Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rossoneri
@z4e
Jeg mener faktisk sagtens man kan have en liga med 18 hold.

Man spiller hele turneringen igennem = 34 kampe. Slutspil giver så to ekstra kampe ("midterhold" skal dog have et lidt andet format).

Altså 36 kampe på en sæson. Det tror jeg umiddelbart ikke ville være et problem.
Skrevet af gorillapik
Er det med vilje at du ignorer argumentet om at der vil komme endnu flere runder uden spænding fordi klubberne vil have et kæmpe incitament til at spare spillere?
Har du noget belæg for påstanden om at amerikanske og asiatiske seere ville foretrække slutspil?
Det er i øvrigt også meget sjældent med de store overraskelser i de amerikanske ligaer med cup slutspil.


Og man har jo som tidligere nævnt allerede en cup til netop det med bedre mulighed for overraskelser.


Edit: Så slutspillet skal være uden returkampe? Så er man jo nærmest garanteret at nogle af de øverste placeringer bliver afgjort på straffespark. Ét års fodbold for så at afgøre det på straffespark - hvem vil ikke gerne se det??? Ikke at et års fodbold afgjort på reglen om udebanemål er meget bedre, men altså... Sådan et type slutspil egner sig uendeligt meget bedre til sportsgrene hvor der er flere scoringer og man ikke kan spille uafgjort.
Skrevet af Rossoneri
@gorilla
Ignorerer? Jeg har vel flere gange erklæret mig regulært uenig i påstanden.
At du gentager det, gør det ikke rigtigt.

Det siger vel sig selv, at spændingsmomentet giver større interesse.
Mener du selv der er større interesse for at se Cagliari slå et uinspireret mesterhold i 2. sidste runde, fremfor en kamp i semifinalen om mesterskabet.
Jeg vil umiddelbart mene det er simpel logik.

Der er fx en årsag til, at så mange ser play-offs til PL, på trods af at de aldrig kunne finde på at se en Championship-kamp i ordinær sæson. Der er noget på spil.

Og nu er det jo ikke ét års fodbold der afgøres på straffe. Hvis du spiller dig i Top4 i ordinær sæson, er du sikret en plads i CL.
Skrevet af Rossoneri
Og det er vel umiddelbart ikke et problem at få folk til tv´et til en CL-finale. Hvorfor skulle det være anderledes her?

Man kan også sagtens spille retur-kampe i semifinaler og en enkelt finale.

De detaljer er jeg sikker på der kunne findes en fornuftig løsning på.
Skrevet af Rossoneri
On another note. Zlatan har nu scoret +50 mål for begge Milano-klubber.
Skrevet af gorillapik
Dagens kamp mod Cagliari ville da være akkurat lige så ligegyldig hvis der skulle være et efterfølgende slutspil. Jeg vil bare næsten garantere at holdene ville begynde at spare spillere, endda i meget større omfang, tidligere på sæsonen hvis top 4 placering var sikret. Særligt når der ikke er nogen nævneværdig upside ved at slutte øverst.

Ja der er mange årsager til at folk ser playoff til premier league...blandt andet at det er netop til premier league hvis popularitet er fuldstændig usammenlignelig med Serie A. En anden kunne være at de øvrige ligaer sædvanligvis er færdigspillet når der er playoff eller bare den petitesser at kampen er en gazilion kr værd.
Du nævnte aldrig noget belæg for påstanden om de amerikanske og asiatiske seere. Er det egentlig dit indtryk at premier league, helt uden slutspil, har svært ved at appellere til de segmenter?


Det er da stadig et helt års fodbold der afgøres på straffespark eller reglen om udebanemål uanset om man stadig kommer i Chl... Det er stadig muligheden for at vinde mesterskabet der afgøres på den vis. Det kan der da ikke være to holdninger til - hvad end man synes det er en god idé eller ej.

Folk ser også VM, men hvad er din pointe? Ingen påstår at der ikke vil være seere, men du påstår derimod at det vil være mere seværdigt. Du kan forhåbentlig selv se forskellen?
Skrevet af LoveFootball
Stor joke hvis der kommer slutspil i Serie A, fordi holdene ikke kan tage sig sammen og bryde juves dominans, bare det at FIGC bruger tid på det, siger alt..

