Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Magnifico
Pis.

5.372 nye smittede i Italien i dag. En fordobling siden i tirsdags. Dog igen rekord i antal tests: 129.471 styks.

Samtidig betyder DK´s lave grænse - på 30 - for åbent/lukket-land, at Italien uden tvivl ryger i karantæne for danskere fra næste torsdag: Nu 31,1 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge over de sidste to uger.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Skrevet af andib
5.372 nye smittede i Italien i dag. En fordobling siden i tirsdags. Dog igen rekord i antal tests: 129.471 styks.
Men det var vel mere eller mindre forventet? De tiltag, som man lige har gjort, de skal først have indvirkning, så vi ser vel først en forhåbentlig forbedring engang i løbet af de(n) kommende uge(r).
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af Janus
Ja, det er en trist udvikling og over 100.000 tilfælde i Europa i dag. Vi styrer uden tvivl mod en form for ny nedlukning.
Jeg er helt enig i dit forrige indlæg men der også mange økonomiske interesser og sponsorer der skal tilgodeses.

Det nuværende kampprogram er stendødt og det er kun et spørgsmål om tid før det op for forbundene og UEFA.
Skrevet af andib
Jeg havde slet ikke set at Ilicic er blevet skrevet ind i spillere til ChL for Atalanta. Mon han virkelig er ved at være på vej tilbage?
Kenny Dalglish had scouted the young star at Bordeaux, and requested the chairman Jack Walker to begin discussions with the player’s club. He refused, and famously said, “Why do you want to sign Zinedine Zidane when we have Tim Sherwood?”
Skrevet af La Fidanzata d?Italia
Men er det ikke snart på tide, at vi kigger på vores erfaring? Der er nu ved at være mange sportsfolk som har været testet positive for covid-19, men så vidt jeg ved har ingen haft mén efter, men blot haft influenza eller mildere symptomer.
Så hvorfor er det at vi ikke kan spille videre? Hvis sunde og raske elitesportsfolk blot er syg for nogle dage. Er bange for at vi går og ser spøgelser alle vegne lige nu.

Jeg er med på at der er nogle ældre som der kæmper med andre helbredsproblemer hvor Covid kan vise sig at være et problem.

Er det ikke på tide at vi kigger på erfaring og evidens, frem for frygt og formodninger.
Jeg kender 5 som har været smittet, 3 var ikke selv klar over at de var positive, og de to andre havde tør hoste. Igen jeg siger ikke at den ikke kan være farlig, men det kan influenza A også være. At der er 100.000 der bliver smittet, javel men det antal er vel ligegyldig, det tal der er vigtig er vel hvor mange indlagte der og så fremt om det er et problem.
Il meglio di Allegri
Skrevet af warmon89
Fordi du ikke kender de lange udsigter for folk der har haft covid-19. Risikoen (omend den må formodes at være på et minimum) for at alle der har fået covid-19 pludselig dør af akut hjertestop om 10 år, uanset i hvilken grad du har været syg... det er der ingen der ved, derfor går de med livrem og seler, for man kender forsat kun de korte konsekvenser
Skrevet af Stankovic
Ja, eller at de om 10 år udvikler sig til zombier.

For at komme tilbage på et mere seriøst spor, da almindelig influenza ligeledes kan resultere i kroniske sygdomme længere ude i fremtiden. I starten af epidemien var det primære fokus på antal indlæggelser, hvor det nu nærmere er på antal bekræftet smittede. Det virker til at den variant som vi ser nu af COVID19 ikke medfører samme niveau af konsekvens, hvorfor at vi hvis det er rigtigt derfor også må tillade flere bekræftet smittet.

Min konklusion af det her er, at statsledere gør alt for at besidde mest muligt magt hvorfor, at når de først har fået en markant bestemmende epidemiknap at trykke på, med enorme økonomiske konsekvenser til følge, ja, så er det for svært for dem ikke at trykke på knappen igen og igen.

