Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Flying Dutchman
Tja. Som fan af én af forfølgerholdene, er det første jeg tænker, at De Laurentis skal tage sig sammen. Det er ikke FIGC/Lega der skal facilitere, at aspiranterne kan indhente Juventus.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Rossoneri
Hvorfor? Altså, jeg forstår selvfølgelig godt hvordan det kan fremstå som blot en måde at bryde Juves monopol.

Og det er vel i virkeligheden også det der er pointen.

I et større perspektiv, handler det om at have en liga der er attraktiv for publikum i en meget bred forstand. Her tror jeg ikke man kommer udenom, at se på andre formater.

Fx har England jo skabt enorm spænding om oprykningsspillet til PL, som følges af folk verden over.

For mig har det sådan set ikke noget med Juve at gøre. Dog kan man blot konstatere, at FFP har været med til at skabe en elitær struktur, hvor man hurtigt kan være tabt af ræset rent økonomisk.

Det skal naturligvis ikke tage noget fra Juve-ledelsens forbilledlige arbejde år tilbage.

Men rent kommercielt, tror jeg det vil være interessant at se på andre muligheder. SL-formatet er ikke lige mig, men måske der kan skabes en eller anden interessant form - måske Final 4.
Skrevet af Acheron 3
Der er ingen af de store ligaer som bruger et slutspil, og med god grund. Det er ødelæggende for ligaen at splitte den op på midten halvvejs gennem sæsonen.

Oprykningsspillet i B om den tredje billet til A synes jeg ikke at der skal pilles ved. Her har man endda udvidet play-offs til nu at omfatte seks klubber i stedet for fire, og nu før sidste spillerunde ser det i al fald rigtig spændende ud.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Rossoneri
@acheron
Det du taler om er én model. Det er jo ikke dermed sagt, at der ikke kan findes andre relevante modeller.
Skrevet af ilpolpopogba
Rosso:
Det er jo NETOP for at bryde juves monopol, de andre hold må jo bare tage sig sammen. Helt simpelt. Det Lyder arrogant, men jeg mener det faktisk. At juve på det rigtige tidspunkt har fået nyt stadion, købt gode spillere, solgt på rette tidspunkt med god profit, skal ikke ligge juve til last.
Da juves streak begyndte var alle storhold i mere eller mindre samme position, og at de så har forvaltet det som de har (fx. Milan) kan ikke være juves problem, fordi en eller anden sinke fra Napoli har ondt i røven.

Skal være attraktivt for publikum, ja naturligvis. Men så kunne man også fra starten af sæsonen fratrække juve 10 point, så der er mere spænding?! Det skal ikke reguleres af ligaen/FIGC.

I PL var der heller ikke meget spænding i foråret om titlen. Skal det også reguleres fordi Liverpool spillede de andre af brættet, men det er synd for tilskuerne at der ikke er spænding?
la vecchia signora
Skrevet af Rossoneri
@ilpol
Jeg er sådan set helt med på din pointe.

Og man kan meget nemt argumentere for at en ændret struktur kunne være urimelig for Juventus. ADL har naturligvis også (givetvis) en ganske egoistisk motivation i denne sag, ligesom vi fans af andre klubber heller ikke kan sige os fri fra det.

Men når det er sagt, så mener jeg faktisk, der kan være et argument for det.

Fra et kommercielt perspektiv, er det mest attraktivt, at der er tæt kamp om mesterskabet til sidste fløjt. Det kan, i højere grad end nu, sikres ved cup-format eller slutspil. Jeg lægger mig i øvrigt ikke fast på formatet - det er blot min holdning til, at jeg ikke mener den nuværende struktur nødvensigvis er optimal.

Igen, det kan meget vel være unfair for dem der pt sidder på monopolet. Men er ikke nødvendigvis den vigtigste præmis.

Derudover mener jeg faktisk, at fodbold har behov for at gentænke formatet, hvis man skal være med på en udvikling, hvor e-sport vinder frem og mange andre sportsgrene kæmper om sportsfansnes penge.

Jeg mener desuden det er for letkøbt blot at sige, at de andre klubber skal tage sig sammen. Den nuværende struktur sikrer de pt store klubbers dominans via FFP og allokering af præmiepenge.
Skrevet af Bender
"“We are working with the Federation towards the path of Serie A play-offs and play-outs, to break up the damaging consistency of the last nine years,” said De Laurentiis"

https://www.football-italia.net/156484/adl-working-serie-play-offs

Det er jo helt sort. Som allerede nævnt, så må de andre klubber optimere deres sportslige konkurrenceevne. På den måde vil Serie A også blive en formidabel liga igen, som verden med glæde vil følge. I stedet for kun at se Juve som fjenden, så brug dem som motivation og/eller inspiration.


