Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(061049200803)
Ingen Kane eller Son er måske mere svaret.
Good times will return to Wearside.
Skrevet af Caroe
Er Mourinho virkelig en af de største trænere i nyere tid i italiensk fodbold?
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af Lentini17
En treble i Inter syns jeg nu kvalificere sig rimelig pænt.

Yderligere tvivler jeg på hans gameplan havde været væsentlig anderledes såfremt både Kane og Son havde været klar. Det er bare hans spillestil. Thats it.
Skrevet af Slettet(061049200803)
"Yderligere tvivler jeg på hans gameplan havde været væsentlig anderledes såfremt både Kane og Son havde været klar. Det er bare hans spillestil. Thats it."

Hans gameplan havde næppe været et problem, hvis de ikke havde tabt. Og at have sine to bedste angribere ude giver alle klubber problemer.
Good times will return to Wearside.
Skrevet af Martinovic
Mourinho er en has been efter min mening. Hans fodbold er passé.
Mojn do!
Skrevet af Lentini17
Er det modargument? Fordi de tabte 0-1. Det er faktum. Faktum at de blir kørt over i lidt mere end en times tid. Leipzig kom med præcis det de kan. Ingen overraskelser der. Alt imens Mourinho gjorde det samme som han plejer, med sin gameplan, som ikke fungerede.
Skrevet af Interforlivet
Jeg er tilbøjelig til at give Lentini og Martinovic ret. Mourinhos måde at spille fodbold på fremstår efterhånden lettere uddateret.

På den anden side er Tottenham det hold i PL som har hentet næstflest point siden han tog over. Så helt færdig kan man vel næppe tillade sig at kalde ham.
Skrevet af Slettet(061049200803)
Og faktum er de manglede de to herre oppe i foran. Så selvfølgelig gør det en forskel at de er med eller ej, uanset hvordan Spurs spiller under Mou.


Edit:

Interforlivet sagde det før mig.

Og hvorfor skulle Mou lave det om? Det er ikke points han mangler i PL, næstflest siden han tog over.
Good times will return to Wearside.
Skrevet af Flying Dutchman
Og så er Tottenhams trup - med al respekt - ikke helt hvad Inters og Chelseas var, og især uden de to mest målfarlige spillere.

Jeg har dog også en snigende fornemmelse, at Mourinho´s taktik i den grad er overhalet.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Lentini17
Jamen, i er da velkommen til at påpege hvor det er Mourinho i Champions League sidst har præsteret noget stort? Jeg skal flere år tilbage. Har han ændret sin filosofi siden da?

Alle mulige kontrafaktiske hypotetiske scenarier virker ærlig talt lidt obskurt at diskutere.

Skrevet af Flying Dutchman
Jeg aner af gode grunde ikke, om hans taktiske dispositioner har ændret sig væsentligt siden Intertiden. Jeg ser forsvindende lidt engelsk fodbold (så længe Mighty Leeds ikke gider at rykke op) og endnu mindre La Liga.

Efter min mening har Mourinho´s styrker dog aldrig lagt i det taktiske, men snarere i mandskabsplejen og motivationen af spillere. Han fik mange spillere til at præstere på deres bedste, nogle enkelte til at overpræstere og endda spillere til at spille pladser, de egentlig helst ikke ville spille (som for eksempel Eto´o). Deri ligger hans primære styre, efter min mening.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
@FD: Jeg er helt enig i dit besyv omkring hans mandskabspleje og evne til at motivere sine spillere.

Men jeg synes samtidig du undervurderer hans taktiske evner voldsomt i dit indlæg. Specielt hans evne til at finde et taktisk modspil til en given modstanders store styrke(r) vil jeg mene udgjorde et våben i hans værktøjskasse af lige så stor værdi som hans mandskabspleje og motivationsevner dengang han var på toppen.