Det skriger jo af magtliderlighed uden et fokus på en optimal løsning, når de danske politikere har indført et 50 mands forsamlingsforbud i Danmark, men samtidig vælger at tillade folketingsalen i at blive fyldt med godt 200 mennesker til folketingets åbning. Det virker fuldstændig selvmodsigende.

Samme magtliderlighed ser vi i hele Europa. Men det er mere om politik end om fodbold.
Skrevet af warmon89
Eller du kunne rent faktisk forholde dig til at der er sygdomme der ligger i dvale i en rum tid (tuberkolose er et glimrende eksempel) hvorefter de går i udbrud når omstændighederne er de rette... Det har intet at gøre med zombier, men tak for det sjove indspark ;)

Det er jo naturligt for langt de fleste virus/bakterier at de langsomt svækkes, de ønsker jo at sprede sig, og det gør de langt nemmere hvis de blot svækker deres vært i en mindre grad, der tillader værten at bevæge sig omkring...

Har du reelt sat din ind i hvad det her forsamlingsforbud dækker over? eller slynger du blot omkring dig med tomme påstande? For det ser faktisk ud som sidstnævnte...
Skrevet af La Fidanzata d?Italia
Fordi du ikke kender de lange udsigter for folk der har haft covid-19. Risikoen (omend den må formodes at være på et minimum) for at alle der har fået covid-19 pludselig dør af akut hjertestop om 10 år, uanset i hvilken grad du har været syg... det er der ingen der ved, derfor går de med livrem og seler, for man kender forsat kun de korte konsekvenser


Det er netop det her jeg mener med at se spøgelser. Er der nogle fagpersoner, som siger at der foreligger mulighed for at få hjertestop efter covid 19, 10 år senere? Nej det er ren fantasi.
Ved du om der er mulighed for at den forkølese du havde sidste år, ikke vil medfør hjerneblød næste år?

Lægevidenskaben har ikke snakket om længerevarende effekt af covid, så det er der ingen bevis for. Der er hellere ingen sportsfolk som har mén efter at havde haft Covid 19.

Lad os være styret af rationelle tanker, fremfor frygt. At gå med livrem og seler giver ingen mening når det kommer til at afvikle serie A. Ja mennesker dør, og det har de gjort alle dage, det kan vi ikke hindre.
Il meglio di Allegri
Skrevet af Bender
Lad os være styret af rationelle tanker, fremfor frygt.


Den store drøm. For tiden føles den dog meget langt væk - og ikke kun pga. corona. Langt fra, desværre :(
Skrevet af warmon89
Jeg ser da netop ikke spøgelser, men forholder mig til reelle fakta... Det kunne da være rart der var flere mennesker der gjorde det samme, så kunne det jo være man ikke var nødt til at lave så fandens mange restriktioner mm. hvis folk ellers evnede at tænke selv...

Vi ved INTET om de langsigtede konsekvenser af at man har COVID-19, for sygdommen er relativt ukendt. Man ved at den rammer bestemte målgrupper, som også ville have haft svære forudsætninger under en influenza epidemi. Men hvor influenza er en kendt sygdom, man har en vaccine klar, der hurtigt kan justeres til den enkelte type influenza der hærger det pågældende år, og dermed kan man beskytte langt de fleste... Man har altså med andre accepteret at der er nogen der vil dø, man kan ikke redde alle.

En væsentligt forskel på f.eks. influenza og COVID-19 er, foruden der er alle tale om to forskellige virus-typer, jo at COVID-19 tilsyneladende rammer i et langt bredere spektrum, herunder folk der hverken har kritiske sygdomme, eller på andre måder er i risiko-gruppen. Der er ganske enkelt risiko for DU, som et almindeligt og rask menneske ender med at dø, uden man helt har forståelse af hvorfor. Jo jo, der ligger formentligt COVID-19 til grundlag, måske kombineret med andre faktorer. Men det er jo disse faktorer man ikke kender, og det gør sygdommen svær at forudse, hvis man bare slipper bremsen, og så siger: Fuck it, vi gør ingenting

Self. er der nogen der dør hver dag, men når man ikke kender alle konsekvenser af at lade COVID-19 bevæge sig frit, giver det da god mening man passer på alle mennesker. Det er jo af samme årsag man prioterer at få vacineret ældre og folk i risikogrupper med influenzavaccine hvert år.