Men det er helt i orden, at reglerne blev lavet om til at TOP 4 kvalificere sig direkte til CHL, fuck da alle de andre små klubber rundt omkring i Europa.. Hvornår stopper det? Når Inter og Milan er på toppen?
Skrevet af Gustenv@rius
Der kommer heller aldrig noget så tåbeligt som et slutspil i Serie A. Det er en idé født af mindreværd og misundelse fra en mand der allerede har smidt håndklædet i ringen.
Non rispondo a quelli che odiano la Juve, perché il loro é solo un problema psicologico. 36 ★ ★ ★
Skrevet af Rossoneri
Dagens kamp mod Cagliari ville da være akkurat lige så ligegyldig hvis der skulle være et efterfølgende slutspil.

Måske - men spændingen om hvem der vandt ligaen ville ikke være væk.

Jeg vil bare næsten garantere at holdene ville begynde at spare spillere, endda i meget større omfang, tidligere på sæsonen hvis top 4 placering var sikret. Særligt når der ikke er nogen nævneværdig upside ved at slutte øverst.

Der er den nævneværdige upside, at de øverste hold får en (på papiret) svagere modstander.

Din tese holder ikke.

Du nævnte aldrig noget belæg for påstanden om de amerikanske og asiatiske seere.

Jeg nævner vel mindst lige få meget belæg, som når du kommer med dine påstande.

Er det egentlig dit indtryk at premier league, helt uden slutspil, har svært ved at appellere til de segmenter?

Nej, men nu handler det jo også om Serie A, der skal konkurrere med netop PL om seerne (blandt mange andre).

Det er stadig muligheden for at vinde mesterskabet der afgøres på den vis. Det kan der da ikke være to holdninger til - hvad end man synes det er en god idé eller ej.

Ja, men det er (modsat din påstand) ikke et helt års fodbold der afgøres. Det er én enkelt placering, fx om man bliver nr. 1 eller 2.
Et helt års fodbold afgør om man kommer i CL, skal spille nedrykningsspil osv.

Det kan der da ikke være to holdninger til - hvad end man synes det er en god idé eller ej.

Ingen påstår at der ikke vil være seere, men du påstår derimod at det vil være mere seværdigt. Du kan forhåbentlig selv se forskellen?

Du må lige forklare. Ovenstående kommer i hvert fald ikke fra mig.

Jeg har derimod sagt, at det, for den neutrale seer, er mere seværdigt når der fortsat er noget at spille for. Det er det umiddelbart også for den ikke-neutrale.
Skrevet af Rossoneri
Der kommer heller aldrig noget så tåbeligt som et slutspil i Serie A. Det er en idé født af mindreværd og misundelse fra en mand der allerede har smidt håndklædet i ringen.

Nå, jamen så er den snak jo lukket. Ingen grund til at bruge mere krudt på det. Oraklet har talt!
Skrevet af gorillapik
Ofte er der ikke spænding om resultatet i de sidste runder.

Den del har din løsning jo intet ændret på. Man har bare udsat afgørelsen af førstepladsen til et par knald eller fald kampe, med alt hvad det indebærer af tilfældigheder og straffesparks afgørelser.

Uanset hvad skal man i dit scenarie besejre to ud af de tre resterende konkurrenter, så er det virkelig så stor en upside at få lov at møde nummer 4 at man vil risikere skader og træthed for det?
Så best case scenario er spændingen i de sidste runder det samme som nu, worst case er det som jeg har beskrevet.
Pragteksempel på at pisse i bukserne for at holde varmen.

Angående belæg for mine påstande så er det jo baseret på den virkelighed man ved selvsyn kan se i de amerikanske Basket og Hockey ligaer (sikkert også andre rundt om i verden), hvor begyndelsen af sæsonen ofte ligner en forlænget omgang træningskampe og garbage-time var ikke et begreb jeg hev ud af røven, det er en helt reel ting. I hvert fald i Basket. Så der er altså, modsat din sædvanlige ´fordi jeg siger det´ tilgang, faktisk et forsøg på at underbygge påstandene.

Nå, men har du så noget belæg for at de amerikanske og asiatiske seere skulle være neutrale?

Og må jeg lige fremhæve endnu engang at din løsning intet gør for at adressere det du nævner som et problem. Vi diskuterer, hvor ufatteligt det end måtte lyde, om det er en katastrofal forringelse af spændingen eller om det kan forblive det samme og så med et par semifinaler og en finale til at afslutte det hele.
Skrevet af Rossoneri
Den del har din løsning jo intet ændret på. Man har bare udsat afgørelsen af førstepladsen til et par knald eller fald kampe, med alt hvad det indebærer af tilfældigheder og straffesparks afgørelser.

Jo, det ændrer det lige præcis på. Der findes ikke en vinder først sidste fløjt. Det siger vel sådan set sig selv.

