Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Interforlivet
Ja, som Inter-fan ærgrer man sig helt vildt. Vi ved jo allesammen at en træners succes i én klub er direkte 1:1 overførbar til en anden klub.

Se bare på hvordan Sarri har overfør sit Napoli til Juventus.

Din fodboldforstand er imponerende, Ole K.
Skrevet af gorillapik
Hvad er der i vejen med pointen om tålmodighed? Atalanta scorede mig bekendt ikke mål på samlebånd i Gasperinis første sæson.

Forhåbentlig giver Juventus også Sarri længere snor, ellers giver det ikke mening at ansætte sådan en træner der skal lægge stilen helt om i første omgang.
Skrevet af Rossoneri
Ja, det er umiddelbart ikke en super skarp analyse. I en klub som Inter har man selvsagt ikke tid til at udvikle hold over længere perioder. Der kræves instans success.

Gasparini er umiddelbart et dårligt match med Inter, hvilket jo også viste sig.

At tilskrive det manglende tålmodighed, synes jeg mangler en del nuancer.

Men jeg tænker omvendt, at det skaber en god debat om hvad en god træner er.

I mit univers findes der ingen universelt gode trænere. Det giver historien masser af eksempler på.

Dermed ikke sagt, at der ikke findes, isoleret set, trænere med egenskaber der giver dem bedre chancer for at opnå gode resultater.

Men jeg mener, at succes umiddelbart kun kan opnås når der er en råd tråd mellem trænerens filosofi og temperament, spillertruppens karakteristika og ledelsens strategi.
Skrevet af gorillapik
Ud fra den præmis kan man så undre sig over at man overhovedet ansatte Gasperini i Inter. Han har jo altid været forholdsvis kompromisløs i sin tilgang.
Skrevet af FAF21
@Martinovic, hvornår bliver "silhuetten brudt", og kan man et sted se hvad der præcis udgør den silhuet du og Rossoneri omtaler?

I det eksempel I diskuterer, og som Rossoneri kalder for en klar fejldom ift. reglerne, har Atalanta spilleren godt nok armene op foran kroppen, men de gør ham jo bredere i denne situation, idet han hopper som han gør. Jeg går ud fra, at silhuetten ikke blot er i 2D set forfra?

https://pbs.twimg.com/media/EcrRqPYXsAEzYr_?format=jpg&name=large

Hvis man vil se på en fejldom, kan man jo bare se på straffesparket i Juventus - Torino kampen. Der burde der ikke være nogen som helst tvivl, da det jo direkte står i reglerne, at hvis den rammer en spillers egen kropsdel inden den rammer armen, skal der ikke fløjtes. Men vha. VAR dømmes der alligevel straffe og gult kort til De Ligt. Men det er selvfølgelig ikke lige så interessant når det er Juventus, der bliver forfordelt.

https://youtu.be/qjyGbkL4kKk?t=209

Det er et kæmpe problem med de mange latterlige straffespark (heriblandt også dem i Atalanta-kampen), men at isolere det, og insinuere, at det er store, stygge Juventus, der lukrerer på det, er jo direkte latterligt. Den tolkning af reglerne man bruger i Italien ødelægger kampene, og forhåbentlig sker der en ændring til den kommende sæson.
Skrevet af Milanistar
Jeg håber der bliver ved med at dukke hold som Leicester og Atalanta op. Klubber, som med relativt få midler og uprofilerede spillertrupper formår at sætte en tyk streg under at fodbold er en holdsport, og at man ikke nødvendigvis behøver de bedste på hver sin position for at kæmpe med de store. Havde Atalanta ikke lavet så mange blundere i løbet af sæsonen (specielt i efteråret hvor de lukkede ligeså mange mål ind som de scorede, nærmest), så kunne de godt være løbet med Scudetto´en.

