Snak

Mere indhold efter annoncen

Harder slår fast: FCK og FCM skal have et kvindehold

Skrevet af bold
søn 17. jul 14:41

Pernille Harder mener, at FC København og FC Midtjylland burde få oprettet et kvindehold, da det kan være med til at skubbe dansk fodbold i den rigtige retning.Læs hele nyheden her
Skrevet af klauzito
Det er da vist kun kvinderne selv der ønsker det!
FC Midtjylland Hamburger SV
Skrevet af Xenophon_
Det vil da kun være fedt med bedre forhold for de kvindelige spillere og en bedre liga, så dem der drømmer om en fodboldkarriere får bedre muligheder for at opnå det.
Skrevet af anygivenday
Harder har ned EM vist at der IKKE skal investeres i kvindebold
Skrevet af grumblesnake
"Det er da vist kun kvinderne selv der ønsker det! "
Det er det jo helt åbenlyst ikke. Så dum kan du da umuligt være.
Tror du at det kun er alle andre ligaer end den danske der ser potentialet i kvindefodbold?
At vi som folkeværd bare ikke tåle at se en kvinde sparke til en fodbold?

Man må dog desværre sige at vi har haltet bagefter længe. Man skal jo bare kigge mod Sverige for at se hvor meget de har rykket sig fordi de turde at gå foran.

FCK kunne have haft et europæisk tophold for den samme pris som et af deres mange fejlkøb.
Så kan det godt være at de mangler plads til et stadion, men det problem har FCM jo ikke.
Skrevet af grumblesnake
"Harder har ned EM vist at der IKKE skal investeres i kvindebold"


Det er alligevel noget af det dummest jeg har hørt.
Med den logik skulle vi vel for længst have afskaffet landsholdsfodbold for begge køn.
Skrevet af Slettet(172333222811)
Harder har ned EM vist at der IKKE skal investeres i kvindebold


Ægte proletar.
Skrevet af Pnadwe
Det sker næppe, for de to FC-klubber er forretninger, intet andet.
Skrevet af Charliemurphey
Hader den her slags debatter, hvor man nemt stemples som mandschauvinist, hvis man har den frækhed at argumentere imod Harder og Co. Jeg gør dog forsøget alligevel.
For mig er det ikke forbundet med nogen stor oplevelse at se kvindefodbold - årsagen er niveauet. Jeg gider heller ikke betale penge for at overvære en serie 1 kamp eller at bruge tid på det i tv. Når jeg ser sport, ønsker jeg at se det ypperste, og i mange tilfælde er det nu engang mænd, som har forudsætningerne til levere dette.
Af samme grund forstår jeg ganske udemærket godt, hvorfor f.eks. FCM og FCK holder igen med kvindefodbold. Jeg formoder at de - ligesom jeg - er usikre på om interessen er stor nok.
Og jeg køber ikke argumentet om det enorme potentiale. Hvis potentialet er så stort, så burde det ikke være nødvendigt at "tvinge" det ned i halsen på folk. Det er sådan hele den her debat virker på mig, og for mit eget vedkommende har det den stik modsatte effekt. Jeg bliver endnu mindre tilbøjelig til at tænde for tv´et, når kvinderne spiller. Det har intet at gøre med at jeg hader kvinder, eller ønsker st holde dem nede. Jeg elsker min kone og min lille datter over alt på jorden, men let´s face it. Der er forskel på kvinder og mænd. Der er ting, som kvinder generelt set er bedre til en mænd, og der er ting, som mænd generelt set er bedre til en kvinder. Når det kommer til fodbold, så er mændene bare langt lang bedre, og af samme årsag finder hovedparten af fodboldfans derfor herrefodbold langt mere attraktivt. Sådan vil det for mit vedkommende også være fremover, men det kan da godt være at hr og fru Danmark kan glædes over at følge kvinderne.
Skrevet af pibbles|FCBayern
Let´s face it. Der er forskel på kvinder og mænd. Der er ting, som kvinder generelt set er bedre til en mænd, og der er ting, som mænd generelt set er bedre til en kvinder. Når det kommer til fodbold, så finder mange bare herrefodbold langt mere attraktivt. Sådan vil det for mit vedkommende også være fremover.

