Snak

Mere indhold efter annoncen

Southampton FC | Francis Benali: Saints Legend...

lør 13. aug 2011
Vi mangler en Southampton-tråd til at samle de Saints-fans, der bruger bold.dk. Og kunne det times bedre end den dag, hvor Saints ligger nummer 1!!! :-D

http://i55.tinypic.com/fz18o6.jpg

Truppen er ekstremt bred, og med rygter om flere indkøb (Jay Rodriguez, Nicky Maynard og Kaspars Gorkss), virker det som om, de mener det seriøst i år.

Med Brighton godt i gang, og et Pompey, der snart får samlet et hold, kan det blive en god sæson for sydkysten, der eller samlet set har været helt nede at skrabe bunden...
Championship´s rigeste hold? ;-)
Wise Men Say...
Vi mangler en Southampton-tråd til at samle de Saints-fans, der bruger bold.dk. Og kunne det times bedre end den dag, hvor Saints ligger nummer 1!!! :-D


Medløber!!!!

Spøg til side. Jeg skal såmænd nok kommentere et & andet når denne tråd er oppe, og dermed hjælpe med til at holde den oven vande. I har fået en god start ja, og jeg forventer som sagt også overvejende positive takter fra jer i denne sæson. I har i hvert fald et ganske fornuftigt hold. Jeg tror ikke helt at det rækker til opryking eller play-offs, men lidt mindre kan vel også gøre det.

Hvad skal pengene i får for Oxlade-Chamberlain bruges til? For at sige det på en anden måde: på hvilke positioner trænger i mest til forstærkninger? Jeg går ud fra at i som minimum skal finde en direkte afløser for O-C.

Brøndby Fiorentina Portsmouth
@Goikoetxea

Mon ikke stadig det er Leicester City der har det største budget? Det er jo ikke sikkert at Nigel Adkins får hele beløbet som klubben får for Oxlade-Champberlain til at købe nyt for.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Tænkte mere på at Markus Liebherr var god for rigtig rigtige mange penge..
Wise Men Say...
Jep, men han var også den eneste i familien der sådan rigtigt var fodboldinteresseret. I hvert fald har jeg forstået det på den måde, at det er begrænset hvor meget den resterende familie nu vil poste i klubben. Men indtægterne for salg af diverse talenter fra tid til anden kan klubben sikkert også komme langt for.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Jeg gider ikke at nærlæse de endeløse tråde med 1000+ indlæg på de engelske Saints-fora omkring ejerforholdene, så jeg kan ikke påstå at være ekspert. Men lidt har jeg da samlet op. Liebherr var god for flere milliarder Euro, men efter hans død er det ikke til at gennemskue, hvordan familien forholder sig til fodboldklubben. Men Nicola Cortese bliver ved at nævne, at planen om Premier League i løbet af 5 sæsoner (nu den trejde) står ved magt, så han må have en eller anden form for opbakning og nogle garantier fra Liebherr-familien.

Så det er ganske umuligt at sige, om det er den rigeste klub i Championship, for nok har ejerne penge, men det må formodes, at de vil se klubben blive kørt som en selvforsynende virksomhed, der ikke lever af økonomiske indsprøjtninger. Og med de nye regler på trapperne, bliver det nok også en større nødvendighed. Men kan vi hive et tilskuersnit på 25.000+, er det også en god start.

Tag fx salget af Chamberlain. Som med alle andre privat ejede klubber, er der ingen garantier for, at pengene forbliver i klubben som fx ved en PLC - de kan lige så godt ryge ind på ejernes konto. På den anden side køber Cortese løs og flere spillere rygtes til klubben, så de er ikke bange for at bruge penge. Min pointe er, at jeg ikke sidder og tæller, hvornår Chamberlain-pengene er blevet brugt på spillerindkøb, for sådan tror jeg slet ikke, at biksen fungerer.

Men øhm, det kan selvfølgelig også være, at jeg har misforstået det ;-)
Southampton FC Aalborg BK
Erstatningen for Chamberlain blev købt for en måneds tid siden; Steve De Ridder fra de Graafschap. Her er et link til den traditionelle Youtube-video med highlights, der sikkert ville kunne få Asger Larsen fra Serie 4 til at ligne Messi (men vi falder alligevel altid for den og tænker: "han bli´r VILDT god"):

http://www.youtube.com/w…_mfKp9i52AY

Jeg er nok stadig dybt uambitiøs, når jeg oprindeligt håbede på, at vi ville benytte os af det hold, der skaffede oprykning fra League One. Selv om der er en god stemning om den gruppe spillere, vil de nok næppe kunne gøre et stort indtryk på Championship. Det lyder absurd, men ligesom jeg glædes over nye indkøb, ærgrer jeg mig over de spillere, der skubbes ud af holdet. Jeg tror bare, jeg skal vænne mig til, at sådan er det med ambitiøse folk bag klubben - der skal ske noget!

