Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af ilsemprelaziale
Vi har nogen retter i Danmark som jeg er stor fan af, de gængse svine retter f.eks, men sådan generelt set så er vores madkultur jo håbløs. Ikke helt lige så håbløs om UK eller Irland, men det er fandme tæt på.

Man ved vores mad er tam når det er standard Dansk kultur at hælde en halv liter brun sovs udover sit måltid. Føj for helvede...

https://c1.staticflickr.com/9/8599/16255269225_793dd48c0b.jpg
Skrevet af Interforlivet
@FD:
Så fald du bare ned og spis din quinoa-skorpede havtaske med letdampede asparges - husk salt og peber.
Så bliver det vist ikke mere bøvet.

Du taler om at "det danske køkken" smager af "ingenting" men taler så i virkeligheden kun om dele af "det danske køkken" (ligesom Z4E). Javel ja.

Men så er vi jo egentlig enige. Den dårlige del af det danske køkken kan jeg personligt heller ikke lide, og jeg kan heller ikke lide dårlige restauranter. Det mad de laver, smager dårligt.

Har du i øvrigt aldrig været på en ordentlig restaurant i København? Hvis du kun har haft dårlige restaurantoplevelser og samtidig går meget op i mad, synes jeg ærlig talt det virker utrolig fjollet ikke at have besøgt eksempelvis en af de restauranter jeg nævnte i mit tidligere indlæg.
Skrevet af Slettet(042125212608)
Man skal være yderst påstående hvis man definere det nye nordiske som dansk. Det bygger på sæsonens lokale ingredienser men henter også jvf. deres manifest også inspiration fra verdenen, historiske glemte traditioner og kulinariske strømninger. At kalde det dansk når det hedder Nordisk er mildest talt søgt. Det hedder jo ikke det nye danske køkken og er altså lavet af en yderst diverse gruppe af mennesker der er bosat i norden.

Du skrev krydderier som karry! Karry er ikke et krydderi, hvis man tror karry er et krydderi har man simpelthen mangel på fundamental viden. At nogen så har lavet en kryderriblanding med ordet karry gør det stadig ikke til et krydderi.



Skrevet af Flying Dutchman
@ I4L

Skulle jeg være bøvet?

Skal vi ikke lige lynhurtigt blive enige om, at det er dig der pludselig tilføjer en hel anden stil til begrebet det danske køkken? At det er dig der vælger at udvande samtalen, når Z4E og jeg hele tiden har skrevet om hakkebøffer og deslige, og ikke den ny nordiske køkken? At du så af uransagelige årsager vælger at putte to vidt forskellige stilarter under én og samme kokkehue, skal vel næppe lægges os til last. Det svarer lidt til, at jeg tager det indonesiske køkken og traditionelt hollandsk mad og putter det hele i samme kategori, selvom det intet med hinanden har at gøre. Der er omtrent lige så langt fra det danske køkken til ny nordisk, som der er fra italiensk til finsk mad.

Den må du altså langt længere ud på landet med.

Har du i øvrigt aldrig været på en ordentlig restaurant i København?

Jeg har været på mange gode restauranter i København, ja. Dog ikke på nogle af dem, du nævner. Når jeg kigger på menukortene, er det også næppe noget, der kommer til at ske foreløbigt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@Z4E:
Man skal være yderst påstående hvis man definere det nye nordiske som dansk.
Skal vi lige starte med at karrykneppe din sætning, så hedder det altså "påståelig" og ikke "påstående". Eller måske skal vi hellere bestræbe os på at forstå hinanden? Jeg stemmer for det sidste. Det andet er nemlig latterligt.

Det nye nordiske køkken er i høj grad associeret med køkkenerne i mange nye danske restauranter. Så selvfølgelig er det ikke søgt at koble det køkken til det danske. Taler man om kontemporær dansk mad, kommer man ikke meget nærmere end det nye nordiske køkken.
Skrevet af Interforlivet
@FD:
Skulle jeg være bøvet?
Nej. Det du skrev var bøvet. Endda meget bøvet.
Skrevet af ilpolpopogba
Jeg skal lige høre, er det dansk mad på danske restauranter I synes er smagsløst eller er det AL dansk mad, også det mad man selv kreerer? Hvis sidstnævnte, så er det jo himmelråbende dumt skrevet!

