Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af andib
Mit spanske hjælper mig meget i forhold til det italienske, men jeg kan på ingen måde tale det og ej heller forstå ret meget, hvis jeg ser et eller andet italiensk. Læse det er som sagt noget nemmere.

Jeg gad også godt lære sproget.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af ilpolpopogba
Jeg har desværre hverken fransk, latin eller spansk at læne mig op ad.
Desværre virker det ikke til at nogen af jer har nogle tips eller kender nogen gode lærere. Jeg håber der er nogen der byder ind :)
la vecchia signora
Skrevet af andib
Jeg kan huske at Magnifico lærte det på en meget effektiv måde, så det er nok ham, du skal vente på vil svare.
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Acheron 3
Det var vist en privatlærer, og fra dag ét udelukkende på italiensk.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Magnifico
Godt husket, Acheron.

1:1 med privatlærer i 4 lektioner om ugen i begyndelsen, derefter 2 lektioner ugentligt og udelukkende italiensk fra første lektion. Og jeg kunne kun få ord fra start. Det var fandme hårdt, tidskrævende og dyrt... men effektivt.

Hvor meget vil du ofre - i indsats, tid og penge - på at lære italiensk, ilpolpo?
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Interforlivet
@ilpolpo: Min mor har undervist i italiensk på gymnasiet i mange, mange år. Hun taler meget tæt på flydende italiensk (da vi også har en del italienske familiebekendtskaber) og går på pension til sommer. Så det kunne sagtens være hun kunne undervise dig hvis det er.

Hun bor på Frederiksberg, så det kræver selvfølgelig at du bor i nærheden af hovedstaden.
Skrevet af ilpolpopogba
Mag.:
Det lyder hårdt - og frustrerende i starten.
Jeg VILLE gerne ofre al tid og penge i verdenen, men virkeligheden er dog en anden :(.
Jeg har desværre ikke mere tid end 1-2 gange om ugen, måske et par timer pr gang. Kan du løfte sløret for hvilket prisniveau vi er på? Det må alt andet lige være en del dyrere med 1:1, men resultatet er nok også derefter. Så jeg er da klar til at smide nogle tusinde efter det. Men hvad lægger sådan noget på? 200-400 pr time?

Interforlivet: jeg bor 10 min fra Frederiksberg, så det ville ikke være et problem. Underviser hun private :)?
la vecchia signora
Skrevet af Interforlivet
@ilpolpopogba: Ja, det har hun i hvert fald gjort. Jeg kan lige prøve at spørge hende.

Det kunne være vi skulle gøre det til et tomandskursus så:)

Jeg har længe haft en plan om at få lært det sådan rigtigt (når nu man er så heldig at have en mor der rent faktisk både er god til at tale det og undervise i det). Jeg har bare ikke fået taget mig sammen.
Skrevet af Magnifico
Der er stor forskel på en privatlærer 1:1 og gruppekurser/aftenskoler. Du lærer klart mere, men det er også hårdt, da du er på hele tiden. Hvis du kan afsætte 2 dage a 2 lektioner pr. uge vil du relativt hurtigt komme godt i gang, især i starten. Jeg har lykkeligt fortrængt, hvad det samlet set kostede mig i sin tid, da starten ligger 15 år tilbage og løb over nogle år.

I4L´s forslag lyder som en rigtig god mulighed. Og det ville faktisk ikke være så tosset at være to. Dels fordeles omkostningen, og dels spredes opmærksomheden på to, så man også lige kan nå at tænke og samle sig undervejs. Når det er 1:1 og på italiensk hele tiden fra første lektion, er det vitterligt sindsygt hårdt for hjernen.

Bliver spændende at høre, hvad I finder ud af. Det kunne være, at I4L´s mor kunne få et godt pensionsliv med italiensklektioner for folk, der gerne vil lære sproget :-) Jeg får i hvert fald løbende forespørgsler, som jeg kunne sende hendes vej, hvis det var.

Fammi sapere.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af ilpolpopogba
Interforlivet: Det må du da gerne høre hende om. Så længe vi ikke skal diskutere fodbold så er det fint ;)

Mag: ja du har ret, jeg tror også “sparring” imellem to nybegyndere er smart, og så følges man ad, uden at have en italiensk lærer der kun har fokus på én. Dog tror jeg ikke omkostningerne deles, da jeg ikke forestiller mig at InterFL skal have kalvelæderet op, når nu det er hans mor :)

- ja se, der kommer jeg allerede til kort og må Google mig frem til hvad du skrev
la vecchia signora
Skrevet af Magnifico
Fammi sapere.
Normalt betyder det "Lad mig (det) vide". I denne sammenhæng specifikt "Hold mig underrettet".
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Har I problemer med at streame Verona-Atalanta på TV2 Play lige nu?

EDIT: Nå, blev løst lidt inde i kampen.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Interforlivet
@ilpolpopogba:
Det må du da gerne høre hende om. Så længe vi ikke skal diskutere fodbold så er det fint ;)
Hahaha. Good point. Om ikke andet kan vi aftale at vi gemmer fodbolddiskussionerne til vi har lært at udføre dem som "rigtige" italienere;)

Jeg spørger hende og vender tilbage.

