Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Duck
Døden, skatter og offerrollen i bold.dk-Serie A-tråd. Det svigter heldigvis aldrig. Det er altid noget med at tv-selskaberne hader alt italiensk og elsker alt andet, kommentatorerne hader de italienske hold, ALLE HADER ITALIENSK FODBOLD.

Kommentatorer: *siger noget positivt om Napoli*
Bold.dk.SERIE A: *larmende tavshed*

Kommentatorer: *siger noget positivt om Barcelona*
Bold.dk.SERIE A:

-Jeg sad mere og funderede over, om Frimann har både en Barca-pyjamas og ditto sengetøj.
- Nu bliver kommentatorerne snart bitre som sædvanlig når italienske hold er foran.
- det piner gutterne på Canal Barca.
- Nå, så fik vi da lov til at opleve at den gik på Frimann.
- Selv uden farvede, italienske briller er det altså uhyggeligt som Gøg & Gokke har gjort sendingen til en ren Barca-kanal.
- Det er efterhånden pinligt den ensidige fokusering på spanske og engelske hold.
Skrevet af Gustenv@rius
@Duck

Spot on.

Det er simpelthen tåkrummende at læse visse brugeres kommentarer her i tråden når der spilles i Europa. Alt bliver gjort til en eller anden form for konspiration mod italiensk fodbold kontra engelsk/spansk fodbold.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Flying Dutchman
Jep...
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Magnifico
Tja, konspirationsteorier og offerrolle er vel en del af calcio-pakken. Og hvis I mener, at vi - eller nogle af os - er slemme, så skulle I prøve at opleve italienere i støvlelandet diskutere calcio i hverdagen. Mamma mia. Det er 10 gange vores ytringer. Vi er nok bare en lilleskole-spejling af den nationale calcio-kultur.

Italiensk fodbold bliver imø som oftest talt ned af danske kommentatorer. Både i Serie A og i Europa. Det er det danske narrativ. I 9 ud af 10 tilfælde er holdningen til italiensk fodbold præget af historiske fordomme, uvidenhed og bias. Tiden med Strive viste, at det faktisk godt kan lade sig gøre at kommentere calcio på et mere objektivt og sagligt plan end vi oplever på danske stationer.

Men lad os gøre det konkret.

Så i kampen i går aftes? Det regner jeg med, siden I kan kommentere vi andres indspark her i tråden.

Og vil I ikke sige, at Werge & Frimann (og især sidstnævnte) var pro-Barca og anti-Napoli - og gennemgående havde en ringe viden og flere fordomme om italiensk fodbold og Napoli - og det stik modsatte om spansk fodbold og Barca? Dét var tåkrummende.

Hvis I er af en anden holdning, så fred være med det. Jeg er blot ikke enig.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Interforlivet
Jeg synes kritikken er tåbeligt formuleret af Duck.

Ja, der er en tendens blandt andet her i tråden til at føle sig ramt over de danske kommentatorers manglende forståelse og sympati for calcio. Og ja, det kan blive lidt skingert til tider. Men come on, så er det sgu da heller ikke værre.

Samtidig har man jo altså masser at have kritikken i. Der er nemlig slet ingen tvivl om hvor sympatien generelt ligger hos de danske kommentatorer - alt andet ville i øvrigt også være mærkeligt når nu man tænker på hvor meget fx spansk og engelsk fodbold har fyldt på dansk TV kontra hvor meget italiensk fodbold har fyldt.


Skrevet af Slettet(071156212702)
Jeg gør det bare kort: Jeg er med Mag.
Skrevet af Malresi
Jeg er enig i Real- og Barcaficeringen af kommentatorsporene generelt... omvendt kunne Werge jo ikke kende forskel på Firpo og Semedo, så jeg tvivler på at han fx kender så meget til trupperne og ser kampene. Werge var tidligere (meget tidligere) en god kommentator, men han burde holde sig til at lave specials og lade de yngre kræfter tage over.
Lidt det samme med Flemming Toft i sin tid - hørte fra en journalistkammerat at han slackede helt vildt i hans dækning og bare kørte kampene igennem på rutinen.

