Snak

Mere indhold efter annoncen

AGF's nye stadion skal ligge samme sted

ons 1. sep 2021

Direktør i AGF, Jacob Nielsen, siger til stiften.dk, at deres nye stadion kommer til at ligge, hvor det nuværende er placeret.Læs hele nyheden her
Det er sgu da skræmmende uambitiøst kun at have plads til 20000.
I know what you did last decade against Hobro
Det er første gang jeg hører 20.000. Mon ikke det bliver 25.000 som DBU også har fremsat som ønske, hvis man skal have landskampe. Det vil ikke give mening med kun 20.000.
Lee Tomlin on Twitter \"My washing machine was making loads of noise I opened it and kompany crawled out I must of left him in my pocket\"
Ja jeg havde også forstået at efter DBU var med på sidelinjen til projektet at så skulle kapaciteten nærmere være 30.000
Hvorfor så mange pladser?
Så jyderne også kan komme til landsholds fodbold.
En sjælden måske også AGF i toppen af Suppen = mange tilskuere.
@Lord Harrasmus - det er da heller ikke sikkert, at der kun bliver plads til 20.000 - tværtimod har jeg hørt 25.000.

Husk på, at når løbebanen bliver fjernet, frigiver det en del mere plads på grunden til et større stadion. Samtidig håber jeg også, at tribunerne bliver mere stejle, så en større del af tilskuerne kommer tættere på grønsværen. Det vil igen betyde mindre fysisk pladsbehov.
Slutteligt håber jeg ligeledes, at hjørnerne kan blive lukket til, så vi får en kompakt atmosfære - igen bør det også give plads til flere tilskuere.

Så jeg kan med andre ord på ingen måde se, at det skulle være et problem at opføre et stadion med plads til 25.000 tilskuere på det nuværende areal.

Den eneste større udfordring, jeg kan se, er at få integreret den nuværende hovedtribune i et nyt stadion, uden at smadre arkitekturen totalt fra den anden side; altså når man kommer gående hen til stadion.

Det er ikke mange byer, der har et så centralt bystadion som Århus´. At man kan gå derud fra Hovedbanegården på under en halv time er fantastisk. Jeg bor i Risskov i den absolut modsatte end af byen og kan ligeledes cykle til stadion på under en halv time.

Min eneste frygt er en genhusning på flere år i Horsens, Randers eller et mobiltribunestadion på Viby Idrætspark. Det vil være en trist omgang.


@Hvad: De foregående 2 kommentarer har allerede svaret på dit spørgsmål.
20.000 pladser er perfekt. Hellere udsolgt til enkelte kampe end et halvtomt stadion altid. Skidt med hvad DBU ønsker. Vi skal have et stadion på AGF´s præmisser.
AGF-Vestegnen: Hjemmebane i Randers eller Horsens går nok. Der bliver god stemning, selv om det nok kommer til at betyde færre tilskuere.
@Kompis - din pointe er jeg ikke dybt uenig i. Det vil i hvert fald være rart at vide, at DBU rent faktisk har tænkt sig at lægge en sjat kampe i Århus, inden vi sender kranerne ud på en amokmission.

Men det kan vel også lade sig gøre at opføre et stadion til 30.000 tilskuere, hvor man så kan lukke en del af, så det ikke kommer til at se tomt ud, selvom det kun er halvfyld? Og så der samtidig kan stabes en fantastisk stemning med kun 15.000 tilskuere modsat på det nuværende, hvor det meste af lyden fiser op til Bloksbjerg.

Mit sæsonkort på øvre række 26 giver mig ly for mareridtsregn, uanset hvordan den ellers står ind. Men det er vel kun 3.000-4.000 pladser, der har den luksus. Måske endda højt sat. Jeg fatter ikke, hvorfor man i sin tid sparede 20 millioner kroner på ikke at lave et ordentligt tag og en ordentlig afdækning bag tribunerne.

Nu har man sat nogle plastikbannere op på bagvæggen, og de giver da en smule hjælp. Men at det nuværende er så eksponeret for dårligt vejr og manglende evne til at holde på lyden, er mine øjne et større problem end løbebanen.

annonce