Snak

Mere indhold efter annoncen

Ancelotti, Scaloni og Guardiola kæmper om stor hæder

tor 9. feb 16:31

Carlo Ancelotti, Lionel Scaloni og Pep Guardiola er blevet nomineret til prisen som verdens bedste mandlige cheftræner ved The Best-uddelingen. Læs hele nyheden her
Scaloni uden tvivl
Mod mr. Champions league? Jeg er tvivl. De er lige imponerende imo.
Ancelotti og Real Madrid havde en vanvittigt svær vej til finalen og leverede comeback på comeback som det vel aldrig er set før.

Scaloni gjorde Argentina til verdensmestre for første gang i 36 år.

Den er svær.
Ingen tvivl. Scaloni. VM er det ultimativt største at vinde i fodbold.

Det han har formået med det her Argentina hold er imponerende. Den lange sejrs stime inden nederlaget til Saudi Arabien oh så Vm triumfen med et hold der spiller for spiller ikke er verdens bedste udover Messi.

Alene at i Barcelonas seneste kamp mod bundproppen Sevilla der havde de (Sevilla) to verdensmestre på holdet)
Jeg vil også sige Scaloni. Argentinas hold var på papiret ikke særlig stjernespækket. Men han fik det bedste ud af spillerne. Derudover skiftede han holdopstilling og taktik i hver kamp, og det sad i skabet hvergang.
Sidst men ikke mindst, så fik han bygget en enhed op omkring Messi, som gjorde at han præstere optimalt

Ancelotti og real vandt chl og havde en meget svær vej. Men lad os være ærlige. 6 ud af 7 knockoutkampe var de udspillet. De havde perioder på 10-15 min hver kamp, der sikrede dem sejrene. Blandet med uhørt uskarphed fra modstanderne, og en Courtouis som havde den vildeste sæson nogensinde. Jeg vil ikke kalde det et taktisk mesterstykke fra deres træner. Og jeg ved jeg får en masse real fans på nakken nu, men hvis alle lige trækker vejret 2 sekunder, inden jeg får en masse “du en hater” beskeder, så kan I måske de pointen

OBS lad mig lige pointere endnu engang. Synes det var vildt at real lavede comeback på comeback. Men synes bare ikke det var trænerens fortjeneste.
Ancelotti vandt både ligaen og CL.
Det er sgu imponerende og bør automatisk give titlen.

Men ligaen og CL afholdes hver sæson og det giver bedre muligheder for at vinde dem.
Dog er det stadig imponerende at vinde begge.
Og som en anden skrev slog de PSG, City, Liverpool blot for at nævne få.
Det er immervæk imponerende.

Men VM er kun hvert 4. år.
Så skal det også give noget ekstra i min bog når man så vinder det.
Men om det er større end den hjemlige liga og CL på smme tid er nok øjnene der ser det.

Begge dog i min værdige vindere.

Pep mener jeg ikke skal have den.
Han vandt primært "kun" PL.
Men er det virkelig så sort/Hvidt? Er det kun titlerne der tæller?
Hvis nu City ender med at vinde ligaen med 1 point foran Arsenal, har Pep så været en bedre træner end Arteta denne sæson?

Jeg kan lide at se på nuancerne. Og her synes jeg at Argentinas succes kan tilskrives Scaloni. Han ændrede taktikken og opstillingen til hver kamp. Og de var det bedste hold i alle knockout kampe. Og med en masse spillere som ikke er blandt verdens eliten. Det faktisk ret vildt når man ser på holdet. Der er virkelig tale om et HOLD, og ikke en masse superstjerner. Udover Messi og en Di Maria som stadig er verdensklasse i perioder. De fleste andre spillere er ikke i top top klubberne.