Jeg tænker, at hun vil kunne smadre dig i en til en duel, samt i 100 meter sprint.
Næstved, Brøndby, FC Bayern München (CL vinder 2020). \"Jeg kunne ikke falde til i Italien. Det var som at bo i et andet land.\"  - Ian Rush om sin tid i Juventus.
Skrevet af Xenophon_
CM´s "logik" betyder vi så skal afvikle alt under superligaen, da det jo ikke er på højeste niveau, eller måske endda afvikle alt dansk fodbold, for det er jo ikke på det højeste niveau internationalt, ikke engang tæt på.
For der er jo ingen grund til at sende penge til de mindre klubber/udviklingsklubber samt u-landsholdene, når de jo ikke er på det højeste mulige niveau, så hele den danske talentudvikling har åbenbart været en stor fejl fra DBU og for de danske topklubber. Christian Eriksen skulle aldrig have haft chancen.
Skrevet af poh
Interessant debattråd. En bruger skriver at det næppe vil ske, eftersom FC klubberne primært er baseret på forretningsdrift og i mindre grad foreningsliv. Det tror jeg nu nok man kan komme rundt om, hvis de klubber opdager at der kan være noget god PR og en status som fremadtænkende klubber i en lancering af kvindehold i de klubber.

Problemet her er vel mest af alt at der nok ikke er den store omsætning forbundet med en lancering af kvindefodbold i nævnte klubber. Som med så mange andre ting her i verden handler det om udbud og efterspørgsel. De fleste klubber under SL niveau slider sig en pukkel til for blot at bibeholde sorte tal på bundlinjen, og de hold i Superligaen der har en forsvarlig økonomi er formentlig ikke super opsatte på en satsning som den Harder foreslår.

Har egentlig ingenting at byde ind med her, men vil følge debatten tæt. Spændende emne.
1. Klaus Lykke 2. René Henriksen 3. Jan Bjur
Skrevet af Campeones35
Det er sku alligevel en underlig måde folk diskuterer på i den her tråd.
En bruger kommer med argumenter for hvorfor han, personligt, ikke gider bruge tid på at se hverken kvindebold eller alt under superliga niveau (og det sagde han ikke engang, men det blev det lavet om til at vedkommende der "svarede"). Samme bruger siger samtidig at kvinder og mænd helt åbenlyst har forskelle. Det vendes så til "Ja hun kan da sagtens tage dig i en 1 mod 1 og garanteret også en 100m sprint" - ingen steder påstår Charliemurphy at han kan nogen af delene.

At folk ikke vil forholde sig til fakta omkring det her kvindefodbold er mig simpelthen en gåde. På stadions, ude i klubberne (små som store), de steder de viser kampene og sågar hjemme i stuerne er budskabet helt klart: der er minimal interesse for kvindefodbold. Så sent som igår var jeg på intet mindre end 2 sportsbarer i min hjemby der begge viste kampene - der var INGEN, og jeg mener virkelig ingen, der fulgte med i kampene. Sidst der var herrelandshold på skærmen var det nærmest ikke til at få et bord.
Kvindelandskampene bliver der nærmest delt gratis billetter ud til, der er et ufatteligt lavt tilskuersnit.

Jeg vil gerne understrege at jeg intet har imod kvindebold. Absolut intet, kvinder, mænd, børn, kat og hund skal gøre som de lyster. Jeg har dog til gengæld et problem med at det skal gøres til klubbernes ansvar, seernes ansvar, forbundenes ansvar eller nogen som helst personers ansvar at der ikke er tilstrækkelig interesse for sporten til at det kan svare sig for klubberne at oprette et kvindehold. Jeg gider ikke høre på den evige diskussion om deres løn er alt, alt for lav og de burde få det samme som mændene fordi det burde de under ingen omstændigheder for landsholdet. Langt fra, endda.

