Snak

Mere indhold efter annoncen
Som andre herinde skriver, så handler det om emissionen. Men dermed er det jo også tydeligt for enhver, at det hverken er talenter eller "Brandet som næststørste by" (og hvad så...), der skal bære målsætningen til virkelighed.

Det er penge - og mange af dem.

Hvis GF har så stort et potentiale i form af byens størrelse, oplandet, klubbens historie osv., så skal det forløses med penge. Man skal gå ekstremt målrettet efter at komme i CHL om fire-fem år gennem massive investeringer.

Men mon ikke, virkeligheden er den, at GF bare ikke er Brøndby, og derfor ikke kan hente så mange penge på emissioner de kommende år???

Der er selvfølgelig muligheden for, at GF kan lave en AaB, dvs. med egne talenter og lejede udlændinge af højere klasse end "Team Georgien" kan gå hele vejen. Det ubesvarede spørgsmål dog i den sammenhæng, om talenterne i alderen 15-20 år, evt. de talenter der kommer til på den korte bane, er så gode, at de om to-tre sæsoner vil være profiler på holdet og i Suppen? Dernæst er spørgsmålet, om GF på fire år kan etablere en vinderkultur, der har været væk i 17 år?

Og til sidst og måske vigtigst: AGF´s trænere og de vigtigste leder-spillere på banen skal senest ved oprykning (og helst inden) finde en måde at håndtere det, der hidtil har virket som en ulykkelig forbandelse: Dream Team-ambitionerne, snakken om potentialet (jeg troede sgu det var ovre), det at man ikke kan acceptere virkeligheden medmindre man har en selvforståelse af, at man altid, lige om lidt, er et helt andet sted. Øvelsen for truppen og trænerne er på den ene side at respektere det pres fra omgivelserne og også signalere det udadtil og turde drømme om en bedre fremtid og så på den anden side altid internt i truppen at vide, at det altid kun handler om den næste kamp - for ellers kan drømmene være totalt ligegyldige.

For mig at se lyder det som absolut påkrævet med en kompetent sportspsykologisk strategi som i AaB - aner ikke om det allerede bruges i AGF, eller om man bare klarer det selv...

Derudover kræver det som sagt penge til at understøtte målsætningen. Hvis man kan se, at de, der kommer ind, konsekvent er bedre end dem, der går ud, så hjælper det nok lidt på resultaterne og tiltroen til det hele.

Men held og lykke! Vi ses i CHL en dag - før eller siden, I skal nok nå det. Bare tro på det. Eller noget...
Alles für AaB... eller noget
@dillen

beklager, jeg er bare så træt af de udmeldinger - som trofast fan gennem mange år er jeg nedslidt af den slags floskler :(

men enig, ikke højeste niveau fra min side der - sorry :)
god weekend
1905-1955-1965-1970-1971-1997-1998-2000-2005-2006-2007-2009-2010-2012-2013-2015 “There is no pressure at the top. The pressure’s being second or third”. Stupidity most often arrives when someone tries to be a full-blown prick ...
JN er manden til at lære dem at være ydmyge.


Ja, f.eks. her: http://ekstrabladet.dk/s…2309408.ece

hvor JN udtaler: "AGF skal drives ud fra, at det er en storklub. Det betyder, at der skal vindes noget, og det er nogle helt andre forudsætninger at drive en fodboldklub ud fra end i Randers"

Af den udtalelse skal man vel lægge, at der er lagt en ny strategi, hvor man opgiver at spare sig til succes, som man har forsøgt de sidste 5 år - med to nedrykninger som resultat.
Håber da de får succes med deres første mål - oprykning

Så må tiden jo vise om de reelt kan finde økonomien og strukturen til at klare de andre delmål.

Wieghorst er efter min mening et scoop, så tror lidt på at de snart er tilbage i suppen

EFB og det danske landshold - resten er ligegyldigt
Det er sørme pudsigt at følgende stykke fra artiklen, som indikerer, at der er tale om ambitioner, ikke medtages:

"...Og derfor vil jeg sige, at skulle det ikke lykkes for os at rykke op i første hug, så bliver der ikke ændret noget alligevel. Det er den eneste vej frem. Det skal hænge sammen det her, og vi skal tro på, at den vej, vi vælger, det er den rigtige for AGF."

"Jeg vil sige, at lige nu har vi altså en anden udfordring foran os, det handler om at rykke op, og den skal vi i den grad være ydmyg overfor."

Realitetssansen er der, men der skal jo pustes til ilden!

/R
@Raskolinkov - Det medtages ikke herinde, fordi det ikke passer med den der tåbelige stereotyp om vanvittigt overmod og selvbedrag i Aarhus. En hel del journalister skal lige hurtigt få skrevet noget, og så gør man det enkelt. Budskabet bliver dog ikke helt korrekt, men det er sjovere sådan.

Der er bestemt AGF´ere, der stadig tror, at vi kan vinde ligaen, hvis vi har fået to sejre. Men det er ikke flere end i andre klubber. Via familie på Fyn følger jeg fx meget med i OB. Og det virker til tider til at være noget voldsommere dernede, måske fordi de ikke er blevet trykket af de mange nedture, som Aarhus er de senere år. Det er jo i øvrigt som AGF´er altid pudsigt at blive beskyldt for storhedsvanvid af folk med profilnavne så som "guldtilOB" og "GuldRanders" mv. :-)

@4everOB
At jeg skrev Jantelov handler om, at jeg mener, en del af det her ry handler om jysk/fynsk jantelov samt gamle rivaliseringer imellem byerne. Det irriterer mange herovre, hvis man puster sig bare lidt op. Jeg læser for den sags skyld meget få indlæg fra københavnere, der har noget imod udtalelser med store ambitioner og optimistiske målsætninger.