Jeg kender ikke de langsigtede konsekvenser ved COVID-19, og det gør (næsten) alle herinde på de forums heller ikke... Og lægevidenskaben gør heller ikke, af den simple årsag... Det har endnu ikke været muligt at dokumentere dem...

Så fordi at ingen sportsfolk har mén efter COVID-19, så er sygdommen altså ufarlig... Du taler om en gruppe af mennesker, der bliver overvåget konstant i disse tider, hvor de har fuldstændig styr på hvad de indtager, hvor meget de træner, hvor deres krop er henne i forhold til at peake på det rigtige tidspunkt... Det er jo gældende for langt de fleste mennesker de har sådan en hverdag. (indsæt ironi) Jeg kan også lave en statistik der viser man ikke dør af at hoppe ud fra en bro 30 meter over vandet, men man skal jo lige huske præmissen for en sådan statistik.

Et godt eksempel er jo vores egne data for COVID-19 i danmark og sammenligner dem med italien... Vi tester 55.000 om dagen, men finder blot 400-500 nye tilfælde... I Italien tester med ca. 125.000 om dagen, men antal tilfælde er ca. 10 gange større. Så tester vi forkert (med tanken om at italien tester lidt over dobbelt så meget, men finder 10 gange flere smittede)? Er smitten reelt set ikke så udbredt som frygtet? Det estimerede mørketal anslås jo ny til at være ikke 10 gange så højt som i starten af epidemien, men nu blot 4-5 gange. Altså en halvvering. Det synes jeg da er mægtig spændende at dykke ned i. Hvorfor stiger smittetallet nu? Hvorfor steg det ikke da vi åbnede op i juli/august? Det er jo de ting der er værd at undersøge...

Nu er forkølelse heldigvis veldokumenteret som sygdom, så det tænker jeg ikke at jeg skal være nervøs for er årsagen til jeg får en evnt. hjerneblødning i 2021.

Jeg tror på følgende, og det er jo så en personligt holdning: VI FÅR IKKE ALT AT VIDE SOM SAMFUND, for det kan vi ganske enkelt ikke håndtere. Vi får den information de mener er passende, og bliver det så noget andet info lækket, så forholder de sig til det. Det betyder ikke jeg tror på det er det rigtige at gøre... Gud hvor jeg i bund og grund hader at skal formulere mig på skrift, jeg er så meget bedre til samtaler :D

Jeg forestiller mig ikke man som verdenssamfund lukker så voldsomt ned, uden der er grundlag for man som regering/monark/præsident mm. har fakta om COVID-19 indeholder mere end det vi får at vide. Teorier som at det er NAZI-mette, at det er et globalt plot for at vi alle sammen er nemmere at styre... Så har de da ikke kigget på den danske befolkning i hvert fald...

Vi står som befolkning i danmark i to lejre (lidt forenklet), en lejr der ønsker at vi alle sammen overholder restriktionerne, passer på hinanden mm. så vi hurtigt kan komme igennem og videre med livet. Den anden lejr har taget den hat på der hedder sig: Der er ikke nogen der skal bestemme hvad jeg gør med mit liv!
Jeg forstår da til fulde folk er trætte af det alt det...

Skrevet af La Fidanzata d?Italia
Sikke en gang bavl det du kommer med, jeg gider ganske enkelt ikke påpege alt det BS du kommer med. Men det er godt nok sørgelig at læse at du efter sigende selv mener at du holder dig til fakta.

Der er ganske enkelt risiko for DU, som et almindeligt og rask menneske ender med at dø, uden man helt har forståelse af hvorfor.


Nævn et tilfælde hvor en 10-40 årig person er død af Covid og Covid alene. Hvis ikke du kan det, så holder du dig ikke til fakta, men til fantasi.