Der findes kun Real Madrid.
Skrevet af grumblesnake
@Charliemurphey
Ja hvis man kun er interesseret i at se Liverpool mod City, så har kvindefodbolden ikke meget at komme med, men hvis man holder af sporten på et mere grundlæggende niveau, burde man sagtens kunne finde glæde ved at se kvinderne spille.

Der er jo også markant forskel på om man vælger at se Gjensidige kvindeliga eller Champions League og så udvikler sporten sig så hurtigt, at kvaliteten nærmest synligt højnes for hvert år der går.
Så det du generaliserer som kvindefodbold kan have et markant andet udtryk om et par år, som måske rent faktisk er attraktivt for dig også.

Det er helt sikkert rigtigt at de aldrig kommer til at have samme power som herrefodbold, men det er mest af alt en smagssag. For i forhold til pasningsspillet tror jeg sagtens at de vil kunne nå samme niveau hvis ikke endnu højere.

Den danske kvindeliga er i endnu højere grad end udviklingsliga, så kvaliteten er meget svingende, men pointen er jo også bare at måden man højner kvaliteten er ved at investere i sporten. For jeg kan ikke forestille mig andet end at tiltrækningskræften selvfølgelig også afhænger af kvaliteten på banen. Den bliver bedre og bedre, men det ville hjælpe meget hvis de to store klubber for alvor gik ind sporten. De har det økonomiske råderum til virkeligt at skubbe til udviklingen.
Det siger jo sig selv at en deltidspiller har svært ved at levere på samme niveau som en på fuldtid.

Når stort set alle de store ligaer investerer massivt ville det være noget naivt at tro at det ikke også bliver nødvendigt for FCM og FCK at gå samme vej.
Jeg ser det bare som en strategisk fejl at de ikke har været mere på forkant med udviklingen og jeg er sikker på at den der rykker først vil få en fordel og vil tvinge den anden til at følge trop.

Det er selvfølgelig fair nok hvis det ikke tiltrækker dig personligt, men så har den potentialet til at tiltrække et publikum som normalt ikke ville se fodbold.
Jeg kan dog ikke tage det seriøst at der er nogen der bliver tvunget til at se kvindefodbold.
Det lyder som et personligt problem.

Skrevet af fcklog
FCK/PS&E har tidligere forsøgt sig med kvindehåndbold og var endda med i toppen, uden at det blev rentabelt. Hvordan "hulen" skulle det så kunne lykkes med et kvindehold i fodbold, hvor tilskuerinteressen jo er meget mindre end i kvindehåndbold.
Skrevet af Xenophon_
Campeones35

Og hvor kommer de spillere fra? Mindre klubber og udviklingsklubber. U-landskampe fylder heller ikke barer eller stadions eller er rentable i sig selv.
Der har været en lang udvikling, der er investeret og satset indtil slutproduktet er nået på herresiden. Kvindefodbolden var i lang tid udelukket fra DBU, fordi de mente kvinder ikke skulle spille bold.

Det giver jo ingen mening at sammenligne et stort set udtømt potentiale på herresiden med del-tids kontrakter, mangel på udvikling og fokus, hvor der knap nok er startet på at opfylde potentialet på kvindesiden, for derefter at sige: Jamen, så er der nok ikke nogen der gider kvindefodbold.

Kvindefodbold får flere og flere seere og tilskuer rekorder bliver slået løbende, også på klubplan.
Det tager tid, udvikling og investeringer, nøjagtig som med herrefodbold.
Hvorfor skulle det gøres til nogens ansvar, forbund og andre, med kæmpe kommunale investeringer osv. osv. på herresiden?
Fordi det var påkrævet ellers ville det aldrig fungere...
https://danmarkshistorien.lex.dk/Sporten_professionaliseres

CM sagde det kun var det bedste de gad og se, derfor fremlagde jeg problemstilling i den tumpede tilgang til sport, som jeg nu igen har forklaret for dig også, vedr. dit, højest sandsynligt, bevidste udenomsindlæg og non-svar.

