Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af hjst
Godt nok en hel halvleg endnu, men er SønderjyskE ved at skabe spænding om nedrykningen - ser ud til at deres boldspillere finder formen.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af hjst
Nuværende turneringsstruktur er som den er - ikke helt dårlig (jeg beder ikke om diskussion af alle mulige afarter, det har der været rigeligt af plads til ellers), men TV´s rolle er nok mere mit ærinde.

Ingen tvivl om at der tilføres dansk fodbold mange penge fra den side (præcist hvor mange er dog svært at få at vide).

Der er to parter: DBU/divisionsforeningen overfor tv-selskaberne.
Førstnævnte må man tro har mest det sportslige for øje - sidstnævnte først og fremmest penge, og det er fair nok.

Men der skal gerne to-til-en-tango og her mener jeg at det sportslige ikke prioriteres højt nok.

Slutspillene om medaljer hhv nedrykning består af 3 kampe i hver kategori i hver spillerunde.

I de sidste 5 spillerunder bør kampene - i hver kategori foregå samtidigt for at sikre en sportslig fair afvikling (hviletid fx). Om den ene kategori så skal spille søndag eftermiddag eller fredag/mandag aften er sådan set underordnet, bare de bliver spillet samtidigt.

Når tv-selskaberne har de forudgående 27 runder hvor de - groft sagt - kan skalte-og-valte med kampprogrammet burde de kunne give sig mht. de sidste 5 runder.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af hjst
I de sidste 5 spillerunder bør kampene - i hver kategori foregå samtidigt for at sikre en sportslig fair afvikling (hviletid fx).


Et spiseligt kompromis vil være at kampene i de enkelte kategorier dog spilles samme dato- så har jeg givet mig mht. nogle få timer ;)

Og pokalturneringen - kig dog til hvordan man spiller playoff i fx England: hjemme onsdag - ude returkamp søndag - finale onsdag/torsdag . Især i år hvor der ikke er sommer-VM havde den model jo været oplagt at gennemføre efter superliga er færdigspillet.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af hjst
Burde være skrevet da turneringsafslutningen blev kendt, men som bekendt bedre sent end aldrig - er der nogen rimelighed/retfærdighed i at :

AGF spiller hjemme søndag den 8.5 kl 20
Vejle spiller i Viborg mandag den 9.5 kl 19.

De 2 hold mødes i Vejle torsdag den 12. 5 kl 18

Vejle spiller søndag den 15.5 kl 14 i Farum (længste udebanetur)
AGF spiller i Viborg søndag den 15.5 kl 20 (en af de kortere udebaneture)

Begge hold spiller så på hjemmebane lørdag den 21.5 kl 17.

Jeg udlægger det som dårlig planlægning.
Superligaen er jo efter grundspil opdelt i et mesterskabsspil og et kvalifikations(nedryknings-)spil - 3 kampe pr runde i hvert "spil".

Mener at alle 3 kampe i hvert "spil" bør være samtidige, fx for de sidste 5 runder.
Samt at pokalturneringen må vige og færdiggøres efter turneringsafslutningen - extra oplagt i år hvor der ikke er VM/EM før sent på året. Men det har DBU/Divisionsforeningen let og elegant "glemt" - for det der betyder mest for dem er penge,penge og endnu flere penge. Mens de sportslige hensyn er ligegyldige.

Bare TV kan få udfyldt deres (alt for) store sendeflader. Er det da rene nybegyndere der bliver sat til varetage fodboldens interesser når der "forhandles" med TV-interesserne ? I en forhandling kan man jo ikke vente at få alle sine ønsker opfyldt/gennemført - men man kunne da lade som om at det er fodbolden der betyder noget.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
annonce
0