Snak

Mere indhold efter annoncen
Det handler vel i mindst lige så høj grad om en klassisk italiensk "dovenskabskultur". Man gør ikke mere end hvad der er nødvendigt. Så kan man passende spare kræfterne til der er brug for dem næste gang.
Det spiller helt sikkert også ind ja, men overtroen gør/gjorde også.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Det er noget af en Serie A-lørdag vi skyder ligaen i gang med igen hva´?

Atalanta skal forsøge at stikke en kæp i hjulet på ellers suveræne Juventus - noget de havde held med så sent som i sidste sæson. Milan (med to nævneværdige karantæner til Hakan og Bennacer i øvrigt) og Napoli skal battle om hvis krise der er størst, og endelig skal Inter se om de kan få gjort op med den ret så dårlige udebanestatistik man har på Stadio Olimpico Grande Torino hvor man ikke har vundet siden 2015.

Tre kampe som både har store implikationer (på alle mulige måder), og som man sagtens kan forvente bliver både spændende og underholdende.

Jeg kan næsten ikke vente!
@acheron
Det er et interessant argument.

I de +30 år jeg har fulgt italiensk fodbold, er jeg dog aldrig stødt på det før. Jeg har altid oplevet/opfattet at holdene stopper med at være målsøgende, fordi spillerne anser at de har udført deres opgave. Selvfølgelig stadig med stor fokus på ikke at indkassere mål selv.

Man ser jo også stribevis af "fornuft-X´er" henimod slutningen af turneringen - navnlig i Serie B og nedefter.

Jeg siger ikke at det ikke eksisterer - jeg er bare aldrig faldet over vinklen før.
en klassisk italiensk "dovenskabskultur".
Jeg synes nu, at ordet "dovenskabskultur" er fordomsfuldt.

I al min tid i Italien har jeg aldrig opfattet italienere som deciderede dovne. Tværtimod står de tidligere op og arbejder længere end de fleste. Men dét, mange udlændinge hæfter sig ved, er de 3-4 timer midt på dagen, hvor man holder siesta. For selvpiskende protestanter i det kolde nord kan denne pause let opfattes som dovenskab. Men det er det ikke. Italienere lærer fra barnsben at respektere varmen. Den kan være livsfarlig, især ifm arbejde. Og derfor er enhver italiener opdraget til at økonomisere med kræfterne i det varme klima. Det er ikke dovenskab. det er klogskab.

En anekdote om dette: Jeg arbejdede engang i haven ved frokosttid. Vores tuttofare - altmuligmand - kom forbi. Han brølede til mig, "Che cosa fai?!" - Hvad laver du?. Jeg troede, at jeg - i hans øjne - lavede et stykke arbejde helt forkert. Men nej. Han pegede bare op på den brændende sol, der stod lige over os og rystede totalt opgivende på hovedet... Idiotiske dansker. Siden har jeg ikke arbejdet ude midt på dagen i Italien.

Man gør ikke mere end hvad der er nødvendigt.
Igen en fordom imø, generelt set.

Tag f.eks. håndværkere. Jeg har kun oplevet, at en italiensk tømrer, murer, vvs´er eller elektriker kom til tiden, lavede arbejdet iht aftale og til den aftalte pris. Og hvis der endelig skulle være en fejl, blev den prompte udbedret uden kny. Betaling for kørsel er for øvrigt i Italien en total ukendt - og for dem, helt uforståelig - ting.

Italienere er gennemgående ærekære mennesker, som sætter en ære i at udføre deres håndværk i den bedste kvalitet.

Dette gør sig også gældende inden for servicefaget. Italienere yder generelt en god service, især i mindre butikker og på restauranter. Her sætter man igen en ære i at gøre sit bedste og er stolte af sit fag. Prøv at sige det samme om serviceoplevelsen på en dansk café. Dér "gør man ikke mere end hvad der er nødvendigt". Nej, og til tider mindre.
ACF Fiorentina & Leeds United FC
Jeg brækker mig...
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Det er altså klasse at vende et truende nederlag til sejr ude mod Atalanta. Det andet mål er rigtig flot opspil.
Mojn do!
Vildt med Juve. De var helt nede i sækken efter 74 min og det synes kun et spørgsmål om tid før de kom bagud med 2-0. 8 min senere fører de så 1-2
Er der nogen der ved hvorfor der ikke bliver dømt hånd på bolden i opspillet?
Andrea Ranocchia - Frøen fra Assisi
Men Cuadrado har en hånd på bolden i opbygningen til målet. Kommentatorerne er også rimeligt ophidsede over, at det ikke blev dømt
ACF Fiorentina & Leeds United FC
annonce