Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
@mag
Det er også min pointe. VAR kalder ikke dommeren ud. Dommeren vurderer om han er overbevist via den feedback han får.

Det er jo tydeligt, at der er masser af kommunikation frem og tilbage. Dermed er det ikke en ja/nej feedback der kommer.

Dommeren vil typisk spørge ind til en række ting; er der kontakt osv?

Hvis VAR -rummet siger, at de ikke entydigt kan sige, at det er en åbenlys fejldom, er det Fabbris ansvar at se den igennem selv. Det besværer han sig end ikke med.

Det kan være du har ret; måske har VAR-rummet entydigt meldt ud, at de ikke mente det var en fejl.

Et andet scenarie er, at Fabbri blot har fået at vide, at de ikke partout kan sige, at det er en fejl.

Men vi ved det ikke.
Skrevet af Magnifico
Nå, fuck det. Vi kan ikke ændre på det alligevel. Det skulle bare lige ud af kroppen.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Rossoneri
@mag
Jeg forstår godt du er oprevet, men jeg synes du rammer lidt ved siden af her.

Caicedo kan da sagtens miste balancen. Han er i fart, forsøger et træk udenom Dragowski og er i øvrigt ikke den mest elegante spiller.

Mulighederne er jo ikke blot straffe eller film.

For mig ser det ud som om, at hans træk mislykkes, og at han og Dragowski efterfølgende støder sammen. Det er meget muligt, at det ikke er så smertende som Caicedo gør det til. Men come on, det sker jo 50 gange i løbet af en kamp.
Skrevet af Magnifico
Ja, selvfølgelig er jeg oprevet, når der sker et tyveri. Men jeg er ikke blind:

https://twitter.com/BianconeriZone/status/1276988158010437634
https://streamja.com/JoWVl

Han mister ikke balancen. Han lægger sig ned, før der er den lille kontakt. Hvis det ikke er film, så ved jeg ikke, hvad det kaldes.

Det er muligt, at du ser noget andet end jeg gør. Fair nok. Men i så fald er jeg bare ikke enig.

Godnat.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af La Mir!!
@ Rosso

Selvfølgelig er det VAR-rummets opgave at administrere VAR. Et job, de tydeligt ikke kunne magte i det øjeblik. Jeg frikender dommeren, da han ikke kan se, hvad der foregår i de små områder.

Mit anke er blot, hvis de (VAR folket) fortæller dommeren, at der er straffe og han tog den rigtige beslutning. Så er de ikke egnet til jobbet.
Eller, hvis de har ikke været sikker i deres vurdering, burde de have kaldt dommeren ud til et review.
Hændelser, hvor det har været meget mere tydeligt end dagens eksempel, er blevet gennem tjekket af VAR, der bagefter har kaldt dommeren ud til sin 2.vurdering af hændelsen.

Og nej, vi ved af gode grunde ikke, hvad de har kommunikeret imellem, men klubberne fortjener at få et svar. Hvordan det kunne gå så galt.
Daje!
Skrevet af Rossoneri
@la mir
Men det er jo en misforståelse, at VAR-rummet kan kalde en dommer ud til review. Det er kun Fabbri selv der træffer dem afgørelse, hvis han ikke er overbevist.

Hvordan er Fabbri "frifundet" fordi han ikke ser situationen ordentligt? Det er jo netop hans opgave, at vide sig sikker baseret på den feedback han får og/eller at han ved selvsyn gennemser situationen.

Fabbri er den eneste der kan dømme noget i kampen. Det er hans ansvar, at der ikke sker fejl.

VAR har til opgave at vurdere, om der er sket en åbenlys fejl.

Vi ved som sagt ikke hvad der er sagt. Men det ville undre mig, hvis VAR-rummet ganske tydeligt siger at kendelsen er lige efter bogen.
Skrevet af La Mir!!
Fra Cagliari - Torino kampen:

Dommeren har dømt for hands, han ser ret overbevisende ud. Bolden bliver lagt klar på pletten, mens dommeren forsætter med at kommunikere med VAR rummet. Jeg mener, han fløjter for at give Pedro tilladelse til at sparke, men fløjter så kort efter igen efter at have nye info vedr. hands situaitonen.
Han vælger at løbe ud og efter sit review omdømte han så kendelsen.

***Jeg “gætter” på, VAR-rummet efter at have set handlingen igennem flere gange, har de ikke kunne vurderet med sikkerhed, at der var straffe, hvilket gjorde dommeren selv skulle ude og kigge igennem igen.