Og FD, prøv for Guds skyld at bestille noget andet end Hakkebøf med grønne bønner, næste gang du er ude. Hvis danskerne skulle sælge det danske køkken til omverdenen ville det nok ikke være den triste mandagsret man diskede op med.
Prøv eksempelvis noget smørrebrød, hvor et stykke koster mere end en 50’er, og gerne over 100 pr. stk.

- og iøvrigt helt enig med vedkommende (tror det var interforlivet) ift. at tilsyneladende ved samtlige brugere herinde, alt der er værd at vide om det italienske køkken fordi de følger en italiensk klub.
la vecchia signora
Skrevet af Geddar , moderator
Kun i Serie A-tråden.....

Jeg er da i øvrigt enig med at det danske køkken man definerede for 10-15-20 år siden var smagløst, men der er sgu også sket meget siden. Også med inspiration fra det forhold man har til de mere rene smage i Italien. Måske der er et par stykker, der skal komme nogle mere interessante steder i DK.

Hvad angår Gorms synes jeg også det er for hyped. Men det er stadig bedre end end langt de fleste pizzaer. Det er dog glædelig, der stadig kommer større fokus på kvaliteten af pizzaer. Selvfølgelig med Bæst som forbilledet.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Flying Dutchman
@ I4L

Nej. Det du skrev var bøvet. Endda meget bøvet.

Pot. Kettle. Black?
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@FD: Jeg "tilføjer" ingenting til det danske køkken. Det danske køkken er det danske køkken. Ligesom så mange andre ting, udvikler det danske køkken sig også. Det danske køkken anno 2020 er meget langt fra bøf med sovs og kartofler. Jeres definition af det danske køkken er altså ikke engang i nærheden af at være kontemporær. I taler om gammeldags dansk mad, og så generaliserer i på baggrund af det. At jeg så bryder ind og tilføjer et mere nutidigt perspektiv på det danske køkken ændrer ikke på det.

Hvad angår gammeldags dansk mad kan vi i øvrigt sagtens blive enige om at det er kedeligt og søbet ind i sovs. Men det er nu engang meget lang tid siden at den slags mad var sigende for den danske gastronomiske scene.
Skrevet af Interforlivet
@Geddar:
Måske der er et par stykker, der skal komme nogle mere interessante steder i DK.
Præcis.
Skrevet af Flying Dutchman
@ ilpolpo

Og FD, prøv for Guds skyld at bestille noget andet end Hakkebøf med grønne bønner, næste gang du er ude.

Ja, fordi det er jo det eneste jeg bestiller...

Prøv eksempelvis noget smørrebrød, hvor et stykke koster mere end en 50’er, og gerne over 100 pr. stk.

Der er satme også langt mellem de gode stykker smørrebrød. Fik dog et fremragende stykke i Torshavn i ferien.

- og iøvrigt helt enig med vedkommende (tror det var interforlivet) ift. at tilsyneladende ved samtlige brugere herinde, alt der er værd at vide om det italienske køkken fordi de følger en italiensk klub.

Ja uha, fordi man kan kun vide noget om det, man lever i til dagligt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af OC
Kun i Serie A-tråden.....


Haha, der er nu mere Inter-tråd over det end noget andet.
La prende Vecino.
Skrevet af Interforlivet
@FD: Relæ er ikke særlig dyr. Og det er en fremragende restaurant.

Sjovt nok fik jeg en ret bestående kun af kartofler og sovs sidste gang jeg var der. Kartoflerne var dehydrerede, og sovsen var lavet på en 15 år gammel Parmigiano. Og det er ikke engang løgn. Det er til dags dato en af de bedste retter jeg nogensinde har fået serveret på en restaurant.
Skrevet af Geddar , moderator
Haha, OC. Det er i hvert fald noget af et aftryk.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Flying Dutchman
@ I4L

Du tilføjer noget til "det danske køkken", i samme nu du løber skrigende ind i en debat, hvor betegnelsen "det danske køkken" synes at være ganske klar afgrænset, og begynder at råbe op om "kontemporær dansk mad" og "ny nordisk køkken". Selv når du flere gange bliver gjort opmærksom på præcis hvor du går gal i byen, hænger du fast i at putte to vidt forskellige stilarter ind under samme kasket og holde fast i tanken om, at jeg vover at fornærme det ny nordiske køkken - selvom jeg tydeligvis ikke har gjort det.