Skrevet af Gustenv@rius
"Den nuværende struktur sikrer de pt store klubbers dominans via FFP og allokering af præmiepenge."

Dårlig undskyldning for visse klubbers inkompetence.

Juventus viste at man med dygtig ledelse kan rykke et hold fra subtop placeringer i ligaen til et af Europas bedste hold på 4 år. Alt sammen indenfor FFP´s rammer.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Rossoneri
Dårlig undskyldning for visse klubbers inkompetence.

Jeg prøver sådan set ikke at undskylde noget.

Jeg har ved gentagne lejligheder påpeget, at Juves ledelse har arbejdet på et helt andet plan end resten af ligaen. Respekt for det.

Når det er sagt, så er det en nøgtern konstatering, at FFP fastholder dominans hos en lille gruppe af klubber. Af samme årsag, har CFCB jo også planer om endnu en justering.

Jeg tager intet fra årsagen til Juves dominans - de har bare været bedre end de andre hold. Dog bliver det sværere og sværere at udfordre, fordi den financielle afstand øges år for år.

Og her er det så, at jeg advokerer for underholdningsværdien fra et (nogenlunde) neutralt perspektiv.

Jeg vedkender samtidig, at en ændring af reglerne, (sandsynligvis) vil være uretfærdige mod Juventus ift deres nuværende magtposition. Og jeg forstår fuldt ud, at man som Juve-fan vil være kæmpe modstander.

Juventus viste at man med dygtig ledelse kan rykke et hold fra subtop placeringer i ligaen til et af Europas bedste hold på 4 år. Alt sammen indenfor FFP´s rammer.

Med det lille aber dabei, at der ikke var noget det hed FFP dengang. Det kom først i 2010/2011 sæsonen.

Og nu er det jo altså heller ikke sådan, at Juventus opstod af asken efter 06/07 som en anden Fønix.

Igen, ikke for at tage noget fra det arbejde ledelsen har lavet. Blot lige for at få perspektiverne på plads.
Skrevet af pinturicchio
@Rossoneri
At det fra et kommercielt perspektiv ville være bedre med en tæt kamp om mesterskabet, kan vi godt blive enige om, men er den manglende konkurrence nødvendigvis strukturens skyld?

Jeg håber, klubberne selv formår at rykke sig tættere på toppen, så vi ser en mere tæt konkurrence, som vi tidligere har set det i både italiensk, spansk og engelsk fodbold - helt uden strukturelle ændringer har været nødvendige.

Det er ikke fordi, jeg tror, vi nødvendigvis har den bedst mulige struktur lige nu - men jeg kan ikke kigge rundt på nogle øvrige ligaer og tænke, at lige netop deres struktur vil forbedre Serie A.

Hvis man eksempelvis ser på den danske slutspils-struktur, så har den endnu ikke formået at rykke det store ift. hvem, der vandt grundspillet og hvem der endte som samlet vinder. Snarere tværtimod.

Hvis vi ender med et form for slutspil i Serie A, så håber jeg i hvert fald at det bliver med en struktur, hvor man stadigvæk tilgodeser de hold, der klarer sig godt i grundspillet. Vi skal ikke ende med danske tilstande, hvor det kan betale sig at tabe, eller hvor man med fordel kan spare spillere til slutspillet eller lignende.

Når det er sagt, er jeg enig med dig i, at det er lidt for letkøbt at sige, at de øvrige Serie A-klubber bare skal tage sig sammen. Juventus´ ledelse har været ekstremt dygtige, men klubben har også peeket i en tid, hvor præmiepenge, sponsorer, tv-indtægter og lignende har været enorme ift. tidligere.
Skrevet af Gustenv@rius
"Med det lille aber dabei, at der ikke var noget det hed FFP dengang. Det kom først i 2010/2011 sæsonen."

Præcis, og det var netop den sæson Juventus var aller længst nede efter oprykningen, og hvor Agnelli tiltrådte som ny præsident. Det var der genopbygningen til det vi ser i dag reelt startede.

"Når det er sagt, så er det en nøgtern konstatering, at FFP fastholder dominans hos en lille gruppe af klubber."

Jeg er ikke enig. Der er ingen der siger det er let, men vi ser hvad Atalanta har gang i nu, og hvad Napoli havde gang i over en årrække med et meget lille budget. Det er ikke noget der sker på en formiddag, men med den rigtige strategi og kompetente folk i ledelsen kan det lade sig gøre.