Uanset hvad skal man i dit scenarie besejre to ud af de tre resterende konkurrenter, så er det virkelig så stor en upside at få lov at møde nummer 4 at man vil risikere skader og træthed for det?

Men vejen til finalen er markant lettere. Det må man antage er relevant.

Så best case scenario er spændingen i de sidste runder det samme som nu, worst case er det som jeg har beskrevet.

Muligvis, hvis sæsonen anses som delen uden slutspil. Men det er jo ikke sæsonen. Man bliver nødt til at se på et helhedsbillede.

Angående belæg for mine påstande så er det jo baseret på den virkelighed man ved selvsyn kan se i de amerikanske Basket og Hockey ligaer...

Med den beskedne forskel, at formatet er totalt anderledes. Sammenligningen er ubrugelig.

Nå, men har du så noget belæg for at de amerikanske og asiatiske seere skulle være neutrale?

Jeg har præcis lige så meget belæg som alle dine antagelser.

Men I sidste ende beror det på simpel logik og ikke mindst erfaring fra de steder hvor en lignende struktur er implementeret.
Skrevet af gorillapik
Ja man har tilføjet tre kampe med spænding, mens resten i bedste fald i er ligeså spændende og i værste fald (og med alt sandsynlighed) væsentlig mindre spændende.

Formatet er da netop grundspil og cup slutspil i de nævnte amerikanske ligaer? De har så bare fordelene ved flere scoringer som jeg nævnte tidligere.

Så altså intet belæg, eller endda forsøg på argumentation, for at amerikanske og asiatiske seere skulle være mere interesseret i slutspil eller at de skulle være mere neutrale end andre seere... Mens der er et meget håndgribeligt bevis for at premier league, som bekendt uden slutspil, er enormt populært i de nævnte grupper.
Så du må lige minde os om hvilke ligaer med afgørelse ved cup slutspil, der er så rasende populære at du mener at man skal trække på erfaringer derfra.
Skrevet af ilpolpopogba
Rosso:
Det kan godt være, at du synes om ideen med at gentænke hele konceptet ‘ligafodbold’ for st skabe spænding og seværdig fodbold for tilskuerne.
Men lad os alle være ærlige, Napolis præsidents forslag er ikke pga der skal være spænding for tilskuerne. Det er ene og alene fordi han vil have det skal være mere “fair”” for hans elevatorhold, når nu de ikke kan ligge stabilt i toppen

Med andre ord, en slagen mand der har ondt i røven og vil have ændret formatet for egen vindings skyld og ikke en skid andet
la vecchia signora
Skrevet af Rossoneri
Ja man har tilføjet tre kampe med spænding, mens resten i bedste fald i er ligeså spændende og i værste fald (og med alt sandsynlighed) væsentlig mindre spændende.

At det potentielt skulle være mindre spændende i regular season, mangler jeg fortsat at se noget som helst logisk argument for.

Og det handler jo ikke bare om tre kampe. Det handler om to primære ting; spænding til sidste fløjt og større grad af uforudsigelighed.

Formatet er da netop grundspil og cup slutspil i de nævnte amerikanske ligaer? De har så bare fordelene ved flere scoringer som jeg nævnte tidligere.

Formatet i fx NBA er jo totalt anderledes. I regular season, skal du "bare" med blandt de otte bedste hold. Desuden spiller de så ekstremt mange kampe, at det er en nødvendighed, at spille for nedsat intensitet i regular season.

Men summasumarum er, at sammenligningen ikke kan bruges.

Så altså intet belæg, eller endda forsøg på argumentation, for at amerikanske og asiatiske seere skulle være mere interesseret i slutspil eller at de skulle være mere neutrale end andre seere...

Her er I hvert fald en artikel der taler om asiatiske fans og deres interesse.
https://www.cnbc.com/2019/01/25/china-icon-market-creating-more-fans-of-soccer-stars-not-clubs.html

Mens der er et meget håndgribeligt bevis for at premier league, som bekendt uden slutspil, er enormt populært i de nævnte grupper.

Pga den store eksponering i Asien. Men det fortæller intet om hvorvidt formatet er optimalt.

Så du må lige minde os om hvilke ligaer med afgørelse ved cup slutspil, der er så rasende populære at du mener at man skal trække på erfaringer derfra.

Fx det engelske og tyske oprykningsspil, der tiltrækker langt flere seere end der normalt er til Champiosnhip-kampe.

I flg. dig, handler det så om, at fans bare ikke har andet at se på. Aha. Det må du så meget gerne omvendt lige dokumentere...
Skrevet af Rossoneri
@ilpol
Det er egentlig interessant, for du skriver som om vi er uenige. Men det du skriver, er jo fuldstændig i linje med det jeg selv har skrevet.

