Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Magnifico
Har været meget i Umbrien, mest før vi købte bolig i Toscana, men også lidt bagefter. Det er jo lillebror :-) Og også en del gange i Perugia. Byen ligger oppe på en top med en flot udsigt over dalen. Selve byen og dens bygninger er oldgamle, hvor der ikke er gjort så meget ud af udsmykningen, det er ret rustikt. Inderkernen er lukket for biler og skøn at slentre rundt i.

Resten af Umbrien er også skøn. En fantastisk natur. Trasimeno-søen har fine strande og muligheder for aktivitet og ture på vandet. Byer som Spoleto og Orvieto er bestemt et besøg værd. Desuden er der mange flotte bjergbyer, fx Montefalco og Spello.

Vinen er god - den røde Sagrantino især - mens køkkenet til tider kan være lidt monotomt, idet man ikke så ofte får kødretter i den lidt fattige region. Til gengæld får du (de dyre) trøfler på alt.

Turen gennem dalen Valdinera ("Den sorte dal") op i bjergene, som slutter ved Norcia, er som en episode i Ringenes Herre. Norcia har for øvrigt lagt navn til det italienske begreb Norceria (håndværksslagtere), da du her får nogle af Italiens bedste salamier og skinker. Benedikter-ordenen kommer herfra, mens Fransiskaner-ordenen kommer fra Assisi.

Umbrien er underkendt. Og derfor heller ikke overrendt. Men jeg kan varmt anbefale regionen.

Spørg gerne hvis du vil vide mere...
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
PS: Opdagede lige, at Ternana (fra Terni) såmænd også er rykket op i Serie B. Dermed to klubber fra Umbrien i serien. Terni er ellers ikke en specielt interessant by. Den blev sønderbombet under krigen, så (næsten) alt er forholdsvist nyt. Til gengæld lægger den for enden af Valdinera, som jeg beskrev i forrige indlæg, og der er gode shoppingmuligheder.

Klubben Ternana er kendt for sine meget venstreorienterede tilhængere, og er i Italien lidt en kultklub a la St. Pauli i Tyskland. Så rent fodboldmæssigt er den ikke helt uinteressant.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af TR1986
Interessant læsning, der giver mig større lyst til at rejse derned:-) Har du så også været inde at se calcio i Perugia? Deres stadion ser ud til at have set bedre dage.
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af TR1986
Og ja Ternanas oprykning er interessant på flere måder. Jeg vidste ikke at de er Italiens svar på St. Pauli. Hvis de fortsætter i samme spor som i denne sæson, så kan det endda være at de kan spille med om oprykning til Serie A. De har jo været helt suveræne i deres liga.
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af Magnifico
Du skal tage derned. Du vil ikke fortryde det. For øvrigt er der billigere end i Toscana. Flere og flere danskere køber bolig i Umbrien, især omkring Trasimeno, som er nabo til Perugia. Vi var også tæt på at købe dernede, så på en ruin i Valdinera, som skulle istandsættes. Men så dukkede muligheden i Toscana op. Og ja, så var løbet kørt. Toscana er jo Toscana.

Har endnu ikke set bold i Perugia. Mest fordi vi har været der i sommermånederne, senest faktisk i sommers. Men måske skulle jeg overveje en tur til en Serie B-kamp i næste sæson. Der er jo trods alt kun små 2 timers kørsel fra vores bolig nær Firenze.

Hvis du beslutter dig for et besøg, så skriv. Så kan du et par staldtips :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Jeg vidste ikke at de er Italiens svar på St. Pauli.
Alt er jo relativt. St. Pauli ligger i Hamburg og har 30.000 tilskuere til alle kampe, inkl mange fra udlandet. Det kan Ternana (og Terni) kke måle sig med, selvom stadion tager 22.000 tilskuere, men qva den politiske holdning blandt tilhængerne, som gerne råber op om alt muligt, har de lidt samme status i Italien. Forholdet mellem de to klubbers fans er også meget varmt. Og jeg kender flere St. Pauli-tilhængere, der har været dernede og hylder klubben.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Flying Dutchman
Perugia er en vidunderlig by - og jeg kan kun give Mag ret i alt han skriver om Umbria. Der er dejligt!
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af TR1986
Super cool, jeg vil helt sikkert skrive hvis jeg har yderligere spørgsmål. Jeg har været fire gange i Napoli og selvom jeg elsker byen, så kunne jeg også tænke mig at opleve andre steder i Italien. Gerne nogle lidt undervurderede, oversete steder. Der tænker jeg Perugia kunne være en af dem. Jeg har været i Rom flere gange og den gjorde også et stærkt indtryk på mig. Den er dog også ret dyr og meget turistet. Firenze i højsæsonen vel det samme, men jeg har den stadigvæk til gode. Jeg tænker på at flyve til Bologna og være der nogle dage og så rejse med tog til Firenze og Perugia. 3-4 dage i hver by, skulle gerne give et indtryk af byen.
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af TR1986
Flying Dutchman@