@Mag: Det er noteret:)
Skrevet af Barbuti
Alt afhænger naturligvis også af hvor godt man vil være i stand til at tale det og i hvilket omfang man vil bruge det.

Jeg fik det italienske lidt foræret fordi jeg som teenager blev hevet med til Italien ifm. en udstationering over 2 år. Jeg gik i EU skole og blev undervist på engelsk, men alt andet foregik på italiensk. Tilbage i DK valgte jeg så rent faktisk at arbejde på at forbedre det og få det grammatiske helt på plads, for det lærer man aldrig i skolegården eller på gaden.
Jeg nåede at blive - efter danske forhold - ret skarp, og scorede et par 12 tallet undervejs i mit cand.ling.merc forløb, som i øvrigt forlænget er nedlagt.
På arbejdsmarkedet blev jeg så fra dag et eksponeret til det spanske, og har siden boet ialt 5 år i Mexico og Panama. Jeg betragter mig selv som flydende både mundtligt og skriftligt i italiensk og spansk, og kan føre både forhandlinger og diskutere komplekse juridiske problemstillinger på begge sprog.
Jeg går ikke ud fra at det er så ekstremt, du vil drive det :-)
Det sjove ved italienere er at de ELSKER når udlændige taler deres sprog, og især hvis de er gode til det. Forretningsmæssigt giver det respekt og skaber grobund for dybe personlige relationer, som er helt uundværlige i Italien. Sådan er det bare.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Magnifico
få det grammatiske helt på plads, for det lærer man aldrig i skolegården eller på gaden.
Vigtig pointe. Og den italienske grammatik er hård for en dansker.

Det gælder især verberne, da grundledet er indbygget i udsagnsledet, modsat på dansk hvor vi siger begge led eksplicit og verbet skifter derfor ikke iht grundledet. Ergo, er italiensk bøjning af et verbum seksfold forskelligt i de 6 personer. Samtidig kan verberne på italiensk optræde i flere tider end på dansk.

Summa-summarum... en masse grå hår. Men også forløsende, når man først har fået knækket koden.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af ilpolpopogba
InterFL:
Når vi kan “flydende” italiensk, er jeg med på at åbne Pandoras æske ;).


Barbuti:
Jeg vil drive det italienske så langt, at jeg kan snakke med den lokale slagter og restauratører vi benytter ved sommerhuset, samt at forstå og reagere på diverse bank- og el-regninger der løbende kommer. Jeg tvivler på jeg bliver skarp nok til at sætte alle kommaer og endelser rigtigt, og særligt ikke at kunne begå mig som advokat.

Men med tanke på at bosætte sig i Italien om 10-15 år, så er der alverden til forskel på at snakke engelsk og bare gebrokken italiensk - og så skal finpudsningerne nok komme når man er der dagligt.

Og man forstå jo godt de elsker når man prøver/anstrenger sig for at tilegne sig deres sprog. Ligesom da de syriske flygtninge blev interviewet her i landet og kunne godt dansk efter 2-3 uger. Det vandt de også mange hjerter på hos den almene dansker :).

Mag.: jeg bliver allerede træt :)


Man kunne måske starte her: https://sprogbasen.dk/italiano-lezione-1/
jeg tvivler dog på at man lærer særlig meget andet end ‘reglerne’ for det italienske sprog
la vecchia signora
Skrevet af Magnifico
Jeg vil ikke tage modet fra dig. På ingen måde. Det er blot for at understrege, at det er vigtigt at lære grammatikken ordentligt fra start. Det er sværere at lære senere. Men det vil en god lærer sørge for.

Mens du/I venter på Godot - i skikkelse af I4L´s kære mor - kan du da godt starte med lidt selvstudie. I så fald vil jeg anbefale dig at finde gode råd hos Acheron, som har tilegnet sig en vis portion italiensk på egen hånd.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af ilpolpopogba
Mag.: nej i know, men gradbøjninger, latinske betegnelser osv. jeg bliver træt. Og det gjorde jeg også, når man havde det i Dansk og Engelsk.
Jeg vil kigge på det og se om Acheron vil konkretisere hvor han har samlet sin viden :).

Og hvis vi så lige vender retur til fodbolden. Er der et menneske herinde, der kan forklare mig hvorfor keeperen ikke fik kort for at have bolden i hænderne udenfor feltet mod juve?
la vecchia signora
Skrevet af Magnifico
Der er næppe nogen, der nyder at terpe verber, bøjninger, regler osv. Røvsygt. Men i skolen skulle vi jo gøre det, vi var tvunget til det. I dette tilfælde er der en afgørende forskel. Du ønsker at lære italiensk - du skal ikke, er ikke tvunget - du vil selv og har et mål med det. Og lysten driver - som bekendt - værket. Så går det lettere.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af ilpolpopogba
Du har ret. Og netop på italiensk vil jeg gerne kende forskellene ift. fx i dansk og engelsk
la vecchia signora
annonce
0