Da kvinderne spillede semi-finalen i 2017, havde DR og TV2 - 1 million seere.
Finalen havde 1.4 millioner seere.
https://da.wikipedia.org/wiki/Danmarks_kvindefodboldlandshold

Så spar mig for dit ævl.
Skrevet af Gmh0001
Den med niveauet køber jeg sgu ikke. Damehåndbold kan snildt samle 1 mio seere til slutrunder og de har da vist brilleret med at tabe til Lemvigs herreyndlinge hold.

EM slutrunde bød på masser af spil fra øverste hylde. Harder viste flere gange at hun er en af verdens bedste spillere, men hun blev (mod Spanien i alt fald) væk i en alt for defensiv taktik.

Men når Katrine Kühl og Signe Bruun får lidt mere erfaring ser det sgu godt ud.

Håber da at FCK også investerer i kvindefodbold, med de tilskuertal fra England, kommer det da kun til at gå en vej.

Forza FCQ? Eller er det for plat ;)
Skrevet af grundlovsdag
Der er ikke nogen der har krav på noget og det er ikke ´nødvendigt´ at investere i en bestemt ting.

Jeg følger kvinde & og ungdomsholdene fordi jeg ikke kan lade være. Institutionen landsholdet er vigtig for mig.

Men uanset hvor meget man kæmper for det , så er der altså forskel på det man bliver diverteret med. Det virker som om at kvinder har ´ krav´ på det samme som mænd, når mænd nu har haft success med noget.

Mange af de tilskuer rekorder der bliver henvist til, står altså på skuldrene af mændene. Størstedelen af billetterne var til fans der havde købt adgang til mændenes sæson, mens resten kostede godt under kampene til mændenes opgør.

Skrevet af Xenophon_
grundlovsdag

Der er blevet svaret på det du skriver, men vi kan da godt tage den en gang til for prins knud.

For at fodbolden kunne blive til det den er i dag, så måtte der nødvendigvis investeres i det, støttes og udvikles, hvilket der blev gjort fra Kommunerne og det nationale forbund, men kun på herresiden. Vi snakker rigtig mange millioner kr.
Det er den helt samme nødvendighed der er tale om på kvindesiden, hvor der også er brug for investeringer, støtte og udvikling, ligesom herrerne fik det.
Kvinder er en del af de samme kommuner og en del af det samme forbund, dvs. efter at de ikke længere var tvangsudelukket fra DBU.
På trods af det, så har kvinderne stadig spillet fodbold i over 100 år og opnået fine ting, hvilket ikke bare er pga. herrernes succes, som herrerne, igen, har fået meget, meget stor hjælp til at opnå.

Du taler om at ´kræve´, men dem der har fået krævet, er herrerne, men når kvinderne ønsker at få de samme muligheder, på den samme baggrund og fra de samme steder, så stiller i det op som om, at det er noget helt nyt.

Generelt er flere og flere kvinder begyndt at spille fodbold og flere ser kvindefodbold, lige meget hvordan i prøver at vende og dreje det.
Mange af de tilskuerrekorder der er på herresiden står på skuldrene af al den hjælp de har fået(/krævet) i årtier...
Sjovt som i prøver at opstille det helt anderledes, bare fordi der er tale om kvinder.

Det samme gælder sportsgrenene: Håndbold, Tennis, Badminton osv. Der har været store investeringer i dem alle ellers var de jo ikke lykkedes. Der skal som minimum et stadion/en hal til i de sportsgrene, for at imødekomme potentialet, hvilket også kræver træningsfaciliteter, træningsmuligheder osv.
Det burde ikke overraske nogen, men nu har der allerede været 3 af jer, der kæmper med at forstå bare de mest grundlæggende ting.