Lyder godt:-) Jeg kan huske at du også har anbefalet Sicilien og det vil jeg også gerne opleve på et tidspunkt. Puglia området ligeledes. Italien er i det hele taget en perlerække af oplevelser.
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af Magnifico
Jeg tænker på at flyve til Bologna og være der nogle dage og så rejse med tog til Firenze og Perugia. 3-4 dage i hver by, skulle gerne give et indtryk af byen.
Bologna er også fantastisk. Maden er helt utrolig. Er der meget tit, idet vi har under halvanden times kørsel dertil. Du skal også afsætte 3-4 dage dér. Firenze behøver vel ikke yderligere ord, det er en klassiker, men undgå de værste højsæsoner. Perugia er betydeligt mindre end de to andre byer, så 3-4 dage dér er alt rigeligt, med mindre du også tager på udflugt, feks. til nærliggende Trasimeno og Assisi.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Flying Dutchman@

Lyder godt:-) Jeg kan huske at du også har anbefalet Sicilien og det vil jeg også gerne opleve på et tidspunkt.
Sicilien... Fænomenal. Don´t get me started :-)

Puglia området ligeledes.
Dén region har jeg sjovt nok aldrig været i. Men overvejer faktisk snarlig tur. Så der hører jeg gerne om tips.

Italien er i det hele taget en perlerække af oplevelser.

Uendelig perlerække.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Flying Dutchman
Assisi er også helt vildt lækkert, ja - dog hurtigt overstået, da alt det spændende ligger temmelig centreret. Man skal dog ikke blive snydt for Basilica di Santa Maria degli Angeli, med dens Porziuncola.

@ TR

Sicilien kan ikke anbefales nok. ´Desværre´ har flere og flere fået øjnene op for det (mens direkte og billige flyveruter til Punta Raisi også gør det nemmere lige at komme derover), så det bliver løbende mere og mere turistet. Der er dog stadigvæk rigeligt med lommer hvor tiden - på godt og ondt - har stået stille i to-tre hundrede år.

Jeg har efterhånden været stort set over det hele i Italien, Sardegna og enkelte af de mindre øer fraregnet. Det bliver dog aldrig kedeligt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Magnifico
Har du været i Puglia, FD?
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af ilpolpopogba
Jeg tilslutter mig koret omkring Bologna. Fantastisk sted, og god mad. Har faktisk fået min bedste bøf nogensinde i Bologna og jeg spiser MEGET ude.
Jeg rejser mest i den nordlige del af Italien, specielt Ligurien (landets mindste region) hvor der ligger nogle fantastiske perler langs vandet. Genova vil jeg dog IKKE anbefale, fandt byen umådelig trist.
Er man i Ligurien og tæt på den franske grænse kan især Menton og Villefranche anbefales.

Sniger man sig ind i Toscana, er Lucca klart et besøg værd (dog med chance for at det er blevet lidt turistet, har ikke været der i 7-8 år)

Hvis jeg nu skal syd for Rom, hvad vil I så anbefale som bedste destination, gerne lidt under radaren og uturistet. Ja medmindre altså Napoli skulle være STEDET man tager hen, hvis man skal syd for Rom ?
la vecchia signora
Skrevet af Flying Dutchman
Har du været i Puglia, FD?

Jep. Sidste gang var for omkring ti år siden, ved Gallipoli (som også er en fed by), men har også lagt vej forbi Bari, Otranto og Manfredonia tidligere. Nationalparken omkring sidstnævnte er i øvrigt virkelig smuk - og har i øvrigt Europa´s ældste valfartssted dedikeret til ærkeenglen Michael. Puglia hænger historisk meget sammen med Sicilien, så det var næsten et must for mig af kigge langs.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Flying Dutchman
@ Ilpolpo

Jeg rejser mest i den nordlige del af Italien, specielt Ligurien (landets mindste region) hvor der ligger nogle fantastiske perler langs vandet. Genova vil jeg dog IKKE anbefale, fandt byen umådelig trist.