Heldigvis er det så ikke ingen af dem og Frimann der kommenterer for Tv2 Sport X.
Skrevet af Magnifico
Hvorfor slettede du dit oprindelige indlæg, Lele?
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Magnifico
Selvom der formentligt ikke sker en intimiderende behandling af italiensk fodbold, når velkendte Juve møder et fransk hold, så vælger jeg alligevel at starte med at se Real-Man C.

Så slipper I også - i hvert fald i første omgang - for mine tåkrummende, konspiratoriske offerrolle-indslag :-)

God kamp i Lyon. Håber - som altid - på italiensk succes.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Flying Dutchman
Jeg synes ikke, at Werge var udtalt pro-Barcelona og anti-Napoli. Jeg "fangede" ham flere gange i at rose Napoli. Demme, Mertens, Zielinski, Rui og især Di Lorenzo fik ofte pæne ord med på vejen - mener endda at han nævnte, at han mente Di Lorenzo var bedste mand på banen. I den modsatte grøft fik Rakitic, De Jong og Vidal temmelig meget kritik.

Desuden var der, udover enkelte individuelle præstationer vel ikke pokkers meget positivt at sige om Napoli i går? Efter min mening lod de en kæmpe mulighed for en komfortabel sejr ligge, ved at have en næsten catenaccio-agtig tilgang til kampen, mod et ikke just imponerende Barcelona hold. Medmindre der sker mirakler, så har Napoli skudt sig selv i foden ved at forsøge at fedte et resultat hjem på hjemmebane. Jeg synes ikke, der var meget at råbe hurra for, og det er vel at mærke med pro-Napoli brillerne trykket godt og grundigt på næsen. At neutrale Werge og - indrømmet - Barcelona-glade Frimann så heller ikke kan, finder jeg ikke odiøst. Napoli gjorde i al fald heller ikke noget, for at fjerne det billede, mange ikke-calcio fans har af italiensk fodbold. NB! Jeg bemærkede i øvrigt flere gange i går, at Frimann (af alle!) undrede sig over, at normalt noget mere offensive Napoli stod så dybt.

Og mens jeg er i gang med mit mindre rant; rødt til Busquets? Come on... Forstå mig ret, der findes vel næppe større Busquets hadere på bold.dk, end netop mig - men rødt? Det er Mertens der sparker ind under foden på Busquets, efter sidstnævnte når at prikke til bolden.

Dermed ikke skrevet, det ikke fryder mig gevaldigt, at Busquets er i karantæne næste gang.

EDIT: Duck formulerer det noget mere firkantet, end min holdning er - men jeg sad da et par gange i går og klukkede over, hvor stramt folk havde det med Viaplay´s dækning.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Lentini17
Virkelig slap første halvleg af Juventus. Uinspirerende er den milde betegnelse.

Aouar spiller formentlig snart på en af de store adresser.
Skrevet af Janus
Lyon er heller ikke skræmmende. Juve ordner dem på hjemmebane.
Skrevet af Lentini17
Nej, de har været dødtrætte i en halv time nu.
Skrevet af Janus
Ja, lidt vildt at brænde alt krudtet af på en time og håbe de kan parkere bussen resten af tiden.
Skrevet af Lentini17
Haha, Peter Graulund stanger lige gult ud for film til Dybala.
Skrevet af Lentini17
Lyon er så trætte at ingen har styr på organisationen. De løber forvildet rundt og slipper konstant markeringer.
Skrevet af Lentini17
Tja, Lyon får det svært i Torino.

Betvivler også deres mentalitet, når de løber rundt og fejrer sejren som vandt de hele turneringen.
Skrevet af Magnifico
@ FD

Jeg skal ikke kunne sige, om du har set - og især hørt - den samme kamp som mig.

I mine ører var der tale om en generelt uvidende, nedladende, fordomsfuld og partisk behandling af italiensk fodbold – og det kan dine eksemplificerende undtagelser ikke rette op på. De adskillige opstød her i tråden vidner også om, at flere end jeg havde dén oplevelse.

Og hvorfor er jeg så (næsten) oppe i det røde felt lige her?

Jo, nu har jeg rejst Italien tyndt i de sidste 30 år, arbejdet ad hoc dernede, lært italiensk for 15 år siden og haft toskansk bolig i snart 10 år – så jeg har efterhånden fået Italien ind under huden og mener at forstå nationens dybere mekanismer, på godt og ondt.

