Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Flying Dutchman
Ja, de trak velsagtens det hold, jeg allerhelst ville undgå. Roma er dog langt fra chanceløse.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af Magnifico
Det blev altså 2 gange Italien vs Spanien. Så kan Inter og Roma passende vise, hvilken liga der er stærkest.

I øvrigt første gang at Inter møder Getafe og at Roma møder Sevilla.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Acheron 3
Grim men yderst interessant lodtrækning. Det kan blive alt fra nul til to klubber videre. Jeg vil dog levne Inter de største chancer for videre avancement.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Caroe
Inter har gode muligheder.

Romas chancer vurderer jeg som 50-50. Sevilla har 2 sejre i 2020 og gik videre mod Cluj grundet reglen om udebanemål. Vigtigt at returkampen spilles i Rom.

Forhåbentligt kan der tankes lidt selvtillid med et par sejre over Cagliari, Samp og Udinese.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af Magnifico
Ronaldo: ´Derby d´Italia as good as El Clasico´

Nå, de herrer (m/k)...

Har CR7 ret? Eller er det marketing-bullshit-bingo? Og hvilken kamp er Il Classico i Italien?

Ordet er frit.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Slettet(412248201408)
Ligesaa god paa hvilken maade? Baade fodboldmaessigt og alt det udenom, hype og hysteri, er jeg dog tilboejelig til at svare, at Derby d´ Italia ikke er paa samme niveau. Det italienske derby kan kun vaere med (og overgaa?) rent stemningsmaessigt..

Jeg var til derby d´italia I Milano i april 2019 (1-1) og det var da en fed kamp og en fed oplevelse, men synes nu (er jo ogsaa farvet) at der er noget helt, helt specielt over el clasicoen. Den har jo en naermest mytisk status.

Men ok, det er ogsaa et svaert spoergsmaal som vel vil vaere en subjektiv sag for de fleste.
Skrevet af Interforlivet
Jeg er meget enig med moderat. Stemningsmæssigt vil det nok oftest være Derby d´Italia som trumfer, men El Classico er nu engang en helt særlig størrelse. Det er vel ret beset svært at finde to større klubber i europæisk fodbold end Real Madrid og Barcelona.
Skrevet af Indspark med bolden
Det der med Derby dit og dat

Lige nu er Juve & Inter 2 af de bedste hold, og så et det der bliver hypet

Hvad nu hvis det havde værer Juve & Milan, eller Inter & Milan, eller hvorfor ikke nord mod syd Juve/Milan/Inter vs Napoli -så er der i det mindste noget geografisk spredning på det- osv. osv.

Ja, jeg synes det er lidt marketing scheme

I La Liga, er der 2 hold, der skiller sig markant ud ift. de andre, at det så derudover også er et underliggende politisk tema (centralmagten vs selvstændighed) gør det jo endnu "vildere" og så en vis geografisk spredning (Madrid og Barcelona er jo ikke nabobyer)

I Italien er der (historisk) 3 hold, der skiller sig ud, men de har ikke altid været på toppen -det skifter mere i Italien-, der har f.eks. også været perioder med andre klubber på toppen -f.eks. Genoa og Bologna (og Roma har vildt mange 2 pladser)

Så hverken sportsligt eller politisk er det, det samme
- Juve, Milan og Inter er jo nærmest naboer, og hvis der er noget mht. centralmagten (der er jo noget nord syd fnidder), så er de 3 klubber nok på samme side (nord)
Geografisk er de en relativ kort køretur fra hinanden.

Så IMO er det rent sportsligt, og her kan de godt sammenlignes -i perioder- (Madrid & Barcelona har jo været noget dominerende i de sidste 10 år)
(Lidt a la hvem er storebror i forholdet, men det er i den samme familie), men kan ikke (og hvorfor skal det også det?) sammenlignes med El Classico

Men derfor er det jo stadigvæk (super)vgtigt, der er helt sikkert også noget mht. håneretten, og stemningen fejler i hvert fald ikke noget :-)

Ja, det er mit take på det
Skrevet af Rossoneri
Man skal også huske på det politiske aspekt af El Classico, som bestemt ikke er blevet mindre over de seneste år.

Præcis som med Old Firm findes der en ekstra dimension i disse opgør, som går udover fodbold.

Det findes ikke på samme måde i Italien (blandt de største hold).

