Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Gustenv@rius
Af ren nysgerrighed, hvad er det ved VAR der ikke fungerer efter hensigten?
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Flying Dutchman
Hvad er kilden på den statistik?

Ser du, ifølge Transfermarkt har Milan fået 108 straffespark i Serie A, fra og med 07/08 - hvilket henleder mig til at tro, den "statistik" der bliver anført, ikke er korrekt.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af ilpolpopogba
FD: Kan lige finde ham er lagde det op, når jeg er hjemme igen.

For mig ser det ikke helt forkert ud. Ser du, du skriver 108 straffe fra 07/08 og det andet siger 115 straffe fra 06/07. Altså et år før, dvs 7 straffe i den sæson.
Lyder det fuldstændig urealistisk i din bog?

Edit: der BLEV givet 7 straffe til Milan i 06/07 sæsonen, så det stemmer jo helt overens med de tal du fremfører

https://www.transfermarkt.com/serie-a/topErhalteneElfmeter/wettbewerb/IT1/plus/?saison_id=2006

Den anførte “statistisk” er nok ikke så ukorrekt som du forsøger at gøre den til
la vecchia signora
Skrevet af Interforlivet
@Pinturicchio:
Med "klar kontakt" taler jeg jo ikke om hårdheden, men om tydeligheden, og om der er kontakt eller ej. Og det mener jeg, at der er. Jeg kunne også have skrevet "jeg mener klart, der er kontakt".
Arh på den led. Så lad os være enige om at være uenige her også. Vi kommer vist ikke videre.

I den her situation, og med måden Sanabria sætter foden ind foran og blokerer Ronaldos løb, så mener jeg, at der er tale om et benspænd.
Hvis du ser situationen igen, så bid mærke i hvor sent, at Sanabria sætter "tacklingen" ind. På det tidspunkt han forsøger sin tackling, er bolden allerede et stykke væk, og det er simpelthen horribelt forsvarsspil.
Og for mig at se når han at trække sit ben til sig inden det rammer Ronaldo. Ronaldo derimod lader sig falde teatralsk allerede da han ser Sanabria foretage bevægelsen. Det er i hvert fald sådan jeg ser det.

Her må vi så bare blive enige om at være uenige.
Jæb.

Reaktionen er i hvert fald påfaldende, hvis vi kigger på, hvordan de italienske spillere generelt opfører sig, når de føler sig bortdømt. Medmindre han simpelthen er gået i chok over dommerens kendelse, så er denne reaktion altså meget afdæmpet og kunne tale for, at han godt ved, han gjorde noget forkert. Især med kampens stilling og tidspunktet for den givne situation taget i betragtning.
Når det er sagt, så kan og skal det naturligvis ikke bruges som bevis for noget som helst. Det kan dog give en indikation.
Det er jeg enig i.

Det har vel kun relevans, hvis det er mig, som er kommet med de beskyldninger? Fans af den samme klub har heldigvis ikke altid samme holdninger, og det bliver hurtigt meget svært at diskutere noget, hvis man skal stå til ansvar for hvad andre end en selv skriver.
Det synes jeg nu ikke. Hvis selv engelske og franske medier kører historier med Ronaldos (for nu at citere) "skamfulde" opførsel på banen, så er det da i dén grad også en indikation af at det i hvert fald for rigtig mange mennesker lignede et dive. Under disse artikler er der i øvrigt rigeligt med kommentarer fra diverse fodboldfans - og også her er den generelle holdning at Ronaldo diver.

Nu har jeg kun læst på bold og et par enkelte italienske sider, så jeg kan sagtens tage fejl, men jeg har svært ved at forestille mig, at lang størstedelen af verdens fodboldfans har en holdning til den her sag. Altså at det skulle være noget, man diskuterer særlig meget rundt omkring. Det er ikke noget, jeg har undersøgt, så kan selvfølgelig tage fejl.
Jeg har både set engelske og franske medier køre historien. Så ja, den er altså meget mere udbredt end blot på bold.dks forum.

Den overbevisning er du naturligvis i din gode ret til at have. Jeg vil da også gerne give dig ret i, at Juventus af og til får nogle kendelser med sig, hvor man i den grad kan stille spørgsmålstegn ved dommerens beslutning.
Jeg ser det bare ikke som en isoleret ting, der kun sker for Juventus, men også for Inter, Lazio, Milan, Napoli, Roma eller hvem der nu end tophold i en given periode. Ligesom det også i høj grad sker for Barcelona og Real Madrid i Spanien, Bayern München i Tyskland osv. Holdene får selvsagt ikke præcis den samme hjælp, men jeg ser bare ikke forskellen som værende så stor, som det virker til mange andre fans ser det.
Jeg kan i hvert on the top of my head huske fra nyere tiders Derby d´Italia:
1) Asamoah der scorer i Torino mod Inter fra en tydelig (ca. 1 meter) offsideposition
2) Pjanic der undgår et gult kort efter at have plantet en form for flyvespark i brystet på en Inter-spiller (var det Rafinha?) endda i en kamp hvor Vecino allerede havde fået et tvivlsomt direkte rødt

Samtidig (og ret mig endelig hvis jeg tager fejl) kan jeg ikke huske én eneste tvivlsom kendelse der er gået Inters vej i de samme kampe.

