Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Nickdkinter
Præcis smagløs :) hahah
Skrevet af Flying Dutchman
Det er netop det, jeg skriver. Dansk mad er ganske fantasi- og smagsløs. Jeg er dog for så vidt enig i, at de pizze der laves på tyrkisk- eller arabiskejede pizzeriaer, ikke er meget bedre.

Hvor læser du i øvrigt, at jeg ikke kan lide sprøde pizze?
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Faberge
Det mest dødssyge i verden er når en eller anden bleg dansker skal kloge sig på fx italiensk mad og claime autenticitet. Ren krukkeri.
En fisselatte, tak.
Skrevet af Flying Dutchman
Krukkeri? Der er da ingen her, der forsøger at claime autencitet. Mine holdninger om Gorms - og andet mad - står og falder ved ét simpelt spørgsmål:

Smager det godt?
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Slettet(042125212608)
Det var blot din kommentar om den tynde sprøde bund der gjorde jeg troede du kun var til den napolitanske variant.
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg har da ingen steder skrevet noget om en sprød bund? Eller er det der hvor jeg skriver "sød", at forvirringen opstår?

Nå, hvorom alt, så foretrækker jeg selvfølgelig en sprød bund.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Faberge
FD:

Nickdk er da meget forhippet på at fortælle hvad der er rigtig italiensk.

Og ja, jeg synes, Gorms er udmærket.
En fisselatte, tak.
Skrevet af Flying Dutchman
@ Faberge

Ah, okay - fair nok.

Det ved jeg, du synes.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Slettet(042125212608)
Gorm´s har heller aldrig postuleret de var autentiske, men godt er det hvertfald ikke. Men det kan man også sige om meget af den danske Michelin verden, der kan man da snakke om kejserens nye klæder. Men det er selvfølgelig en anden diskussion.

Men er da enig så vidt at dansk mad smager af ingenting, på det plan er det omtrent ligeså interessant som at spise en støvet avis eller engelsk, tysk mad særdeles rædselsfuldt hundeæde.
Skrevet af Interforlivet
@Z4E: At dansk mad smager af ingenting er et af de mærkeligste postulater jeg har læst herinde i et godt stykke tid, og det siger selvsagt ikke så lidt.

Mon ikke der er tale om at du ikke har så meget forstand på mad. Alternativt forsøger du bare at spille sej.

@Faberge: Spot on.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Det er ikke et postulat, det smager vitterligt af ingenting.

Nej jeg ved ingenting... jeg har det kun som hobby!

Det tegner dog mere et billede af at du har andre preferencer, fair nok, det skal der være plads til, men det ændre ikke på at jeg betegner dansk mad som smagløst, ferskt og uinteressant.
Skrevet af Flying Dutchman
Enig med Z4E hvad angår den danske køkken. Det er som om at krydderier er et fremmedord, alt i mens alt druknes i sovs.

Til gengæld pivhamrende uenig angående det tyske køkken. Det er fæ-no-me-nalt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
Haha. I rest my case. Hvis man mener at mad kun smager af noget hvis der er krydret med andet end salt og peber, så har man jo ikke forstand på mad.

I øvrigt findes der andre krydderier end karry. Krydderurter er enormt udbredt i det danske køkken fx.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Spot on FD... havde vi i det mindste beholdt køkkenet fra tidligere tider stod det nok ikke så slemt til.
Skrevet af Flying Dutchman
Uha, der fik jeg da godt nok trådt på nogle tæer hos dig, I4L. Tja, jeg er en glimrende kok - én af få ting jeg uden omsvøb kan skrive, jeg er god til - så at jeg ikke skulle have forstand på mad, kan jeg kun have hovedrysten tilovers for. Det har den sydfranske fiskesuppe jeg biksede sammen i aftes nok også ;)

I øvrigt rammer du hovedet på sømmet - dog uden du formentlig er klar over det. Hvis man nu bare en gang i mellem krydrede bare med salt og peber i det danske køkken, kommer vi et godt stykke ad vejen. Selv det er dog oftest en mangelvare. De gange jeg på ellers velanset restauranter har fået en hel smagsløs hakkebøf, sølet ind i sovs, med skamkogte bønner og kartofler til, kan ikke længere tælles på to hænder. Jeg leder fortsat efter bare én god, dansk madoplevelse.

EDIT: Og hvad fanden sker der for mængden af smør?! Det overdøver jo alt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@FD: Ja, det gjorde du. Jeg bruger meget tid i køkkenet og går generelt meget op i mad.