Både Molise og Valle d´Aosta (som er mig meget nær) er mindre end Liguria - bare fyi.

Ellers er jeg enig. Liguria er lækkert - den italienske riviera. De fleste kender Portofino, men hele Cinque Terre er fænomenal. Jeg har fået noget af det bedste fisk i mit liv der - og jeg er temmelig stor fan af netop fisk.

Hvis jeg nu skal syd for Rom, hvad vil I så anbefale som bedste destination, gerne lidt under radaren og uturistet.

Altså... Sicilien...

Men hvis det skal forblive på fastlandet, så området mellem hæl og tå (omkring Taranto). Øen Ischia er også lækker - men dyr. Salerno er flot og meget historisk (den gamle normanniske hovedstad), mens Melfi (også en gammel normannisk hovedstad) også gør det godt. Jeg har også haft et par gode uger på vristen (så at sige), hvor det måske ikke er flottest, men hvor alt hvad hedder turister mangler og man faktisk bare er lidt blandt lokalbefolkningen.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Slettet(501525220608)
Ilpolpo

Genova vil jeg dog IKKE anbefale, fandt byen umådelig trist.


Umådelig trist? Hvad gav dig det indtryk?
Skrevet af TR1986

Hvis jeg nu skal syd for Rom, hvad vil I så anbefale som bedste destination, gerne lidt under radaren og uturistet. Ja medmindre altså Napoli skulle være STEDET man tager hen, hvis man skal syd for Rom?


Det vil sikkert ikke komme som en overraskelse, men jeg vil helt sikert anbefale Napoli. En by der har nærmest alt hvad hjertet begærer. Hvis du er til kunst, er der et hav af interessante gallerier og museer. De har Europas ældste stadigvæk fungerende operahus i Teatro San Carlo. Der er så mange imponerende kirker at du næsten opgiver at holde styr på hvor mange og hvilke du har besøgt. Hvis du altså er til kirker:-)

Det er en meget hektisk by som du lige skal vænne dig til. Selv ikke Rom er så hektisk som Napoli, når man ser på hvordan de kører. Deres exentriske væsener i gadebilledet, er også en del af charmen. Vasketøjet der hænger på snore oppe ved altanerne og drenge der spiller fodbold på gaden der drømmer om at blive den næste Maradona, imens faderen nyder et glas limoncello og en cigaret. Det er en meget levende by med rigtig mange historiske gader og kvarterer. Kulinarisk er Napoli også på et højt niveau. Jeg kan også anbefale at tage på en tur til en af de tre øer tæt på Napoli. Ischia, Capri eller Procida. Og så kan jeg anbefale at tage til Caserta Slottet. Italiens svar på Versailles Slottet. Det tager 35 minutter med tog til Caserta.
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af ilpolpopogba
FD:
My mistake. Hmm, har været overbevist om Ligurien er den mindst region i årevis. Engang imellem er det godt lige at få gået sine “indgroede” påstande sat på prøve.

Tænker mest fastlandet. Jeg har Sicilien på min bucket list, men vil gerne have oplevet syditalien og ikke deres sydlige ø ;). Jeg må ind og Google de foreslåede sted med et godt glas, så jeg kan blive klogere på næste Italien eventyr :)


Varulv: jeg oplevede ikke den charme, jeg ellers oplever i Italien. MEN jeg var der dog også kun 1 dag, så det er måske ikke helt retvisende, men jeg står tilbage med en følelse af, at det er den kedeligste Italienske by jeg har været i. Måske gik vi de forkerte steder. Var nede omkring havnen, så bank/finansområdet (begge meget trist) og så kom vi til et stort torv og hoved shoppinggaden og dér var Genova mere spændende, hyggeligt og italiensk igen.
Men første del af dagen i den kedelige del af byen satte sit aftryk. - dertil læste jeg også at specielt havnen skal man ikke gå ned til efter aftenens frembrud som turist - kan jeg dog ikke bekræfte
la vecchia signora
Skrevet af ilpolpopogba
TR: noteret :) Napoli har jeg også tænkt på, fordi det jo er syditaliens hovedstad og skulle, netop, være så anderledes. Og dog stadig med lighedstegn. Vasketøj på altanerne fx.

Jeg er ikke særlig kunstinteresseret men lyder til at danne gode rammer, og hvis Napoli er STEDET i syditalien (samt nogle endags tur ud af byen) så er det måske der man skal starte i det syditalienske.

Jeg kan ihvertfald tilslutter mig limoncello og cigaretter!
la vecchia signora
annonce
0