Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Stankovic
Du har en god pointe mht. at være vant til presset i en klub som Flamengo. Men jeg vil stadig favorisere det at man har erfaring fra et midterhold eller bundhold i samme italienske liga som værende mere givende, da forskellen på brasiliansk og italiensk fodbold har vist sig at være ganske stor i en del eksempler.
Skrevet af Stankovic
Det at man har præsteret godt for et mindre italiensk hold må alt andet lige bringe noget selvtillid ind i den enkelte. Modsat er der ikke meget selvtillid i at hente som en ung spiller, hvis denne kastes for løverne i en storklub som har skuffet i en del sæsoner. Den kritiske og desværre til tider useriøse kritik må, vil jeg mene, have en negativ indflydelse for udviklingen.
Skrevet af Stankovic
Plus en storklub som skifter træner næsten hver sæson, hvor der ikke er meget rød tråd i spilkonceptet. Man så selv hvordan Kovacic måtte omvende sig en del gange grundet dette, hvor spørgsmålet er om hans udvikling havde været bedre under mere stabile forhold.
Skrevet af Rossoneri
Der er naturligvis flere aspekter at tage stilling til.

Men, rigtigt mange (navnlig unge) spillere, taler ofte om det "kulturchok" der opleves når man kommer til en klub hvor forventningerne er store. Og ikke mindst at det kræver tilvænning til det pres. Det siger sig selv at det pres er noget mindre, når holdet præsterer.

At der kan være noget tilvænning fra én liga til en anden, er en anden snak. Men jeg er naturligvis ganske enig.
Skrevet af Acheron 3
Det er sikkert bare rygter, men efter sigende har Giampaolo kun én mulighed for at beholde sit job (indtil videre), og det er at vinde næste lørdags kamp mod Genoa. Ellers tager Shevchenko over. Men, Genoa-træner Andreazzoli har fået forelagt samme ultimatum, så der kommer pres på i kampen på Luigi Ferraris. Det bliver alt andet end kedeligt.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Lentini d.2.
Nja, de der artikler generer mig altid lidt. Fordi vil man true træneren til sejr ? Det virker som mærkværdig retorik imo. Nuvel, Preziosi er en af bødlerne.. Han har altid været lidt af en loose canon.

Andreazzoli i problemer synes jeg ikke er overraskende, fordi han har aldrig formået at stykke en ordentlig defensiv sammen i de klubber han har været i.

Milan er jo en hel case for sig selv:

The thing that annoyed me was the team looked like it turned up to San Siro without ever having a training session together. You can lose, but not like that.


Giampaolos ord. Meget svært at være uenig.
Skrevet af Stankovic
Ellers tager Shevchenko over.


Hvem mon det næste 00´er Milan koryfæ bliver på trænerposten efter Shevchenko.

Nu har man jo forsøgt sig med Seedorf, Inzaghi, Brocchi og Gattuso.

Nesta, Oddo eller Ambrosini? Sågar Jon Dahl må vel være i spil.

;)

Nej, nu skal jeg være pæne ved jer. Jeg håber at Giampaolo får mere tid hos jer da jeg synes godt om ham som træner.
Skrevet af Lentini d.2.
Bålet med brændte koryfæer er nok ved at brænde ud efter Rino kom klubben i forkøbet. Så nu ledes der efter nyt brænde, måske i Ukraine.

Spøg til side så er det TMW der kører den historie.. Så den kan smides i skraldespanden.
Skrevet af Lentini d.2.
Ikke fan af Cornelius, men det der er dejlig konsekvent hugget i mål.
Skrevet af Martinovic
Altid fedt med dansk succes. Ikke så mange chancer han har fået, men glædeligt han får scoret.
Mojn do!
Skrevet af Slettet(442020220602)
Herligt at Corner fik scoret en kasse.
SAaB Korabi Peshkopi Churchill Brothers AaB U. Sucre
Skrevet af Flying Dutchman
Hold kæft, jeg håber Parma snupper den. Jeg er simpelthen så træt af at se Nkoulou, Rincon og især Quasimodo rulle rundt ved de mindste berøringer. Jeg er simpelthen så træt af at se Baselli, Izzo, Quasimodo og Rincon fise hen til dommer ved hver evig eneste frispark.

Ugh.

EDIT: Lækkert!
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Duck
@Lentini

Sad lige og gik lønningerne igennem i klubberne, fra Gazzetta dello Sports årlige rapport.

Det er ret vildt at Cristiano Ronaldos bruttoløn(ca. 54mio€) i Juventus svarer til knap 60% af hvad Inter bruger på det GDS oplister til være førsteholdet hos Inter.

Med en firkantet præmis om GDS’ oplistning vedrører førsteholdet i de respektive klubber og at lønninger er lig med kvalitet, skulle Juventus’ førsteudfordrer så være…. Roma!

Hvad jeg lige kan regne mig frem til (med de nye skatteregler in mente med tilbagevirkende kraft) så havner Roma på omtrent 104mio€, mens Inter fx rammer ca. 94mio€. Derefter kommer Milan med ca. 92mio€ og Napoli med ca. 85mio€.


