Snak

Mere indhold efter annoncen
Brøndby
Brøndbys svalegang sætter flere ting på spidsen.

Ved, at søge fordelingsnøglen ændret, gør Brøndby op med en traditionel tilgang til sport, hvor resultaterne er det vigtigste, og prøver at ændre det til at handle om underholdningsværdien for flest mulige mennesker.
Hvor vidt kvaliteten/underholdningsværdien er højere et sted fremfor et andet, bygger på kvantitative målinger af antal seere. Det vil sige, desto flere der ser et givent hold i fjernsynet, desto flere må nødvendigvis føle værdi af at bruge tid på at følge kampen. Det er klart, at klubber med flere tilhængere får flere seere, da der er flere personer der opnår en hvis tilfredsstillelse, (utilfredsstillelse som tilfredsstillelse) ved at følge det pågældende hold.
I mange tilfælde har resultater og antal af seere en direkte sammenhæng, men i visse tilfælde har traditioner, værdier og følelser en indflydelse.
Dette kan de fleste mennesker nok genkende i forhold til landskampe, der ikke baserer sig på hvilken placering Danmark opnår i deres kvalifikations pulje, men hvor vidt folk ser kampen eller ej.
I princippet ser jeg intet galt i, at Brøndby ser det som en udfordring for især dem, at forhandle en kontrakt på plads der er gunstig for deres egne interesser. De er en af de få klubber der med en kæmpe tilskuer opbakning ikke har formået at opnå en tilfredsstillende placering i flere år.

Det der gør denne manøvre usædvanlig svær for Brøndbys ledelse er, at de som den eneste klub har taget dette valg. Havde de kunne få OB, AGF eller andre hold der måske ikke har fået en andel der svare til deres tilskueropbakning med på denne idé havde det været en bedre forhandlingssituation for Brøndby. Alene giver det nogle store udfordringer for Brøndby, hvor Viasat formentlig ikke vil give dem bedre betingelser, da det vil underminerer den aftale de har indgået med de resterende 11 hold. Da der ikke er mange store TV stationer i Danmark er der derfor heller ikke den helt store konkurrence.

Dette træk viser enten en utrolig forberedt ledelse, eller en utrolig uforberedt ledelse. Enten har Brøndbys ledelse allerede en forhåndsaftale med et andet TV-selskab der giver dem bedre betingelser, som de hurtigt får en aftale sat i stand med, ellers kommer de til at skulle stå på en meget usikker snor, hvor hvert skridt kan have en alvorlig konsekvens for Brøndbys økonomi.
At de andre klubber melder ud, at aftalen er lukket med dem, virker dog en anelse forhastet. Da det vel næppe er deres beslutning. Viasat kan indgå en aftale med Brøndby på de samme vilkår som de resterende klubber har. Hvilket formentlig vil være i Viasats interesse. Da de på denne måde alligevel for alle kampene under et tag, til den samme pris. Samt det formentlig vil gøre det nemmere for et samlet fremtidig samarbejde.

Det kan dog være, at Viasat vælger en straffeaktion mod Brøndby for at gå enegang og derfor kun vil give dem en ringere aftale, hvilket vil vise de andre klubber at det har en konsekvens når man forhandler på denne måde.

Til gengæld er det bemærkelsesværdigt hvordan flere klubber appellerer til en fælleskabsfølelse imellem klubberne. I både konkurrencesport og den økonomiske verden er det vel en værdi der har meget ringe indflydelse for ens beslutninger.
Tror ikke der er andre klubber der træffer deres beslutninger ud fra en forestillinger om det er fordi de skal bevare et fællesskab. Tværtimod har de indgået denne aftale på en præmis om det er bedst for dem hver især at indgå en samlet aftale. I en forhandlingssituation står man samlet stærkere. Derfor svækker det selvfølgelig de andre klubbers forhandlings situation når klubben med flest seere trækker sig fra fællesskabet. Det minder lidt om den beklagelse man ser fra bistandsydere når bankdirektøren ikke betaler nok i skat. Eller når virksomheder vår gennemført lovgivning der er til fordel for en virksomhed frem for en anden (miljø krav el.lign.) – FCK frem for Brøndby!
Jeg siger jo bare min mening
8% er rigeligt for Danmarks mest hadede og Upopulære klub
VonH

De 8 % er ikke fair i forhold til det de yder.


Igen, vi bliver ikke enige. Og jeg orker ikke at skrive flere lange indlæg, så hér er et sidste :-). Brøndby har mange tv-seere pga. en årelang skævvridning i mediernes opmærksomhed. Jeg siger ikke at Viasat og alle de andre er Brøndby-fans, men fokus er, både positivt og negativt, ofte rettet mod Brøndby. Den skævvridning nyder Brøndby allerede godt af med de 8 %, men nu vil klubben presse citronen.

Jeg er ikke nået til at forholde mig til rigmænd og hvad du ellers nævner. Brøndby var en del af et fællesskab på 12 klubber, som solgte deres fælles produkt til TV-stationerne. Jeg mener, at det jeg kalder en skævvridning i opmærksomheden fra medierne, nu er steget ledelsen i Brøndby til hovedet, hvorfor de nu har meldt sig ud af fællesskabet. Noget jeg finder både uheldigt og usympatisk.

Og så er min frygt igen, at Brøndby rent faktisk vil lykkes med det her. Selvom Brøndby er på vej frem sportsligt, så er respekten omkring klubben støt dalende for mit vedkommende. Og det kunne lyde til at være tilfældet rundt omkring i flere af Superliga-klubberne.
Brøndbys trækker i gennemsnit over 16.000 tilskuere til deres hjemmekampe, mens SønderjyskE, FCV og Randers trækker under 5.000
Rent ledelsesmæssigt er der vel intet at sige til, at Brøndby mener deres produkt er mere værd og det burde belønnes herefter.
TV-aftaler laves med firmaer som vil tjene penge. Lige meget hvor meget man hader Brøndby, så må man acceptere at disse firmaer kan tjene mere på Brøndby end på mange af de andre hold. Derfor er deres brand mere værd, derfor vil de have en større del af kagen. Det er ren forretning, så kan man smide sit solidaritetskort så mange gange man vil.
"Vores model havde samtidig indbygget en høj grad af solidaritet."

Haha, Aldo er virkelig en tåbe.. Brøndby´s model er så usolidarisk som noget kan være.
Jeg forstår godt BIF og syntes udelukkende disse penge skulle fordeles pba resultaterne, hverken solidarisk eller afgjort af antallet af folk bag skærmen.

Det er konkurrence sport og spiller man om pengene kan ingen være utilfredse og er nogle alligevel det må de bare spille noget bedre fodbold.

Spillet går ud på at vinde.
Det der undrer mig mest er at klubberne har noget at skulle sige individuelt.
Det burde være et krav for at være med i divisionsforeningen at de står for at forhandle tv og andre fælles sponsorer hjem.
Vil man ikke være med, så må man ned i de lavere rækker at spille.
Så kan man så til møderne i divisionsforeningen forhandle om hvordan pengene skal placeres, men flertallet skal altid bestemme.
Det er jo superligaen som et brand der skal stå stærkt og derfor er det skidt Brøndby vælger at sejle sin egen sø.
Håbløs fodbold romantiker der efterhånden hellere vil se de lokale serie hold end CL.
annonce