Klubber som Milan og Inter har alle forudsætninger for at lukke hullet til Juventus, men har ikke formået det. Inter er så småt på vej nu hvor man har valgt at kopiere hvad Juventus gjorde i sin tid nærmest 1/1. Originaliteten længe leve.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af ilpolpopogba
rosso:
Jeg synes overhovedet ikke det er letkøbt. Det er sgu ris til egen røv. Juve opstod faktisk mere eller mindre som en fønix fra asken. De endte, så vidt jeg husker, på 8. Pladsen og 10. Pladsen de to sæsoner før rækken af mesterskaber.
Du ser atalanta der i år bider skeer med de helt store, Leicester vandt i England for et par år siden. Så det kan sagtens lade sig gøre, omend forskellen naturligvis bliver større økonomisk, når man får præmiepenge 9 x gange i streg.

De to seneste sæsoner har afstanden også været mindsket pointmæssigt imellem juve og nr. 2 i ligaen, så penge er trods alt ikke alt, da det ikke Bliver et større og større forspring hvert år. Jeg ser da ikke juve vinde ligaen med 20 point ned til nr.2?!

Mig bekendt, ændrede man eksempelvis heller ikke strukturen i Fransk fodbold da Lyon vandt 7 mesterskaber i streg, og de har da været slået af pinden, nærmest lige siden. Ligesom juves monopol heller ikke fortsætter 20 år frem. Der vil være dårlige trænere, direktører, skader, fejlkøb, metaltræthed osv. der er IKKE behov for at pille mere ved de fastlagte rammer som ALLE er bekendte med og spiller under.

Og uanset om du ændrer det, vil det ikke være fair og ligeligt for alle hold alligevel. SPAL, Genoa og benevento vil ikke være med i mesterskabsspillet om det er med et fx slutspil, nuv. Struktur eller noget helt tredje.
Denne strukturændring vil kun gavne hold som i forvejen burde kunne følge med og tilgodeser ikke midter og bundhold. Derfor er det vel også klart og letkøbt at du er fortaler, når du nu holder med Milan ;)
la vecchia signora
Skrevet af Martinovic
Jeg er ikke fan af slutspil, men er fan af, at Serie A går ned på 18 hold. Brescia og SPAL kunne sagtens undværes i år.

Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
At det fra et kommercielt perspektiv ville være bedre med en tæt kamp om mesterskabet, kan vi godt blive enige om, men er den manglende konkurrence nødvendigvis strukturens skyld?

Nej, i hvert fald ikke udelukkende. Der er jo ikke en 1:1 sammenhæng mellem lønbudget og resultater. Omend Juves lønbudget selvfølgelig er på en anden planet.

Det er dog heller ikke det der er pointen.

Med de kommercielle briller, gør det sådan set ikke noget, at Juventus vinder år efter år efter år. Ser man på CL over en bred kam, er det da også (generelt set) de samme hold der spiller med om trofæet hvert år.

Men når ligaen ofte er uden spænding ift scudetto´en - og rent matematisk ofte er afgjort før sæsonafslutning, er det ikke nødvendigvis optimalt for den neutrale seer (det er jo dem det handler om i denne sammenhæng).

Hvorfor skal de købe TV-pakken hvor de kan se Serie A fremfor den der har PL? Det er hos dem potentialet ligger.

Vi skal ikke ende med danske tilstande, hvor det kan betale sig at tabe, eller hvor man med fordel kan spare spillere til slutspillet eller lignende.

Helt enig.
Jeg ser generelt meget lidt dansk fodbold, men jeg synes den nuværende struktur virker forvirrende.

Mit eget skud fra hoften, ville være en Final 4 turnering om mesterskabet, baseret på point (hvilket ville kræve en mindre liga, hvis der skulle spilles to kampe mod hver).
Alle fire ville naturligvis gå i CL, men man spillede reelt om trofæet).

Det samme kunne gøre for EL pladser samt nedrykning.

Ovenstående er umiddelbart blot nogle tanker - jeg har ikke tænkt scenariet til ende.
Skrevet af Acheron 3
Jeg er ikke fan af slutspil, men er fan af, at Serie A går ned på 18 hold. Brescia og SPAL kunne sagtens undværes i år.


Det kan jeg godt følge, men sæsonen efter er der så til gengæld større risiko for, at der er en "større" klub blandt de tre som trækker en nitte.

Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Rossoneri
Præcis, og det var netop den sæson Juventus var aller længst nede efter oprykningen, og hvor Agnelli tiltrådte som ny præsident. Det var der genopbygningen til det vi ser i dag reelt startede.

Din påstand var dog, at Juventus på fire år genrejste sig indenfor rammerne af FFP. Her konkluderer jeg blot, at der ikke var noget der hed FFP da Juventus kom tilbage til Serie A.

Der er ingen der siger det er let, men vi ser hvad Atalanta har gang i nu...

Atalanta er undtagelsen der bekræfter reglen.

Men det siger vel sig selv, at strukturen fastholder en økonomisk dominans hos de største.
Pengene er i CL. Jo flere penge du tjener, jo flere må du bruge. Jo flere penge du har, jo bedre spillere kan du hente. Jo bedre spillere du har, jo større chance for succes. Jo større succes, jo flere penge kan der postes i klubben (via egne sponsorater som i Juve). Og dermed er cirklen sluttet.