Jeg er sådan set fuldstændig ligeglad med ADL og hans motivatoion for dette.

For mig handler det om muligheden for at udvide interessen for Serie A.
Skrevet af ilpolpopogba
Rosso:
Fair nok, men det “ædle forslag” er nemlig så ikke særlig ædelt når ADL kun forslår det fordi det er eneste chance for at hans hold vinder andet en coppa’en

Lur mig om der ikke også er en snært af Milans vinder chancer der bliver forstærket, der gør at du også er SÅ stor fortaler for at ændrer et system der har virket i 100 + år.

Som tidligere skrevet, hvortil du ikke kunne svare. Oplevede den fransk liga en lignende situation, da Lyon vandt 7 mesterskaber i streg, men de blev sidenhen slået af pinden og har ikke mænget sig som mestre siden. - det er jo alligevel ikke fordi at dit system får nye hold til, såsom Genoa og SPAL.

Der kommer æra’er fra tid til anden og juve bliver også slået af pinden på et tidspunkt. Man skal ikke bare ændre det fordi man lige er i en af de æra’er
la vecchia signora
Skrevet af Rossoneri
Fair nok, men det “ædle forslag” er nemlig så ikke særlig ædelt når ADL kun forslår det fordi det er eneste chance for at hans hold vinder andet en coppa’en.

Igen, jeg beskæftiger mig ikke med ADL. Det er dog ikke en ide ADL har født - bl.a. har Agnelli i flere år arbejdet på et alternativt format.

Lur mig om der ikke også er en snært af Milans vinder chancer der bliver forstærket, der gør at du også er SÅ stor fortaler...

Ja, vi er jo alle farvede af vores perspektiv. Ligesom du sikkert er SÅ stor modstander, fordi du holder med Juve.

Men lad da ikke den slags åbenlyse sandheder afholde os fra at undersøge muligheden for forbedringer.

...for at ændrer et system der har virket i 100 + år.

Hvis det var sandt, spillede vi stadig om to point, havde ikke professionelle forhold og der var ikke noget der hed offside. Spillet udvikles kontinuerligt.

Som tidligere skrevet, hvortil du ikke kunne svare. Oplevede den fransk liga en lignende situation, da Lyon vandt 7 mesterskaber i streg, men de blev sidenhen slået af pinden og har ikke mænget sig som mestre siden.

Jeg er ærligt talt ikke helt sikker på at jeg forstår præmissen. Er du fx i tvivl om hvem der vinder Ligue 1 næste år?

Der kommer æra’er fra tid til anden og juve bliver også slået af pinden på et tidspunkt. Man skal ikke bare ændre det fordi man lige er i en af de æra’er

Man kan vel godt vurdere muligheden for netop at ændre det, såfremt sådanne æraer ikke er i den generelle interesse. Fair eller ej.
Skrevet af ilpolpopogba
Rosso:
Ja der har været et par ændringer løbende, men du snakker om at ændre hele konceptet omkring ligafodbold.

Nej psg vinder den franske, Liverpool den engelske, bayern den tyske, Barca den spanske. Mon dog? Leicester vandt fx for et par år siden. Så præmissen med Lyon er at selvom du mener afstanden bliver større og større og chancen for et andet hold vinder er ikke-eksisterende, så sker det at spillere, trænere osv skal skiftes ud og fejlkøb kan ske, så man er ikke fastholdt i samme dominans på trods af flere penge end andre klubber.

Men lad os bare holde, for vi bliver langt fra enige. Vi kan være enige om at vi ønsker et mere attraktivt serie a. At jeg så er fortaler for at man er sin egen lykkes smed i hver enkelt klub, og du er mere til den statskontrollerede (ligakontrollerede) model, er bare sådan det er
la vecchia signora
Skrevet af Rossoneri
Men lad os bare holde, for vi bliver langt fra enige.

Enig - og tak for en god debat.

At jeg så er fortaler for at man er sin egen lykkes smed i hver enkelt klub, og du er mere til den statskontrollerede (ligakontrollerede) model, er bare sådan det er

Her må jeg lige afslutningsvis protestere. Det er simpelthen noget vrøvl (no offense).

Det er ikke en liberalistisk anskuelse.

Der er tale om to forskellige modeller, hvor den ene indeholder en større grad af uforudsigelighed end den anden. Det kan man have sin subjektiv holdning til.

Men en struktur med fx et slutspil, er ingenlunde mere kontrolleret, end en ren ligastruktur.
annonce
0