Real vandt La Liga, hvilket mere var en formalitet. Historisk ringe Barcelona og Atletico Madrid som var langt fra fordumsstyrke. Barcelona spillede første halvdel af sæsonen med De Jong, Depay, Braithwaite, Ez Abde osv i angrebet. Og lad os ikke tale om forsvaret, med den ene skandaløse spiller efter den anden.
Og chl er jeg kommet ind på. Flot bedrift, historiske comebacks, men hvor meget af det kan tilskrives træneren? Kan man ikke argumentere for, at han nærmere ramte forkert taktisk hver kamp, i og med de blev udspillet alle kampe? Eller skal vi tilskrive Courtois redninger og Benzemas aktioner til træneren..

Skulle man Kårer årets hold, så ville jeg forstå at Real Madrid ville blive nævnt. Og de ville endda fortjente det. Men årets træner? Havde real Madrid så også årets højreback, midterforsvar, venstre back, defensive midtbanespiller, 8er, 9er, kantspiller osv osv? Hvor går grænsen
Jeg ser en masse skrive, at Ancelotti skal vinde fordi det var en imponerende bedrift at vinde de titler. Hvilket det selvfølgelig er. Men det er jo ligeså meget holdet der skal tilskrives det. Ellers kunne man lave samme argument, at real Madrid havde den bedste spiller på alle positioner. Hvilken højre back var bedre end Carvajal? Han vandt jo ligaen og chl. Men nok ik der var en masse backs der var bedre end ham. Og mon ik der var nogle midterforsvarer der var bedre end Alaba og Militao.

Man kan vælge at se nuanceret på det, eller bare råbe at vinderen er den bedste til alt
Ice wallow

Det er da ikke r madrids skyld at barca havde et historisk ringe hold.
De vandt jo stadig ligaen.
Overbevisende.

Og ja så man altid argumentere at det kunne alle trænere gøre.
Men det ved man bare aldrig.
Nogle trænere får mere ud af spillerne end andre.

Og nej selvfølgelig er det aldrig bare sort/hvidt.

Men jeg synes bare ikke man på nogen måde kan argumentere for at ancelotti ikke fortjener det.
Og det siger jeg som barca fan 🤣

At vinde ligaen + CL er sgu imponerende uanset hvordan man vender og drejer det.

Og som jeg påpeger, scaloni er ligeledes en værdig vinder. Uden tvivl.
Hvad han har formået at gøre med dette Argentina hold er utroligt.

Men begge synes jeg er værdige vindere.
Men om det den ene har formået mere kontra den anden er nok øjnene der ser det. :-)
Ingen tager noget fra Madrids præstation. Jeg prøver bare at vise dig nogle nuancer kontra din “vinderen er altid bedst” logik.
Kan give dig et nyt eksempel. Lige nu ligger Lens Nr 3 i Frankrig. Hvis de fx skulle ende nr 2 efter psg med 4 point. Hvilken af de to trænere har så gjort det bedst? Ham der vandt med psg. Eller ham der fik Lens derop. Det er det eneste jeg vil vide.

Er Ancelotti generelt en bedre og større træner end Scaloni? Helt klart.
Er Ancelottis rolle (læs igen Ancelottis rolle) i Madrids chl titel større ene Scalonis rolle i Argentinas VM titel? Nej, langt fra.
Og det kan man vurdere udfra trup, taktisk oplæg, taktisk fleksibilitet, præstationer og mange andre ting.
Argentina vandt på at have et sammenspillet hold hvor alle kendte deres roller.
Madrid vandt ved at have en Courtois der var vanvittig konstant, samt enkeltmands præstationer fra Benzema og Vinicius. De var udspillet næsten alle kampe. Hvordan kan det være trænerens fortjeneste. Eller undskyld, hvordan kan det være mere imponernede trænerarbejde end det Scaloni præsterede.

Nu har jeg prøvet med en masse forskellige argumenter. Hvis du stadig ik vil anerkende nuancerne, så tror jeg aldrig vi bliver enige

OBS endnu engang: siger ikke det ikke er imponerende at vinde chl og la liga.
annonce