Derfor er jeg grundlæggende pissetræt af, at Italien fodboldmæssigt set behandles på en så stereotyp måde, når vi taler om et kæmpestort, passioneret fodboldland i positiv udvikling, hvor bl.a.:

- et ungt landshold gik gennem kvalen med maksimumpoints og en score på 37-4
- fem ud af syv hold fortsat er med i Europa og præsterer godt
- målgennemsnittet i Serie A er 2,90 (- højere end både La Liga og Premier League)
- topscoreren i Serie A med 27 mål pt. fører European Golden Boot
- det nationale tilskuersnit er stigende og det højeste i de sidste 20 år

Italiensk fodbold har flyttet sig meget i de senere år, og resultaterne beviser det. Det afkræver en vis respekt – for nu at bruge et ærkeitaliensk begreb – for calcio, dens udvikling og status.

Det sker generelt ikke i danske medier. Og så længe jeg fortsat oplever den uretfærdige behandling, vil jeg forbeholde mig retten til ufortrødent at påpege og anfægte de løbende unoder.

Hvis nogen er/bliver træt af mit lille italienske korstog, kan de jo bare springe mine indlæg over.

A presto.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Slettet(071156212702)
Mag:

Synes, du er alt for hård ved dig selv og lader deres ord komme til dig, når der er flere, der er med dig end mod dig. (TR, JuveFella, Janus, Lentini, I4L og undertegnede).

Først og fremmest slettede jeg mit oprindelige indlæg, fordi jeg ikke ville lave et for langt rant mod Premier League og komme ind på dét, jeg nu vil skrive kort om.

Og helt ærligt... tjek lige kommentarerne...

TR: "Hvorfor siger Carsten Werge at Diego Demme er hentet i Dortmund? Stram op." Ret til grin at få det forkert... det er lidt dét, som der er blevet skrevet om tidligere, at der ofte er faktuelle fejl. Det er pænt irriterende. Eller må jeg ikke synes det? Er det en "offerrolle"?

JF: "Er Carsten Werge efterhånden ikke færdig som kommentar? Eller er det bare mig."

Janus: "Lækker, lækker scoring... Nu bliver kommentatorerne snart bitre som sædvanlig når italienske hold er foran." Har jeg også oplevet følelsen af utallige gange. Særligt hos Viasat.

Lent: "Jesus, Frimann. Skal love for manden er begejstret for ter Stegen." Barca-bias hos Frimann? Ikke overraskende.

Mag: "Højdepunkter efter kampen. Ikke et eneste klip med de to Napoli-chancer, hvor ter Stegen redder flot. Det er efterhånden pinligt den ensidige fokusering på spanske og engelske hold." Er det ikke lidt underligt? Eller er det bare en offerrolle?

Det er ikke, fordi jeg er ude på at skabe splid i tråden, men jeg synes ganske enkelt, at det er for ekstremt at anvende udtrykket "offerrolle" i denne her kontekst. Har vedkommende, der skrev det, oplevet, hvad det vil sige at være sammen med folk, der påtager sig en offerrolle? Det er typerne, der klynker for at få medlidenhed.

Vil Mag og andre have medlidenhed? Du kan kalde det brok, fint nok, men ikke "offerrolle." Der er så mange konkrete eksempler på, at mange af "kommentatorerne" aktivt i deres handlinger viser, at de ikke giver særlig meget for Serie A.

Offerrolle-folket er typerne, der vil gøre alt for at få opmærksomhed. Græde for at få opmærksomhed. Påstå, de bliver mobbet for at få opmærksomhed. Sige, de er kede af det over, at deres far er død og lave FB-status om det, selvom vedkommende ikke havde et godt forhold til faren (kender en, der gjorde det, så nej, det er ikke et opstillet scenarie). Lave FB-status om, at de blev mobbet som barn og få opmærksomhed om det. Typerne, der vil råbe højt om, at de ikke har nogen penge, selvom de selv har brugt hele lortet på biler på Inkasso-lån. Intet af det er opfundet, men ting, jeg selv kender til fra andre...

