Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Martinovic
Det kan man sige, men efter han blev hypet en del i Palermo, overraskede det, at han skiftede til Wolfsburg sammen med Zaccardo.

Han har været en krumtap i Juves forsvar, og jeg er ikke sikker på, han havde gjort det lige så godt i andre klubber.
Mojn do!
Skrevet af Nerazzurri
Wolfsburg var, som jeg husker det, villige til at betale en højere løn end de italienske klubber, der ville have ham, kunne eller var villige til. De tre store mindes jeg ikke var sat ifm. med ham.


At han ikke havde været lige så god i andre klubber er kontrafaktisk, hvis ikke lidt for spekulativt. Hvad bygger du det på?
Solo non mai in B. Altobelli-Baresi-Bergomi-Zanetti-X-Handanovic
Skrevet af Martinovic
Jeg mindes ikke, at han var en udpræget succes i Wolfsburg. Det startede godt, men gik derefter ned ad bakke. Juventus tog chancen, og det gav pote.

Det er rent spekulativt fra min side, om han ville være blevet en succes i andre klubber.
Mojn do!
Skrevet af Magnifico
Så er det officielt. Claudio Lotito stiller IKKE op som kandidat for Serie A og B-klubberne ved fodboldforbundets præsidentvalg d. 29. januar.

Lotito opnåede støtte fra ti klubber: Napoli, Sampdoria, Milan, Genoa, Udinese, Atalanta, Chievo, Verona, Crotone og selvsagt Lazio.

Imod var Juventus, Inter, Roma, Torino, Fiorentina, Sassuolo, Bologna, Spal og Cagliari.

Benevento var i tvivl til det sidste, men endte med ikke at støtte Lazio-præsidenten. Dermed kunne han ikke opnå de fornødne 11 stemmer i Serie A.

Og i Serie B var der heller ingen hjælp at hente. Af de 22 klubber var 11 for og 11 imod.

Dermed var sagen afgjort. Lotito havde ikke nok stemmer ved deadline her kl. 24 mellem søndag og mandag.

Han udtalte bagefter lettere kryptisk: ”Jeg var sikker på, at jeg skulle i kamp, men der ville have været for mange konsekvenser for mit Lazio. Og det ønskede jeg ikke”. Lyder som en mand, der havde svært ved at sluge nederlaget.

De tre kandidater til valget om 14 dage er nu Gabriele Gravina (64 år) fra Lega Pro, Cosimo Sibilia (58 år) fra amatørklubberne og Damiano Tommasi (43 år) fra spillerforeningen.

Her skal man bemærke sig, at amatørklubberne i sig selv sidder på hele 34% af stemmerne.

Hvorvidt der i de næste to uger laves en studehandel mellem to (eller dem alle tre), så der bliver færre kandidater end tre, er ikke til at sige. Men det kan ske. Det er jo Italien.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af La Mir!!
Konspiration mod Lotito og Lazio. Det var sikkert os pga. #VAR. Beklager, kunne ikke lade være.

Hvis han havde stillet og formentlig var blevet valgt, ville fyringen af Tavechio have været lige vidt.
Daje!
Skrevet af Magnifico
Simone Verdi siger overraskende nej til en kontrakt i Napoli, hvor alt ellers var aftalt og på plads med en salgssum på 20 mio euro + bonus.

Men i sidste instans sagde spilleren så nej efter samtaler med Sarri og sportsdirektør Giuntoli.

Verdi bliver derfor i hvert fald frem til sommer i Bologna, hvor han har kontrakt frem til juni 2021.

Om afslaget måtte skyldes udsigten til for lidt spilletid, frygten for at sætte sin udvikling i stå med et skifte fra bærende spiller til (måske) marginalspiller eller noget helt tredje, kan der kun gisnes om. Spilleren selv siger, at han fulgte sin egen mavefornemmelse.

I en tid hvor spillere, uden at blinke, skifter klub til højestbydende, er afslaget opsigtsvækkende, uden dog at være sensationelt.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Jeg var også meget overrasket, men et friskt valg af Verdi. Det er sikkert også lettere for ham at gøre opmærksom på sig selv hos Bologna end Napoli. Omvendt, med en alder på 25 er det vel ved at være nu, hvis han skal videre til en større klub. Jeg vil dog tro, at han skifter til sommer, hvor han end så lander.

Spændende spiller i øvrigt.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Acheron 3
Jeg har forsøgt at sætte mig ind i de forskellige italienske termer for roller på banen, og lavet en oversigt over disse. Der er uden tvivl et og andet som jeg ikke har fået defineret korrekt eller har misforstået, så jeg håber at i vil komme med lidt input, især hvis der er noget jeg har taget helt fejl af.


PORTIERE: Målmand.
Ingen yderligere introduktion nødvendig.

TERZINO eller LATERALE: Back.
Kan opdeles i enten venstre, Terzino Sinistro, eller højre, Terzino Destra. Positionen har en yderligere modifikation, hvis spilleren betragtes som en Terzino Fluidificante. Ud over sine defensive pligter forventes denne spiller at deltage i det offensive spil, og gå med frem så ofte som muligt.