Caroe forsøgte, men du reagerede ikke, så nu prøver jeg også lige: hvad er det for nogle tal? Hvad er der anderledes ved "dine" tal i forhold til de tal, som GDS allerede har offentliggjort?
Skrevet af Lentini d.2.
@ Duck

Jeg spottede ganske enkelt ikke hverken Caroe, Interforlivet eller Magnificos indlæg. Det syntes at forsvinde i tågen af Milan-Inter marathondiskussionen der foregik over flere dage.

Der er ikke noget anderledes ved mine tal ift GDS, andet end at jeg har omregnet dem til bruttolønninger. Det gør jeg fordi med de nye skatteregler der sættes i kraft pr. 1. januar 2020 med tilbagevirkende kraft til denne sommer, er det ret væsentligt imo at lave den kalkulation.

Fx får Diego Godin og Alexis Sanchez en højere nettoløn(5mio€) end Stefan de Vrij(3,8m€). Ret markant højere nettoløn imø, hvorfor man skulle tro at de løber rundt på dyrere kontrakter end Stefan de Vrij. Men det er faktisk omvendt, fordi de Vrij ikke er begunstiget af den nye skatteregel der træder i kraft d.1.januar 2020. Derfor er Stefan de Vrijs kontrakt(6,65mio€) dyrere for Inter som klub end hhv. Godin og Alexis(6,35m€).

Det førstehold jeg skriver om i mit indledende indlæg, er det hold som er listet op på den webside jeg har linket til. Du kan også kalde det for førsteholdstrup om du vil.

Her direkte link til Romas hold: https://sport.virgilio.it/roma-tutti-gli-ingaggi-solo-dzeko-batte-pastore-606660

Den firkantede præmis jeg opstiller er at dette faktisk er Romas 27mands store trup. Det aner jeg ikke, fordi jeg ser ikke Roma TV fra Trigoria. Men det er ikke det præmissen tager udgangspunkt i heller – deraf kaldet for firkantet fordi jeg ikke ved om det er de korrekte omstændigheder.

Og med det udgangspunkt bruger Roma 10mio€ mere end Inter på deres førsteholdstrup, dog også med 2 spillere flere, men deraf har jeg omregnet det til gennemsnittet og heri ligger Roma stadigvæk højere end Inter.

Derudover synes jeg dit spørgsmål omkring GDS’ tal er relevante, fordi jeg ved ikke hvad det fulde beløb de skriver, rent faktisk dækker over. Det kan være den sportslige stab er medregnet, hvor Conte river en ret stor løn sammenlignet med fx Paulo Fonseca, udlejede spillere, ungdomskontrakter etc. – pointen er at jeg ikke ved det.

Jeg fandt bare Roma-delen interessant, fordi det var ikke just det jeg havde forventet mig, da jeg gik det igennem.

Edit: Dette må også regnes for svar til Caroe.
Skrevet af Duck
Tak for dit som altid meget uddybende svar. Jeg tror, jeg er med nu.

Ifølge dine udregninger bruger Roma altså mere på mindre i forhold til Inter. Det er jo ikke just noget nyt;)

Roma har større lønomkostninger (brutto) til deres spillertrup, end Inter har til deres, men udbetaler i sidste ende samlet set færre penge (netto) til deres spillere.

Bl.a. Contes abnorme løn er dog med til at hive Inters samlede lønomkostninger forbi Romas, men der er vi tilbage ved spørgsmålet om, hvad der egentlig er medregnet i GDS´s tal, som du også er inde på.

Det er ret interessant egentlig.

I øvrigt er listen med de 27 spillere ganske korrekt: Petrachi kunne ikke finde aftagere til Santon og Pastore, og udlejning af Antonucci nåede ikke at komme i stand inden vinduet lukkede, så alle tre er med som blinde passagerer i år (ok, Antonucci er der stadig visse forhåbninger til), mens Riccardi spiller Primavera-bold.
Skrevet af Lentini d.2.
Så lidt, Duck.

Jeg undrer mig egentlig bare over Roma, fordi de har øget deres lønomkostninger fra det hold de lukkede mercatoen august 18’ med, for ca. 17-18mio€. En stigning på omtrent 18%. Videre har man øget den samlede lønudgift med 23mio€, og jeg kan ikke rigtig få den stigning i udgifter til at harmonere med at man ikke har CL-indtægter at køre på denne sæson.

Det er den del jeg finder interessant i et Roma-perspektiv, fordi de endnu ikke er ude af FFP-reglementet. Modsat kan jeg ikke rigtig finde nogen rygter om væsentlig stigning i de kommercielle indtægter. Så jeg sidder lidt blindsided på Roma delen. Jeg kan ikke få det til at give mening.
Skrevet af Duck
Jamen, det bliver et blodbad i Rom til sommer, det er sådan lidt en offentlig hemmelighed, eller i hvert fald noget de fleste Roma-fans helst undlader at snakke om, for det er så trist en tanke. Vi spiller meget højt spil for tiden.