Skrevet af Slettet(071156212702)
Rosso: Det synes jeg faktisk. Du har Juve-Napoli, som historisk/politisk er meget vigtigt for særligt napolitanerne, da de mener, Piemonte stjal fra Napoli under foreningen af Italien.

Mener også, stemningen i dag er bedre til Juve-Inter end Barca-Real, hvor sjælen er blevet suget ud, men jeg har selvfølgelig stadig respekt for de ting, Indspark skriver om med det historiske/politiske i El clasico.

Helt enig i øvrigt i, at Old Firm er et fascinerende derby med en ekstra dybde, fordi du har det religiøse (katolikker/protestanter) og politiske (pro UK eller pro Skotland).

I Italien er et opgør mellem Livorno og et af højreholdene (Lazio eller Verona fx) også fyldt med had på grund af det politiske aspekt.

Den ekstra dybde har du også i Italien i nogle af lokalopgørene (eksempelvis i Rom og Genova, men også derbyer i provinser som Perugia-Taranto eller Brescia-Atalanta), fordi det lokalpatriotiske og historikken er så vigtigt for italienerne.
Skrevet af Rossoneri
@lele
Det mener jeg er lidt af en tilnærmelse.

Selvfølgelig kan man finde opgør der har nogle af de samme elementer, men I netop El Classico er netop det politiske bare lige dét mere centralt.

Det handler jo også om, at der stadig er mange folk der faktisk har oplevet den spanske borgerkrig.

Kombinationen af dét og størrelsen på de to klubber, mener jeg gør opgøret unikt.

Forstå mig ret, jeg ser any day Napoli - Juventus fremfor El Classico. Det er bare min personlige holdning.
Men jeg vil påstå, at El Classico har en ekstra dimension, rent objektivt set.

Det samme gælder for Old Firm.

I sidste ende handler det selvfølgelig også om klubbernes størrelse.
Her taler vi om nr 1 og 2 i verden målt på fanbase.

Her er det største Italien kan mønstre Juventus - Milan, som er hhv 8. og 9. størst målt på samme skala.
Skrevet af OC
Hvem har et bud på, hvilken præcedens denne beslutning om at udskyde de 5 kampe danner?

Det må vel være, at samtlige af de berørte regioners klubbers hjemmekampe ikke skal spilles indtil der kan komme tilskuere på lægterne? Startende med Milan - Juventus i Coppa´en på onsdag.

Ellers er der ingen logik bag beslutningen.
La prende Vecino.
Skrevet af Rossoneri
Jeg mener det er en fuldstændig håbløs beslutning.

Har man indikationer af, at covid-19 er gået i sig selv til næste weekend? Hvis ikke, hvad vil man så gøre? Der er jo ikke flere åbne spilledage at tage af.

Det er en hovsa-løsning uden nogen form for logik.
Skrevet af Slettet(071156212702)
Rosso:

Det kan jeg godt give dig ret i.

Der er dog stadig opgør i Italien med store politiske undertoner som nævnt (Livorno-Lazio fx, Brescia-Atalanta har også historisk rivalisering på byfronten). Men det er sandt, at det stikker lidt dybere med Real-Barca - personligt føler jeg bare ikke, at det fylder lige så meget, som det fx gjorde for 15-20 år siden. Passionen virker ikke så iøjnefaldende som engang.

FD kan sikkert også skrive under på, at De Klassieker har en ekstra dimension, fordi hollændere har fortalt mig, at folk fra Amsterdam og Rotterdam har en rivalisering.

Det samme ville kunne siges, hvis eksempelvis Hajduk Split/Dinamo Zagreb skulle op mod et af de to store Beograd-hold.

For mig personligt er størrelsen på klubberne dog ikke lig med, at det betyder, at der er mere rå passion. Jeg anser stadig eksempelvis Rosario-Newell´s som et af de største derbyer i verden, hvor du får svært ved at finde et opgør, der matcher det på passionsfronten. Messi har også tidligere udtalt, at det er ikke helt normalt, hvad du går igennem i Argentina rent presmæssigt.

"Además, jugar un clásico de esos debe ser terrible. Es más o menos lo mismo, pero la gente lo vive diferente, a nivel deportivo, de partido, es lo mismo, pero la gente en la Argentina está más loca por ese tema, no ganar el clásico significa muchísimo. Acá querés ganar pero si perdés no pasa nada, allá no podés salir de tu casa si perdés un clásico", analizó con crudeza.