Hvis du har brug for mere info, så kunne du jo tage at læse de tidligere indlæg ordentligt igennem inkl. linket om professionalisering af sport, som jeg gav ovenfor, i stedet for at gentage det samme ævl, som er blevet forklaret en gang.
Skrevet af lottomunken
Øjeblik..

Hvem er er det lige i forestiller jer skal der skulle gide at se kvinde fodbold her i landet, og hvem skyld er det lige at kvinde fodbold ikke er populært herhjemme.. Det lyder lidt som om mænd skal have skylden for ikke at gide at bruge tid og penge på dame bold..

Så jeg er altså ikke helt med dette "hvis bare der bliver invisteret" så kommer interresen.. Drengenes u17 og U19 trækker heller ikke nok tilskuere til at tage diverse stadions i brug... . Herrernes ligaer udenfor superligaen har heller ikke det store tilskuer tilslutning.... , Vi har sågar haft hold i superligaen der trods besøg fra de to store, stadig ikke kunne få deres tilskuer gennemsnit op på over 1000... På trods af disse massiv invisteringer.. Men hvis bare der bliver invisteret i kvinde bold, så bliver stadions rundt omkring fyldt op med tiden, trods et langt lavere niveau end herrernes divisions bold og drengene på diverse U hold...

Det er edderdulme at leve i en fantasi verden, når man render rundt rundt og tror at hvis bare klubber som FCK og FCM brugte penge på kvindebold herhjemme, så skal det nok rykke med interessen... I en tid hvor fodbold glade mænd har 50 herre kampe på højeste niveau pr weekend, og hvor kvinder hellere vil bruge tid på at se folk skændes i diverse reality programmer... Jeg mener, Paradise Hotel kører stadig, og jeg har ikke hørt noget om nogen producere klage over manglende muligheder for at skabe interesse, eller deltagere brokke, sig over lønnen.. .

Så eftersom kvinder heller vil bruge tid på at se andre kvinder skændes og rive hinanden et nyt røvhul, end at se kvinder finde sammen om et fælles mål, og fodbold glade mænd har rigeligt mandesport..... Ville det nok gavne interessen for kvindebold en million gange mere, såfremt de lavede et reality program centreret om hvor meget kvinderne i Gjendside ligaen hader hinanden, end hvis FCK og Midtjylland lavede et hold hver..

FC København. Siden 1993.. Man U siden 1986 Landsholdet, DBU og MO boykottet siden 2007 Ståle skulle aldrig have været fyret 2020 Rooney skyder lige godt med begge ben, nok bedst med højre... Citat John Faxe Jensen...
Skrevet af Hyphest
Når man scorer 1 mål i 3 kampe og står tilbage med 3 point, er man hverken uheldige eller tæt på videre avancement. Så har man skuffet fælt, ligemeget hvordan man vender og drejer det.

Mht kvindebold på klub-niveau så har jeg set et par af Chelsea FC Womens kampe i den forgangne sæson i de weekender, hvor der ikke har været andre alternativer til at se bold.

Niveauet er altså ikke super prangende, men underholdningsmæssigt var det okay i mangel af bedre.

Jeg har også set et par af KoldingQ´s kampe når der har været gratis entre til hjemmekampene. Det er virkelig ikke noget man kan tage en ret høj entré for før folk bliver helt væk.

Det er i min optik ikke særlig attraktivt i forhold til herre fodbold.

Nu har jeg læst den meget lidt nuancerede debat i tråden og med hensyn til kvinder/mænd-niveauet, så tabte det danske kvindelandshold i håndbold til et drengehold fra en highschool. Ligeledes tabte U23 kvindelandsholdet i fodbold til VBs U16 hold.

Jeg er ganske overbevist at det danske U23 herrelandshold aldrig ville tabe til HB Køge eller Fortuna Hjørrings U16 hold
annonce
0