Godt nok har man lige offentliggjort regnskab, selvfølgelig med endnu et underskud som resultat, men også med rekordstor omsætning. Men næste sommer skal der igen sælges ud af truppen for at lukke huller i regnskaberne, som det jo i øvrigt har været strategien i årevis nu. Det er bare ikke bæredygtigt, eller jo måske, men så skal man være bedre til det end Roma.

Skrevet af Magnifico
Opgørelsen fra GdS er en gang sjusket journalistik. Efterhånden symptomatisk for sportsjournalistik.

Hvis man tager totalopgørelsen for klubberne, stemmer de på ingen måde overens med de individuelle lønninger.

Grunden hertil er, at førstnævnte er bruttolønninger, mens sidstnævnte er nettolønningerne.

GdS har her i dovenskab blot fordoblet nettolønningerne for at få truppens totalløn i bruttotal frem. Sådan forholder virkeligheden sig dog ikke.

Hvis man skal finde bruttolønnen ud fra en nettoløn skal der ganges med 1,75 - og ikke 2. Og hvis man skal finde bruttoløn for en spiller under den nye "forskerløn", skal der kun ganges med 1,27.

GdS har ikke gjort sig ulejlighed med at tage højde for, hvilke spillere der er under "forskerløn" og hvilke, der ikke er det.

Følgende artikel beskæftiger sig med problematikken og redegør for tingenes reelle tilstand:

https://www.ultimouomo.com/monte-ingaggi-serie-a-2019-20-guida/

Artiklen beskriver bl.a. også at der kan være stor forskel på offentlige artikler om lønninger og de reelle tal, som de fremgår af årsregnskabet. I sidstnævnte er der fx også inkluderet trænere, teknisk personale, bonusordninger og lignende.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Lentini d.2.
@ Duck

Det giver mening. Jeg havde bare forventet at man gjorde det denne sommer, fordi problematikken med CL er nu - det kunne tyde på at man satser meget på en returnering til CL allerede til sommer. Hvis ikke, kan det godt blive smågrimt.
Skrevet af Lentini d.2.
@Lentini: Spændende læsning! Ja, Roma ligner umiddelbart et eksempel på dårlig administrering af midler. Samtidig må man nok engang konstatere at Napoli formår at få rigtig meget ud af deres.

Ellers kunne man også pege på Milan og sætte dem lidt i samme kategori som Roma. Men man skal så selvfølgelig huske på at både Milan og Roma er i en form for genopbygningsperiode. Så øjebliksbilledet fortæller ikke hele historien.

Og ja, Marotta har indtil videre gjort det fremragende i Inter. Det er imponerende hvad han (og Ausilio) har formået at bygge op inden for de rammer på forholdsvis kort tid.


@ Interforlivet.

Hvad angår Napoli, så ja, så fortjener de ros ift. kvaliteten af spillere kontra deres lønninger. ADL holder en forholdsvis stram styring med midlerne. Men jeg tillader mig stadigvæk at pege lidt fingre, fordi jeg synes ikke Giuntoli har afleveret et mandskab med dobbeltdækning til Ancelotti, som han burde have når Napoli har ambitioner i tre turneringer. Hvem skal fx erstatte Allan i tilfælde af skader eller træthed ? Det kan være en dyr sparsommelighed i min verden. Nuvel, jeg har dem ikke som realistiske Scudetto-udfordrer fordi Carlo bare er meget bedre i Cup-kampe end han er en dieselmotor med højt stabilt niveau over en hel sæson, men det er en hel anden snak.

Hvis jeg skal tage Roma og Milan i forsvar, så er de i en omstillingsperiode, hvor både den øverste ansvarlige for det sportslige setup samt træner er blevet udskiftet. Det pinagtige i den del for Milan, er at det nu er 3. gang på 3 år de laver en sådan recharge. Det er en smule som en hakket grammofonplade, og pt. er den nye træner så under voldsomt pres, hvorfor det ikke er usandsynligt at de igen skal ud i en korrektion på trænerposten.

Som i mit indlæg til @Duck så kløer jeg mig lidt i håret over Roma, fordi deres situation in mente forstår jeg ikke en stigning i personaleudgifter på knap 25% når man ikke har CL indtægter at trække på. De skal vel næsten vinde EL for at få det regnskab til at gå op.

For Milan lider de stadigvæk under den spending spree, som Fassone & Mirabelli kastede klubben ud i. Og som er hele grundlaget for slagsmålene med CFCB og hele den parade af FFP-møder, som Gazidis har brugt ualmindelig meget tid på. Modsat Roma har Maldini & Co. faktisk udvist en form for mådehold, fordi drager du sammenligningsgrundlag med truppen 18’ efter august mercatoen er lukket, har Milan barberet 25% væk af de lønomkostninger og reduceret de samlede personaleomkostninger med 18%, Det er et logisk træk med FFP in mente, modsat casen Roma som jeg har redegjort for i andre tidligere indlæg.
annonce
0