"Todos los clásicos son iguales: el de Rosario, el de Córdoba, River-Boca, Independiente-Racing, en general lo vive de esa manera la gente. La locura del día a día la lleva al fútbol y es un desastre." (https://bit.ly/37HSzEA)

Sådan hurtigt oversat siger han, at det betyder meget mere at spille derbyer i Argentina, og at folk udlever dem på en anden måde. De er mere skøre på området. At det at tabe/ikke vinde en clasico gør, at du ikke kan gå ud af dit hjem, mens hvis du ikke vinder et derby i Spanien, så sker der ikke noget.

At alle clasicoer er vilde i Argentina: Rosario, Cordoba, Boca-River, CAI-Racing, og at argentinere generelt lever fodbolden på en anden måde.

En voldsom passion til trods for, at der generelt i Sydamerika ikke er de samme politiske/historiske undertoner i deres derbyer, men de går bare så meget op i dem, at hvis der også var en politisk dimension, så ville det næsten være for meget af det gode.
Skrevet af OC
Coppa Italia semifinal return leg between Juventus and AC Milan on Wednesday 4th of March to be played with open doors. Only residents of Piedmont will be granted entrance to the match. The decision was taken by Piedmont governor Alberto Cirio

Reglerne følges altså ikke, og Milan får ingen fans med. HAHAHAHAHA

Campionato falsato
La prende Vecino.
Skrevet af Magnifico
Den eneste forklaring jeg har kunnet finde på aflysningen af de fem kampe, der skulle spilles for lukkede døre, er at fodboldforbundet ikke ville have, at nogle klubber skulle tabe indtægt ved refundering af billetter og ingen meromsætning på stadion - især er de 5 mio euro som Juve stod til at tabe blevet fremhævet - og at man ikke ville give udeholdene en sportslig fordel ved hjemmeholdenes tab af hjemmebanefordelen.

Dette gælder så åbenbart ikke mandagskampen, som ikke er blevet aflyst (endnu).

Frem med sølvpapirhattene...
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af OC
Den eneste forklaring jeg har kunnet finde på aflysningen af dem fem kampe, der skulle spilles for lukkede døre, er at fodboldforbundet ikke ville have, at nogle klubber skulle tabe indtægt ved refundering af billetter og ingen meromsætning på stadion - især er de 5 mio euro som Juve stod til at tabe blevet fremhævet - og at man ikke ville give udeholdene en sportslig fordel ved hjemmeholdenes tab af hjemmebanefordelen.


Men så udskyder man bare selvsamme scenario en runde, hvor hjemmebaneforholdene bare er omvendte. Mængden af tabt indtægt er jo ikke et brugbart argument.

Med mindre man pludseligt lader folk tage på stadion, hvilket man selvfølgelig ikke gør.
La prende Vecino.
Skrevet af Magnifico
Enig. Beslutningen giver ingen mening og er så inkonsekvent, at det skriger til himlen.

Lecces træner, Liverani, siger det meget godt:, "Come al solito in Italia si prendono alcune decisioni senza senso e logica. Ritorna alla luce il lato oscuro del calcio che abbiamo provato a ripulire. Una decisione del genere tutela solo quelle quattro, cinque squadre che hanno interessi in gioco".

Det stinker.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Rossoneri
...personligt føler jeg bare ikke, at det fylder lige så meget, som det fx gjorde for 15-20 år siden.

Det tror jeg rigtigt mange tilhængere af de to klubber vil være uenige med dig i.

Rent politisk er det jo symbolet på Cataloniens løsrivelseskamp og man kan næppe argumentere mod, at den kamp er mere present end nogensinde.

Men ja, der findes mange andre ekstreme rivaliseringer. I samme kategori kan nævnes West Ham - Millwall og St. Pauli - Hansa Rostock.

Og for fans af de pågældende hold, er disse opgør helt klart mere vigtige end El Classico.

Men i et overordnet perspektiv har El Classico bare en appel der er større end nogen anden rivalisering.
Skrevet af Rossoneri
Ja, det synes umiddelbart meget vigtigt at Juve ikke mister indtægt.

Sjovt nok havde mange af de andre klubber allerede proklameret at billetter ville blive refunderet. Juve vil ikke være med til det og vupti, så er kampene udsat.
annonce
0