Ud over det kan jeg heller huske episoder á la D´Ambro i Firenze der får dømt et straffespark imod sig i 7 minutters overtid på trods af at han tydeligvis rammer bolden med brystet der er gået imod Juventus i Serie A (og igen, ret mig endelig hvis jeg tager fejl).

Jeg kan så som Juventus-fan godt undre mig over, at der ikke et eller andet sted i verden sidder nogle kompetente mennesker, der sætter sig for at undersøge det påståede fænomen og bakke det op med noget statistik. Det burde da ikke være en umulig opgave, hvis det er så tydeligt for alle og enhver.
Det er en god pointe. Og det taler selvfølgelig din sag.

En hurtig google-søgning på emnet førte mig ind på denne side, som er noget af den eneste statistik, jeg har set, der handler om for- og imod-kendelser: https://www.sportface.it/calcio/serie-a/serie-a-rigori-favore-contro-ecco-classifica-aggiornata/97239

Det er dog kun straffespark, hvorfor den ikke viser et fyldestgørende billede.
Jeg har i øvrigt heller ikke sat mig ind i, om det er en pålidelig kilde og pålidelige data, og hvordan man har klassificeret noget som en for-kendelse og en imod-kendelse.
Siden giver dog en idé om, at der er nogle der forsøger at grave lidt i tvivlsomme Serie A-kendelser, så på et eller andet tidspunkt får vi måske et svar vi kan bruge til noget, og som ikke bare bunder i vores subjektive holdninger som fans af de forskellige klubber.
Som vi kan se på den anden statistisk der er hevet frem, så er der vist ikke rigtig nogen statistik der er 100% til at stole på.

Jeg synes jeg kan huske en statistik for nogle år tilbage der viste at Inter nærmest aldrig fik tilkendt straffespark. Men det siger selvfølgelig kun at Inter evt. blev forfordelt og ikke at Juventus blev tilgodeset.

Og i disse dage får Inter vist rigeligt med straffespark (takket være VAR som generelt sørger for rigtig mange af den slags).
Skrevet af Magnifico
Shit, jeg havde ikke lige regnet med min ene linjes kommentar om manglende brug af VAR kunne afføde så meget mudderkast.
Du må have ramt en nerve eller to, La Mir.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Først overliggeren og så stolpen i samme instans. Napoli presser på. Men fortsat 1-0 til Roma - inkl. et reddet straffe af Meret.

God kamp. Dejligt med to hold der vil frem af banen.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Caroe
Ja, men Napoli har godt nok siddet på kampen de sidste 20 minutter.

Interessant straffe i øvrigt. Der var umiddelbart ingen der så det - udover VAR naturligvis.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af La Mir!!
Mag:
You Think? En Napoli føring havde dog ikke være ufortjent. Efter det brændte straffe, har Napoli siddet 100% på kampen.
Daje!
Skrevet af Costanza
Napoli har virkelig samlet sig selv op efter en skrækkelig start. De er ellers ikke ligefrem kendt for deres mentalitet.

Milik har en kedelig tendens til at brænde helt frie hovedstødschancer tæt under mål..
Skrevet af Magnifico
Indrømmet... i halvlegens sidste 20 minutter har Roma ikke været meget fremme af banen. Men det skyldes Napolis kvaliteter, ikke Romas uvilje mod at ville spille offensivt.

Jeg er fortsat ganske godt underholdt som neutral beskuer.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af TR1986
Mertens og Milik skylder et mål. Jeg ser frem til anden halvleg. Hvis vi spiller som i de sidste 15-20 minutter af første halvleg så ser det lovende ud.
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af Magnifico
Endnu et straffe til Roma, denne gang sat ind af Veretout, selvom Meret er tæt på.

Straffet er helt efter den nye dommerbog. Men det er satme svært for spillere at løbe, vende sig, holde balancen osv. i højt tempo - samtidig med at man skal huske at have armene under skulderhøjde og tæt på kroppen. Det er altså ikke naturligt (i bevægelse), som alle der har spillet bold ved. Men det er nu engang reglerne - og ikke oplæg til debat :-)

Nu bliver det op af bakke for Napoli.

Og så rammer Roma endog også overliggeren.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Frækt tip...

Roma smider to-målsføring. Napoli henter to-målsføring. Den ender 2-2.

Det er set før med disse to hold.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Costanza
Er du svimmel en redning af Meret.
Skrevet af Magnifico
2-1 Milik. Superredning af Meret bagefter.

Det er klasser bedre end Vild med dans det her...
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Caroe
Selvfølgelig skal der være straffe der, Mag. Ruis hænder flagrer jo henover hans eget hoved.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af Magnifico
Interessant tendens hvor angribere forsøger at træde ind i forsvarers løbebane for at frempovokere straffe, da forsvareren næsten ikke kan undgå at ramme angriberen uden selv aktivt at have ønsket kontakten.

Det er ikke et nyt "trick", men mere og mere fremherskende pga VAR, som er ganske hård ved 2 mandskontakt i felten.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Selvfølgelig skal der være straffe der, Mag.
100%. Jeg anfægter heller ikke på nogen måde dommen. Den er helt efter bogen.

Jeg siger bare, at det er sværere og sværere at være forsvarere med de nye hands-regler. Man skal jo næsten bevæge sig som en saltstøtte.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
6 minutters tillægstid. Den kan stadig ende 2-2.

Uanset hvad, underholdende kamp.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Nå, 2-1. Og ikke 2-2. Tak for god kamp.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
annonce
0