Omkring hands i Italien: jeg er enig i silhuet-argumentet, og synes generelt at der skal dømmes langt færre straffespark for hands i hele fodboldverdenen end tilfældet er nu. Det er meget sjældent at en spiller rent faktisk har armene så langt ude fra kroppen at der ikke kan være nogen tvivl, og endnu sjældnere at en spiller rent faktisk spiller bolden med hånden. Her må regelmagerne til at lave ændringer, så det ikke kan blive en taktik bare at plaffe bolden efter en modstander inde i deres felt og håbe, at den rammer en arm.
Sempre Milan.
Skrevet af andib
Her må regelmagerne til at lave ændringer, så det ikke kan blive en taktik bare at plaffe bolden efter en modstander inde i deres felt og håbe, at den rammer en arm.
Her rammer du hovedet på sømmet. Jeg frygter det samme, hvis der ikke laves en regelændring. Det er simpelthen for fesent og så er det lige meget om det er Juventus, Milan, Inter, Lecce etc. det går ud over. Der MÅ og SKAL gøres noget ved den regel.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Martinovic
@ FAF21

Ser man på øjebliksbilledet, som det du linker til, kan der godt dømmes straffe, men det sker som led i en bevægelse, at han tager armene op foran brystet og vender siden til. Det er jo heller ikke fordi, at albuen - som bolden rammer - stikker særligt meget ud fra kroppen.

Det andet er jeg enig i, som jeg også tidligere har skrevet her i tråden. Torinos straffespark burde ikke været givet.

Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
Ud fra den præmis kan man så undre sig over at man overhovedet ansatte Gasperini i Inter. Han har jo altid været forholdsvis kompromisløs i sin tilgang.

Hvis det er med henvisning til mit indlæg (?) er jeg helt enig. Det var ledelsesmæssigt venstrehåndsarbejde, præcis som Juventus´ ansættelse af Sarri.
Skrevet af Interforlivet
@gorillapik: Nu kom Rosso mig i forkøbet, og jeg kan se at han og jeg er meget enige hvad denne diskussion angår. Det er alt for unuanceret at koble Gasperinis succes i Atalanta sammen med en misset chance for Inter. Ud over de nuancer som Rosso nævner, vil jeg tilføje at der er meget stor forskel på at træne Inter og så Atalanta hvad angår pres og mediebevågenhed.

Gasperini nyder efter min mening godt af at Atalanta stadig (på trods af at deres resultater ikke afspejler det) er en David blandt Goliat´er. Den rolle lader han til at trives bedre i end den rolle der hørte med til trænergerningen i Inter.

Jeg er samtidig enig med dig i at Moratti aldrig burde have ansat Gasperini. Det var et projekt som var dødsdømt fra start af.Skrevet af Rossoneri
@faf
Nej, det viser jo lige præcis det modsatte.

Dels vender De Roon siden til, hvilket i sig selv gør, at han ikke er unnaturally bigger. Derudover bøjer han armen så meget som muligt langs kroppen, hvilket gør, at det også falder under reglen for at armen er tæt på kroppen.

Så billedet understreger med al tydelighed hvorfor det er en fejldom.
Skrevet af Rossoneri
@inter
Vent, hvad - jeg troede altid vi var enige ;)
Skrevet af FAF21
@Rossoneri, så hvis man vender siden til, må man bruge armene til at gøre sig lige så bred, som hvis man stod med fronten til, eller hvordan skal det forstås? Havde han haft armene ned langs siden, ville han vel være mindre bred, og være inden for den silhuet I omtaler, eller hvad? Blot fordi han bøjer armen, fylder han jo stadig mere end hvis han havde haft armene langs siden.

Jeg er helt med på, at det nærmest er fysisk umuligt at bevæge sig på den måde som forsvarsspiller, hvilket jo også blot understreger det sindssyge i den måde reglerne håndhæves på i Italien.
Skrevet af Rossoneri
...så hvis man vender siden til, må man bruge armene til at gøre sig lige så bred, som hvis man stod med fronten til, eller hvordan skal det forstås?

Nej (?)
Men I og med, at han rent faktisk vender siden til, gør han sig mindre bred. Ergo gør han sig i hvert fald ikke unnaturally bigger.

Havde han haft armene ned langs siden, ville han vel være mindre bred, og være inden for den silhuet I omtaler, eller hvad?

Ja, det havde han selvfølgelig. Men reglerne foreskriver, at armen skal være tæt på kroppen - og det er den tydeligvis også på det billede du linkede til. Dels er albuen så tæt på kroppen som det må kunne forventes og dels er hans arm bøjet så meget som det vel lader sig gøre.

Ergo er begge kriterier opfyldt for at der ikke skal dømmes straffe.