Fakta er at da der var død 602 person i Danmark, var gennemsnitsalderen 82 år!!! Der var ingen under 62 der var død. 3/4 af dem der var døde, havde haft en livstruende sygdom indenfor de sidste to år, såsom kræft osv.. Dette er fakta fra SSI. Du har intet evidens for at påstå det du gør.

At der er en eller to personer der stiller sig op og siger de har mén er hellere ikke evidens for en skid, for der kan være mange faktorer for at de har det som de har. Derfor må man vente med nogen som helst konklusion til der ligger en udredning, at konkludere noget som helst før, er blot ren fantasi.

Fakta er at mange prof fodboldspillere har haft Covid 19, men alle har de fint igen, og spiller som altid. Det er hvad fakta er, så hvorfor ikke fortsætte hvis intet er sket, altså?
Den eneste grund er at man ikke forholder sig til fakta, og går og ser spøgelser alle steder.

Hvis du vil fortsætte med at ævle skal du være velkommen, men jeg vil kun svare hvis du kan påvise en fodboldspiller eller anden atlet som har mén efter at hvad haft Covid 19. For hvis ikke du kan det, nytter det ikke noget det du kommer med, da præmissen for dialogen ikke er til stede.
Il meglio di Allegri
Skrevet af warmon89
Så vi skal altså diskuterer COVID-19 udfra prof. atleter udelukkende? Muligt jeg ævler, men det gør du da også... hvad udgør prof. atleter af verdens befolkning? 0,01%? eller skal vi være generøse og så sige fuldtids prof. atleter er 0,1% af verdens befolkning... det er da umuligt at debatere noget der vedrører alle på verdensplan ved at kigge isoleret på den gruppe du foreslår.
Skrevet af Rossoneri
Det bliver hurtigt en lidt "skinger" snak med så mange følelser på spil. Vi har jo også haft det oppe her i tråden tidligere.

Jeg kan egentlig godt forstå den panik der var i februar og marts, da vi reelt ikke vidste hvad vi stod overfor. Og ikke mindst fordi vi, navnlig i Italien, så gruopvækkende billeder.

Vi kan jo starte med at konkluderer, at alle epidemier er alvorlige. Og (næsten) alle liv er vigtige.

Når det er sagt, så bliver man også nødt til at se covid i et større perspektiv.

Specifikt mener jeg der er tre primære spørgsmål der må stilles.

Står vores indsats mål med hvordan vi prioriterer midler til andre sygdomme? Virkeligheden er jo, at folk dør hele tiden. Sammen med skatter, er det den eneste sikkerhed vi har.
I Danmark dør der dagligt 150 mennesker - ud af dem selvfølgelig en væsentlig del med sygdom(me).

Her må der være en umiddelbar forventning om, at ethvert menneskeliv er nogenlunde lige meget værd. Det er langt fra tilfældet med corona.

Er kuren værre end sygdommen? Man kan ikke se dette udelukkende i et sundhedsperspektiv. Eller rettere, man må forstå, at en fiansiel krise, bliver til en sundhedskrise.
Et godt eksempel er, at et studie fra Harvard viste, at omkring 180.000 mennesker døde "unødigt" af cancer i USA som direkte følge af den seneste finanskrise.
Det svarer altså nogenlunde til det samlede antal der er døde med corona i USA i skrivende stund. Og for lige at sætte tingene i perspektiv, så er denne krise (i finansiel sammenhæng) er ca. 10 gange større. Og det nævnte dødstal relaterer sig udelukkende til cancer.

På verdensplan kom WHO for nylig ud med en dyster forudsigelse om, at op mod 2,8m børn (kun børn) kan dø som følge af corona-restriktioner (altså ikke af sygdommen).
Det skal naturligvis holdes op mod de godt 800.000 mennesker der indtil videre er døde med covid (altså ikke nødvendigvis af covid).

Giver de politiske beslutninger mening? Det er naturligvis altid let, at være klog retrospektivt. Det ændrer dog ikke på, at vores sundhedsmyndiggeder direkte frarådede nedlukningen af samfundet og ikke mindst lukning af grænser.