Det er et klassisk eksempel på, at du har læst nogle buzzord i teksten, gået i clinch med mig om noget, jeg aldrig har været uenig med dig i, og nu ikke ved hvordan du skal komme ud igen.

Det er altså lidt... ja, bøvet.

Lad mig skrive det klart og tydeligt, så der ikke kan være nogen form for forvirring: det ny nordiske køkken er, over det hele, meget fint og til tider endda fantastisk. Det danske køkken - som tydeligt afgrænset i de indlæg, som tilsyneladende fornærmede dig dybt - er efter min mening ganske smags- og fantasiløst.

Er du med nu?

Men det er nu engang meget lang tid siden at den slags mad var sigende for den danske gastronomiske scene.

Meget muligt. Men det er stadigvæk "det danske køkken". At der er kommet nye og uendeligt mere spændende stilarter i de danske restauranter, er positivt, men ændrer ikke rigtigt på definitionen, ej heller min oprindelige pointe.

EDIT: Det bliver i øvrigt sidste indlæg af mig i den her... "debat". Jeg kan ikke gøre det mere tydeligt end jeg har gjort.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Slettet(042125212608)
I4l

Det er <i>ikke</i> et dansk køkken, det sælger ikke engang sig selv som værende et dansk køkken, men derimod som et fælles nordisk. Du er derfor helt afmarcheret hvis du insistere på at ville kalde det dansk når det meget tydeligt definere sig som et samler nordisk køkken, at der er en masse restauranter der følger den gør den jo ikke mere dansk af den grund, du finder også en masse af andre nordiske lande der følger den, den har for i øvrigt også tydelig fransk inspiration mfl. så stop dig selv. FD rammer det for i øvrigt meget godt hvad der ellers kan siges om det.

Ja verden forandre sig, men dansk mad er nu engang hvad de fleste ser som dansk og ikke hvad en lille elitær gruppe måtte mene. Hvis du spørger de fleste danskere er jeg sikker på deres definition af dansk mad falder indenfor det vi kender lidt som frk. jensen og 50-70 køkkenet. Ikke hvad Rene Redzepi måtte definere som nordisk, en mand der om nogen har et international indspark, manden har trods alt arbejdet på El Bulli og the french laundry, hvilket er meget kendetegnet for mange af folkene bag det nye nordiske, hvilket ses.

Det nye nordiske er omtrent ligeså dansk som en Shawarma, pizze, sushi, butter chicken etc.

Alt det der med at grammatik nørde er simpelthen plat, jeg er ikke på arbejde og sidder på mobil og den ændre jo ordene i et væk.
Skrevet af Interforlivet
@FD:
Det danske køkken - som tydeligt afgrænset i de indlæg, som tilsyneladende fornærmede dig dybt - er efter min mening ganske smags- og fantasiløst.

Er du med nu?
Ja. Og som jeg skrev før, er jeg ganske enig.

Meget muligt. Men det er stadigvæk "det danske køkken". At der er kommet nye og uendeligt mere spændende stilarter i de danske restauranter, er positivt, men ændrer ikke rigtigt på definitionen, ej heller min oprindelige pointe.
Det er slet og ret noget vås det der. Det ændrer ikke på din oprindelige pointe, men det ændrer da i høj grad på definitionen.

Lad dog i øvrigt vær med at tage sådan på vej mht "bøvet". Det var sgu da pissebøvet at forsøge at gøre mig fissefornem med selvopfundne Alt for damerne-retter. Hvis man giver, må man også kunne tage.
Skrevet af Interforlivet
@Z4E:
Det er ikke et dansk køkken
Nej. Det er et nordisk køkken - deraf navnet. Og det nordiske køkken er meget kendetegnende for det danske køkken anno 2020.
Skrevet af Flying Dutchman
Hvis man giver, må man også kunne tage.

Ja, det synes at være et problem - dog ikke et jeg har.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
annonce
0