Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Stankovic
Mag ville være en god moderator. Du gør det godt herinde med at holde styr på løjerne. Bølgerne går til tider højt her, så det er fint at der er en styrmand herinde.
Skrevet af Magnifico
Tak.

"Bølgerne går til tider højt her, så det er fint at der er en styrmand" er godt udtrykt.

Som trådstarter prøver jeg såmænd bare at hjælpe lidt til med, at vi har en god takt og tone herinde. Og det lykkes gennemgående. Hvilket efterhånden er et særsyn på SoMe.

Hvis nogen har et problem med dét, burde de måske se mere på deres egen opførsel end min.

Styrmanden :-)
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Interforlivet
Hørt, Mag!
Skrevet af Acheron 3
Det er fint med en moderator/styrmand, men noget som ville virke endnu bedre er, at vi alle - når bølgerne går højt - lige træder et skridt tilbage og kigger på egen kommunikation, og om vi hver især kan gøre noget for at forbedre den. Gør vi det kan det ikke gå helt galt.

Vi har alle et medansvar for, at denne tråd er et rart sted at bruge sin tid på.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af Indspark med bolden
Hej Mag

Ved det har været en hård omgang, men det ser ud til, at man er igennem det værste, og at Corona virussen er ved at slippe sit tag i Norditalien, der er stadigvæk meget, der skal gøres og bliver gjort, men mon ikke det er et lille lys man kan se for enden af tunnelen med de her tal :-)

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/
Skrevet af Magnifico
Jo, tallene er bedre end for en måned siden. Så der er lys for enden af tunnellen.

Men der er fortsat en hel del døde dagligt. Faktisk var dødstallet torsdag 262 - hvilket var 67 mere end onsdag - og heraf var hele 43% alene i Lombardiet. Men de aktuelle sager falder heldigvis dagligt og de totale sager stiger successivt med en dalende procentrate.

https://www.corriere.it/salute/20_febbraio_25/coronavirus-mappa-contagio-italia-6ed25c54-57e3-11ea-a2d7-f1bec9902bd3.shtml

Italien er stadig langt fra danske (og tyske) tilstande. Og afgørelsen om, hvorvidt Serie A genstarter, er fortsat usikker. Forbundet håber og tror på d. 13. juni, men regeringen tøver.

Samtidig fortæller flere klubber, at de ikke er parat til at genoptage holdtræningen på mandag, da de ikke kan/vil acceptere de restriktioner, som forbundet og sundhedsmyndighederne er blevet enige om. Efter sigende pga. at de (klubberne) ikke er blevet konsulteret. Ganske symptomatisk for Italien, hvor forskellige parters manglende evne til at imødekomme hinanden, gang på gang vanskeliggører en løsning.

Imens melder et stigende antal fangrupperinger, at de finder det uforsvarligt, at Serie A genstarter. Senest var Curva Fiesole i Firenze ude med en kraftig afstandtagen.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Janus
Roma har fremlagt regnskab og som ventet ligner det en klub der balancere på kanten af fallit hvis ikke sæsonen kommer igang igen.
https://app.football-italia.net/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.football-italia.net%2F153267%2Froma-post-huge-debts#article/footballitalia-153267
Skrevet af Magnifico
Gæld behøver ikke nødvendigvis være et fatalt problem. Det er typen af kreditgivere og deres vilkår, der kan være livstruende.

Juve og Inter har f.eks. en større gæld end Roma. Men som jeg forstår det, er deres gæld ikke så risikabelt finansieret som Roma´s, hvor en stor del af gælden er via banker, som kan kræve høje renter eller endog indfrielse med kort varsel. Dette kombineret med et blodrødt minus på egenkapitalkontoen, hvilket er lovstridigt, gør situationen dødsens alvorlig.

Det ligner godt nok et håndværkertilbud, hvor man skal have rigtigt mange penge med hjemmefra for at få klubben på højkant igen.

Uden genstart kan det dog komme til at se sort ud for flere, inkl. nogle af de store:

https://www.ilmionapoli.it/2020/03/26/serie-a-allarme-rosso-25-miliardi-di-debiti-con-il-coronavirus-ce-il-rischio-tracollo/
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Janus
Jeg er helt enig. Uden en genstart bliver det hele endnu værre. TV stationer og sponsorer vil kræve tilbagebetaling for den manglende af sæsonen.
Flere af de store sponsorer som blandt flyselskaber, Og bilfabrikker har heller ikke længere midler til at være storsponsor i flere klubber.
Skrevet af Magnifico
Jeg tror, at alle klubberne inderst inde helst ville undgå en genstart pga sundhedsmæssige risici. Men de bliver nødt til at genstarte pga økonomiske risici. Det er en umulig situation, men klubberne har reelt ikke noget valg. De risikerer fallit.

Mht det sundhedsmæssige er denne dag ellers opløftende: 153 er døde og under 800 er på intensivafdelinger. Begge tal er de laveste siden nedlukningen d. 9. marts.

Conte-regeringen godkendte for øvrigt i nat, at Italien tillader rejser til og fra landet fra d. 3. juni. Nu mangler vi bare, at Røde Mor også tillader udrejse af Danmark. Så er jeg nemlig den, der er på vej til Italien i juli.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Janus
Det er faktisk tilladt at rejse ud af Danmark. Bare ikke ind.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-05-13-overblik-disse-europaeiske-lande-kan-du-rejse-til

Så snart Italien åbner kan du købe en flybillet selvom det ikke anbefales.
Skrevet af TR1986
Janus, kun de grønne lande
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af Janus
Ja, men når Italien åbner bliver de også grønne på korter. Jeg planlægger også at rejse til Rom midt juni.
Skrevet af Magnifico
Italien bliver vel først grøn, når Udenrigsministeriets rejsevejledning vurderer, at det er forsvarligt at rejse dertil?

Pt. er den rød i hele Norditalien og orange i resten af landet:

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/italien/

Jeg skal i bil gennem Norditalien for at komme til Toscana.

EDIT: Kan se nu, at vi taler om to forskellige kort og farver. Det er rigtigt, at på "dit" kort bliver Italien grøn d. 3. juni. Men det ændrer ikke per automatik på UM´s rejsevejledning mht Italien.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Janus
Rejsevejledningen er ikke anderledes end den er i Storbritannien. De grønne lande på korte siger kun noget om du kan rejse ind i landet. At UM fraråder det betyder ikke at de kan forhindre dig i at tage afsted.
Skrevet af Magnifico
Nej, men du kan potentielt få problemer, hvis du fx bliver syg og/eller skal benytte din forsikring. Jeg ville ikke tage afsted, før UM giver Italien grønt lys.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Janus
Jeg har undersøgt det. Det blå EU sygesikringskort og andre rejseforsikringer dækker stadig under Corona epidemien.
Skrevet af Magnifico
Okay.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af Arsenal_love
Men når UM fraråder det, så tager du også afsted på "eget" ansvar, hvilket vil sige at ens forsikring ikke dækker. Men hvis man laver en særaftale forsikringsselskab så kan sansynligvis få en aftale.
fck & arsenal
Skrevet af Janus
annonce
0