Det er den forkælede snotunge, der råber og skriger over, at det ikke lige går hans/hendes vej og synes, det hele er så hårdt af den grund, selvom barnet får i hoved og røv. Skaber en scene over ingenting.

For mig er offerrollen en, der bruger alle mulige kneb for at få opmærksomhed. Offerrollen er noget, man gør af personlig gavn for at få noget ud af det.

Fint nok at sige, at man ikke er enig, og/eller at Mag burde lytte mere efter, når de blev rost, men hvis Magnifico, TR og andre synes, kommentatorerne er for langt ude i deres bias mod de italienske hold, sorry to say it, men så kan jeg ikke forstå, hvordan det kan betegnes som en "offerrolle".

Tro mig, når jeg siger, at Mag, TR, JuveFella, og hvem det nu ellers var, der skrev, at kommentatorerne var langt ude, ikke er de eneste, der er dødtrætte af danske kommentatorers markante disrespekt over for fodbolden i støvlelandet. Både IRL og på FB-sider som "Alt om italiensk fodbold" på Facebook er der gang på gang fodboldfans, der er irriterede over den manglende respekt, italiensk fodbold bliver mødt med.

Jeg har bevidst valgt ikke at se italienske kampe på dansk TV af flere grunde.

- Bovlamme kommentatorer, der snakker, mens røven går, og som ikke holder fokus... det er noget andet, når man ser kommentatorer fra Italien og særligt Argentina, hvor hver aktion kommenteres med passion. Glidende tacklinger, driblinger, hovedstødsdueller, afleveringer, fansenes sang med meget mere.

- Absurde ignoranter på et punkt, hvor jeg ikke gider at gå for dybt ind i det, da det irriterer mig at skulle genopfriske hukommelsen på den front.

- Som Mag skriver: fordomsfulde. De følger ikke længere med i, hvad der sker. Så sent som i går udtalte Werge, at det var "typisk italiensk", at de scorede på deres eneste chance, og at Napoli viste "italiensk kynisme." Han har vist ikke set Napoli under Benitez, Ancelotti og i særdeleshed ikke under Sarri, hvor der blev spillet flot. Samtidig var det ikke, fordi Barca ramte træværket tre gange forinden.

- Mangel på respekt. Helt grundlæggende. Ikke fra alle, men fra mange. Mølby og Werge er gode eksempler hos Viasat samt en person som Morten Bruun.

- En anden ting, der virkelig går mig på, er, at det nærmest føles som om, at nogle af kommentatorerne bliver irriteret, hvis et italiensk hold vinder ved at spille defensiv fodbold (som Janus skrev). Det skal de ikke blande sig i. Så må de få sig en bedre fodboldindlevelsesevne, hvis fodbold for dem udelukkende handler om offensive aktioner, for fodbold er også underholdende, når der er gode defensive aktioner... En flot glidende tackling eller vundet hovedstødsduel kan sagtens være lige så underholdende at se på som en lækker dribling, hvis du er blevet godt nok fodboldindoktrineret, hvilket de færreste hos fodboldmonopolkanalen er blevet...

- Generelt netop dét: Deres had mod defensiv fodbold. Jeg synes også at have bemærket, at der op til flere gange er blevet talt i negative vendinger om Atletico Madrid.

Derudover er der helt grundlæggende hos Viasat en fodbold"dækning", der er så åbenlyst bygget op omkring de mest overfladiske og intetsigende fodboldfans med reality TV-tilbøjeligheder. Netop derfor kan det godt gå (går jeg ud fra) en mand som Mag på, når der sløses så voldsomt, som der ofte gøres på Serie A-dækningen.

Anyway, der er mere end det, men jeg gider ikke at grave dybere i det...
Skrevet af Slettet(071156212702)
Dét sagt så har jeg det fint med at være en af dem, der anses som værende på offerkort-holdet. No problem.

Hvis jeg er en af dem, der påtager mig en offerrolle, så tør jeg slet ikke i min vildeste fantasi forestille mig, hvad nogle af de personer, jeg kender, er for nogle typer.

Jeg er i øvrigt så afbalanceret på offerrolle-fronten, at det passer mig glimrende at blive betragtet som et usselt offergrædedyr. :-)
annonce
0