Blot fordi han bøjer armen, fylder han jo stadig mere end hvis han havde haft armene langs siden.

Ja, men det er ikke et krav, at han har armene langs siden. De skal være tæt på kroppen og man må ikke gøre sig unaturligt større. Begge dele ophæves i øvrigt hvis der er bevægelse mod bolden.

Eksempelvis kan der sagtens (læs: der skal) dømmes straffe, hvis en spiller har armene helt ned langs siden, men samtidig bevæger sig sidelæns for at blokere bolden.

Det er netop disse situationer som de nye regler skulle gøre mere tydelige.

Jeg er helt med på, at det nærmest er fysisk umuligt at bevæge sig på den måde som forsvarsspiller, hvilket jo også blot understreger det sindssyge i den måde reglerne håndhæves på i Italien.

Det var egentlig min oprindelige pointe.

At reglerne i høj grad håndhæves forkert (ift det regelsættet foreskriver) gør det ikke mere rigtigt. Det gør "bare" dommerne elendige.

Vi kan sagtens sidde bag skærmen og henvise til at der blev dømt på samme måde i kamp X og Y, og at vi derfor mener, at det også er fair, at der dømmes på samme måde i kamp Z.

Men det holder ikke ift at forholde sig til de regler som dommerne er sat til at administrere. Dommerne er jo ikke sat i verden for at dømme kampen ud fra deres egne holdninger til hvad der er ret og rimeligt.
De skal administrere de gældende regler.

Her har vi ALT for ofte set, at dette ikke sker. Det gør dog ikke, at reglerne er tvetydige eller oppe til fortolkning.

Der er andre dele af regelsættet, der i høj grad er op til dommerens fortolkning af reglerne. Fx i situationer hvor en spiller vurderes at tilsidesætte hensyn til en modspiller. Det er en ret vag og upræcis formulering.

Så når vi taler om de dele af regelsættet der er defineret ret tydeligt, giver det ikke mening, at tale om en "linje".

Hvis dommerne ikke dømmer i overensstemmelse med de definerede regler, er der tale om en fejl. Også selvom det samme er sket i andre situationer. I så fald er der tale om flere fejl og så må man tage op til genovervejelse om de enkelte dommere er opgaven voksen.
Skrevet af Interforlivet
@Rosso: Haha. Det ved jeg altså ikke om jeg er helt enig med dig i;)
Skrevet af gorillapik
Det er altså pudsigt at der ikke er andre end dig der har opdaget at den fortolkning af hands reglen som dommerne i serie A har dømt efter hele sæsonen simpelthen slet ikke er mulig ud fra de klokkeklare regler. Og sikke et tilfælde at du først nævner det her i sæsonens afslutning hvor Juventus fik den åbenlyse fejldom med sig i en af de helt afgørende kampe. Nogen burde næsten tippe gazzettaen om at den selvbestaltede danske dommerekspert Rossoneri på bold.dk har afsløret at hele snakken om de mange ekstra straffespark der er dømt i denne sæson slet ikke har noget med fortolkningen af reglerne at gøre (fordi det kan man jo slet ikke med de klokkeklare formuleringer), men altså udelukkende er udtryk for at dommerne kollektivt er blevet rigtig meget dårligere i forhold til sidste sæson. Tankevækkende - og fedt at vi får denne spændende indsigt som de aller første i verden. Af hjertet tak, Rosso.
Skrevet af Rossoneri
Om ikke andet er du da et komisk indslag.

Videre troll-boy!
Skrevet af Magnifico
Sassuolo nu oppe med 3-2 efter at have været bagud 0-2 efter 10 min. mod Juve.

Hvis det holder, må Atalanta ærgre sig sort og blå over, at de ikke fik de tre points med hjem fra Torino sidst, som de ellers fortjente.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af gorillapik
Halen mellem benene igen.
Jeg kan ikke rigtig lure om du har talt dig selv ind i at tro på det du selv skriver, selvom det strider imod statistik, dommernes opfattelse, mediernes, pundits og det meste af tråden her, eller om min første antagelse var rigtig.
Skrevet af Acheron 3
I play-offs om oprykning til B er vi nået til semifinalerne, der ser således ud:

Reggio Audace - Novara
Bari - Carrarese

I tilfælde af remis avancerer hjemmeholdet til finalen.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
annonce
0