Når man nu kender konsekvenserne af disse tiltag, må man også spørge hvorfor vi opretholder dem. Der findes ingen sundhedsfaglig baggrund, men ikke desto mindre har vi (100% selvforskyldt) smadret vores økonomi i et omfang vi ikke før har set.

Det vi ved det virker er, god håndhygiejne, afstand og ikke mindst at vi undgår store forsamlinger.

Og så er det naturligvis også en væsentlig detalje, at denne sygdom er markant mere farlig for ældre og folk med et i forvejen svækket immunforsvar, som det også er nævnt.

Det er naturligvis også rigtigt, at vi ikke kender langtidskonsekvenserne. Det kan man dog sige for mange ting - fx mobiltelefoner. Man kan også nævne, at ny forskning viser, at der kan være en klar sammenhæng mellem hovedstød og demessygdomme.

Virkeligheden er nok, at vi skal lære, at leve med covid - i hvert fald i noget tid. For den absolut overvejende del af os, er denne sygdom nogenlunde lige så farlig som en gang influenza (i grove træk). Mange har endda ikke symptomer.

Ud fra det perspektiv, må man også se risikoen relateret til topatleter. Det betyder selvsagt ikke, at man ikke skal passe på dem der er sårbare for den her sygdom.

Men lige nu fokuserer vi meget på antal smittede. Det er reelt en ligegyldig oplysning. Det handler om hvor mange der bliver alvorligt syge. Desuden er det også sådan, at man kan teste positiv baseret på meget små rester af virus, hvor man hverken er syg og/eller kan smitte.
Skrevet af Stankovic
Jeg tror på følgende, og det er jo så en personligt holdning: VI FÅR IKKE ALT AT VIDE SOM SAMFUND, for det kan vi ganske enkelt ikke håndtere.


Så det er også 5G udbredelsen som er skyld i epidemien?
Skrevet af La Fidanzata d?Italia
Warmon89

Netop det du besvare, viser at du ikke fatter hvad vi snakker om. Vi snakker om vi skal forsætte, som tidligere selvom nogle bliver syge. Og der siger jeg selvfølge, netop fordi ingen fodboldspiller eller andre top athleter har været alvorlig syg af covid, og derfor må vi konkludere at covid ikke er farlig for disse, vi har ihvertfald ingen evidens for at sige andet.
Så at stoppe serie A eller gøre andre tiltag, er der ingen grund til. De skal forsætte med at spille efter programmet.

Det ville jo være tåbelige at sammenligne Dybala med en 80 år kræft patient, så selvfølgelig skal vi kigge på top athleter.
Il meglio di Allegri
Skrevet af Acheron 3
Jeg er ret sikker på, at Dybala er ligeglad med eventuelt at smitte sin 80-årige oldemor så længe at han kan fortsætte med at spille fodbold.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Skrevet af La Fidanzata d?Italia
Det har jo ikke en kæft med sagen at gør, og et latterlig argument.
Il meglio di Allegri
Skrevet af JuveFella
Jeg er ret sikker på, at Dybala er ligeglad med eventuelt at smitte sin 80-årige oldemor så længe at han kan fortsætte med at spille fodbold.


Hvad var lige meningen med og skrive det? Selvom du tydeligvis ikke kan lide Dybala, er det sgu stadig noget ret underligt og skrive.
Skrevet af Acheron 3
Måske var det ironisk ment, og svaret på, hvorfor fodboldspillere med Covid-19 ikke bare kan spille videre uden isolation m.m.?

Nogle har virkelig tabt sutten herinde. Hvis ideen om bare at spille videre trods smitte skal føres ud i livet bærende på den præmis, at topatleter alligevel ikke tager skade af af den, ja så skal alle spillere jo i en sæsonlang ritiro uden mulighed for familieliv så de dermed højst kan smitte hinanden, og selv det ville ikke virke da de også har kontakt med dommere, linjevogtere m.m.

Jeg er med på, at det vil være ødelæggende og irriterende med endnu en sæsonafbrydelse, men prøv nu lige at tænke længere end det.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
annonce
0