En klub som Milan er forhindret i at investere meget store summer i truppen, for at indhente konkurrenterne.

Inter er så småt på vej nu hvor man har valgt at kopiere hvad Juventus gjorde i sin tid nærmest 1/1. Originaliteten længe leve.

Og Juventus kopierede Bayern og sådan er det så meget.

Det er umiddelbart "lidt" arrogant, at komme med den slags udsagn, der indikerer at Juventus skulle have opfundet den kommercielt drevne fodboldklub.
Skrevet af Martinovic
Det kan jeg godt følge, men sæsonen efter er der så til gengæld større risiko for, at der er en "større" klub blandt de tre som trækker en nitte.


Jo, men sådan er det vel?

I Bundesligaen har de kun 18 hold, og deres op- og nedrykningsstruktur er jeg stor fan af.

Mojn do!
Skrevet af Gustenv@rius
"Din påstand var dog, at Juventus på fire år genrejste sig indenfor rammerne af FFP."

Ja, og fra den værste sæson i 10/11 til CL finalen i 14/15 var det 4 år med FFP.

"Men det siger vel sig selv, at strukturen fastholder en økonomisk dominans hos de største.
Pengene er i CL. Jo flere penge du tjener, jo flere må du bruge. Jo flere penge du har, jo bedre spillere kan du hente. Jo bedre spillere du har, jo større chance for succes. Jo større succes, jo flere penge kan der postes i klubben (via egne sponsorater som i Juve). Og dermed er cirklen sluttet."


Den økonomiske dominans hos de største var der længe inden FFP blev introduceret, og vil altid være der. Så FFP fastholder intet der ikke ville være der i forvejen.

"En klub som Milan er forhindret i at investere meget store summer i truppen, for at indhente konkurrenterne."

Milan behøver ikke investere store summer i truppen, for at indhente konkurrenterne, så længe de har en kompetent ledelse og en veltilrettelagt og gennemført strategi. Det er netop pointen.

Og når man som Milan har brugt i omegnen af €300 mio. de sidste 3 sæsoner på spillere efter salg, så er det jo ikke fordi Milan har været forhindret i at investere i truppen.

"Og Juventus kopierede Bayern og sådan er det så meget."

Mig bekendt har Juventus ikke hentet Bayerns tidligere GM og træner.


Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Rossoneri
Ja, og fra den værste sæson i 10/11 til CL finalen i 14/15 var det 4 år med FFP.

Så genrejsningen startede først de I blev mestre? Pudsig påstand.

Den økonomiske dominans hos de største var der længe inden FFP blev introduceret, og vil altid være der. Så FFP fastholder intet der ikke ville være der i forvejen.

Det er faktuelt forkert.
FFP forhindrer større investeringer i en trup, hvis det ikke er selvfinansierende. Tænk sig hvis det var sådan i erhvervslivet.

Milan behøver ikke investere store summer i truppen, for at indhente konkurrenterne, så længe de har en kompetent ledelse og en veltilrettelagt og gennemført strategi. Det er netop pointen.

Milans trup kan ikke konkurrere med Juves af økonomiske årsager.

Når Juve bruger mere end dobbelt så meget på lønninger end nr. to og mere end halvanden gang mere end Milan, siger det vel sig selv, at der findes nogle sportslige muligheder hos Juve som ikke findes hos de andre klubber.

Så kan ledelsen være nok så kløgtig, men hvis man ikke har musklerne til at sammensætte en trup der bare tilnærmelsesvis ligner konkurrentens, så er ovenstående påstand helt åbenlyst skudt langt forbi mål.

Og når man som Milan har brugt i omegnen af €300 mio. de sidste 3 sæsoner på spillere efter salg, så er det jo ikke fordi Milan har været forhindret i at investere i truppen.

Og Milan er netop straffet for dette og forhindret i at hente indtægt fra europæiske turneringer.

My point exactly.

Man kan i øvrigt lige tilføje, at Milan har reduceret lønsummen med €35m.

Mig bekendt har Juventus ikke hentet Bayerns tidligere GM og træner.

Nej, men det er vel ikke en GM og en træner der er årsagen til Juves position. Det er at de gjorde de samme ting som Bayern havde gjort med stor succes i årevis.

Og helt fint - du antydede bare, at Inter nødvendigvis havde kigget jer over skuldren, hvilket er en kende uoriginalt.
Skrevet af Rossoneri
@ilpol
Jeg har nu prøvet at svare dig fem gange, men mit indlæg forsvinder hver gang. Jeg kan end ikke copy/paste svaret ind og magter ikke at starte forfra igen.
annonce
0