Jeg kan (som altid) sagtens tåle at folk er uenige med mig omkring et eller andet. Men jeg bliver provokeret når man i stedet for at skrive "jeg bryder mig ikke om det danske køkken" skriver at det smager af "ingenting". Og det er ærlig talt lige så tåbeligt at begynde at påstå at der generelt krydres for lidt i det danske køkken. Hvordan pokker skulle du nogensinde kunne lave sådan en generalisering?

Har du været på Relæ? På Kadeau? På Mielcke og Hurtigkarl? Det er slet og ret umuligt at have forstand på mad og "det danske køkken" og så samtidig påstå at de underkrydrer deres mad. Det er fremragende mad som med rette høster store roser i udlandet også. Og det er "dansk kontemporær mad" de laver.
Skrevet af Interforlivet
@FD: Fedt er som bekendt alfa og omega i mad. Hvis du ikke har fedt, kan smagen ikke bevares i munden i særlig lang tid.
Skrevet af Slettet(042125212608)
I4l måske du ikke skulle spille så smart, hvis du ikke selv har en solid viden.

Karry betyder lidt løst oversat sovs, så det må siges at være en meget vidtspændende smagspallet.

Jo mad kan godt smage af noget med salt og peber, men det kræver du tilberede det så det rent faktisk frembringer smagene, f.eks. gennem Maillard reaktionen... men dansk mad som ikke er af ny nordisk oprindelse eller af ældre historisk karakter består af udkogte grøntsager, kogte kartofler og en sovs der groft sagt ikke smager af meget andet end fedt og salt og dårligt kvalitets kød. Det danske mad hvor man brugte masser af urter, frugter, bær, tørrede frugter og ja krydderier er nærmest gået tabt i glemmebogen.
Skrevet af Interforlivet
@Z4E: Laver du sjov? Hvor er det at jeg "spiller smart" henne?

Jeg kan forstå på resten af dit indlæg at det nye nordiske køkken lige udelades i karakteristikken af det danske køkken som noget der smager af "ingenting". Det virker meget belejligt.

PS: Din kommentar omkring karry fik mig til at grine højlydt.
Skrevet af Flying Dutchman
@ I4L

Men jeg bliver provokeret når man i stedet for at skrive "jeg bryder mig ikke om det danske køkken" skriver at det smager af "ingenting".

Men det gør det jo ikke - efter min mening. At du har en anden holdning, er fair - det er dog lidt sjovt, at du, der kan "tåle at folk er uenige med dig", dog ikke kan tåle, at folk har en anden holdning end dig.

Jeg generaliserer ikke - jeg skriver min holdning, qua mine mange oplevelse med det danske køkken, efter 20+ år i landet. At du synes, det smager af fucking enhjørninger og regnbuer, er helt fair.

Og det er ærlig talt lige så tåbeligt at begynde at påstå at der generelt krydres for lidt i det danske køkken.

Det er ikke en tåbelig påstand - det er min erfaring. Det må du lære at leve med.

Desuden tager du det alt, alt, alt for personligt. Jeg har ikke angrebet dig eller dine kundskaber i køkkenet - du laver sikkert verdens bedste hakkebøf. Jeg deler blot min holdning om det danske køkken, som jeg oplever det fra diverse restauranter og kroer rundt omkring i landet.

Og det er "dansk kontemporær mad" de laver.

Nu er vi ved at komme langt ude. Jeg er da fløjtende ligeglad med, at der findes restauranter derude, der kan putte en let ristet aubergineskive på et stykke surdej og kalder det noget virkelig sejt. Det har jo intet med den danske køkken at gøre - det er hele den der ny nordiske bølge, med friske råvarer, inspiration af køkkenhjælpens samiske bedstemor og jeg skal komme efter dig. Og ja, det meste af det er temmelig godt - omend enormt prætentiøst.

Men det er jo tydeligvis - som i, tydeligvis - ikke det jeg mener med det danske køkken. Det fremgår fra alt jeg skriver. Det tror jeg også, du er klar over. Jeg skriver selvfølgelig om hakkebøffer, frikadeller, pølser i alle afstøbninger (der dog alle smager ens) og ikke mindst smørrebrød. Du ved? Det danske køkken.

Så fald du bare ned og spis din quinoa-skorpede havtaske med letdampede asparges - husk salt og peber. Jeg er ikke efter dig og dine yndlingsrestauranter.

Fedt er som bekendt alfa og omega i mad. Hvis du ikke har fedt, kan smagen ikke bevares i munden i særlig lang tid.

Fedt er en væsentlig faktor, ja. Man kan dog i højeste grad overdrive det - hvilket tydeligvis er det, jeg skriver - og det synes at være standard i den danske køkken.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce
0