Jeg kan ihvertfald tilslutter mig limoncello og cigaretter!
Samt Pizza selvfølgelig! Der er over 1000 pizzeriaer i Napoli og de ved hvordan den bliver velsmagende.
Forza Napoli Sempre!
dertil læste jeg også at specielt havnen skal man ikke gå ned til efter aftenens frembrud som turist - kan jeg dog ikke bekræfte
Jep. Sidste gang var for omkring ti år siden, ved Gallipoli (som også er en fed by), men har også lagt vej forbi Bari, Otranto og Manfredonia tidligere. Nationalparken omkring sidstnævnte er i øvrigt virkelig smuk - og har i øvrigt Europa´s ældste valfartssted dedikeret til ærkeenglen Michael. Puglia hænger historisk meget sammen med Sicilien, så det var næsten et must for mig af kigge langs.Tak for info. Har du været i Lecce, Matera og/eller Altamura i Puglia?
Jeg mener, at Lecce var én af dem, der glippede - men jeg er ikke sikker. Jeg har ikke været i Matera eller Altamura (jeg havde ikke engang hørt om sidstnævnte før nu), men begge er skrevet på listen.Alle italienere kender Pane Altamura, som er DOP-registreret og går helt tilbage til romerriget. Det er en delikatesse dernede. Og ifølge italienerne er det landets bedste brød - hvis ikke verdens bedste :-) Det smager også pragtfuldt.
Giver da gerne lidt mere for det bedre, men en pizza skal jo ikke koste 100kr.Hvis du vil have ordentlige italienske råvarer, kan en god pizza i Danmark godt snige sig op i nærheden af en hund som takeaway. I hvert fald i København og omegn. Dermed ikke sagt at prisen nødvendigvis afspejler kvaliteten. Men det kan faktisk godt være en indikator.
Min erfaring er, når man har knækket koden til dejen, at det er bedst at lave dem selv. Især hvis du har en stenovn,Selvom en pizza indeholder relativt få ingredienser, er det svært både at købe eller selv lave en god pizza herhjemme, er i hvert fald min erfaring. Alle ingredienser spiller en afgørende rolle - selv vandet og luftfugtigheden - og så er der jo også håndelaget, hvor det er umuligt at kopiere en ægte, uddannet pizzaiolo/a. Stenovn hjælper på resultatet, men er ingen garanti.
Diskuterede det engang med en fyr, der ikke var italiener. Han påstod hårdnakket, at det hed pizzaria - med pizza i ental og ikke pizze i flertal - for, som han sagde... "Det hedder jo heller ikke pølservogn, vel?".Hahaha. Fantastisk argument på alle mulige måder!
Det var ikke for at lyde nærig, men i princippet er pizza ikke en dyr spise - og det er nok mere det, som jeg er lidt olm ved.Jeg er skam helt enig. Pizza er fattigmandsspise i Italien, oprindeligt lavet af madrester fra dagen før. Når jeg kan få en superpizza i Italien til 5-6 euro, bliver jeg sgu også lettere provokeret af at skulle det dobbelte for en ringe af slagsen i vores lille, dyre land.