Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af 1896
Så fik vi overstået første halvdel af grundspillet, og meget vand er løbet gennem åen siden seneste post i denne tråd...

Jeg læste for et par runder siden, at vi enten havde slået eller tangeret vores rekord for stærkeste sæsonstart nogensinde, og trods et par uafgjorte kampe her på det seneste, er jeg overbevist om, at 20 point og en tredjeplads efter 11 runder stadigvæk må være deroppe af. Det har så også været helt nødvendigt med en stor pointhøst i denne sæson, hvor netop uafgjorte kampe har været lidt en sjældenhed, og der kan ske store forskydninger i tabellen i løbet af ret få runder. Dertil kommer, at milliardbudget-klubberne FCK, FC Muh og Brøndby ligger og roder rundt i den nederste halvdel. Ingen af dem har sikkert lyst til at forklare for omverdenen, hvorfor de skal spille nedrykningsslutspil til foråret, så man må formode, at de kommer til at sætte jagten hårdt ind på de klubber, der p.t. indtager en af de eftertragtede pladser i top 6 - og det er jo bl.a. os!

I forhold til vores europæiske eventyr blev West Ham som ventet endestationen. Men der hvor mange måske på forhånd havde frygtet, at det var et forstyrrende element, der ville komme til at koste kræfter og point i ligaen, virker det nærmest som om de europæiske kampe har katalyseret en sjældent set energi ud i hele truppen. Vores stærke åbning på sæsonen kan derfor meget vel hænge sammen med det.

Men nu er sommerens milde vinde efterhånden blæst væk, og foran os venter 6 runder i superligaen og (mindst) 1 runde i pokalturneringen. Kun to af disse er på hjemmebane, hvor vi indtil nu har været stærkest af alle klubber, så det i sig selv tegner måske til at blive en udfordring. Vi har også til gode at se, hvordan vi på længere sigt håndterer fraværet af Lonwijk og Christian Sørensen. Lige i første omgang ser det ikke ud til at have kostet alvorligt. Oliver Bundgaard er trådt uimponeret ind på backen, og vi har mange gode unge på bænken, der også har kvaliteterne til at dække den fløj, som Lonwijk efterhånden var blevet presset ud på. Vi kommer dog nok ikke uden om, at de to har været involveret i rigtig mange af vores mål enten i oplæggerens eller afslutterens rolle, og netop mål er i mine øjne det kritiske hul i den ellers velkogte suppe. Vi har selvfølgelig Jay-Roy, som får bygget på nærmest fra runde til runde, men han har aldrig været den fødte bomber og kommer nok desværre heller ikke til at prikke mere end en enkelt ind i ny og næ. Said er endnu ung og lidt ustabil. Jatta gør sig efterhånden kun i indhopperens rolle og er enten genial eller helt gal, når han kommer ind. Fredbergs svenske "superfund", Marokhy Ndione, som blev indkøbt helt uden om Football Radar-folkene, må i øjeblikket rangere lige over scoutingen af Bernio Verhaghen. Jeg kunne godt forestille mig, at gode, gamle MJ hiver ham ind på kontoret til vinter og laver en af sine gentleman agreements med ham, hvis det ikke bliver til alvorligt meget mere spilletid resten af efteråret. En målscorende angriber må i det hele taget stå højt på listen i vinterens transfervindue. Jeg tænker, at de flotte spillersalg, de europæiske kampe og hvad den gode sæsonstart nu må kaste af sig af tv- og placeringspenge, har givet os lidt at købe ind for. Og hvem ved om de nærige sponsorer for en gangs skyld har tænkt sig at spæde lidt til?

