Snak

Mere indhold efter annoncen

AIK sender finsk tank til Reals andethold

ons 23. jul 2014
Den finske tankcenterforward Eero Markkanen har gjort lynkarriere i AIK og skifter nu til Real Madrids andethold på en fireårig aftale.

Læs hele nyheden her
Spændende! Aner intet om ham, men han lyder som et ordentligt skur. Ville være lækkert hvis der blev uddybet hvad disse fremtidsvisioner i Real Madrid betyder, om der menes for Castilla eller for førsteholdet.
Så ham mod Kalmar da jeg var i Stockholm. Det er ikke vildt imponerende hvad han kan med en bold, men han rager godt op i landskabet og vinder 95% af de høje bolde der bliver spillet op på ham. Én ting jeg dog lagde mærke til, er at han er ekstremt dygtig til at gøre sine medspillere farlige, for han har en genial timing til at aflevere bolden til de løb der kommer omkring ham.

Så vidt jeg har forstået er han hentet decideret til Castilla, og ifølge rygterne ligger det ikke i kortene at han på noget tidspunkt skal spille for førsteholdet.
Det ligger i øvrigt også i den sætning om at det potentielt kan blive den største transfer i AIKs historie. Kan forestille mig at der ligger en kontant-betaling og en masse klausuler, hvoraf både et gennembrud på førsteholdet eller et videresalg, kan skæppe gevaldigt i AIKs klubkasse.
Om ikke andet er det jo en vild oplevelse for manden. Det bliver formentlig ikke til kampe for 1. Holdet, men et par år i Madrid med Zidane som træner, det klager man vel ikke over.
Gunners - Victoria Concordia Crescit
Hans mål mod Djurgården, boooooooooooooooooom - https://www.youtube.com/…US8Y5_Xss-Q
HIF
det er bold @

Kan du fortælle mig hvordan fankulturen er i Sverige ifht. Danmark? Ved at der er godt gang i den når Djurgården og AIK møder hinanden, og at hooliganismen generelt er mere udbredt derovre, men hvordan er den generelle fankultur? Er der større interesse for det end her i Danmark?
I Sverige er min vurdering at der er langt flere trofaste fans. Selve fankulturen, altså hvordan man er på lægteren synes jeg er meget bedre og mere spændende. Der er selvfølgelig nogle hold som f.eks. Örebro eller Åtvidaberg som har ca. 2 sange og som synger dem gennem hele kampen mens de slår på en tromme (Det er ikke lægterkultur imo - eller jo, i og for sig er det lægterkultur, men det har intet at sige hvad jeg opfatter som lægterkultur).

Fansene i flere klubber er også en større del af klubben end jeg mener fans er i DK. I Sverige kan man i større grad påvirke. Fansene i svensk fodbold er det der holder det i gang.

Dette eksempel er småting ift. hvad man ellers ser, men her for nylig så man AIK fans der hørte at Ismail Kuzey (Vasalund, AIK samarbejdsklub) skulle spille med hos AIKs U21 hold (det der i DK er reservehold(sturneringen)). Kuzey er dømt for bold. Da AIK fans fandt ud af at han skulle spille for dem blev der skrevet til AIK og så kom han slet ikke med til kampen. Barrow, kvindemishandler fra Östersund, blev rygtet til Helsingborg, og her gik fansene også meget hurtigt frem at man ikke ville have sådan en på holdet og væk var det rygte. Så har man så Malmö der ikke har noget imod at have en spiller på holdet der knepper en 14-årig tøs.

Noget andet af betydning er også afstandene og at man tit spiller på tidspunkter som ikke er positive for fans. Det kan gøre at der ikke kommer så mange, som der ellers kunne. Det er meget sjældent man har lørdagskampe som er såkaldte risikokampe. De rivalopgør der spilles, bliver oftest spillet i hverdagen og ikke når det gælder weekend. Årsagen mener jeg er at politiet ikke kan dække op for det. Netop en af årsagerne til at man ikke tillod Helsingborg - Djurgården til at blive spillet igen var at politiet ikke kunne sikre om at den blev spillet uden at der ville opstå for meget ballade.

I DK har vi jo kampe fredag, lørdag, søndag og mandag og med spredte tidspunkter. HIF har ingen lørdagskampe i denne sæson og kun to fredagskampe, hjemme mod Halmstad og ude mod Mjällby... AIK med en lørdagskamp (mod Kalmar) og ingen fredage... Og sådan er det for det meste hele vejen rundt. Ingen risiko kampe på tider som man ellers ville foretrække som fan (så man ikke har job næste dag).