Så længe ambitioner og målsætninger er rimeligt realistiske, er det skønt at klubber og spillere tør have dem. Og det har AGF´s altså været, hvis man skruer ned for det skingre ævl om vanvid, vi altid skal høre på udefra. Det har nærmest irriteret mig, at f.eks. AAB i næsten pinlig grad undviger ambitioner om at vinde mesterskabet, når de er snublende tæt på at gøre det. Men det er da sympatisk og deres valg. Fair nok. Men op med hagen Danmark i stedet for at nedgøre hinanden. Derved kommer vi fremad!
Følger kun éen klub i verden som ægte fan. Det andet er for poppet!
"AGF -> Jyllands svar på Brøndby "

Nej. Men cadeau for et hæderligt forsøg på trolling.
Imod umoderne fodbold! Alle Elsker Os.
AGF´s selvopfattelse er ikke i overensstemmelse med de resultater, de har skabt i virkelighedens verden de sidste 17 år. Sådan er det. At påstå andet er noget vrøvl. At konstatere, at forventningerne for altid vil overstige enhver fornuft, er nøgternt. Det er den benzin, der holder klubben i gang. Det er blevet klubbens DNA på godt og indtil videre mest ondt.

Må jeg minde om den idé, at Hjulmand skulle vælge AGF, faktisk var oppe at vende i medierne. En træner, der altså, når det kommer til stykket, har leveret markant mere imponerende resultater end sin i øvrigt sympatiske, hårdtarbejdende og dygtige mester (AGF´s træner, hvis nogen skulle være i tvivl).

Det, der kan blive anderledes og godt denne gang for AGF, er, at de tilsyneladende agerer i overensstemmelse med deres selvopfattelse. De har hentet en - i hvert fald på papiret - træner med internationalt format, der kan løfte "potentialet".
Næste skridt er at få tilført klubben mange, mange penge de kommende år for at blive et (citat:)Storhold.

Så det er jo sådan set fint, at man handler i overensstemmelse med ens selvopfattelse.

Desuden er det totalt afgørende, at der er kommet kræfter til UDEFRA - som ikke er sovset ind i Aarhus og AGF igennem årtier. Fuldstændig afgørende, at man har indset, at det var nødvendigt. Det tog fanme lang tid, men bedre sent end aldrig.

Nu er spørgsmålet så, om oplandet samarbejder, så alle nævneværdige talenter i alle aldre havner i AGF, og ikke mindst, om AGF vil lykkes med at få tilført de midler, som det kræver at blive et (citat:) Storhold i moderne dansk fodbold. Det er nok i den henseende, at Aarhus skal vise mest opbakning til klubben. Aner ikke, hvad nuværende hovedsponsorater indbringer, men måske man skulle tiltrække en national hovedsponsor og trøjesponsor fremadrettet. Altså efter oprykningen engang. Held og lykke til AGF - det er bedst for Suppen, hvis AGF er med sådan omkring plads nr. 6:)
Alles für AaB... eller noget
"AGF´s selvopfattelse er ikke i overensstemmelse med de resultater, de har skabt i virkelighedens verden de sidste 17 år. Sådan er det. At påstå andet er noget vrøvl."

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige til det. Der er jo ingen tvivl om, at man hos AGF har haft større ambitioner og målsætninger, end resultaterne har vist både på og uden for banen. Men det er der vel så mange, der har. Alle klubber i Superligaen har hvert år ambitioner om at ende i top seks, og alle synes selv, de er for gode til at rykke ud. Er det ikke i enhver topklubs og elite konkurrencemenneskes DNA hele tiden at løfte overliggeren?

"Må jeg minde om den idé, at Hjulmand skulle vælge AGF, faktisk var oppe at vende i medierne."

Præcis - oppe at vende i medierne. Det er vel ikke AGF´s skyld, at BT og Ekstrabladet samt forskellige andre diskuterer den mulighed. Selvfølgelig var AGF´s fans da også med på den ide. Det ville have været et scoop. Men at det diskuteres i medierne, kan du vel ikke klandre AGF for. Det er jo blot fordi, det er og bliver en klub med større opmærksomhed og brand end de fleste andre.

Vi er helt enige om, at næste skridt bliver at finde et stærkt økonomisk fundament og fortsat øge talentmassen i ungdomsrækkerne. Og som AGF selv har sagt, så kan den proces koste, at vi ikke rykker op første år. Det kan man nok ikke skælde bestyrelsesformanden ud for at sige.

"Held og lykke til AGF - det er bedst for Suppen, hvis AGF er med sådan omkring plads nr. 6:)"

Så længe AGF er med i Superligaen for tilskuertal, opmærksomhed, hype osv.. Men det må da gerne være bedre end nr. 6, men det er resten af ligaen nok ligeglade med.
Følger kun éen klub i verden som ægte fan. Det andet er for poppet!
annonce