På fredag venter første kamp i anden halvdel af grundspillet så på os i Lyngby. På udebane har vi som ovenfor nævnt haft det betydeligt vanskeligere end hjemme, og Lyngby er altså bedre, end hvad deres isolerede plads i bunden af tabellen antyder. Vi kan jo blot tænke en måneds tid tilbage, hvor vi med lodder og trisser vandt i en meget ujævn kamp. Siden er det ikke blevet til mange succeser for de kongeblå, men de har netop hentet 3-3 på Brøndby Stadion i en kamp, hvor de lige så vel kunne have vundet. Selv kom vi også fint (men ikke prangende) ud af sidste runde med et enkelt point. Igen haltede det med det med målene og - hvad der måske er mere bekymrende - evnerne til at skabe chancerne. Så vi må håbe, der bliver arbejdet lidt med vores offensive udtryk her, hvor fodboldåret så småt skal til at køres i garagen.
Skrevet af MKilgallon
Ja, det er da en af de bedre starter vi har lavet efter 11 kampe, men det er dog ikke den bedste.

I 2005/06 lå vi 2´er efter 11 kampe.
23 point på tavlen.
https://superstats.dk/stilling/runde?season=2006&round=11

Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af MKilgallon
Og vi lå faktisk med 34 points for 16 kampe i den sæson:

https://superstats.dk/stilling/runde?season=2006&round=16
Over 2 point i snit så langt inde i sæsonen. Det var jo mesterskabssnit værdigt.

I øvrigt pisseirriterende vi smed bronzemedaljerne til OB i den sæson.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af MKilgallon
Lad os så få den pokalrevanche for 2003 (Tak Magleby) mod vestjyderne i aften!
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af 1896
Skip: et eller andet halv-pessimistisk snak om, at nu er vi også kommet til at mærke salgene af Lonwijk og Christian Sørensen til: Vi overvintrer på andenpladsen og har lige fyret fcm ud af pokalen 😀😀😀

Vinterpause, hvorfor skal du dog også komme nu?!?
Skrevet af 1896
År 1 efter Fredberg…

Hvis nogen har været i tvivl om, hvor meget han har haft at gøre med brandingen af klubben, bliver det tydeligere og tydeligere dag for dag.

Jeg synes, det er en anelse bekymrende, at der ikke er nogen, der ved, hvad der foregår. Foregår der overhovedet noget? Der har været er par referater fra nogle træningskampe, vi har spillet, men ellers har der ikke været meldt noget ud om nogen som helst ting.

Hvem skal være ny sportsdirektør? Leder vi overhovedet efter en ny sportsdirektør, eller er planen, at MJ lige skal klare Fredbergs arbejde i sin kaffepause? Hvad med truppen? Er den fin, som den er? Er nogen på vej ud? Er nogen på vej ind? Og hvis nogen skal ind, hvorfor er de så ikke hentet for længst? Skal det foregå i sidste øjeblik som i de ‘gode gamle dage’?

Det kan selvfølgelig være, der er fuldstændig styr på det, og der ikke er grund til bekymring. Når man ser, hvem der sidder tilbage, og hører den larmende tavshed, bliver man bare lidt i tvivl, om vi står foran et jubelforår eller et forår, hvor alting falder til jorden.
Skrevet af Topcat
@1896 - jeg tror vi er mange der deler din frygt om at Fredberg var døsighedens undtagelse og at alt nu vender tilbage til normalen. At “det nye VFF” reelt var Fredberg tilsat en heldig hånd.

Hvis man orker kan man dog med fordel lytte til medianos indslag med hhv Ayatollah og Friis - disse er optaget igår onsdag. Ord er som bekendt taknemmelige men man bliver trods alt bragt nærmere at tro, at noget rent faktisk er ændret i “det nye VFF”. Der er noget andet og mere end bare det Fredberg trak.

Det lyder endvidere til i de indslag at en ny sportschef er klar primo februar, og så mere end antydes det, at vi henter en erstatning for Grot.
http://www.youtube.com/watch?v=IHD9F1QlpB8
Skrevet af 1896
På en eller anden måde er det nu også ret sigende, at ordene nærmest skal hales ud af MJ på obskure podcasts og af lokale sportsjournalister med mere end almindelig forkærlighed for VFF. De mangler i den grad nogen til at sælge og synliggøre klubben - ikke bare udadtil men også i bybilledet. Det er sateme ikke MJ og hans døsige ministeriums skyld, at det ikke er til at sparke sig frem for folk i VFF-merchandise på gader og stræder, og at stadion nærmest har været belejret op til kampdage det sidste halve til hele år. Det er mere og mere tydeligt, at det skal tilskrives Fredberg-effekten.