GK - I mål bliver Kelvin Davis ikke yngre, men han er en stor personlighed og club captain. Bart Bialkowski er en fin reservekeeper med godt potentiale, men ingen ved, om han vil vokse med opgaven, hvis han fik chancen...

RB - På højre back har vi Frazer Richardson, der fik 9 sæsoner i Leeds, før han tog en enkelt sæson i Charlton og kom på årets hold i League One. Han burde være god, og det er han også til dels, men hans afleveringer lader en del tilbage at ønske. Danny Butterfield lægger fantastiske indlæg, men er svagere defensivt.

LB - Tjah, vi har flere venstrebacks end Pompey havde spillere på bænken mod Barnet! ;-) Dan Harding har slået Ryan Dickson af, men hvad med nyindkøbte Danny Fox, med fortid i Celtic og PL-erfaring med Burnley? Unge Joseph Mills må være fortid i klubben nu...

CB - Jose Fonte er bare et monster i bagkæden, men hans makker er lidt mere problematisk. Radhi Jaidi (bless´im) er ved at være for gammel, Dan Seaborne er måske ikke god nok og Aaron Martin er måske lidt for ung til at løfte opgaven.

CM - Lige nu er førstevalgene Dean Hammond og Jack Cork, men de presses hårdt af terrieren Richard Chaplow og den elegante Morgan Schneiderlin. Det er utroligt tæt mellem de fire!

RW - Guly do Prado bliver spillet som højre midt, selv om han mere er en hængende angriber. Doven, ukonventionel, ranglet. Han frustrerer publikum i 89 minutter og så afdribler han 4 mand og lægger bolden i nettet. Spøjs spiller :-p Steve de Ridder er en mere direkte, konventionel fløj, der bare vil frem over stepperne. Så har vi også Jason Puncheon, der både var udlejet til Millwall og Blackpool sidste sæson, men er raget uklar med Adkins - så selv om han er en meget dygtig spiller, bliver han losset ud, så snart nogen vil betale for ham

LW - Adam Lallana er stort set første navn på holdkortet. Efter min mening en af de bedste spillere i Championship og han skaber utroligt meget offensivt for hele holdet. Backup er den kronisk skadede Lee Holmes, der jævnligt spiller en fantastisk kamp, hvor alle bliver enige om, at ham har vi savnet, hvorefter han bliver skadet og forsvinder i glemslen igen. Åh, hvis bare...

CF - Ricky Lambert, Southamptons goal machine, er en fantastisk spiller. Stor og tung men med en fantastisk sparketeknik, minder han mere om Le Tissier, end de fleste er villige til at indrømme. Som makker har han haft Lee Barnard (fattigmands Bellamy), der dog er midt i en retssag om værtshusvold. Heldigvis er den kronisk skadede David Connolly vendt tilbage, selv om hans karriere hele tiden hænger i en tynd tråd. Connolly er det, man kalder en naturlig afslutter, og han laver intelligente løb uden bolden - men han går desværre hele tiden i stykker. Endelig har vi Jonathan Forte - en knaldhurtig angriber, som ingen vist forventer sig ret meget af...

Facit: en centerangriber med lidt fysisk styrke, der kan supplere eller erstatte Lambert (fx i tilfælde af skader) må være højt på listen, hvilket understreges af, at vi er ude efter Nicky Maynard (Bristol C) eller Jay Rodriguez (Burnley). En makker til Fonte kunne også være godt, og derfor rygtes det, at vi kigger på Gorkss fra QPR.