CENTRALE: Centreback eller midterforsvarer.
Også til denne position er der varianter. En Stopper har til opgave at mandsopdække modstanderens Prima Punta. Derudover er der den gammeldags Libero eller sweeper som opererer bag forsvarskæden til at opsnappe de løse bolde der slipper forbi i tilfælde af at en angriber kommer fri af sin opdækker, lige som det forventedes af ham til tider at rykke frem på midtbanen. Både liberoen og stopperen er på det nærmeste uddøde i den moderne fodbold i takt med at defensivspillet har udviklet sig til zonemarkering, for blandt andet at gøre offsidefælden mere effektiv efter regelændringerne. I de fleste tilfælde vil de to forskellige Centrali i dag være en blanding af både liberoen og stopperen: lynhurtig og stærk.

MEDIANO: Defensiv midtbanespiller
Il mediano ligger lige foran bagkæden og har til opgave at forsøge at erobre bolden, eller i det mindste forhale modstandernes angreb, og gøre tingene besværligt for dem. Men også denne rolle kan inddeles i flere typer. Således er en Incontrista en spiller, hvis tackling er hans største force. Derudover er der Mediano di spinta, der er en anelse mere offensiv, og Mediano d’appoggio, der mere har til opgave at hjælpe de foranliggende spillere.

CENTROCAMPISTA: Den centrale midtbanespiller
Den klassiske midtbanespiller, der forventes at komme med kvalitet såvel som mangfoldighed på midten af banen. I tillæg er der den mere definerede rolle som Mezz’ala, somme tider kendt som en Interno, som oftest benyttes i en treer midtbane på begge sider af Medianoen, med mulighed for at gå med frem og samtidig stå for lidt kreativitet på midtbanen.

Dernæst er der Regista, en dybtliggende midtbanespiller, der både er holdets maskinrum, og ham der bestemmer tempoet. Han må være opmærksom, spille med højt løftet hoved, mestre både de præcise og skjulte afleveringer, og dermed have evnen til at åbne modstanderens defensiv med disse.

ALA: Fløjspilleren
Den sidste del af midtbanen er flankerne: Ala Destra (højre fløj) og Ala Sinistra (venstre fløj). Han er i besiddelse af fremragende dribleegenskaber, har evnen til at lægge præcise indlæg, samt at udnytte sin hurtighed især i de åbne rum på fløjene.

PRIMA PUNTA eller CENTRAVANTI: Førsteangriberen
Dette er holdets målmaskine, spilleren der vinder nærkampene mod forsvarsspillerne, dribler ind og ud af feltet og naturligvis også finder vej til målet. I gamle dage blev han ofte betegnet som ’fiskeren’ hvis eneste opgave var at score mål.

SECONDA PUNTA: Andenangriberen
Virker ofte som støtteangriber for prima punta. Denne spiller er ofte mindre afhængig af sin fysik, og mindre af statur end hans makker i front, førsteangriberen. Hans forcer er i højere grad hurtighed og teknik frem for styrke og kraft. Liggende enten ved siden af eller bag Prima Punta, forventes der større alsidighed af ham, og at han kan lægge op til mål såvel som at score dem.

Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Martinovic
Trequarista bliver brugt om en offensiv midtbanespiller. I Milan-tråden blev det især brugt, da Kaká spillede i klubben.
Mojn do!
Skrevet af Interforlivet
Det er flueknepperi det her, men det hedder en trequartista.

Fed liste ellers Acheron - tak for det!
Skrevet af Magnifico
@ Acheron

Du har fået det meste med, men her er den fulde oversigt:

https://it.wikiversity.org/wiki/I_Ruoli_del_Calcio
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Tak for input. :-)
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Acheron 3
Jeg havde Trequartistaen med i min oprindelige tekst, men fik åbenbart ikke den del kopieret med over.

TREQUARTISTA: Kreatøren
Denne spiller er ikke nødvendigvis en decideret angriber, men snarere ham der udfylder rummet mellem midtbanen og angrebet. Han er i besiddelse af både flair og alskens tricks til skabe chancer såvel som at score målene selv. Rollen går til tider under navnet Mezza Punta – den mellemliggende angriber.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af La Mir!!
Okay, Benevento har lige skrevet deres egen døds annonce ved at lade Amato Ciciretti skifte til Parma på leje???
Daje!
Skrevet af La Mir!!
Svigermors drøm.
Daje!
Skrevet af Acheron 3
Så gik katteæderne fra Vicenza konkurs. Bittert efter 115 års historie.

Vicenza er efter Modena den anden klub på bare to måneder der er blevet nødt til at dreje nøglen om. Jeg læste i øvrigt forleden dag, at klubberne i Serie C, eller det der svarer til, siden 2011 sammenlagt er blevet fratrukket mere end 280 points af diverse årsager.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af El Rifle
Det er hovedrystende at et område der er så økonomisk stærk som Vicenza egnen, ikke har valgt at redde det lokale hold.
https://headbandsandheartbreak.files.wordpress.com/2011/04/philou.jpg?w=490
Skrevet af Acheron 3
Måske er hullet simpelthen for stort til at nogen vil smide penge i det, og det bedre kan betale sig at starte forfra i Serie D?
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af El Rifle
Det har du selvfølgelig ret i. Jeg snakker også udelukkende med følelser i denne sag, og har svært ved at forstå at det kunne gå så vidt for Lane.
https://headbandsandheartbreak.files.wordpress.com/2011/04/philou.jpg?w=490
annonce
0