Nå! Men lad os nu se, hvordan deadline day falder ud, før vi fælder endelig dom over dette foreløbige makværk af en vinterpause.
Skrevet af 1896
Status på transfervinduet siger (så vidt jeg lige har kunnet overskue) tre mand ind og tre mand ud. Plus en Jay-Roy, der meldes kraftigt på vej videre. Efter sigende er hans skifte til japansk fodbold ikke betinget af transfervinduet, så min skepsis over for MJ´s evner til at lukke en handel har åbenbart ikke været fuldt berettiget...

Af de tre nye virker portugiseren umiddelbart som det bedste bud på en mand til startopstillingen. Brasilianeren er købt som udviklingsspiller, og Magnus Westergaard skal tage kampen op med den faste tremandsmidtbane bestående af Grønning, Bonde og Leemans. Det bliver trods alt nok for stor en mundfuld. I hvert fald her i starten.

Omvendt sender de offensive tilgange et signal om, at man ikke tror på Jatta (som andet end indskifter) og Fredbergs solo-projekt Marokhy Ndione.

Af de tre afgange er to kun lejet ud. Det kan selvfølgelig være en genvej til mere spilletid, men der er nok også en ret stor sandsynlighed for, at det bliver til et permanent farvel. Det virkede lidt som en vennetjeneste, da vi skrev kontrakt med Jonas Thorsen, efter han var blevet vejet og fundet for let i Horsens sidste sommer. Men han har nu gjort det godt, de gange han er blevet kaldt op. Vi har fire unge spillere til de to backpladser, og et par FK-spillere tripper i kulissen. Det er fint at imødekomme hans ønske om mere spilletid, når det sker i en klub, som vi i hvert fald ikke lige p.t. ligger og konkurrerer med.

Så alt i alt ikke noget brag af et transfervindue, men måske mere en fornuftig trimning af truppen.
Skrevet af 1896
Og så røg Jay-Roy. Ganske som ventet.

BT mener at vide, at det har indbragt os 13 mio. kr. Hvis det passer, er det et flot salg af en spiller, som havde udløb til sommer. Men vi skulle selvfølgelig også kompenseres for, at han ikke er med i forårets vigtige kampe.
Skrevet af MKilgallon
Der skal simpelthen 3 point på kontoen i dag. Og skønt med afbud til Jatta, så slipper vi for at se ham fumle rundt i angrebet.

Kom så Viborg, nu skal vi sejre.
Leeds supporter siden 1995 (Desværre kun 4 livekampe indtil videre) Sept. 1998 PL Tottenham - Leeds 3-3 Aug. 2002 PL Leeds - Man City 3-0 Marts 2008 L1 Leeds - Bournemouth 2-0 Marts 2008 L1 Leeds - Cheltenham 1-2 ALAW - MOT
Skrevet af 1896
Tid til en status efter afslutningen af grundspillet.

Da vi lå nummer 3 halvvejs gennem grundspillet, blev det nævnt flere steder, at vi havde (har) det tredjemindste budget i superligaen. Siden har vi holdt fast i tredjepladsen, selv om vi ret beset burde ligge nummer 10. Sportsligt må det siges at være klart godkendt, og økonomisk har de gode resultater og topplaceringen (plus de deraf fine tilskuertal) sikkert også skæppet godt i klubkassen. Så langt, så godt.

Men hvor står vi så her på tærsklen til slutspillet? Kommer vi til at kæmpe med helt fremme, eller synker vi lige så stille ned i tabellen og må tage til takke med oplevelsen af at være med i det fine selskab?

De fleste viborgensere drømmer nok om, at vi i det mindste kan holde tredjepladsen. Vi har også et godt udgangspunkt, og i de to seneste kampe mod rækkens absolutte tophold har vi til fulde matchet vores modstandere på de fleste parametre. Endda med nogle ret afbudsramte trupper.