Men et eller andet sted ville jeg ikke brokke mig, hvis vi ikke hentede flere ind ;-)
Southampton FC Aalborg BK
For lige at smide endnu en bold i vejret, sad jeg forleden og undersøgte, hvilke af Saints´ ungdomsspillere, der stadig er aktive i de højere ligaer. Det er faktisk en meget fin liste:

Premier League:
Chris Baird (Fulham)
Gareth Bale (Tottenham)
Leon Best (Newcastle)
Wayne Bridge (Manchester C)
Nathan Dyer (Swansea)
Kenwyne Jones (Stoke)
Garry Monk (Swansea)
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal)
Nile Ranger (Newcastle)
Andrew Surman (Norwich)
Theo Walcott (Arsenal)
Mike Williamson (Newcastle)

FLC:
Dexter Blackstock (Nottingham F)
Martin Cranie (Coventry)
Ryan Doble (Southampton)
Simon Gillett (Doncaster)
Brian Howard (Reading)
Adam Lallana (Southampton)
Joseph Mills (Southampton)
Matt Mills (Leicester)
Scott McDonald (Middlesbrough)
David McGoldrick (Nottingham F)
Matt Oakley (Leicester)
Kevin Phillips (Blackpool)
Michael Poke (Brighton)

League One:
Darryl Flahavan (Bournemouth)
Oscar Gobern (Huddersfield)
Lloyd James (Colchester)
Oliver Lancashire (Walsall)
Callum McNish (Exeter)

League Two:
Scott Bevan (Bristol Rovers)
Arron Davies (Northampton)
Kayne McLaggon (Bristol Rovers)
Danny Senda (Barnet)

Eredivisie:
Tim Sparv (Groningen)

MLS:
Kyle Davies (LA Galaxy)
Léandre Griffit (Toronto FC)

Scottish Premier League:
Yoann Folly (Aberdeen)

Scottish First Division:
Andrew McNeil (Livingston)
Matt Paterson (Hamilton)

Ligue 2:
Cédric Baseya (Le Havre)

Jeg aner ikke, om listen er komplet, men man kunne stille et helt ok hold med de spillere ;-)
Southampton FC Aalborg BK
Selv som Pompey-supporter bliver jeg uden forbehold nødt til at indrømme at det er en dybt imponerende liste. Men nu har det også gennem en årrække været kendt at i har et af de bedste youth-setups i England, hvis ikke det bedste. Har du en idé om, præcist hvad der er jeres hemmelighed? En specielt dygtig scout eller ungdomstræner?

Desværre er Pompey på det punkt jeres totale modsætning. For et par år siden fik vi godt nok vores eget academy, og i hvert fald en enkelt sæson kan jeg huske at det gik dem rigtig godt i reserveholdsligaen, men det er meget sjældent at spillerne når helt frem til førsteholdet. I vores nuværende trup er der kun Joel Ward der er af egen avl. Han gør det til gengæld også rigtig godt. Generelt er Cotterill dog desværre ikke manden der giver de unge ret mange chancer. Her er han mere som Redknapp, der også foretrak de lidt ældre og mere erfarne spillere. Det er lidt en skam synes jeg, for hvad er et youth academy værd når man ikke giver spillerne muligheden for at bevise deres værd på førsteholdet? Især med klubbens økonomi i tankerne (indtil CSI tog over) burde det have været oplagt at satse på de unge. Men nej, Cotterill valgte i stedet en række lejemål.
Brøndby Fiorentina Portsmouth
Jeg aner ikke, hvad hemmeligheden var i "gamle dage" hvor Le Tissier, Shearer, Rodney+Ray+Danny Wallace, Oakley m.fl. kom gennem ungdomsrækkerne, men i 2002 blev Georges Prost ansat. Han kom fra et af de største franske ungdomsakademier, og var lidt af et scoop for Saints. Fra 2002 til 2007 var han med til at finde og udvikle mange af de spillere i den ovenstående liste, og hans sportslige resultater var helt utrolige (http://goo.gl/A135x):

During his five years in charge of Saints u18s, Prost guided them to four divisional triumphs, a national play-off title and to the semi-finals and final of the FA Youth Cup.

Det har betydet, at der altid har været stort fokus på ungdomsspillerne, for hvem bliver mon den næste Le Tisser? :-)

Under vores kæmpe nedtur, hvor alle Redknapps lejemål og gamle spillere (ja vi havde også en hær af dem :-/) forsvandt igen, måtte Saints satse på spillerne fra akademiet. I nedrykningssæsonen fra Championship var det Lancashire, Best, Blackstock, McGoldrick, James, Gillett etc., der skulle løfte holdet. Nogle er siden blevet gode, nogle mindre gode, men de kunne ikke dengang klare holdet fri af nedrykning.

Efter Liebherr overtog klubben, har han brugt ekstreme beløb på at udbygge akademiet, så det er helt på linie med de bedste i England. Det er simpelthen et helt centralt aspekt for Liebherrs vision for klubben, at der fortsat kommer talentfulde unge spillere op gennem systemet...
Southampton FC Aalborg BK
annonce