Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Interforlivet
@Bolt: Hvorfor? Fordi jeg bliver irriteret og sur over at Fox lader mit indlæg hvori jeg udtrykker min subjektive holdning til Inters chancer for at vinde Scudettoen til indikativ for stemningen blandt Inter-fans? Og fordi han så samtidig refererer til en stemning blandt Inters fans som for det første aldrig rigtig har eksisteret (Inter-fans har sjovt nok forskellige holdninger til post-Conte og post-Lukaku-tiden) og som jeg for det andet aldrig har repræsenteret?
Skrevet af Caroe
Måske fordi du bl.a. skriver "Jeg tror de fleste herinde efterhånden er med på at du ikke er den skarpeste kniv i skuffen". Det er sgu da ikke særligt god debattone.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af Bolt
Præcis Caroe. Er med på Fox´ indlæg går dig på, men det er lidt af en overreaktion, at svine ham til på den måde. Deraf min kommentar.
Skrevet af OC
Tak til Bolt, en person der klart kender til de interne dynamikker der nu må foregå blandt folk der frekventerer de forskellige Serie A-relaterede tråde, og tak til Fox, en person der som sent for få uge siden fremprovokerede min tilstedeværelse i Milan tråden, for derefter at brokke sig over at den diskussion han igangsatte var kedelig. Apropos trolde.

Det centrale spørgsmål står jo stadig ubesvaret tilbage; formår du, Fox, at differentierer mellem forskellige Interfans’ holdninger?
Det virker ikke sådan.
La prende Vecino.
Skrevet af Interforlivet
@Bolt: Som OC påpeger er der noget kontekst du slet ikke fanger her. Udover at Fox "opfinder" en stemning for så at bruge den til at stikke lidt til Inter-segmentet på bold.dk (hvilket er og bliver fordummende for en debat), så udviser han også en manglende selvindsigt der sjældent er set lige.

Hele foråret havde Fox travlt med at proklamere både her og i Milan-tråden at Milans chancer for top 4 var døde. Punktum. Slut. Nu stod den på EL og salg af profiler. Og der var vel at mærke mens de lå i top 4 - en top 4 de som bekendt også endte i. Fox blev/var med andre ord helt til grin hvilket flere af hans medfans da også påpegede.

Nu har han så i denne sæson af flere omgange (!?) været efter både Juventus-fans og Inter-fans for at komme med forudsigelser angående sæsonen - endda som sagt på et opfundet grundlag.

Så bliver det fandeme ikke dummere.
Skrevet af Interforlivet
@Caroe: Jeg er selvfølgelig helt med på at den er på (og for nogen også over) grænsen, men jeg mener den er på sin plads konteksten taget i betragtning.

Udviste Fox bare en lille smule selvindsigt eller pli, skrev jeg det jo ikke. Men det gør han ikke. Han skriver noget han hiver ud af røven, og når det så bliver påpeget, så forholder han sig slet ikke til det.
Skrevet af Old Bull Lee
Jeg er vildt glad for at vi har fået vores helt egen Emma Gad her på bold.calcio
"Old Lull Bee"
Skrevet af Interforlivet
@Old Bull Lee: Det er altså virkelig sjovt skrevet og godt fundet på.

Der er lidt Daniel Maldini over det talent du udviser - altså bare inden for komik forstås.
Skrevet af Old Bull Lee
@I4L

Tak skal du have! Hellere forsøge at være sjov end småperfid.

"Old Lull Bee"
Skrevet af Interforlivet
@Old Bull Lee: Haha. Det er jo lige før du topper Fox i manglende selvindsigt med det udsagn. Holy smokes.
Skrevet af Fox@Mulder
@I4L

Du har SÅ travlt med at snakke om manglende selvindsigt, men udviser ingen selv. Eneste du bidrager med til forumet er negativitet og personlige tilsvininger.

Har stødt på mange af din type gennem livet og det nytter intet at forsøge at indgå i en fornuftig dialog - det bedste er bare at helt at ignorere dine indlæg.

God fornøjelse med tilsvininger og andre perfide indlæg.
Rossonere siden 1988. Forza Milan per sempre!
Skrevet af Rossoneri
Personen der kom med racistiske kommentarer under Juventus - Milan er, efter sigende, blevet identificeret.

Der skulle være tale om en mand fra Genova, og sagen er nu overgivet til politiet.

Først og fremmest respekt til Juventus (so far) for at tage det seriøst og identificere manden.
Jeg håber naturligvis også det betyder, at manden aldrig må vise sig på stadion igen. Reelt mener jeg der burde være et nationalt register der forhindrede ham i, nogensinde at komme på et fodboldstadion igen.

Når det er sagt, er jeg ret delt i spørgsmålet om straf til klubberne.

På den ene side ser jeg naturligvis gerne, at der der bliver slået hårdt ned på den slags.
Og ved at straffe klubberne, kan der orså argumenteres for, at det giver et incitament til at udelukke den slags elementer - både fra klubben og fra de andre fans.

Som i tilfældet med "fodboldtossen", vil klubberne givetvis også gå efter de(n) enkelte, for at stille dem til ansvar for det tab de har lidt (via bøder).

Man kunne håbe, at den slags kunne virke præventivt.

Omvendt synes jeg virkelig også der er mange faldgruber.

Hvad i det nylige eksempel, hvor Lazio-tilhængere kom med racistiske tilråb mod flere Milan-spillere på San Siro?
Kan man virkelig straffe Lazio for den slags?