Spillemæssigt synes jeg, det har set fint ud, men vi kan ikke komme uden om, at vi resultatmæssigt er gået en smule i stå. Således er det kun blevet til 5 point i de 5 superligakampe, vi har spillet indtil nu i 2023. Med det snit vil vi lande på 47 point, når turneringen slutter, og det giver formentlig højst en 5. plads. Det er i hvert fald langt fra nok til at sikre os et sæt medaljer, der vil være historiske uanset karat.

Vi havde i forvejen en relativt smal trup, og den voksende skadesliste bekymrer lidt. Netop skader og karantæner kan vise sig at blive den helt store udfordring i slutspillet. Vi har i denne sæson sagt farvel til i hvert fald en håndfuld af de mest bærende kræfter. Det er der ikke noget at gøre ved. Det er vores lod i fødekæden af professionelle klubber, men det virker som om, vi ikke har fundet frem til den helt rette idealopstilling endnu. Defensivt ser det stadigvæk fornuftigt ud, men offensivt - og især scoringsmæssigt - så vi skarpere ud tidligere i sæsonen. Ingen klubber sælger selvfølgelig deres topscorer ustraffet, og det nummer har vi lavet to gange i løbet af det seneste år. Dertil kommer, at oplæggere og lejlighedsvise målscorere som Christian Sørensen, Justin Lonwijk og Tobias Bech også er væk. Det har formentlig trukket tænder ud på de tilbageblevne rutinerede spillere og gjort det lidt sværere for de helt unge og de nytilkomne, som først så småt er begyndt at byde sig til på holdet.

Vi gør måske også klogt i at spille holdet sammen til næste sæson. Når alle klubber starter på 0 point igen efter sommerferien, og en af oprykkerne næsten med sikkerhed er Vejle, kan næste sæson godt gå hen og blive farlig at få en skidt start i. Der kunne måske godt være fornuft i at spille "gratis" og eksperimentere lidt i den sidste del af slutspillet, hvis medaljetoget suser af sted uden os i løbet af de første 4-5 runder. Med eksperimentere mener jeg eksempelvis, at der kunne være en vis logik i at se bort fra Leemans, hvis forhandlingerne om en forlængelse af hans kontrakt strander, til fordel for Magnus Westergaard eller Mads Søndergaard. Hvis unge Gaaei allerede har gjort det så godt, at han er kommet på blokken hos en større klub, skulle man måske se endnu yngre Jacob Vesters vej. Og hvis samarbejdet med Mikkel Andersen ikke skal forlænges, kunne det også være, Kasper Kiilerich skulle have et par kampe.

Derudover er der selvfølgelig pokalturneringen, eller...? Vi er godt nok med i kvartfinalerne, men leverede måske sæsonens ringeste indsats i det første opgør og gav os selv et meget svært udgangspunkt nede med 0-2. Vores største mulighed ligger nok i, at situationen i ligaen har udviklet sig ganske frygteligt for vores modstander, der nu ligger på sidstepladsen og har et stort hul op til redning. At man vil give sig selv 13-14 kampe på de ca. 2 måneder, hvor konkurrenterne kun skal spille 10, virker set udefra som decideret selvmord. Jeg ved selvfølgelig godt, at AaB ikke "sælger" returkampen og lægger sig ned på forhånd, men det er nok en modstander, der kan have svært ved at holde fokus, hvis vi kan lave et forholdsvist hurtigt mål og kampbilledet begynder at tegne sig lidt i vores favør.

Så det største ønskescenarie herfra er, at vi får rettet kursen ind og stormer derud af i et medaljekapløb, der kan ende med enten guld, sølv eller bronze.

Et alternativt drømmescenarie er, at vi får kæmpet os frem til en pokalfinale, som vi måske oven i købet vinder.

Et mere ærgeligt, men måske også meget realistisk scenarie vil være, at vi får svært ved at omsætte den gode organisation til sejre og kommer pointmæssigt til kort i et mesterskabsslutspil med klubber, der er mere vant til at spille med om den slags. Samtidig med at vi ikke får vendt tingene i returkampen mod AaB :-/

Det må den kommende måneds tid jo vise...

annonce
0