Det jeg undrer mig igen er dette step(***) i Lazio kampen, hvordan de har kunne sig god for et ikke eksisterende straffespark, på trods af, de havde kommunikation hele vejen indtil sparket.
Daje!
Skrevet af Mjohnsen
Det der under mig helt enormt er, at der kan sidde en hær af folk med adgang til slow, vikler osv og alligevel give Lazio et af sæsonens tyndeste straffe.
Forza Viola
Skrevet af Rossoneri
@la mir
Først og fremmest; jeg er selvfølgelig helt enig i at både dommer og VAR-rum fejler (qua mit oprindelige indlæg).

Jeg synes dog det er vigtigt at få på plads, hvordan VAR reelt fungerer.

VAR skal vurdere om dommeren har lavet en "clear and obvious error" ift en given kendelse, der skal relatere sig til en væsentlig kendelse (mål eller udvisning).

I den givne situation skal VAR-rummet altså ikke "sige god" for straffesparket. De skal vurdere om der åbenlyst IKKE er straffe (da Fabbri allerede har peget på pletten).

Det er en meget vigtig "detalje" og heri findes, efter min mening, svagheden ved VAR. Der skal føres bevis for en negativ.

Med offside giver det lidt bedre mening. Banedommerne er instrueret i, at lade situationen udspille sig, og derefter lade VAR revidere. Der kan tegnes streger og det er relativt let, at finde frem til den rette afgørelse.

I situationer omkring straffe og rødt kort, opstår problemerne. Det er i høj grad en tolkning af, ofte ikke helt tydelige, regler.

Dermed vurderer VAR-rummet ikke hvorvidt det er mest rigtigt at dømme straffe eller ej. De skal bistå i at vurdere om dommerens første kendelse er "åbenlyst forkert".

Det sagt, så fejler VAR-rummet i går. De burde helt klart have sagt, at det var en "clear and obvious error". Selvfølgelig med det forbehold, at vi ikke aner hvad der reelt er blevet kommunikeret.Skrevet af Martinovic
Det der under mig helt enormt er, at der kan sidde en hær af folk med adgang til slow, vikler osv og alligevel give Lazio et af sæsonens tyndeste straffe.


Det er pilråddent dernede. VAR har ikke hjulpet en dyt på det.

Fatter ikke det kan være så svært at dømme, hvad der sker, med mindre det er meningen, at det ikke skal være sådan.
Mojn do!
Skrevet af Magnifico
Det er an alvorlig anklage. Hvad antyder du? Korruption, diskrimination af visse hold, frygt for storhold eller hvad?

Personligt er jeg stadig for VAR. Uanfægtet episoden i går aftes. Systemet er ikke perfekt, men alternativet er dårligere. Der bliver spottet mange fejlkendelser. Men der er stadigt en del, der bliver misset. Som dén i går.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Folkene bag VAR kan dog også selv gøre noget for at få kritik til at forstumme, som f.eks. at tage sig bedre tid til at gennemgå billeder, eller efterfølgende at indrømme fejl. En fadæse som den i går MÅ bare ikke ske. Det undergraver hele ideen med VAR.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Magnifico
Man kunne også skele til NFL og lade sig inspirere.

Meddelelser fra VAR-rummet meddeles offentligt til publikum på stedet.
Træneren har mulig for at protestere mod én dom og bede dommeren gennemse én episode pr. halvleg.

Det vil måske give lidt flere og længere afbrydelser. Men så kunne man jo bare indføre effektiv spilletid som i andre holdsportsgrene.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af La Mir!!
Så meget for dommertække. Jeg troede ellers Roma vil være uovervindelige med dagens dommer.
Daje!
Skrevet af Rossoneri
@la mir
Mener du at der skulle være noget galt med kendelserne?
Skrevet af La Mir!!
Overhovedet ikke, var blot en kommentar til gårsdagens insinuering af at Roma ikke vil tabe med dagens dommer.
Daje!
Skrevet af Rossoneri
Aaaaah I get it.
Skrevet af Janus
Det var vel et farvel til Roma´s chance for Champions League med mindre Atalanta dummer sig i Udine.
Skrevet af La Mir!!
Som Atalanta er kørende, har den aldrig været et option efter genstarten. Men, det kræver et Mirakel (Vinder EL), hvis Roma skulle være med i den fine selskab.
Daje!
Skrevet af Martinovic
Sikke et frispark fra Muriel.

Atalanta bliver treer, hvis de fortsætter det niveau.
Mojn do!
annonce
0