangler stykket fra Pjanic-episoden? Hvis vi formoder at der konstant er kontakt fra dommeren til VAR-rummet og omvendt - også selvom VAR ikke tillader at gense domme ved gule kort, som Marelli pointerer - hvor er lydstykket så? Hvorfor får anklageren at vide af forbundet, at "ærgerlig bærgerlig, den eksisterer bare ikke, du". Alternativt, hvorfor får han ikke bare får lov til at sætte sig ned og høre 1 minuts stilhed under forløbet - fordi, som din tese antager, så sidder VAR-rummet jo bare musestille og siger ikke et pip, blot fordi de ikke har autoritet til at omvende dommen.

Hvorfor er lydstykket væk.
La prende Vecino.
Skrevet af Magnifico
Spørgsmålet er så, om hele kampen er optaget i én lydfil hvor overstående episode så er pillet ud, eller om der kun eksisterer separate lydfiler fra hver gang VAR konsulteres.

Ja, dét er nemlig det afgørende spørgsmål.

Et spansk forskerhold har lavet en udredning af brugen af VAR, som er endt med en bog: "The Use of Video Technologies in Refereeing Football and Other Sports" (- udgivet 25/11, 2019).

https://www.routledge.com/The-Use-of-Video-Technologies-in-Refereeing-Football-and-Other-Sports/Armenteros-Benitez-Betancor/p/book/9780429455551

I bogen har forfatterne fundet frem til, at FIFA´s regelsæt omkring audio-aspektet er lettere mangelfuldt - modsat video-aspektet - men de kan dog bl.a. konkludere, at:

- Only the VAR (Video Assistant Referee) and AVAR (Assistant Video Assistant Referee) can speak to the main official, although the line of communication is not open all the time but rather, it must be activated by a button so as to avoid the distracting the referee with the exchanges between the VAR - AVAR - RO (Review Operator).

- All communication between referees and the VOR (Video Operation Room) should be recorded to safeguard ethical integrity and for trying purposes. These recordings should be handed in to FIFA and the pertinent leagues at the end of matches.


I den pågældende situation er det dermed plausibelt, at der ikke foreligger en lydoptagelse af Pjanic-episoden, fordi VOR har vurderet, at der ikke var tale om en "rødt kort-situation". Derfor har de ikke kommunikeret med dommeren - og således foreligger der ikke et lydstykke ved episoden, da lydoptagelser ikke kører under hele kampen, men kun når der er kommunikation mellem VOR og dommer - og denne kommunikation skal aktiveres (med en knap) for dermed samtidigt at blive optaget.

Så med mindre at man hælder til en teori om "urent trav" - altså at der er blevet fjernet et lydklip - så er der også den helt enkle og mest sandsynlige mulighed, at der ikke foreligger et lydklip (af Pjanic-episoden), fordi der ganske enkelt ikke blev foretaget en lydoptagelse (af ovenstående grund) og ergo, har der aldrig været et lydklip.

Gusten har således imø en valid pointe.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Interforlivet
Har du set episoden, Mag? Og er du samtidig bekendt med en episode tidligere i samme kamp hvor VAR-crewet besluttede sig for at Vecinos stempling af Mandzukic skulle give rødt?

Er du bekendt med disse episoder, har jeg mere end svært ved at forstå hvordan du kan mene at den mest plausible forklaring er at dommerne bare ikke mente at Pjanic´ forseelse var bare i nærheden af at være til rødt og at der derfor bare var helt dødt på linjen.
Skrevet af OC
@Mag

Se, dét er noget mere brugbart.
La prende Vecino.
Skrevet af Magnifico
Jeg har set episoden - endog i en sekvens, hvor man sammenligner med en episode, hvor Pjanic udsættes for samme behandling af Baselli og denne får rødt. Ved dén sammenligning burde Pjanic også have haft direkte rødt.

https://twitter.com/90ordnasselA/status/1257071678879866880

Men det er ikke det, jeg forholder mig til i denne debat. Den handler jo om, hvorvidt der eksisterer en lydfil - og om den skulle være fjernet - eller om der ikke har været kommunikation mellem VAR og dommeren, hvorfor der ikke eksisterer en lydfil. Og det er i dét lys at mit ovenstående, uddybende indlæg skal læses. Og i den henseende hælder jeg til Gusten´s pointe: At der ikke er og aldrig har været en lydfil.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Interforlivet
@Mag: Fair nok. Men i fald der ikke eksisterer en lydfil, så er vi jo sådan set lige vidt hvad angår lugten af urent trav.
annonce
0