Eller omvendt, hvis man som hjemmehold er ansvarlig for egne fans - skal man så også være ansvarlig for alle fans man har lukket ind på stadion?

Og kunne man ligefrem forestille sig rivaliserende fans der ville "sabotere" modstanderne og påføre dem økonomiske tab.

Som sagt mener jeg man, til at starte med, bør udelukke disse "fans" på livstid fra alle stadions.
Men skal der gøre mere?
Skrevet af Janus
bold.calcio er for alle med interesse for italiensk fodbold. Vi har sympati og følelser for forskellige hold og sådan skal det også være.

Der skal være plads til uenigheder og diskutioner i et debatforum men helst uden at nogle føler sig personlig ramt eller såret.

Med vores passion for emnet kommer vi nemt op og køre og føler vi ved alting bedre end andre. Denne tråd har længe haft en god tone på tværs af klubsympatier. For at bevare dette bør vi lige at tælle til 10 og trække vejret inden der skrives indlæg i ophidset tilstand.
Skrevet af Janus
Hvad i det nylige eksempel, hvor Lazio-tilhængere kom med racistiske tilråb mod flere Milan-spillere på San Siro?
Kan man virkelig straffe Lazio for den slags?


Ja, og det bør man også. Problemet har eksisteret i årevis og det er fuldstændig uacceptabelt at det stadig finder sted. At nogle få tilskuere stadig opfører sig på denne måde bør få langt hårdere konsekvenser end tilfældet er. Hvis f.eks Lazio vil have tilskuere med til udekampe er det deres ansvar at de opfører sig civiliseret. Ellers må der lukkes for muligheden indtil klubben kan garantere at det ikke gentager sig.

I dag betales der bare en bøde eller der spilles en kamp uden tilskuere og så er sagen glemt indtil næste episode hvorefter det hele gentages.
Skrevet af Martinovic
Ja, sådan har det været i årevis, og det har det sandsynligvis været, fordi der ikke er nogen konsekvenser, som kan mærkes. Det skal straffes hårdere, før det får en effekt.

Mojn do!
Skrevet af Rossoneri
@janus
Problemet har eksisteret i årevis og det er fuldstændig uacceptabelt at det stadig finder sted.

Jeg tror sådan set alle (forhåbentlig) er enige om, at det er uacceptabelt.

Og Lazios fans har jo også et "specielt" ry i den sammenhæng.

Hvis f.eks Lazio vil have tilskuere med til udekampe er det deres ansvar at de opfører sig civiliseret.

Men det er vel ikke Lazio der "inviterer" alle udefans (?)
Fx kunne du jo bare tage til San Siro, iføre dig en Lazio-trøje og komme med racistiske tilråb.
Hvordan skal Lazio (eller hvilken somhelst klub) kontrollere det?

Det er klart, at der må være en forventning om, at de fans der køber billetter til udekampe gennem klubberne bliver screenet - fx via et nationalt register.

Men der er godt nok også mange scenarier, hvor det er ude af klubbernes hænder.

Og så er spørgsmålet jo også hvordan det hænger sammen rent juridisk. Kan man overhovedet straffe klubberne, for noget de ingen (direkte) indflydelse har på?

Forstå mig ret - jeg ønsker det selvsagt udryddet. Jeg bilder mig dog ikke ind, at man kan udryde ekstreme holdninger via lovgivning.

SÅ for mig handler det primært om to ting; hvordan holder man det bedst ude af stadions og hvilken straf er fair ift klubberne?
Skrevet af Rossoneri
Det skal straffes hårdere, før det får en effekt.

Altså, en hjemmekamp uden tilskuere, fjerner jo over 5% af klubbens kampindtægter (gennemsnitligt).
Jeg synes faktisk det er en ret markant straf og jeg tvivler på, at nogen klubber anser det som et "rap over nallerne".
Skrevet af Janus
@rossoneri

Og Lazios fans har jo også et "specielt" ry i den sammenhæng.


Ja, og det skyldes ikke at Roma fans tager på stadion iført en Lazio trøje for at skade klubben.

Jeg har selv været på Olimpico flere gange og har oplevet racistiske tilråb. De kommer fra en lille kerne af fans udenfor pædagogisk rækkevidde. Jeg forventer ikke at flertallet af ´normale´ fans skal stille sig imellem og få det standset.
Men med kontrollører, politi og videoovervågning kan det ikke være noget problem at få dem identificeret og nægte dem adgang fremover.
Skrevet af Rossoneri
@janus
Jeg er sådan set ikke uenig, men synes vi hurtigt kommer til at snakke Lazio her.
Jeg deler selvfølgelig holdningen til, at man i Lazio ikke har gjort nok for at få gjort op med problemet.

Men altså, i tilfældet Juventus - Milan, er der jo ikke tale om en vanlig gruppe lokale fans. Her er tale om en enkelt person der er rejst til fra Genova.

Og derudover, så handler mit indlæg ikke om hvordan man kommer racisme til livs. Det tror jeg ingenlunde fodboldklubberne kan klare.

Det handler snarere om hvad der er ret og rimeligt, at stille klubberne til ansvar for.

Og derefter, hvad man kan gøre for at holde det ude af stadions.
Skrevet af Interforlivet
@Janus: Du har selvfølgelig ret. Jeg beklager.
annonce
0