Malmö, IFK Göteborg, AIK, Djurgården og Hammarby er de største fanbaser. Djurgården, AIK og Hammarby er dem der står for mest ballade. Djurgården har været ekstreme i år med flere voldelige episoder som er helt uacceptable, Hammarby var forfærdelig sidste år med sindssyge episoder som under normalt omstændigheder skulle have gjort at de ikke måtte spille for fans i en hel sæson hvis det stod til mig. Lidt mere stille og roligt med MFF og IFKGBG. Helsingborg plejer at have godt med hjemmebanefans (snit på omkring 10000), men det er gået lidt ned i år efter den tragiske hændelse i præmieren (og alle spillertab, heraf dårlige resultater). På udebane plejer HIF ikke at have så mange, men der plejer at være omkring 70-500 pr. kamp alt efter hvor og hvornår det er.

Elfsborg er vel kendt for at være de største medløber fans, de lå vel på omkring 10000 da de gik godt for dem, men i Europa League lå de med tal på 3000-5000 eller sådan noget.

Jeg synes kun det er FCK og Brøndby der lever op til det svenske set til opbakning, og selvfølgelig tifo. Havde vi set ligeså store uroligheder i DK, haft et større land og lagt kampene så dårligt som fans, så havde forskellen bare været endnu større, er jeg sikker på. Hvilket trods alt viser en ret klar forskel i hvad det betyder for fans i de to lande. Loyal og lokal er noget der betyder utrolig meget, generelt når det kommer til stort set alt i Sverige. Vi så jo også Yohio få helt ekstremt mange stemmer fra Norrland i det svenske Meldoi Grand Prix fordi han kom derfra. Bare et eksempel.

Generelt gør forbundet i Sverige det utrolig svært at være fodboldfan i Sverige. Det svenske fodboldforbund er en skændsel hvis man spørger stort set alle der virkelig går op i sit hold og er stor fan.


Men desværre er der altså lidt for meget ballade i svensk fodbold. Tjek den her tekst:
"Bajenbrudarna är en kvinnlig huliganfirma för Hammarby IF. Föreningen är enbart till för kvinnliga medlemmar. Föreningen är utöver huliganism en vanlig supporterförening också. Huliganfirman uppmuntrar tjejer att slåss mot tjejer från andra klubbar, men föreningen har en regel att aldrig slåss mot killar. Vi slåss enbart med tjejer, och inväntar att DIF och AIK och lantisklubbarna också ska starta kvinnliga huliganfirmor. Utöver att slåss mot tjejer, såkallade kickers, så har Bajenbrudarna andra organisatoriska syften också. Vi stöttar våra pojkvänner i fängelse, ifall huligankillar hamnar hos polisen. Vi också främjar att skaffa bajenbarn med våra bajenpojkvänner för att bajenandan ska leva vidare i nya rengeografiska generationer. Bevara via vänskap, grannskap och släktskap the bajen spirit."
HIF
Fedt, tak for feedback! Har en bekendt der er medlem af CC, han siger også at fodbolden i Sverige er meget større end her i Danmark, hvilket du jo også beskriver. Ikke at jeg på nogen måde går ind for hooliganisme.

Er ikke helt sikker på at jeg læser teksten rigtigt, men står der i de sidste linjer at de også kæmper for udelukkende at avle "rene" børn (ariske race menes der vel)?
Det var så lidt.

Teksten er bare fra en side jeg engang så, tvivler på det er rigtigt det der står, men bare det at man finder på at skrive sådan noget er helt sygt. For det ville ikke overraske at ting som de her foregik, så sygt er det.

Overordnet set står der bare at det er en kvindelig supportergruppe der går ind for hooliganisme, og vil op og slås med andre kvinder. De står altid bag deres bajen kærester, (bajen er hammarbys kaldenavn) og støtter dem i fængsel hvis de bliver taget af politiet. Til sidst står der bare at de også vil have børn med deres bajenkærester, for at bajenånden skal leve videre...

Kvindelige hammarby supportere har også tidligere løbet ind på banen. Har i hvert fald set det ske en gang tidligere, men er sikkert sket flere gange.


https://www.youtube.com/…VdLJGlsjUSE

Sidste år hvor Hammarby spillede hjemme mod Gais. Hammarby bryder ind på et aflåst område på deres eget stadion og kaster stole ned på GAIS´ fans og der bliver også kastet med kanonslag eller lignende fyrværkeri.

Straffen? En kvart million (Svenske kroner...) og to kampe uden tilskuere...........
HIF
Enhver troll kan skrive gøgl på nettet. De her kvindelige hooligans har jo ingen reel rolle i Hammarbys supporterkutur, så forstår ikke hvorfor du fremhæver det? o.O

Men ellers er det da rigtig, at der er idioter blandt Hammarbys fans, men at du mener Hammarby burde spille uden fans i en hel sæson, det er jo fuldstændig vanvittigt. GAIS episoden var forfærdelig, men en kollektiv straf på en sæson løser jo ikke noget. Det er jo et fåtal, der er idioter.
FCK Gunners Hammarby IF
annonce