Det så man utallige eksempler på i de store kampe i CL i hans tid i Chelsea og Inter fx.
Skrevet af Flying Dutchman
Ja, okay, jeg satte det måske lige lovligt meget på spidsen; jeg mente og mener, at hans største styrke, var/er hans mandskabspleje. Han var/er selvfølgelig også en dygtig taktiker - eller bliver man ikke toptræner.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Interforlivet
Fair nok. Jamen så er vi (næsten) enige.
Skrevet af Magnifico
så længe Mighty Leeds ikke gider at rykke op
Et mysterie på niveau med pyramiderne.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Flying Dutchman
Det giver ingen mening. Hvert år ligger de lunt i svinget, hvorefter luften går fra ballonen i omkring februar, marts.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Magnifico
Atalanta var møgheldige med ikke at indkassere flere mål.

Meget af det var rigtig flot. Men meget af det lignede også fra mit perspektiv mere held end forstand.

Nu er vi vist (igen) ude i et definitionsspørgsmål. Hvad er held?

Gollini redder skideflot en 2-3 store chancer. Er Atalanta dermed "møgheldige"? En målmand er jo også en del af et hold.

Atalanta var dygtige til at sætte fire af deres mange chancer i kassen. Valencia var omvendt elendige til at ramme skiven på deres tilsvarende chancer. Og når de endelig gjorde, stod Gollini effektivt i vejen.

Det vil jeg ikke kalde "møgheldige".
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
@ FD

De rykker heller ikke op i år. Same procedure as every f..... year.

Nu har jeg jinx´et den. Så sker der forhåbentligt det modsatte.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Lentini17
Jeg er sådan set enig i at Mourinho havde en unik evne indenfor mandskabsbehandling frem til hans Madrid tid. Derefter har han flere gange i både Chelsea, United og senest igår fralagt sig ansvar og kastet det imod spillerne. Han er imo blevet påvirket af sin tid på det punkt i Madrid, fordi inden der var det utopisk at han kastede sine egne spillere under bussen.

Hans største genistreg var første kamp imod Barcelona (den blir ofte glemt) hvor han destruerede forsyningskanalen (Xavi) til Messi, ved at plante Sneijder på Xavi. Barcelona blev kørt ud af GM, men ærgerligt for Inter og dermed også Mourinho husker de fleste returkampen som var en ekstrem defensiv omgang catenaccio.

CL er imo en kunstart for trænere fordi de skal agere mod mange forskellige stilarter, kulturer etc, og skal være dygtige til at lægge en gameplan samt agere i nuet. Fx ville Fabio Capello idag have det svært fordi han er mere en dieselmotor der kan vinde mesterskaber, men taktisk ekvilibrist i Cup kampe har han ikke/havde ikke kreativiteten til.
Skrevet af Rossoneri
Som jeg ser det, er Mourinho eminent til én ting; at styre store egoer og flere af dem i en trup. Det er meget få trænere, der rent praktisk formår at tøjle en gruppe af flere meget store navne. Fx noget Tuchel fejler med i Paris.

Derfor var Mourinho og Galacticos også det perfekte match - det var det job hele hans karriere styrede imod.

Her drejer det sig ikke om taktik, tilpasning til modstandere osv. Det handler om, at få stjernerne til at fungere sammen og selvfølgelig at underholde.

Det handlede lige så meget om det Mourinho symboliserede - han var vel den eneste Galatico på trænerfronten. Der var masser af andre dygtige trænere, men ingen med den aura omkring sig som ham.

Derfor tror jeg også han ofte kommer til kort, når han står med en trup der ikke er på højeste niveau - fx som Man Utd og nu Tottenham.

Man kan argumentere for, at Inter ikke havde et hold af stjerner i treble-sæsonen, men her formåede han at skabe et komplet sammentømret mandskab, hvilket også kan bære langt.

Og selvfølgelig var Porto heller ikke Europas (på pairet) stærkeste hold da de vandt CL.

Men det handler måske i lige så høj grad om det @Lentini er inde på; at CL er en helt speciel kompetence. Her kan (kunne?) Mourinho noget specielt ift at læse de enkelte kampe og modstandere.

Spørgsmålet er, om der er så mange taktisk dygtige trænere i dag, at det ikke længere er nok.
annonce
0